Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats juny 2013 Caldes

Banner_summer_novetats_2

Aquestes són les novetats de juny a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Ciències socials

Bagué, Gerard . La Girona pecadora. Gaüses : Llibres del Segle, 2013 .
Resum : El Barri Xino de Girona (el barri, com se'l va anomenar durant molts anys) era l'ànima negra de la ciutat, el desguàs dels vicis d'una societat reprimida. Els seus carrerons, llavors rònecs, tenen ara un vernís turístic que ha enterrat en l'oblit la marginalitat d'aquells racons del pecat. Gerard Bagué ens obre les portes d'aquell reducte proscrit i ens el mostra tal com el van viure prostitutes, clients i altres testimonis excepcionals. A més, repassa també la visió que n'han donat escriptors i periodistes. La Girona pecadora és una crònica que s'endinsa en la memòria històrica inexplorada de la ciutat. És el primer llibre que tracta específicament sobre la prostitució que es practicava a la Girona Vella, a tocar dels monuments religiosos de la ciutat, abans que el fenomen es traslladés a l'extraradi i a les carreteres.

(↑) - Psicologia

Rovira, Àlex . La buena crisis. Madrid : Aguilar, 2012 .
Resum : Superar una crisi -la crisi- no és tornar a tenir sinó aconseguir ser, afrontar cada instant amb dignitat, esperança i sentit de realitat. "La crisi serà el que facis amb ella", afirma Àlex Rovira en aquest llibre. Una obra que assumeix la dificutat com a signe de vida, però que ens ensenya a incorporar el que és bo del passat, a entregar-nos al canvi, a desafiar la rutina, a crear i a pensar de manera diferent, a trobar un sentit al dolor... i a gaudir de la Bona Crisi. És moment d'aprendre a combatre les dificultats, els canvis inesperats, la immovilitat, i a fer servir la intel·ligència, confiar i seguir remant. Si constates que estàs en crisi, és que encara estàs viu. Celebra-ho.

(↑) - Música

Bowie, David . The next day.
Collins, Edwyn . Understated.
Depeche Mode, . Delta machine.
Egon Soda, . El hambre, el enfado y la respuesta.
La Pegatina, . Eureka!.
Le Croupier, . Lesió per tensió repetitiva.
Nick Cave & The Bad Seeds, . Push the sky away.
Rouse, Josh . The happiness waltz.
Tame Impala, . Innerspeaker.

(↑) - Cinema

Clooney, George [drt] . Los idus de marzo.
Resum : Stephen Meyers (Ryan Gosling) és un jove idealista que s'ha forjat una carrera d'èxit com a secretari de premsa. És una peça clau dins l'equip de la campanya a la presidència del governador Mike Morris (George Clooney) i fervent admirador de la seva figura política. A les primàries d'Ohio, el director de campanya de l'oponent del governador cita en Meyers per a parlar amb ell. Al mateix temps, Molly (Evan Rachel Wood), una becària que treballa per a l'equip d'en Morris i que ha cridat l'atenció de l'Stephen, guarda un secret. A més, les negociacions amb el tercer contendent, un senador de Carolina del Sud, han arribat a un punt crític. Què és més important: la carrera, la victòria o els principis? Pel·lícula de la revista Speak Up: idiomes, anglès i castellà; subtítols, anglès i castellà.
Curtis, Simon [drt] . Mi semana con Marilyn.
Resum : L'estiu de 1956 Colin Clark deixa Oxford per fer carrera al cinema treballant com assistent al set de rodatge de El príncep i la corista, la pel·lícula que van interpretar Laurence Olivier i Marilyn Monroe, que estava de lluna de mel amb el seu marit, l'escriptor Arthur Miller. Quan Miller torna als Estats Units, deixa el camí lliure a en Collin per a introduir a Marilyn en els plaers de la vida britànica durant una idílica setmana en la que l'acompanyarà en la seva fugida dels aduladors i de la pressió del treball a Hollywood. Pel·lícula de la revista Speak Up: idiomes, anglès i castellà; subtítols, anglès i castellà.
Madden, John [drt] . El exótico hotel Marigold.
Resum : Quan set ciutadans britànics decideixen invertir els seus estalvis en un complex residencial per a jubilats a la Índia, l'amistat i el romanç floreixen de la manera més inesperada. Finalment acaben descobrint que la vida i l'amor poden començar de nou quan decideixes desfer-te del passat i viure el present. Pel·lícula de la revista Speak Up: idiomes, anglès i castellà; subtítols, anglès i castellà.

(↑) - Infantils imaginació

Baldó, Estel . La princesa i el pèsol. Barcelona : Barcanova, 2013 .
Resum : El príncep busca una princesa de bo de bo. Una nit apareix a la porta del palau una noia que busca refugi. Per a saber si és una princesa de veritat, la mare del príncep li posarà un pèsol a sota d'un munt de matalassos.
Baldó, Estel . La sardana i altres danses. Barcelona : Barcanova, 2013 .
Resum : Què és la sardana? Com es balla? I el ball de bastons? Aquest llibre explica als més menuts com són aquestes i altres danses.
Boudreau, Hélêne . Et desafio a no badallar. Cádiz : Barbara Fiore, 2013 .
Resum : Procura no badallar. Perquè si no, quan menys t'ho esperis, et trobaràs ficat al llit, ben calentó... i et preguntaràs: com he arribat fins aquí? Així que, et desafio a no badallar!
Cabassa, Mariona . Les set cabretes i el llop. Barcelona : Cruïlla, 2013 .
Resum : Les cabretes es queden soles a casa mentre la mare cabra se'n va al mercat. Els ha dit que siguin prudents i no obrin la porta a ningú. Però el llop, que se les vol menjar, les enganya fent veure que és la mare i les cabretes passen molta por.
Carbó, Joaquim . La fàbrica de contes. Barcelona : Baula, 2012 .
Resum : La Marina creia que, a la ciutat on viu, les cases altes, els ascensors, les antenes i tota mena de vehicles no serveixen per fer-hi viure contes i poemes. Quina sorpresa quan la seva amiga Lola li descobreix que en aquest món també hi ha lloc perquè escriptores, escriptors i artistes escriguin i dibuixin contes divertits i plens d'imaginació.
Cela, Jaume . Que em sents, Aran?. Barcelona : Cruïlla, 2013 .
Resum : Cada dia, quan la mare està estirada al sofà descansant, en Llorenç se li acosta al melic per parlar amb l'Aran, el seu germà, que encara no ha nascut. En Llorenç li explica moltes coses, com ara com és la seva família, que li agrada anar al cine amb l'avi, tot i que abans que comenci la pel·lícula la sala es quedi a les fosques... En Llorenç li parla de tot el que li sembla important. Li assegura que tots l'esperen i l'estimaran molt. I sobretot li remarca que li deixarà totes les seves joguines menys el cotxe de bombers.
Emmett, Jonathan . La princesa i la porqueta. Madrid : Maeva, 2012 .
Resum : A la llar d'infants reial hi ha hagut una terrible confusió! La princesa Martinel·la ha desaparegut i en el seul lloc hi han trobat la porqueta Marranel·la. Haurà estat una fada? Perquè tothom sap les coses que sempre passen als llibres. Però aquest és un conte de fades sense fades i no és un llibre qualsevol.
Gubianas, Valentí . La llebre i la tortuga. Barcelona : Cruïlla, 2013 .
Resum : La llebre no té cap dubte que guanyarà la cursa contra la tortuga, i per això es burla d'ella i es posa a fer una migdiada. Però la seva companya, lenta però constant, aconsegueix arribar la primera.
Laminack, Lester L. . Tres gallines i un paó. Barcelona : Joventut, 2013 .
Resum : La granja és un lloc tranquil on cadascú té la seva feina i la fa de bon grat... però un dia arriba un pobre paó que ho capgira tot. Què passa quan es desitja la feina dels altres?
Latimer, Alex . El talent amagat del Pingüí. Barcelona : Baula, 2013 .
Resum : Ha arribat el concurs anual de talent. Al Pingüí li agradaria participar-hi però no sap quin pot ser el seu talent. Intenta fer trucs de màgia, jocs malabars amb electrodomèstics, dir l'alfabet d'una tirada tot fent un rot... Quin deu ser el seu talent amagat?
McKee, David . L'Elmer i la Rosa. Barcelona : Beascoa, 2012 .
Resum : L'Ocell ha anat a cercar l'Elmer i en Wilbur. L'avi Eldo vol que ajudin una jove elefanta a tornar amb la seva bandada. La Rosa és tímida i molt especial! Aconseguiran trobar el camí i dur-la sana i estàlvia fins a casa seva?
Redford, Ruth . A la llar d'infants. Barcelona : Combel, 2013 .
Resum : Aquest llibre sobre la llar d'infants és ple de camins per resseguir, solapes per obrir i textures per tocar. Parleu sobre les activitats que s'hi fan mentre el nen recorda, pàgina a pàgina, com és el seu dia a la llar d'infants.
Redford, Ruth . Les primeres paraules. Barcelona : Combel, 2013 .
Resum : Aquest llibre sobre les primeres paraules és ple de camins per resseguir, solapes per obrir i textures per tocar. Als més petits els encantarà explorar aquestes pàgines plenes de color mentre aprenen les paraules del vocabulari bàsic.
Slegers, Liesbet . Les emocions d'en Pol. Barcelona : Baula, 2012 .
Resum : Les emocions són presents en tot moment en la vida d'en Pol. Quan està enfadat, trist o espantat, necessita algú que l'ajudi i el consoli. Quan està content, però, com avui, li agrada dir-ho a tothom!
Snitselaar, Nicole . Les marmotes fan vaga. Barcelona : Comanegra, 2013 .
Resum : Les marmotetes no tenen gens de ganes d'hibernar. Prefereixen jugar a fet i amagar, saltar per les muntanyes o nadar dins del riu fins que, de sobte, una àguila negra vola sobre seu...
Steffensmeier, Alexander . La Florentina vol veure món. Barcelona : Barcanova, 2013 .
Resum : El carter, que està de vacances, escriu una postal als seus amics. La Florentina també vol canviar d'aires! Fa l'equipatge i es planta a la parada de l'autobús. Però passen les hores i, cansada d'esperar, decideix tornar a la granja. Allà descobreix un prat immens: el lloc ideal per gaudir de les seves vacances d'allò més!

(↑) - Infantils coneixements

Endevina quantes endevinalles endevinaràs. Barcelona : Vox, 2012 .
Resum : Les endevinalles aguditzen l'enginy i desperten la imaginació. Els més petits, i perquè no, també els grans que un dia van ser nens, poden enriquir el seu llenguatge amb aquests jocs de paraules i intentar ser els més ràpids a trobar la resposta.

(↑) - Col·lecció local

Homes i dones: diccionari biogràfic de la Selva. Sta. Coloma de Farners : Consell Comarcal de la Selva, 2012 .
Resum : 829 personatges. 829 homes i dones que han destacat a la comarca de la Selva. N'hi ha que en són fills, n'hi ha que hi han desenvolupat la seva obra o la seva professió, d'altres n'han parlat als seus escrits o n'han fet objecte dels seus estudis. Molts han estat reconeguts amb homentatges o el seu nom identifica carrers, equipaments o institucions. A alguns sempre els hem sentit anomenar i d'altres, en canvi, molta gent no sap què els ha fet dignes de ser recordats. 829 noms que han destacat a la vida col·lectiva selvatana des de la cultura, l'educació, el món de l'empresa, les arts plàstiques i la música, la vida religiosa o militar, l'activitat científica o tècnica, judicial o sanitària. 829 biografies, ordenades de la A a la Z, de persones que han projectat la comarca de la Selva i de les seves poblacions i que, en justa correspondència, han aconseguit una merescuda rellevància pública.

(↑) - Novel·la

Adler-Olsen, Jussi . Novel·la 64. Madrid : Maeva, 2013 .
Resum : Copenhague, 1985. Quan en una elegant festa Nete Hermanson es troba amb un antic conegut, el seu tràgic passat la torna a atrapar de ple. Més de vint anys després, Carl Morck i el seu equip del Departament Q reprenen el cas d'unes misterioses desaparicions ocorregudes a finals dels vuitanta. La investigació els porta fins a un prestigiós metge al front d'un controvertit partit polític de caire feixista. Mentres el subcomissari s'enfronta a les ombres de la seva pròpia existència, comença a indagar en la punyent història de la Nete, lligada a la illa de Sprogo, on, sota l'aparença d'un hospital psiquiàtric, s'amagava una presó de dones.
Carrère, Emmanuel . Limónov. Madrid : Anagrama, 2013 .
Resum : "Limónov no és un personatge de ficció. Existeix i jo el conec", adverteix Emmanuel Carrère. Aquesta novel·la biogràfica o biografia novel·lada reconstrueix la vida d'un personatge real que sembla sorgit de la ficció. Un personatge desmesurat i estrafalari, amb una peripècia vital quasi inversemblant, que permet a l'autor traçar un contundent retrat de la Rússia dels últims cinquanta anys i al mateix temps aventurar-se en una indagació enlluernadora sobre les paradoxes de la condició humana.
Cheever, John . Crónica de los Wapshot. Barcelona : RBA, 2013 .
Resum : La petita i tranquil·la ciutat portuària de St. Botolphs fa temps que va deixar enrere la seva època de màxima esplendor. Allà, a la costa nord-oriental nord-americana, viuen els Wapshot, una família que també va conèixer temps millors. El seu nucli està format per Leander, un venerable llop de mar; la seva muller Sarah, una dona respectada a la localitat; els seus joves fills Moses i Coverly, el futur dels quals sembla perfilar-se lluny de St. Botolphs, i l'excèntrica i tirànica tia Honora, la única que encara posseeix algun patrimoni.
Claudel, Philippe . Perfums. Barcelona : RBA, 2013 .
Resum : És possible fer balanç de tota una vida a partir de les olors que s'hi han vinculat. Hi ha les aromes del passat, de la infantesa, i les de l'adolescència i els seus primers amors, les de la maduresa amb les seves servituds i felicitats sensorials, i també l'olor de la mort tal com se'ns va fer present la primera vegada en aquells que vam estimar. Són els perfums perduts o presents en la vida que massa sovint ens passa inadvertida, i que la mà de Phillippe Claudel ens torna a fer presents en totes les seves textures i matisos.
Falcones, Ildefonso . La reina descalza. Barcelona : Grijalbo, 2013 .
Resum : Al gener de 1748 una dona negra vagareja pels carrers de Sevilla. Enrere deixa un passat esclau a la llunyana Cuba, el fill que mai tornarà a veure i un llarg viatge en vaixell fins a les costes espanyoles. Caridad ja no té un amo que li dóni ordres, però tampoc un lloc on aixoplugar-se quan es creua al seu camí Milagros Carmona, una jove gitana de Triana per les venes de la qual corre la sang de la rebel·lia i l'art dels de la seva raça.
Fante, John . Plens de vida. Barcelona : Edicions de 1984, 2013 .
Resum : Per fi el benestar s'albira en la vida de John Fante. Ha deixat enrere els temps indòmits, i a Hollywood tothom parla de les seves novel·les. Però Fante també s'ha convertit en un home atònit: navega entre el temor i l'eufòria per l'embaràs de la seva dona. I per acabar-ho d'adobar, la cuina de casa amenaça d'enfonsar-se'ls sota els peus. Caldrà anar a veure els pares per demanar-los un cop de mà...
Irving, John . En una sola persona. Barcelona : Edicions 62, 2013 .
Resum : "Ens forma allò que desitgem", diu en Billy Abbott, l'escriptor i narrador protagonista, a l'inici de la novel·la. I és ell qui ens explica la història tragicòmica de la seva llarga vida com a "sospitós sexual": els seus primers anys de formació a mitjan segle passat en un poblet de Vermont, amb l'enamorament, imprevist i sobtat, d'una dona més gran que ell, la senyoreta Frost, bibliotecària, i la descoberta incipient de la seva homosexualitat, que li provoquen un torrent d'emocions contradictòries. Al llarg de mig segle, mentre en Bill creix com a escriptor, assistim a diferents moments estel·lars de la seva vida, per la qual desfilen un ampli càsting d'acolorits personatges que desafien totes les convencions i als quals John Irving, valent i ambiciós, obliga a afrontar els dubtes sobre la seva sexualitat i a qüestionar els prejudicis i les creences.
Redondo, Dolores . El guardià invisible. Barcelona : Columna, 2013 .
Resum : Algú està assassinant adolescents i les abandona a prop del riu Baztan, sense marques d'agressió sexual, però sí amb un ritual macabre. La inspectora d'Homicidis Amaia Salazar haurà de tornar a Elizondo, un dels racons més màgics del País Basc, d'on va fugir, i haurà de lluitar en dos fronts: trobar l'assassí que està espantant tot el poble i resoldre els seus temors personals i familiars.
Riera, Carme . Temps d'innocència. Barcelona : Edicions 62, 2013 .
Resum : La història que narren aquestes planes és real. Ens l'ofereix la mirada d'una nena que, entre els tres i els deu anys, contempla el món amb els ulls ben oberts, sovint des de balcons i finestres, per descobrir-nos els seus secrets. Amb tota la força expressiva de la riquesa dels sons de l'illa de Mallorca, Carme Riera recrea el seu univers infantil ple de màgia i d'innocència, però també de pors, culpes i prohibicions, poblat d'un ampli fresc de personatges entranyables, molts d'ells lligats a tradicions i oficis que ja han desaparegut.
Soler, Sílvia . L'estiu que comença. Barcelona : Planeta, 2013 .
Resum : L'estiu que comença recull els cinquanta anys de vida de la Júlia Reig i l'Andreu Balart, vinculats abans de néixer per l'amistat de les seves mares, que han imaginat amb il·lusió la possibilitat que heretin aquest lligam o fins i tot que puguin arribar a enamorar-se. Però la Júlia i l'Andreu volen sentir-se lliures d'un destí que s'entesta a unir-los.
Thilliez, Franck . Atomka. Barcelona : Columna, 2013 .
Resum : Christophe Gamblin, periodista de successos, és assassinat i tancat dins del seu congelador. Valérie Duprès, la seva col·lega, desapareix en un viatge mentre investiga els llocs més contaminats del món. I l'antic cas d'unes dones segrestades torna a sortir a la superfície. La tinent Lucie Henebelle i el comissari Franck Sharko s'han instal·lat a París, on proven de recuperar-se de la tragèdia que gairebé els va separar. Estan mirant de tenir un fill, però uns dies abans de Nadal descobriran que el que els espera està ben lluny de ser l'anunci d'un esdeveniment feliç.
Uribe, Kirmen . El que mou el món. Barcelona : Edicions 62, 2013 .
Resum : El maig del 1937, després del bombardeig de Gernika, milers de nens bascos han de sortir del port de Santurtzi rumb a l'exili. Entre ells hi ha Karmentxu, una nena de vuit anys que és acollida a Gant, Bèlgica, per l'escriptor flamenc Robert Mussche. Amb l'arribada de la nena, la vida solitària de l'escriptor i de la seva família canvia i els esdeveniments se succeeixen. De rerefons d'aquestes vides entrellaçades, la tempesta que arrossega Europa des dels anys despreocupats d'entreguerres, la Guerra Civil i l'esclat de la Segona Guerra Mundial, en una narració que, construïda com un mosaic, arriba fins als nostres dies i dóna lloc a un desenllaç imprevist.

(↑) - Altres

Anglada, Martí . Quatre vies per a la independència. Barcelona : Pòrtic, 2013 .
Resum : Ara fa vint anys que diverses nacions d'Europa van convertir-se en estats independents: Estònia, Letònia, Eslovàquia i Eslovènia, per triar-ne quatre de diferents. Però també van passar a tenir estat propi Txèquia, Lituània, Ucraïna, Bielorrússia, Moldàvia, les repúbliques del Caucas, les centreasiàtiques i les de la Iugoslàvia dominada pels serbis. Ara és Catalunya qui es planteja aquesta opció, amb esperança i amb molts interrogants. Tothom hi diu la seva, però sovint amb poca informació. Martí Anglada, expert en política internacional, ha estudiat sobre el terreny la via d'accés a la independència d'aquestes nacions i en coneix els problemes i les solucions adoptades. Després d'anys d'estudi, ofereix aquest balanç oportú.
Barberà, Jaume . S'ha acabat el bròquil. Barcelona : Ediciones B, 2013 .
Resum : Al llarg d'aquestes pàgines, Jaume Barberà reafirma aquí la seva mirada honesta i independent -producte d'una trajectòria periodística de més de vint-i-nou anys- per tal d'analitzar els problemes i conflictes existents en el marc de la societat actual, i aborda, a través de la fórmula pregunta-resposta, una sèrie de conceptes que li permeten reflexionar sobre temes socials i vitals claus en l'actualitat: la crisi, el "capitalisme financer i de casino", la independència de Catalunya, la voracitat del neoliberalisme, el periodisme, l'esperit del 15M...
Martí, Pere . El dia que Catalunya va dir prou. Barcelona : Columna, 2013 .
Resum : Fa anys que treballa per a un somni, però no ha estat fins a l'històric 11 de setembre del 2012 que l'Assemblea Nacional Catalana no s'ha convertit en el centre d'atenció de l'espai públic. Pocs saben, però, que l'ANC va néixer el 2009, al referèndum d'Arenys de Munt, o que els seus primers impulsors varen posar-se d'acord a través d'internet, sense conèixer la identitat dels altres participants, o que el seu full de ruta preveu que l'11 de setembre del 2014 ja siguem un país independent. Pere Martí ens revela la història de l'ANC, que és, alhora, la història del dia que Catalunya va dir prou i va decidir caminar en ferm cap a la seva plena llibertat.

(↑) - Juvenils

Roca, Maria Mercè . Mil revolts. Barcelona : Barcanova, 2013 .
Resum : Viatge de tres argonautes moderns -l'avi Genís, el seu nét Albert i la seva companya d'institut, la Neus-, a la recerca d'un velló d'or molt especial: la senyoreta Isabel, un antic amor d'en Genís. Es tracta d'una dona que sempre tenen a tocar però que se'ls esmuny i els fa anar cada vegada més lluny, en un periple que els porta de Girona a Gandesa, de Gandesa a Tremp i de Tremp a Girona. Però un viatge sempre és descobriment i canvi, i al costat de la il·lusió d'en Genís per tornar a viure l'amor de la seva vida, hi trobem l'evolució dels sentiments de l'Albert, que primer són de ressentiment envers el seu avi, però que canviaran fins al punt que el noi es convertirà en el més gran defensor de la decisió del seu avi i, a més, serà capaç de guardar un gran secret.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta