Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats juliol - agost 2012 Caldes

Banner_summer_novetats_2

Aquestes són les novetats dels mesos de juliol i agost a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Biografia

Garzón, Baltasar . La fuerza de la razón. Barcelona : Debate, 2011 .
Resum : Aquest llibre és el resultat d'un oferiment, una col·laboració i un desig. Isabel Coixet es va oferir a filmar un documental, Manuel Rivas va accedir a col·laborar i Baltasar Garzón va voler parlar per primer cop de la situació per la que estava passant, i de tota la seva trajectòria. La fuerza de la razón és un document fonamental per a entendre la història recent de la justícia a Espanya, des de l'operació Nécora fins al cas Gürtel, passant per l'alliberament d'Ortega Lara, les investigacions sobre la màfia, la lluita contra Al-Qaeda, el cas Argentina o la detenció de Pinotxet, i per a comprendre el model de justícia que es preten imposar i per què es vol apartar de la seva tasca a una de les figures més destacades de l'Espanya democràtica.

(↑) - Psicologia

Tizón, Jorge L. . El poder de la por. Lleida : Pagès, 2011 .
Resum : La por s'ha convertit en una emoció primària dominant en la societat actual. Tant el temor que neix de les circumstàncies col•lectives com el que sorgeix del nostre interior, especialment del cervell. A més a més, la creixent influència dels mitjans de comunicació sobre la nostra conducta provoca que els temors es multipliquin i ens semblin més terribles del que realment són. El professor Tizón aborda, en aquest llibre, de manera rigorosa però comprensible per a qualsevol lector, la naturalesa i el poder de la por. Intenta situar cadascun dels temors en el seu context just, indica on guardem les nostres pors i explica com hem de gestionar-los en la nostra vida quotidiana. Un cop identificats, poden perdre força i, sobretot, poden quedar atenuats o neutralitzats per teràpies i enfocaments basats en la intel•ligència emocional. Amb bisturí precís, el doctor Tizón descriu i posa les bases perquè cada persona pugui viure sense por.

(↑) - Ciències naturals

Guia submergible d'espècies marines de la Costa Brava - Arran d'aigua. Girona : Diputació de Girona, 2012 .
Resum : Les fronteres entre dos hàbitats són espais de gran interès ecològic ja que hi cohabiten i interactuen espècies d'ambdós ambients. Aquest interès encara és més gran si la frontera és entre dos ecosistemes tan diferents com són ara el marí i el terrestre. A la Mediterrània, com que és un mar quasi sense marees, aquesta zona de contacte entre els dos ecosistemes és força estreta, i, en conseqüència, es produeix un gradient molt marcat en la majoria dels paràmetres ambientals. Això fa que una gran diversitat d'espècies es distribueixin en un espai relativament petit, seguint els seus requeriments ecològics, i sovint les espècies fixes al substrat formen estrets cinturons paral·lels a la làmina d'aigua.

(↑) - Literatura

Mil pessics de saviesa. Barcelona : Mina, 2007 .
Resum : De vegades, les citacions ens fan pensar. D'altres, ens sorprenen pel seu enginy. I molt sovint n'extraiem idees que ens ajuden a superar els dubtes i problemes de la vida quotidiana. Conscient d'aquests efectes beneficiosos, el reconegut psicòleg Antoni Bolinches ha seleccionat les mil màximes que considera més inspiradores. Mil pessics de saviesa, doncs, és una invitació a aturar-se un moment per reflexionar i aconseguir així una mica més de coneixement i de felicitat personal.
Maragall, Joan . Cartes del festeig. Girona : Edicions de la Ela Geminada, 2011 .
Resum : Després de publicar alguns poemes de temàtica, forma i qualitat variables a la premsa, el 27 de desembre de 1891, el mateix dia que es casava amb Clara Noble i quan feia poc més d'un any que treballava al Diario de Barcelona com a redactor i secretari personal de Joan Mañé i Flaquer, Joan Maragall va rebre dels amics l'edició no venal de Poesías, recull d'obra pròpia i d'algunes traduccions de Goethe i punt sense retorn en la seva vida i la seva literatura. Les cartes del festeig entre Maragall i Clara que conté aquest llibre i que s'editen per primera vegada són doncs, a la base del procés d'entrada a la vida adulta (matrimoni, responsabilitats)i del reconeixement com a poeta. Representen el trànsit entre Joan Maragall i Maragall.

(↑) - Tecnologia

Recomanacions tècniques per al disseny ambiental de les carreteres de muntanya. Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2012 .
Resum : Sèrie de propostes de criteris, solucions i tècniques de restauració que prevenen o disminueixen les afeccions sobre el medi a l'hora de dissenyar el traçat o condicionament i persegueixen una major integració de la carretera en el seu entorn.

(↑) - Geografia i viatges

Turisme rural Girona 2012 2013. Girona : Girona Rural, 2012 .
Resum : Amb aquesta guia teniu la clau que us obre la porta de més de 300 cases rurals repartides pels racons més singulars de les comarques gironines. Una oferta per gaudir en qualsevol moment de l'any del plaer de trobar-se enmig d'enlloc, aprop de tot allò que és important i molt lluny de tot allò que és urgent. Un ventall sense fi de paisatges: des dels cims dels Pirineus a les cales de la Costa Brava us perdreu entre volcans, aiguamolls, camins de ronda, poblets medievals... i tot allò que pugueu imaginar. El nostre entorn natural és un marc incomparable on gaudir del silenci, el bon menjar, la història, les olors de l'aire i el caliu de la gent arrelada a la terra.

(↑) - Esports

Solà Colomer, Xavier . La vall d'Hostoles i el riu Brugent. Girona : Diputació de Girona, 2011 .
Resum : El present llibre pren com a referència el riu Brugent com a element natural vertebrador dels tres municipis pels quals discorren les seves aigües: Sant Feliu de Pallerols, les Planes d'Hostoles i Amer. Tota una llarga vall -coneguda en el seu tram alt com a vall d'Hostoles-. que segueix una gran falla, i que en la part baixa s'obre en una gran plana, fins arribar al Ter. El riu ha determinat dos paisatges força diferenciats, segons el vessant: l'un solell i sec, al costat nord i est, de tipus mediterrani, i l'altre més ombrívol i humit, al sud i oest, seguint la falda del Collsacabra, de tipus continental.

(↑) - Educació

Guia didàctica Projecte Respecte. Girona : Diputació de Girona, 2012 .
Resum : El Projecte Respecte s'emmarca dins el Projecte Valeur: Viure la Diversitat des del Respecte. S'inscriu dins el marc del programa general europeu Drets Fonamentals i Ciutadania 2007-2013, que té per objectiu desenvolupar una societat europea basada en el respecte als drets fonamentals reconeguts en l'article 6 del Tractat de la UE, reforçar la societat civil, i combatre el racisme i la xenofòbia. El projecte es desenvolupa en tres fases. Aquesta guia didàctica ha estat dissenyada específicament per al Projecte i constitueix el material didàctic de suport per realitzar la formació i l'aprenentatge de la primera fase. Està composta d'un dossier teòric, un dossier d'activitats didàctiques, i d'un annex a les activitats didàctiques.
Alsina, Àngel . Aprendre a usar les matemàtiques. Vic : Eumo Editorial, 2011 .
Resum : En els darrers anys diversos organismes internacionals han alertat sobre la necessitat d'aprendre a usar de manera significativa els continguts matemàtics en diferents contextos. Mitjançant el treball sistemàtic dels processos matemàtics els nens i nenes aprendran progressivament a aplicar els continguts en la vida quotidiana. Àngel Alsina ofereix una orientació sobre la manera de treballar els processos matemàtics a l'Educació Infantil. Els cinc primers capítols del llibre tracten els coneixements disciplinaris i didàctics de cada procés matemàtic, seguint la mateixa estructura: Què és i quins aspectes s'haurien de treballar? Per què és necessari? De quina manera es pot treballar? En el darrer capítol, l'autor proposa un model de formació del professorat per millorar la pràctica educativa a l'aula i presenta una extensa mostra d'experiències que treballen de manera conjunta els continguts i els processos matemàtics.
Willingham, Daniel T. . Per què als nens no els agrada anar a l'escola?. Barcelona : Graó, 2011 .
Resum : Com funciona el cervell d'un alumne? Què és el que fa que pugui seguir perfectament la trama de la seva pel·lícula preferida o entendre les enrevessades instruccions d'un videojoc i, amb la mateixa facilitat, oblidar el que aprèn a classe? Què cal fer perquè l'escola sigui sempre beneficiosa per als vostres alumnes, fins i tot per als que tenen dificultats? De què serveix el que anomenem cultura general, aprendre les coses de memòria, recitar-les...? I, les anomenades pedagogies "actives", són realment eficaces? La psicologia cognitiva ha progressat enormement els últims trenta anys i tot el que els científics han descobert sobre el funcionament de la memòria i del cervell pot i ha d'ajudar els mestres a arribar a conclusions pràctiques i directament aplicables a classe. Les respostes que ens ofereix no tan sols seran útils i interessants per a mestres i professors, sinó també per a pares i formadors en general i per a totes aquelles persones que vulguin comprendre com aprenem.

(↑) - Música

Els Berros de la Cort, . Egregore.
The Mamzelles, . Que se desnude otra.

(↑) - Cuina i gastronomia

Huélamo, Juana M. . La cuina romana per descobrir i practicar. Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2011 .
Resum : La cuina del món romà va anar evolucionant des de la senzillesa dels plats propis d'un poble de pastors i pagesos fins a la creació de la primera gastronomia sofisticada d'Occident. Roma, amb un Imperi que anava de l'Atlàntic a l'Índic i dels deserts als boscos germànics, va poder disposar d'una cuina extremadament variada integrant a les seves receptes els productes de tot el món conegut. El que aquest llibre pretén és aconseguir que tothom des de la cuina de casa seva pugui gaudir d'una part important de la cultura romana: la més saborosa i, tal vegada, la més divertida. La pràctica culinària permetrà als lectors no tan sols conèixer sinó també disposar de les bases per experimentar i compartir una part de la vida privada dels nostres avantpassats, tot convertint la història en una experiència sensorial única.

(↑) - Infantils imaginació

Klamburg, Laura . Estic trist, els meus pares se separen. Barcelona : Bellaterra, 2011 .
Resum : Acceptar el divorci dels seus pares és una tasca difícil per als nens de qualsevol edat. La incredulitat, la culpa, la pèrdua, la tristesa, l'abandó, l'enuig, el desconcert, la por, la solitud, són sentiments que afloren en el seu interior, amb els quals els resulta difícil bregar i que, tanmateix, hauran d'enfrontar en el llarg camí cap a l'acceptació de la nova situació, que els durà a formar part d'una família molt diferent de la que ha estat la seva fins ara. Arribat el moment, rodejar els infants d'un ambient propici perquè puguin expressar les seves inquietuds i temors, donar-los respostes adequades a totes les preguntes, mostrar-los afecte i comprensió, es revelen com els mitjans idonis perquè puguin superar de manera saludable la ruptura de la relació dels seus pares i perquè, fins i tot, surtin reforçats d'aquesta experiència traumàtica. Estic trist, els meus pares se separen és un llibre dedicat als infants que els pares també han de llegir.
Malagelada, Magalí . En Pau juga a tennis. Fornells de la Selva : Pedra de toc, 2012 .
Resum : "En aquesta nova aventura, en Pau i els seus amics tornen a comprovar com l'esport ens permet conèixer altres persones, divertir-nos i ser una mica més feliços. Encara que patim alguna discapacitat, tots tenim l'oportunitat de fer alguna activitat física i gaudir dels seus beneficis. Només cal que trobem una estona del nostre temps i tinguem moltes ganes de provar-ho i de passar-ho bé." (Ivan Tibau, president del Consell Català de l'Esport)

(↑) - Còmics

Pratt, Hugo . En un cel llunyà. Barcelona : Norma, 2011 .
Resum : En un cel llunyà és una de les darreres obres d'Hugo Pratt, on el mestre ens regala una història carregada d'aventures i emocions. Una excel·lent creació que ens retorna la inconfusible narrativa d'un dels millors autors de tots els temps.

(↑) - Novel·la

Bennasar i Llobera, Sebastià . La mar no sempre tapa. Mallorca : Moll, 2011 .
Resum : La mar fa forat i tapa, diu la dita mallorquina, però no sempre és així. I si no que li preguntin al matrimoni que troba el cadàver d'una dona jove a la platja des Dolç i que serà l'inici de la investigació que duran a terme el tinent Pou de la Guàrdia Civil de Manacor i el periodista de crònica negra Andreu Julià. La recerca dels assassins de la dona -amb vinculacions al món universitari i literari- els durà a sol·licitar l'ajuda de personatges entranyables com el professor Pere Cardell, el proxeneta Cantaràpid o la Manolita Black and Decker, el transvestit més bèstia de ciutat i a moure's pels paisatges sovint desolats d'una Mallorca hivernal que tot i això va seduir alguns dels grans escriptors i poetes del segle XX.
Frey, James . El último testamento. Barcelona : Mondadori, 2012 .
Resum : Què faries si descobrissis que el Messies es viu? Que viu a Nova York. Que es fica al llit amb homes i deixa embarassades a les dones. Que ajuda a morir als moribunds, que cura als malalts. Que desafia al govern i que condemna el que és sagrat. Què faries si el coneguesis? I si canviés la teva vida? Hi creuries?
Luca, Erri de . El dia abans de la felicitat. Alzira : Bromera, 2011 .
Resum : Situada en plena postguerra a la ciutat de Nàpols, que esdevé escenari i referent continu del relat, aquesta és la història d'un jove orfe que en la seva particular recerca de la felicitat haurà d'aprendre a madurar a força de coratge i també de l'alegria i el plaer que li proporcionen els llibres. El seu tutor i protector és Don Gaetano, un porter amb un do molt especial: és capaç d'escoltar els pensaments dels altres. Sota una aparença humil, Don Gaetano amaga un munt d'històries del passat, de la guerra i dels sofriments humans, i transmet una sèrie de conviccions que marcaran el destí d'aquest jove àgil i despert. El retorn d'un amor del passat, però, despertarà les passions més íntimes i silenciades i abocarà els protagonistes a un final sobtat.
Penkov, Miroslav . Al este de Occidente. Barcelona : Seix Barral, 2012 .
Resum : Penkov ens submergeix en aquestes pàgines en segles de tumult de la història de Bulgària i la Europa de l'Est, i ens presenta un entranyable elenc de personatges atrapats entre la nostàlgia del passat i l'anhel d'un futur impossible: dos enamorats es reuneixen un cop cada cinc anys al riu que divideix el seu poble entre l'Est i Occident; un nét intenta comprar el cadàver de Lenin a eBay per a regalar-lo al seu avi comunista. Però fins i tot quan el pes de la història o el dolor de l'exili semblen insoportables, els relats de Al este de Occidente estan animats per un inigualable sentit de l'absurd i una rotunda afirmació d'esperança.

(↑) - Juvenils

Barba, Joaquina . Diagnòstic: anorèxia. Capellades : Edicions del Bullent, 2012 .
Resum : Diagnòstic: anorèxia conta la història d'una jove que pateix aquesta greu malaltia tan freqüent entre les adolescents. Mitjançant l'estructura d'un diàleg, l'autora narra el dia a dia en la vida d'una persona afectada d'aquest mal i ens ajuda a reconèixer els indicis més freqüents que evidencien, malgrat la negació de la malalta en aquest cas, que pateix anorèxia. El llibre explica les conseqüències físiques i psicològiques que els trastorns de l'alimentació tenen en la persona. Però també mostra camins per a solucionar i superar l'anorèxia.
Vilaplana, Silvestre . Resurrecció. Alzira : Bromera, 2011 .
Resum : El multimilionari William Fox acaba de perdre la seva filla en un accident. Decidit a no dir-li l'adéu definitiu, opta per crionitzar-la i encetar una investigació per a saber si hi ha alguna possibilitat de tornar-la a la vida. Així, contracta l'etnòleg John Pearson i la psicòloga Isabella Verona perquè estudiïn en profunditat les pistes que trobin arreu del món sobre resurreccions. Al mateix temps, dos germans marcats per uns fets obscurs i dramàtics es reuneixen després de molts anys per tal d'impedir a qualsevol preu aquesta recerca. Qui arribarà abans en aquesta cursa contra rellotge?

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta