Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats desembre 2010 Caldes

Libros

Aquestes són les últimes adquisicions de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella.

Índex

(↑) - Llibres

Veus de la nova narrativa catalana. Barcelona : Empúries, 2010 .
Resum : Antologia que reuneix textos de quaranta-un autors que escriuen en llengua catalana i vénen d'una tradició comuna: la de Francesc Trabal, Caterina Albert, Mercè Rodoreda o Llorenç Villalonga. Però no està feta amb criteri acadèmic o vocació canònica, sinó que neix de la curiositat lectora de Lolita Bosch i de la seva voluntat d'observar de la vora una literatura que a vegades ens sembla poc visible i sovint és rebuda, fins i tot a casa nostra, amb estereotips literaris sense fonament.
Altra informació: Novel·la (N VEU)
Abelló, Montserrat . Poemes d'amor: antologia. Paiporta : Editorial Denes, 2010 .
Resum : Els poemes que Montserrat Abelló ha reunit en aquesta antologia són fruit d'una escriptura constant, compassada en el temps. L'experimentació assaborida de la vida en tots els seus moments configuren el pols de tot un conjunt que finalment l'ha imposada com una de les poetes més significatives i prestigioses de la literatura catalana d'aquesta època.
Altra informació: Poesia (P ABE)
Carlyle, David . Illes en el cel. Barcelona : La Galera, 2010 .
Resum : L'any 2078, la doctora Lily Carlile realitza un experiment que canviarà el destí del món. L'any 2251, els pocs habitants del planeta es concentren en uns fragments de terra aïllats, suspesos en l'aire. Què ha succeït entre una data i l'altra? Què ha convertit la Terra en un lloc on la supervivència és tan difícil? Pot renéixer l'amor en un món sense esperança?
Altra informació: Juvenil (JN CAR)
Cavallé, Joan . Peus descalços sota la lluna d'agost. Tarragona : Arola, 2009 .
Resum : La troballa accidental d'uns ossos en un descampat és el desencadenant argumental d'aquesta peça que oscil·la entre l'oratori i la tragèdia. L'obra es planteja les preguntes que són habituals en tota mena de conflictes bèl·lics. Insisteix en la gratuïtat i la manca de normes que acompanyen sempre aquests conflictes. Reflexiona sobre els motius pels quals la gent vol oblidar. I planteja la necessitat de la memòria. Els fets que s'hi descriuen no pertanyen a una guerra concreta. S'hi pot resseguir la petja de la guerra del 1936, però l'autor ha defugit escriure una obra explícitament sobre aquesta guerra. Ans al contrari, els crims que s'hi denuncien són comuns a totes les guerres.
Altra informació: Teatre (T CAV)
Conroy, Pat . El primer verano de nuestras vidas. Barcelona : Grijalbo, 2010 .
Resum : Charleston, Carolina del Sud, estiu de 1969. Leo té 18 anys i està punt de començar el seu últim curs a l'escola que dirigeix la seva mare, una dona religiosa, exigent i molt estricta. És un noi solitari, marcat profundament pel suicidi del seu germà. Aquest estiu tot canviarà quan la seva mare li demani que ajudi als nous alumnes. Leo serà el nucli d'un cercle íntim d'amistats els llaços del qual duraran dècades. Ell serà la seva salvació; ells seran la seva vida.
Altra informació: Novel·la (N CON)
Gutman, Laura . Mujeres visibles, madres invisibles. Barcelona : RBA, 2010 .
Resum : Idees, articles, notes, pensaments i anhels, sobre els temes que preocupen a l'autora i que formen part de les consultes que rep a diari dels seus alumnes, deixebles, pacients i lectors.
Altra informació: SER PARES
Harrison, Lisi . Monster high. Barcelona : Estrella Polar, 2010 .
Resum : La Frankie Stein, creada pel seu pare i acabada de sortir de fàbrica, està aprenent a fer-ho tot. Vol viure al màxim i es mor de ganes de començar l'institut. Al Merston High hi coneixerà la dolça Draculaura, una vampira vegetariana boja pel sol; i la Clawdeen Wolf, una malalta de la moda que s'ha de depilar entre classe i classe. També es farà amiga de la Melody Carver, que és nova a la ciutat. Però podrà confiar-li a una "normi" el seu secret.
Altra informació: Juvenil (JN HAR)
Kostova, Elizabeth . Els lladres del cigne. Barcelona : Edicions 62, 2010 .
Resum : Quan Robert Oliver, un pintor famós, intenta destruir un quadre de la National Gallery de Washington, l'unica explicació que ofereix del seu violent comportament és tan enigmàtica com incompleta: "Ho vaig fer per ella". Després cau en un silenci insondable i es dedica a dibuixar de manera obsessiva una atractiva dona vestida amb robes antigues. Però, qui és ella?
Altra informació: Novel·la (N KOS)
Monteagudo, David . Marcos Montes. Barcelona : El Acantilado, 2010 .
Resum : Aquest llibre ens parla de les peripècies d'un obrer que tracte de sortir d'una mina d'or després d'un accident, i de les dificultats que troba per aconseguir-ho. És, a més, la confluència entre éssers exhaustos i angoixats per una sort dubtosa. Però és també, qui sap si per sobre de tot, defensa i apologia.
Altra informació: Novel·la (N MON)
Prada, Pere . Geografia encesa. Badalona : Òmicron, 2010 .
Resum : Aquest és un llibre carregat d'un alè vital, màgic, lluminós, crític també a estones, amb una gran varietat de temes, com si fossin espurnes que voleien aquí i allà en una dansa constant. Diferent dels poemaris que habitualment es publiquen, molt personal, i amb un llenguatge ben entenedor. Tal volta, sense ser-ne del tot conscient, Pere Prada forja la figura d'una dona, d'un somni, d'una geografia que cadascú viurà, sentirà i interpretarà a la seva manera.
Altra informació: Poesia (P PRA)
Rabaté, Pascal . Río abajo. Barcelona : Norma, 2008 .
Resum : L'Émile és un avi que deixa passar la vida entre anar a pescar i prendre alguna cosa al bar amb els altres parroquians. Fins que un dia decideix recuperar la seva juventut oblidada i fer allò que tant troba a faltar: el sexe.
Altra informació: Còmic (C RAB)
Solana, Teresa . Negres tempestes. Barcelona : La Magrana, 2010 .
Resum : Protagonitzada per una sotsinspectora dels Mossos d'Esquadra que va decidir abandonar l'antropologia per dedicar-se a resoldre crims. Néta d'un brigadista executat en acabar la Guerra civil, la Norma està casada amb un metge forense. Té una filla okupa, un ex homosexual, una mare hippy i una tieta que és monja al Monestir de Pedralbes, i tots plegats formen una colla francament curiosa i no sempre ben avinguda. La notícia de l'assassinat d'un catedràtic d'història la nit de Tots Sants els sorprèn en plena celebració, i la Norma i el seu marit han d'abandonar el sopar familiar per ocupar-se del cas. La investigació portarà la Norma i el seu company a relacionar l'homicidi amb un altre comès dues setmanes abans i els posarà sobre la pista d'un manuscrit desaparegut en què es relata la misèria moral i material de la postguerra.
Altra informació: Novel·la (N SOL)
Stiefvater, Maggie . Temblor. Barcelona : SM, 2009 .
Resum : Fa anys, la Grace va estar a punt de morir devorada per una llopada. Inexplicablement, un d'ells, un llop d'immensos ulls grocs, la va salvar. Des de llavors, tots els hiverns la Grace s'acosta al bosc i, des de la distància, llop i noia s'observen. Quan arriba la calor, la llopada desapareix i, amb ella, el "seu" llop. Però aquest any, la Grace desitjarà que l'hivern no arribi i que la tardor duri per sempre. Ha conegut un noi. És un tipus normal, tret dels seus ulls. Són d'un estrany color groc.
Altra informació: Juvenil (JN STI)
Tamas, Gellert . L'assassí del làser. Barcelona : La Campana, 2010 .
Resum : Entre els anys 1991 i 1992 Estocolm és una ciutat dominada pel terror. Un desconegut dispara amb un fusell proveït amb una mira làser contra 11 persones en 10 atemptats diferents. Resultat: un mort i diversos ferits amb lesions greus per a tota la vida. L'única característica en comú entre les víctimes era que tenen els cabells negres i la pell fosca. Al mateix temps una greu crisi econòmica i un atur galopant alimenten un discurs polític que atia els ànims contra la immigració. És aliè l'assassí del làser al creixement de la xenofòbia?
Altra informació: Novel·la (N TAM)
Vargas Llosa, Mario . El sueño del celta. Barcelona : Alfaguara, 2010 .
Resum : En Roger Casement va ser un dels primers europeus a denunciar els horrors del colonialisme. Dels seus viatges al Congo belga i a l'Amazònia sudamericana van quedar dos informes memorables que van commoure la societat del seu temps. Aquests dos viatges i el que allà va veure van canviar a en Casement per sempre, fent-li emprendre una altra travessia, aquest cop intel·lectual i cívica, tant o més devastadora. La que el va portar a enfrontar-se a una Anglaterra a la que admirava i a militar activament en la causa del nacionalisme irlandès.
Altra informació: Novel·la (N VAR)
Zweig, Stefan . La impaciència del cor. Barcelona : Quaderns Crema, 2010 .
Resum : En els primers albors de la Gran Guerra, el tinent Anton Hofmiller rep una invitació per anar al castell del magnat hongarès Lajos von Kekesfalva. Durant la seva estada, la filla de l'amfitrió, que pateix paràlisi crònica, s'enamora del jove oficial. Hofmiller, que només sent compassió per la jove Edith, decideix ocultar els seus veritables sentiments i li fa tenir esperances en una ràpida recuperació. Arriba fins i tot a prometre-s'hi, però no reconeix el seu nuviatge en públic. Com un criminal en la foscor, Hofmiller es refugiarà en la guerra, i en tornarà com un autèntic heroi.
Altra informació: Novel·la (N ZWE)

(↑) - Ciències socials

Garcia-Planas, Plàcid . Jazz al despatx de Hitler. Barcelona : Edicions 62, 2010 .
Resum : Què és el que explica millor la guerra? Les ofensives de l'exèrcit afaganès contra els talibans o l'ànsia dels soldats per gravar el combat ambs els seus mòbils Nokia? On rau la notícia?, en el fet que Bet Furik sigui el poble de Cisjordània d'on han sortit més "màrtirs" o que el primer suïcida es fes explotar a si mateix vestit amb la samarreta del Real Madrid i que el segon fos del Barça? Què és més desconcertant?, que el pas fronterer on va començar la Segona Guerra Mundial sigui avui dia una zona gai o que just el lloc on van penjar Mussolini sigui, ara, un McDonald's?
Altra informació: No ficció (327 GAR)

(↑) - Psicologia

André, Christophe . Los estados de ánimo.
Resum : Barreja subtil d'emocions i pensaments, els nostres estats d'ànim són l'ànima de la nostra relació amb el món. Sempre presents, sempre influents, ens acompanyen en cada moment de la nostra vida. Aquest llibre ens ajudarà a comprendre'ls i ajustar-los. I és que el saber entrar dins un mateix, acceptar els nostres estats d'ànim i fer que evolucionin pot canviar la nostra vida completament.
Altra informació: No ficció (159.9 AND)

(↑) - Ciències naturals

Bas, Jordi . Parc Natural de l'Alt Pirineu. Barcelona : Viena, 2010 .
Altra informació: No ficció (591 BAS)
Pascual, Ramon . Primera guia del boletaire. Valls : Cossetània, 2010 .
Resum : De guies de bolets n'hi ha moltes. Feia falta, però, una guia adreçada particularment al boletaire il·lusionat que comença el camí per aquest apassionant món dels bolets.
Altra informació: No ficció (582 PAS)
Saladié, Òscar . Desenvolupament sostenible. Tarragona : Publicacions URV, 2010 .
Resum : És sostenible el nostre desenvolupament? Aquest llibre intenta respondre aquesta pregunta, al mateix temps que planteja una sèrie d'interrogants perquè el lector reflexioni i extregui les seves pròpies conclusions a partir de l'anàlisi de la informació que hi apareix, acompanyada d'una notable presència de figures i quadres amb dades.
Altra informació: No ficció (504 SAL)

(↑) - Esports

Sant Maurici - Els Encantats - Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Granollers : Editorial Alpina, .
Altra informació: EXCURSIONISME
Carles, Gel . L'alta vall de Cardós. Valls : Cossetània, 2010 .
Resum : Situada a l'extrem nord del Pallars Sobirà, la vall de Cardós és una de les més importants d'aquesta part dels Pirineus. Aquesta guia d'ascensions, travessies i escalades de dificultat baixa vol donar a conèixer aquest bell i entranyable indret del Pirineu de Lleida, una veritable joia de muntanyes salvatges i terres altes en estat pur.
Altra informació: EXCURSIONISME
Gregori, F. Xavier . Vall d'Aran - 17 excursions a peu. Valls : Cossetània, 2010 .
Resum : La forta personalitat de la Vall d'Aran, que s'ha mantingut fins als nostres dies, s'explica en bona part pel caràcter muntanyós d'aquest territori. Aquesta guia està destinada a tots els amants de la muntanya, tant els qui hi dediquen una escapada de cap de setmana com els qui tenen previst passar-hi unes vacances.
Altra informació: EXCURSIONISME
Roig i Loscertales, Francesc . Pel Matarranya en BTT. Valls : Cossetània, 2010 .
Resum : El Matarranya és un dels ecosistemes fluvials mediterranis més ben conservats de la Península Ibèrica. En aquesta guia, la primera per a BTT de la zona, presenta un recull d'itineraris que us permetran descobrir-ne els principals indrets, tot gaudint del seu privilegiat entorn natural.
Altra informació: EXCURSIONISME

(↑) - Literatura

Francés i Díez, M. Àngels . Literatura i feminisme: l'hora violeta, de Montserrat roig. Tarragona : Arola, 2010 .
Resum : La relació entre feminisme i literatura, sovint tensa i conflictiva, es manifesta en l'obra de Montserrat Roig com un impuls creatiu, a la recerca de respostes que reconcilien la vida real de les dones amb la teoria alliberadora que predica aquesta nova ètica. Aquest llibre estudia part de la narrativa de Roig des d'aquesta perspectiva, la que té en compte el gènere com a categoria problemàtica, i ho fa a una i altra banda del fet literari: es proposa llegir l'escriptora barcelonina des de la crítica literària feminista i, en el procés, reivindicar-ne la importància en el panorama intel·lectual català dels setanta i vuitanta.
Altra informació: No ficció (849.9Roi FRA)

(↑) - Infantils imaginació

M'agrada!. Barcelona : Timun Mas, 2010 .
Resum : Què t'agrada més? Pantalons, animals, camions i peluixos... un munt de coses que conviden els petits a explorar i a parlar en un llibre que els entusiasmarà.
Altra informació: Infantil (I1 0)
Som-hi!. Barcelona : Timun Mas, 2010 .
Resum : Preparats? Llestos? Ja! Trens, avions, bicicletes, autobusos... Puja on vulguis i aprèn a explorar el món que t'envolta. Un llibre que convida els petits a parlar i a participar.
Altra informació: Infantil (I1 0)
Baldó, Estel . L'arbre de Nadal. Barcelona : Barcanova, 2009 .
Resum : El Nadal és a punt d'arribar i a casa de la Sika i en Joan es preparen per celebrar aquestes festes. Entre tots guarneixen l'arbre, i el Xut també hi participa fent entremaliadures! En Joan i la Sika esperen amb delit que el tió els cagui força regals.
Altra informació: Infantil (I1 0)
Baldó, Estel . Les figures del pessebre. Barcelona : Barcanova, 2009 .
Resum : Les diverses figures imprescindibles a qualsevol pessebre.
Altra informació: Infantil (I1 0)
Blanch, Xavier . El país de la Tardor. Barcelona : Baula, 2010 .
Resum : La reina Calor i el rei Fred no són amics. L'una mana al regne de l'estiu. L'altre mana al regne de l'hivern. I tots dos volen governar el país de la Tardor. Però, qui és qui mana, al país de la Tardor? La reina Calor o el rei Fred?
Altra informació: Infantil (I1 0)
Bruno, Pep . La familia C. Barcelona : Kalandraka, 2010 .
Resum : Un dia qualsevol a casa de la família C.
Altra informació: Infantil (I1 0)
Bélineau, Nathalie . Els instruments musicals. Girona : Fleurus - Panini, 2010 .
Resum : Minidiccionari dels bebès.
Altra informació: Infantil (I1 296)
Cousins, Lucy . El show de Maisy. Barcelona : Serres, 2010 .
Resum : No et perdis el show de música, màgia i ball de la Maisy i els seus amics! Estira les llengüetes i descobreix quines sorpreses amaguen.
Altra informació: Infantil (I1 339)
Cousins, Lucy . Sóc el millor. Barcelona : Parramón, 2010 .
Resum : En Gosset estima molt els seus amics. Pensa que són fantàstics. Però també creu que ell és el millor de tots i sempre els ho recorda. Ja és hora que els seus amics li donin una bona lliçó i li ensenyin que hi ha moltes coses que fan millor que ell.
Altra informació: Infantil (I1 0)
Despeyroux, Denise . El gran llibre dels contes de Nadal. Barcelona : Parramón, 2010 .
Resum : Aquests 11 Contes de Nadal pots llegir-los en qualsevol època de l'any, i qualsevol dia o la nit que tu vulguis, perquè entre d'altres coses són els més bells que mai no s'han escrit o explicat com a llegendes populars.
Altra informació: Infantil (I2 0)
Font, Núria . Nadal. Barcelona : Cruïlla, 2010 .
Resum : Un llibre per introduir els més petits en una festa de la nostra tradició cultural.
Altra informació: Infantil (I1 0)
Gasol, Anna . Tres contes de Nadal. Barcelona : Baula, 2010 .
Resum : Recull en un volum tres històries escrites per H.C. Andersen, K. Grahame i A.P. Txèkhov.
Altra informació: Infantil (I2 0)
Hamilton, Libby . Peter Pan. Madrid : Macmillan Infantil i juvenil, 2010 .
Resum : Viu les aventures d'en Peter Pan i els seus amics alhora que es despleguen els espectaculars pop-ups i sents les campanades del Big Ben, el riure sinistre dels pirates, el "tic-tac" del rellotge que es va empassar el cocodril o el crit del capità Garfi qual cau a la seva gola...
Altra informació: Infantil (I1 0)
Kinney, Jeff . Diari del Greg - Quina calda!. Barcelona : Estrella Polar, .
Resum : Són les vacances d'estiu, fa un temps esplèndidm i tothom s'ho està passant bomba jugant al carrer. Però, on s'ha ficat en Greg? S'ha tancat a casa i juga a videojocs amb la persiana abaixada.
Altra informació: Infantil (I3 126)
Lloyd, Sam . Hola Dudley!. Barcelona : Parramón, 2010 .
Resum : En Dudley és un autèntic monstre. El vols conèixer? Fes-li companyia i veuràs que no para de fer soroll des que es desperta fins que se'n va a dormir.
Altra informació: Infantil (I1 0)
Magalhaes, Álvaro . Unos vampiros nada corrientes. Barcelona : Pirueta, 2010 .
Resum : Valentín comença a escriure el seu diari, on descriu els primers dies com a vampirs gens corrents de tota la seva família, que viu amagada a Vivalma. A Oporto, Adolfo Milhombres, caçador de vampirs, els segueix la pista i, entre alls i estaques de fusta, prepara la seva expedició de caça.
Altra informació: Infantil (I3 128)
Magalhaes, Álvaro . ¡El amor hace daño, Valentín!. Barcelona : Pirueta, 2010 .
Resum : Els Perestrelo fugen a Oporto, on lloguen una casa i refan la seva vida. Valentín busca la seva antiga xicota però aquesta, en veure'l, s'espanta i fuig. Destrossat, vaga per la ciutat i coneix a la misteriosa Diana, que conquesta el seu cor.
Altra informació: Infantil (I3 128)
Peirce, Lincoln . Nat el gran - Únic en la seva classe. Barcelona : La Galera, 2010 .
Resum : Nat sap que està destinat a la grandesa. És clar, no tothom sap apreciar la grandesa quan la veu... però Nat no es desanima. Una galeta de la fortuna li ho ha dit ben clar!
Altra informació: Infantil (I3 0)
Prats Sobrepere, Pere . Avui faig bona cara. Barcelona : La Galera, 2010 .
Resum : Un conte amb il·lustracions apetitoses i nutritives, per convertir un dinar o un sopar en una gran aventura.
Altra informació: Infantil (I1 338)
Prats Sobrepere, Pere . Buscant en Ricard. Barcelona : La Galera, 2010 .
Resum : Un conte amb il·lustracions apetitoses i nutritives, per convertir un dinar o un sopar en una gran aventura.
Altra informació: Infantil (I1 338)
Roldán, Gustavo . Com reconèixer un monstre. Barcelona : Thule, .
Resum : Si ens trobem davant d'una cosa que pugui semblar un monstre, el millor és assegurar-se que veritablement ho sigui.
Altra informació: Infantil (I1 0)
Sawyer, Jill . Dinosaures: panoràmic. Barcelona : La Galera, 2010 .
Resum : Devora un munt de dades curioses sobre els dinosaures i diverteix-te jugant al joc colossal!
Altra informació: Infantil (I JOCS)
Sierra i Serra, Esperança . Contes clàssics per somiar. Barcelona : Molino, 2010 .
Resum : Una meravellosa antologia de 14 contes inoblidables
Altra informació: Infantil (I2 0)
Stilton, Tea . La revenja del Club de les Sargantanes. Barcelona : Estrella Polar, 2010 .
Resum : És temps d'eleccions a la Universitat de Ratford i els candidats dels clubs estudiantils, el dels Llangardaixos i el de les Sargantanes, han d'afrontar les proves per ser escollits presidents. Però durant la competició, una misteriosa nau negra intentarà contaminar les platges de l'illa.
Altra informació: Infantil (IC 99)
Thomson, Emma . La festa de disfresses. Barcelona : Beascoa, 2010 .
Resum : A l'escola només es parla de la festa de disfresses que ha organitzat la Dolça. El tema dels vestits és la natura, i les amigues fades no saben com disfressar-se. Però un bon dia la Dolça els fa obrir els ulls al món que els envolta, ple de bellesa i fantasia...
Altra informació: Infantil (I1 275)
Tullet, Hervé . Un llibre. Barcelona : Cruïlla, 2010 .
Resum : Això és un llibre. Si fas el que et diu, ja veuràs què passa...
Altra informació: Infantil (I1 0)

(↑) - Infantils coneixements

Vet aquí els nostres drets. Barcelona : Esplais Catalans (Esplac), 2009 .
Resum : Contes per explicar els drets dels infants
Altra informació: Infantil (I 34 VET)
Alcoverro, Carme . Paraules embarbussades. Barcelona : Barcanova, 2010 .
Resum : Embarbussaments per memoritzar, dir de pressa i fer-nos petar de riure.
Altra informació: Infantil (I 80 ALC)
Baussier, Sylvie . Dofins i balenes. Barcelona : Cruïlla, 2010 .
Resum : Dofins i balenes, un món per descobrir i jugar.
Altra informació: I ANIMALS
Hoffman, Mary . El gran llibre de les famílies. Barcelona : Intermón Oxfam, .
Resum : Les famílies poden tenir diferents formes i mides, i aquest llibre en repassa uns quants tipus, fent una ullada a les seves cases, a les vacances, a l'escola i als animals de companyia, als sentiments i als arbres genealògics... i a moltes altres coses.
Altra informació: Infantil (I 30 HOF)
Martí Bertran, Pere . Paraules bessones. Barcelona : Barcanova, 2010 .
Resum : Textos breus per jugar amb les paraules i comprovar com un sol so o una sola lletra en poden fer canviar totalment el significat.
Altra informació: Infantil (I 80 MAR)
Marín, Estel . Paraules sàvies. Barcelona : Barcanova, 2010 .
Resum : Refranys que ens ajudaran a créixer en qualsevol moment del dia i de l'any.
Altra informació: Infantil (I 80 ALC)
Pittau, Francisco . Ocells. Barcelona : Cruïlla, 2010 .
Resum : De qui són aquestes plomes? I aquests ous? I la silueta, a qui correspon? Aixeca les solapes i descobreix els ocells amagats.
Altra informació: I ANIMALS

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta