Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats octubre 2012 Caldes

Banner_tardor_novetats_2

Aquestes són les novetats del mes d'octubre a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Biografia

Garzón, Maria . Suprema injustícia. Barcelona : Planeta, 2012 .
Resum : "Amb aquest llibre vull compartir i donar llum al que he viscut, al que he sofert, no només pel meu pare, sinó també per ser filla seva. Com si d'una necessitat es tractés, i acceptant les crítiques que per això pugui rebre. Aquesta és la meva veritat. Una que molts creuran equivocada, a d'altres els permetrà entendre millor les coses i a alguns els importarà poc. L'hi dec al meu pare i a tot allò que ell ha fet per nosaltres. Ja està bé d'estar callats i aguantar com hem fet fins ara." María Garzón

(↑) - Ciències socials

Regàs, Rosa . La desgràcia de ser dona. Badalona : Ara Llibres, 2012 .
Resum : Les dones amb un càrrec d'alta responsabilitat han d'actuar com el més autoritari dels homes, i aguantar burles per la seva manera de vestir, de pentinar-se, de parlar o de defensar les seves idees? Al seu nou llibre, Rosa Regàs desgrana els orígens d'una societat tan profundament masclista que converteix en desgràcia el naixement i la vida de milers de dones i denuncia, amb exemples propis i aliens, les injustícies històriques i contemporànies en àmbits com el religiós, el laboral o el familiar.

(↑) - Psicologia

Cabero, Mireia . El benestar emocional. Barcelona : UOC, 2011 .
Resum : Els descobriments científics sobre la felicitat i el benestar són nombrosos i reveladors. Aquest llibre vol fer de pont entre la ciència de la felicitat i la quotidianitat; en ell s'expliquen de forma senzilla i rigorosa vuit claus de la felicitat i vint-i-tres bons hàbits a entrenar. Un pla de millora personal acompanya el lector en aquest entrenament progressiu.

(↑) - Ciències naturals

Reeves, Hubert . Una petita història per a entendre l'Univers. Barcelona : Comanegra, 2011 .
Resum : Diu l'escriptor: "Dedico aquest llibre als meus néts. En començar a escriure'l vaig prendre consciència del valor simbòlic que podia atorgar-li: el d'un testament espiritual. Què volia explicar als meus néts sobre la història d'aquest gran univers que ells continuaran habitant després de mi? Aquest llibre sorgeix de les converses amb una de les meves nétes durant les nits d'estiu. Dialoguem sota el cel estrellat, que contemplem còmodament estirats sobre unes gandules. La contemplació de la volta del cel i la sensació de trobar-nos entre els astres provoquen el desig compartit de saber més sobrfe aquest cosmos misteriós que habitem. Aquest llibre tractarà qüestions de ciència sense, per això, excloure la poesia".

(↑) - Esports

Carros de foc. Granollers : Editorial Alpina, 2011 .
Resum : El Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran són quatre comarques que contenen una de les zones més ben conservades i de més bellesa dels Pirineus: el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Descobrir aquests paratges ha estat de sempre un dels objectius de la majoria de muntanyencs. Potser per això, a la zona van anar apareixent refugis amb la idea de facilitar aquestes travesses que, amb el pas del temps, a més, s'han arribat a convertir en part del paisatge. Així, ara podem trobar-hi un total de nou refugis guardats que ens permeten recórrer la zona fent diverses combinacions d'itineraris. La travessa dels Carros de Foc és una travessa circular d'entre 5 a 7 dies de durada, que recorre tot el Parc, amb etapes que tenen els refugis com a punts d'inici i destí.
Els secrets de les Vies Verdes - Dels Pirineus a la Costa Brava - Tram Girona-Sant Feliu de Guíxols. Girona : Consorci de les vies verdes de Girona, 2009 .
Resum : Les vies verdes de Girona s'han convertit en un eix de comunicacions que recorre els paisatges del Ripollès; amb la serralada prepirinenca al fons, travessa les valls de la Garrotxa i la comarca de la Selva i ens va acostant al territori de les Gavarres, a cavall entre el Gironès i el baix Empordà, arribant, finalment, arran de mar. Aquesta guia us permetrà passejar en bicicleta o a peu pels camins que transiten entre secrets amagats des de la prehistòria fins als nostres dies. Trobareu, in situ, senyals que us explicaran les històries des de múltiples dimensions a través de quatre temàtiques: indrets de la identitat, Paisatges culturals, Camins de la natura o Història de la Terra i el seu llegat literari.
La ruta del Císter. Barcelona : Piolet, 2011 .
Resum : El GR 175 La Ruta del Císter està integrat dins la xarxa de senders senyalitzats d'Europa. Enllaça els tres monestirs cistercencs més emblemàtics de la Catalunya Nova: Santes Creus, Poblet i Vallbona de de les Monges, situats a les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell, respectivament; una part del seu recorregut transcorre pel Paratge Natural de Poblet.
Bastart, Jordi . Garrotxa. Granollers : Editorial Alpina, 2011 .
Resum : 20 caminades accessibles a totes les edats. Per a gaudir de la muntanya, dels millors paisatges, dels indrets més bonics. Sempre per camins ben fressats, sense dificultats tècniques i sense dificultats d'orientació. Rutes per a caminar en sintonia amb la natura. La Garrotxa és una comarca amb una àmplia varietat de paisatges, una gran personalitat i un important patrimoni històric. A poblacions que ofereixen un ric bagatge monumental, com Besalú, Beuda, Castellfollit de la Roca, Olot o Santa Pau, cal afegir-hi els espais naturals protegits del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa, a més de petites valls que conserven tot el seu encant, com la vall d'en Bas o la de Bianya. Tot plegat converteix aquest conjunt de territori ben ordenat en un indret molt interessant per descobrir. Amb criatures o sense.
Domènech, Joan . Baix Penedès: 17 excursions a peu. Valls : Cossetània, 2012 .
Resum : En aquesta guia hi trobareu 17 excursions per fer a peu per la comarca del Baix Penedès. Els autors han tingut cura que hi fossin presents els tres àmbits geogràfics de la comarca: la muntanya, la plana i el litoral. D'aquesta manera, tot i que la majoria d'itineraris tinguin com a decorat la zona més muntanyosa, també podreu gaudir de passejos per la plana entre vinyes ben conreades, o d'altres amb el blau infinit del mar com a teló de fons.

(↑) - Economia

Fiorentino, Marc . Salva els teus diners!. Badalona : Ara Llibres, 2011 .
Resum : Tens entre 1.000 euros i un milió d'euros al banc? Per molts anys, aquest és el teu llibre! Després de la crisi del 2008, el món de l'estalvi ha canviat. Les regles clàssiques ja no serveixen, i mai res no tornarà a ser igual. La gestió tradicional dels estalvis, la de la família mitjana, ha saltat pels aires. Com pots protegir els teus estalvis en els pròxims anys? T'has de refiar dels bancs? I dels assessors, que no van saber preveure l'arribada de la crisi? NO. Marc Fiorentino ha decidit ajudar tots aquells que no saben a qui escoltar. Una guia, extremament clara i plena d'exemples pràctics, on trobaràs els consells més sensats per invertir els teus diners, AVUI.

(↑) - Literatura

Pérez Colomé, Jordi . Com escriure clar. Barcelona : UOC, 2011 .
Resum : Cada dia s'escriu més. Gràcies a internet, dediquem més temps a missatges, correus i informes. L'objectiu principal de tot text és que una altra persona el llegeixi i l'entengui. Cal ser clars. Quan escrivim, la claredat es dóna per òbvia. No ho és. Escriure clar no és tan fàcil com sembla. La simplicitat requereix esforç i pràctica. Aquest llibre ofereix un decàleg en deu capítols perquè la nostra comunicació sigui més fluïda.

(↑) - Medicina i salut

Cohen, Jean-Michel . He decidit aprimar-me. Barcelona : Columna, 2012 .
Resum : He decidit aprimar-me, el best-seller del doctor Jean-Michel Cohen, és el llibre de capçalera indispensable per als qui desitgen perdre pes de manera intel·ligent, perquè demostra que aprimar-se sense comprendre's un mateix mai no resulta eficaç, i que només és possible perdre pes quan prenem consciència de les causes de l'arribada dels quilos superflus. El doctor Cohen confirma que les explicacions psicològiques són fonamentals a l'hora de perdre pes, ja que tant les històries personals com les raons per voler estar prim són sempre úniques en cada individu. Jean-Miche Cohen proposa dietes a mida, perquè cadascú trobi dins de si mateix la solució que li permeti aprimar-se sense sentir-se frustat.

(↑) - Música

Camille, . Ilo veyou.
Cobla Montgrins, . Sardanes a Palamós 10 - Ballant sardanes a Palamós 04.
Hawley, Richard . Standing at the Sky's Edge.
Madonna, . MDNA.
Makovski, Maika . Thank you for the boots.
Mas, Roger . Roger Mas i la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona.
Penguins, . Reggae per xics.
Resum : Música per a infants
Spiritualized, . Sweet heart, sweet light.
Springsteen, Bruce . Wrecking ball.
Sr. Chinarro, . ¡Menos samba!.
Subirana, Toni . Cançons de totes les hores.

(↑) - Cuina i gastronomia

Senpau, Pilar . Dieta catalana i salut. Barcelona : Pòrtic, 2011 .
Resum : Que el pa engreixa i que la cuina tradicional no és bona per a la salut són creences sense cap base científica. A Dieta catalana i salut, Pilar Senpau s'encarrega de desmentir els tòpics infundats que pesen sobre alguns plats de la nostra cuina i els analitza d'un en un, fins a descobrir-nos els beneficis que aporten a la nostra salut. Em aquest magnífic llibre, l'autora també ens orienta sobre a qui convé més cada aliment segons les seves característiques físiques, perquè, lluny d'estar renyides, la gastronomia i la salut poden ser grans aliades. El rigor d'una gran especialista en dietètica i nutrició, els seus coneixements en medicina psicosomàtica i l'amenitat d'una comunicadora nata són els ingredients amb què Pilar Senpau cuina aquest llibre, ideal per acompanyar la sobretaula d'un bon àpat familiar.

(↑) - Infantils imaginació

Erne, Andrea . El mar. Barcelona : Elfos, 2012 .
Resum : Què? Com? Per què? - junior dóna resposta a totes les preguntes dels més menuts. Les il·lustracions, les finestretes i els relleus tan divertits fan que cada pàgina sigui una experiència enriquidora.
Fito, Àlex . City kid. Barcelona : Bang, 2012 .
Resum : En Joan està acostumat i avorrit del poblet on viu, dels cavalls i dels partits de futbol. Però aviat tot això acabarà. Ell i la seva família es muden a la gran ciutat! Podrà en Joan adaptar-se als canvis de la seva nova vida?
Martí O'Toole, Gemma . La puça russa. Barcelona : La Galera, 2012 .
Resum : La Polina, la puça russa, és l'atracció principal del circ Magnífic. El director, en Penkov, la fa actuar sense descans perquè només vol guanyar diners. Però la Polina té un pla... Premi Hospital Sant Joan de Déu 2011.
St John, Lauren . La cala del Mort. Barcelona : Bambú, 2012 .
Resum : Laura Marlin, la detectiu més jove de la literatura, afirma: "El que vull és tenir una vida plena d'emocions, com alguns dels protagonistes dels meus llibres." Amb una sola maleta plena de llibres, que sempre han estat la seva finestra al món, la Laura se'n va a viure amb el seu oncle a Cornualla, convençuda que per fi l'espera una vida plena d'aventures. Però allà on mira hi veu misteris, i aquests són reals, i molt més inquietants i perillosos del que ella voldria i es podia imaginar... Quin secret amaga el petit Tariq, el fill del botiguer? Per què l'oncle Calvin té tant d'interès a esborrar el seu passat? I per què tothom té tanta por de la cala del Mort?
Thomas, Valerie . La vareta màgica de la Brunilda. Barcelona : Blume, 2012 .
Resum : La bruixa Brunilda es prepara per al gran espectacle de màgia. En un descuit, la seva vareta màgica acaba a la rentadora i en surt tota arrugada i xopa. Ja no funciona! I ara, com s'ho farà la Brunilda per sorprendre el públic? I si el Bru posa el seu granet de sorra perquè l'actuació de la Brunilda sigui encara més màgica...?

(↑) - Infantils coneixements

Brenifier, Oscar . El llibre dels grans contraris psicològics. Barcelona : Cruïlla, 2012 .
Resum : Aquest llibre presenta deu parelles de caràcters oposats: els seriosos i els bromistes, els senzills i els complicats, els extravertits i els discrets... Són personalitats tan definides que de vegades els costa entendre's entre elles i acceptar-se les unes a les altres. Les personalitats de cada parella de caràcters estan definides en la riquesa i en l'excés, que poden generar atracció o provocar tensions. Perquè la diferència ens fa anar més enllà de nosaltres mateixos. Tot i així, per més allunyats o desconcertants que semblin els caràcters de certes persones, sempre hi ha una mica de nosaltres en l'altre, i una mica de l'altre en nosaltres.
Curto, Rosa M. . Dibuixa el món de les fades. Barcelona : Edebé, 2012 .
Resum : Coneixes el món de les fades? T'agrada dibuixar? Si respons que sí a les dues preguntes, aquest llibre és per a tu. Aniràs descobrint el món de les fades sent creatiu, tot jugant amb un llapis negre i uns quants llapis de colors o pintures. Creixeran la teva inventiva i la teva imaginació. Aprendràs a observar les formes. En les planes d'aquest llibre hi ha fades, animals, natura i altres sorpreses.

(↑) - Còmics

Martin, George R. R. . Joc de trons. Barcelona : Estrella Polar, 2012 .
Resum : En una terra on els estius poden durar dècades i els hiverns tota una vida, està a punt d'esclatar el conflicte. El fred s'acosta i, a les estepes del nord, a Hivèrnia, forces sinistres i sobrenaturals esperen rere el Mur que protegeix el reialme.

(↑) - Novel·la

Asensi, Matilde . La conjura de Cortés. Barcelona : Planeta, 2012 .
Resum : En aquesta novel·la, Catalina es veu obligada a desemmascarar una gran conjura ideada pels seus enemics per a derrocar al rei d'Espanya. L'aparició d'un mapa que desvetlla on trobar el llegendari tresor d'Hernán Cortés jugarà un paper clau al pla de Catalina per a descobrir als traÍdors i complir la seva paraula d'acabar amb els Curvo. La doble personalitat de Catalina Solís / Martín Nevares s'enfrontarà a més a un greu perill per al seu equilibri: l'amor. Un cop més, Matilde Asensi sorprendrà als seus lectors amb un final inesperat.
Black, Benjamin . Muerte en verano. Barcelona : Alfaguara, 2012 .
Resum : Quan el magnat de la premsa Richard Jewel apareix mort a la seva casa de camp un calorós matí d'estiu, pocs ho lamenten. El doctor Quirke i l'inspector Hackett no tarden en adonar-se de que, lluny de tractar-se d'un possible suïcidi, "Diamante Dick" ha sigut assassinat. La investigació porta a Quirke a l'orfenat on va viure la seva infantesa i a freqüentar a la problemàtica Dannie, a Carlton Summer, l'empresari rival, i a Françoise d'Aubigny, l'elegant i misteriosa viuda.
Cuartiella, M. Mercè . Germans gairebé bessons. Figueres : Brau, 2012 .
Resum : En Joan i l'Ester són germans. La seva relació és intensa, sovint excloent, a voltes destructiva, i això condiciona les seves vides i la seva visió del món. Això desespera la Raquel, la dona d'en Joan, que detesta no formar part d'aquest món privat que comparteixen, farcit de secrets i de fantasmes del passat. Quan en Joan anuncia que ha contret un deute de joc i que cal reunir, en sis dies, una quantitat que està fora del seu abast, comença una recerca tan inútil com frenètica en què tots tres intentaran, en solitari i sense l'ajut dels altres, aconseguir uns diners impossibles.
Diffenbaugh, Vanessa . El llenguatge secret de les flors. Barcelona : Edicions 62, 2012 .
Resum : La Victòria té por. Té por del contacte físic. Té por de les paraules, de les seves i de les dels altres. I, per damunt de tot, té por d'estimar i de deixar-se estimar. Només hi ha un lloc on totes les seves pors s'esvaeixen: el seu jardí secret al parc de Sant Francisco. Les flors que ella mateixa ha plantat en aquest racó són el seu refugi, la seva veu. Amb elles aconsegueix comunicar les seves emocions més profundes. L'espígol per a la desconfiança, el card per a la misantropia, la rosa blanca per a la solitud.
Gideon, Melanie . Les dones casades no parlen d'amor. Barcelona : Columna, 2012 .
Resum : Quan l'Alice decideix participar de forma anònima en un estudi sobre el matrimoni no s'imagina com aquest fet canviarà la seva vida. Quant de temps feia que ningú no estava atent al que sentia? El seu marit ja fa molt que no ho està... La confessió és alliberadora, i a poc a poc l'Alice es va enamorant de l'enquestador, l'investigador 101. Però és realment amor, això?
James, E.L, . Cinquanta ombres més fosques. Barcelona : Rosa dels Vents, 2012 .
Resum : Intimidada per les peculiars pràctiques eròtiques i els obscurs secrets de l'atractiu i turmentat empresari Christian Grey, la jove Anastasia Steele ha trencat la relació amb ell per començar una nova carrera en una editorial de Seattle. Però el desig per en Christian encara domina cada un dels seus pensaments, i quan en Grey li proposa un nou acord, l'Ana no s'hi pot resistir. Reinicien la seva tòrrida i sensual relació, i l'Ana esbrina més coses del passat terrible i dolorós de l'impetuós i exigent Cinquante Ombres, com ella l'anomena. Però mentre en Christian lluita contra els seus dimonis, l'Ana s'ha d'enfrontar amb la ira i l'enveja de les dones que la van precedir, i també ha de prendre la decisió més important de la seva vida.
Koch, Herman . Una casa amb piscina. Badalona : Ara Llibres, 2012 .
Resum : El metge Marc Schlosser escolta a l'hospital les últimes paraules d'un dels seus pacients abans de morir. Però no és un pacient qualsevol, ni la seva mort és tan natural com sembla. És l'home amb qui la família del metge va passar les últimes vacances d'estiu. A casa seva, una casa amb piscina. Què va ocórrer en aquella casa? Per què algú ha hagut de morir per esborrar-ne el record?
Madieri, Marisa . Verd aigua. Barcelona : Minúscula, 2010 .
Resum : El fil conductor de la narració és l'èxode dels italians de Fiume, ciutat que el 1947 va passar a Croàcia, dins l'antigua Iugoslàvia. Marisa Madieri torna a trobar en la memòria els episodis tràgics i còmics que van marcar la seva infància, les persones amb qui va créixer -com la inoblidable àvia Quarantotto- i l'ambient del Silos de Trieste, "un paisatge vagament dantesc, un purgatori nocturn i boirós", on va viure amb altres refugiats fins que va ser adulta. A mesura que avança el relat, l'escriptura, precisa i subtil, revela una tensió entre la reapropiació del passat i la incertesa deel futur, que desemboca en una actitud valenta i generosa davant la vida.
Verdon, John . Deixa en pau el dimoni. Barcelona : Proa, 2012 .
Resum : L'expolicia Dave Gurney encara està provant d'adaptar-se a la jubilació i a les seqüeles de les tres bales que va rebre en el seu últim cas. Res millor per sortir de la depressió que algú que et demana ajuda. La Kim, una jove periodista filla d'una bona amiga, s'ha ficat en un bon embolic. Està fent un reportatge televisiu sobre els familiars de les víctimes d'un assassí en sèrie que no es va descobrir mai. Però furgar en el passat d'un assassí en llibertat té els seus riscos. Gurney decidirà assumir-los i arribar fins al final. El resultat és una història que atrapa, en una societat dinàmica i desigual com la dels Estats Units d'avui dia.
Williams, John . Stoner. Barcelona : Edicions 62, 2012 .
Resum : Stoner (1965) explica la història de William Stoner, un jove virtuós i discret, fill d'uns camperols de Missouri, que amb gran esforç dels seus pares és enviat a estudiar a la Facultat d'Agricultura. Aviat, però, s'adona que la seva verdadera vocació són les lletres. Seduït per aquest descobriment, la literatura esdevé una autèntica obsessió que el porta a renunciar a la granja familiar i a convertir-se en professor. Abocat a l'estudi i tancat en el món universitari, on du una vida solitària i senzilla, el seu caràcter taciturn i fred s'aguditza i van passant els anys, amb males relacions amb els alumnes, greus fracassos sentimentals i familiars, sense col·legues ni amics. Una vida grisa, plena d'errors, en la qual només hi ha un instant digne de glòria: el moment en què descobreix la literatura, la seva única passió.

(↑) - Altres

Converses amb Teresa Forcades. Barcelona : Dau, 2012 .
Resum : Aquest llibre recull una sèrie de converses amb la monja, metgessa i teòloga Teresa Forcades realitzades per la periodista Eulàlia Tort, al monestir de Sant Benet, a Montserrat, al llarg de gairebé un any. El lector s'endinsarà en les principals fites de la seva biografia, de la mà d'unes entrevistes rigoroses fetes en profunditat, i podrà conèixer més a fons qui és i què pensa sobre una gran diversitat de temes: de la vigència religiosa a la indústria farmacèutica, de la necessària renovació de l'Església a l'excés de medicació a les nostres vides. També hi trobareu la seva visió sobre el paper de les dones o una crítica del model de societat que estem construint. Teresa Forcades ens convida a canviar el nostre món amb valentia i llibertat en les seves dimensions espiritual i afectiva, però també en la material, i a fer-ho ara i aquí.
Estévez, Marc . Un hort per ser feliç. Badalona : Ara Llibres, 2012 .
Resum : Enciams als balcons, tomàquets als terrats, carabasses al jardí i maduixots al pati del darrere. Horts urbans, horts familiars i horts a les escoles. El cultiu ecològic d'aliments s'està escampant com una taca d'oli! I tu, ja has començat a sembrar la teva felicitat? Contemplar el ritme de la natura, relaxar-te, divertir-te i menjar sa. Si encara no t'has decidit, suma't a la revolució! Amb les experiències, les propostes i els consells d'en Marc podràs tirar endavant el projecte més creatiu i saludable de la teva vida. Un repte impactant i sostenible, de present i de futur, per a tu i els teus. El llibre t'acompanyarà, pas a pas, perquè el camí et sigui fàcil.
Oliveres, Arcadi . Diguem prou!: Indignació i respostes a un sistema malalt. Barcelona : Angle, 2012 .
Resum : "El sistema capitalista ha tocat fons", diu Arcadi Oliveres, que assegura que ni les retallades ni els rescats no "salvaran" una economia sustentada en la injustícia social: com pot ser que, mentre es donen diners als bancs, hi hagi famílies vivint al carrer? Com pot ser que, els que posen nota als països siguin els mateixos que especulen amb les finances i retallen els drets socials? Com pot ser que, havent-hi prou recursos per a tothom, cada dia es mori gent de gana i que els rics siguin cada cop més rics i els pobres cada dia més pobres? Mentrestant, els polítics ens diuen que no hi poden fer més. "Un sistema que dóna prioritat als interessos d'alguns per sobre de les vides humanes és un sistema malalt", assegura Oliveres, una de les veus que han donat suport a la indignació del moviment 15-M, el qual considera també que ha arribat l'hora de caminar cap a propostes radicals de desobediència a un sistema i a unes polítiques que ja no són ni ètiques ni sostenibles.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta