Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats febrer 2014 Caldes

Banner_winter_novetats

Aquestes són les novetats del mes de febrer a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Ciències socials

Serrano, Sebastià . De l'amor, la mentida i la persuasió. Barcelona : Destino, 2013 .
Resum : El producte més espectacular de les nostres ànsies comunicatives és el llenguatge, una invenció excepcional que va permetre als humans processar el que succeïa al seu voltant d'una manera molt més eficaç que fins llavors, ja que feia més fàcil l'obtenció d'informació, guardar-la en la memòria, recuperar-la, recombinar-la i, fins i tot, manipular-la per enganyar els altres. I, malgrat tot, el llenguatge és molt més que un mitjà de transport d'informació quotidiana: quan adquirim la capacitat de la parla i d'entendre allò parlat, conformem la nostra cognició i heretem els coneixements atesorats durant generacions, aquells que ens van ajudar a adaptar-nos al medi i perpetuar-nos com a espècie. Aquells que ens van permetre, bàsicament, sobreviure.

(↑) - Psicologia

Conangla i Marín, M. Mercè ; Soler, Jaume ; Soler , Laia . Emocions: les raons que la raó ignora. Barcelona : Pòrtic, 2012 .
Resum : Què tenen en comú el peix koi, un iceberg, un tamboret de tres potes i la pluja àcida? Aquestes són algunes de les metàfores d'ecologia emocional que aquest llibre proposa per aplicar a la pròpia vida. El llenguatge metafòric supera les barreres de l'intel·lecte i ens ajuda a comprendre millor els missatges de l'esfera emocional. Ignorar "les raons que la raó ignora", com deia Blaise Pascal, ens ha dut a una vida rutinària i insatisfactòria. Necessitem connectar amb les nostres emocions. Per aconseguir-ho, aquest llibre ofereix eines imaginatives i eficaces, sigui per a una lectura individual o per a un treball en grup.

(↑) - Llengua

Gutiérrez, Luci . English is not easy - A guide to the language. Barcelona : Blackie Books, 2013 .
Resum : "Hi ha dos tipus de persones: les que aprenen idiomes amb facilitat i les que van esbarallant-se sempre amb qualsevol llengua que no sigui la seva. No vull ni pensar en la quantitat d'hores que he dedicat a aprendre anglès. Però, com la gent sembla tan intel·ligent quan el parla, no he deixat d'intentar-ho. Cosa que m'ha portat a fer cursos on-line, cursos intensius d'estiu, i fins i tot anar fins a Nova York i matinar en ple hivern per arribar al Far West rus de Brooklyn; resistir l'endormiscament de classes impartides en ple Times Square per professores d'accent dubtós. Arribats a aquest punt i a l'altra banda de l'Atlàntic, una, que té memòria de peix, no pot permetre`s oblidar el que aprèn, i per això vaig començar a dibuixar també per recordar paraules i estructures. I els dibuixos es van convertir en aquest llibre i l'anglès en una cosa entretinguda. A mí, per fi, m'ha servit per enllaçar algunes paraules en un altre idioma i semblar més llesta." Luci Gutiérrez

(↑) - Literatura

Solà i Sala, Lluís . La paraula i el món. Barcelona : L'Avenç, 2012 .
Resum : Els temes de fons de tots els assaigs aplegats en el llibre són l'home i la paraula. Implícita, hi ha la convicció que la poesia és un dels llocs on encara es manifesten i es revelen amb més veracitat aquestes dues qüestions, que, de fet, al capdavall, no són sinó una única qüestió. Cada assaig pretén d'interpretar una melodia específica o una varació de l'única qüestió de fons esmentada. És un fet indiscutible que la poesia feta a les terres de parla catalana conté una diversitat, una maduresa i una profunditat dignes d'atenció i d'interrogació. La poesia del nostre país ens parla de l'home, del món, i del món de l'home, amb la mateixa dignitat, amb la mateixa radicalitat i amb la mateixa persuasió que qualsevol altra poesia. Per conèixer l'home que som i l'home que és l'home, a nosaltres, sobretot a nosaltres però no únicament a nosaltres, ens és indispensable d'escoltar-la. Això és el que creuen les paraules d'aquests textos, dedicats a Salvador Espriu, Mercè Rodoreda,...

(↑) - Ciències naturals

Massó i Soler, Eduard . Curs de relativitat especial. Barcelona : Bellaterra, 2001 .
Resum : Constitueix una introducció moderna a la teoria de la relativitat especial i a les seves conseqüències. No pressuposa un coneixement previ de relativitat i està especialment indicada per a estudiants de primers cursos d'universitat. L'obra està dissenyada perquè la pugui estudiar de forma autodidacta qualsevol persona amb una certa preparació. Aquest Curs de relativitat especial està basat en els cursos universitaris impartits per l'autor. Prop de vuitanta exemples acompanyen el text i serveixen per clarificar els conceptes i les aplicacions físiques d'una de les teories més fonamentals de la ciència.

(↑) - Música

Arcade Fire, . Reflektor.
Arctic Monkeys, . AM.
Beth, . Família.
Blaumut, . El turista.
Comelade, Pascal ; Riba, Pau . Mosques de colors.
Getz, Stan ; Gilberto, Joao . Getz/Gilberto.
Guillamino & the Control Z's, . Un altre jo.
Malikian, Ara . Pizzicato.
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, . 20 anys.
Surfing Sirles, . Música de consum.

(↑) - Cinema

Montero Plata, Laura . El mundo invisible de Hayao Miyazaki. Palma de Mallorca : Dolmen, 2013 .
Resum : Una bruíxola amb la que internar-se en el cosmos de Hayao Miyazaki. Llegendària i icònica figura de l'anime, Miyazaki és el director japonès actual més important. Amb un Òscar per "El viaje de Chihiro", aquest autor ha aconseguit situar-se entre els grans del Setè Art gràcies a títols tan imprescindibles com "Nausicaä del Valle del Viento" o "Mi vecino Totoro". Aquest extens i completíssim anàlisi aborda la seva filmografia des d'un punt de vista tan clarivident com imaginatiu. "El mundo invisible de Hayao Miyazaki" ofereix totes les claus per a entendre la seva manera de veure l'animació, la indústria i, en definitiva, el seu univers cinematogràfic. En aquesta completa monografia, la prestigiosa especialista en manga, anime i cultura japonesa Laura Montero descobreix desenes d'anècdotes, imatges i materials, fins ara desconeguts, sobre un home capaç de crear els lloc on habita la memòria.

(↑) - Infantils imaginació

Brenman, Ilan . Els animals també es tiren pets. Barcelona : Animallibres, 2012 .
Resum : Algú ha vist un dofí tirar-se un pet? Aquesta és una de les preguntes que surten del cap de la Laura. Descobriu quines van ser les altres preguntes i divertiu-vos amb una conversa sorprenent amb humor intel·ligent, entre una nena i un pare que gairebé ho sap tot.
Brenman, Ilan . Les princeses també es tiren pets. Barcelona : Animallibres, 2012 .
Resum : El pare de la Laura va agafar el llibre secret de les princeses i li va explicar a la filla una cosa que ningú no sabia... Descobreix aquest secret que la gent desconeix.
Canyelles, Anna . Els Reis d'Orient. Barcelona : La Galera, 2011 .
Resum : Quins nervis! Quants regals! Quina feinada! S'acosta la nit de Reis i en Melcior, en Gaspar i en Baltasar tenen un munt de feina. Quins nervis! Ja els sento! Ja vénen els Reis d'Orient!
Dahl, Roald . The witches. London : Puffin, 2007 .
Resum : Les bruixes són realment una raça detestable. Es disfressen de senyores encantadores, quan, en secret, el que realment volen és aixafar i esmicolar tots els infants que menyspreen. Afortunadament, un nen i la seva àvia saben con reconèixer aquestes vils criatures... però s'en poden desempallegar per sempre? Novel·la en anglès.
Hernàndez Ventosa, Xavier . El foc dels déus. Barcelona : Cruïlla, 2008 .
Resum : Situem-nos una bona colla de centúries enrere. La humanitat s'ha quedat sense foc. El fred, la foscor i la mala alimentació fan estralls. L'Hèctor, un noi que no es resigna a acceptar aquesta realitat, es troba fent un paper molt important entre els poderosos i els que es volen aprofitar d'aquest caos. Relat fantàstic.
Marietta, . I els monstres?. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2013 .
Resum : La nena té por de la foscor perquè no pot veure res i els monstres ho poden aprofitar per menjar-se-la. Però què passa si ells tampoc s'hi poden veure?
Miralles, Francesc . El fantasma de l'òpera. Barcelona : Lumen, 2010 .
Resum : El Fantasma de l'Òpera va ser un misteriós personatge que atemoria els actors, directors i fins i tot els espectadors que gaudien dels espectacles del cèlebre teatre de París. L'única persona que el va veure de prop i va viure per explicar-ho -encara que per poc temps- el va descriure com un esquelet vestit amb un frac negre que es cobria el rostre amb una màscara i apareixia i desapareixia a voluntat. Aquest ésser fugisser i venjatiu tenia la seva llar secreta a les catacumbes de l'Òpera de París, construïda sobre un llac subterrani envoltat per la boira. Però el Fantasma de l'Òpera va començar a sortir del seu amagatall més del compte quan es va enamorar d'una jove corista, Christine. Aquest amor impossible desencadenarà una de les aventures més sinistres i evocadores de la història.
Molinas, Esther [il] . La Carla ara és la nostra estrella. Lleida : Pagès, 2013 .
Resum : La mort sobtada de la Carla, una nena de 4 anys, eixerida, juganera i plena de vida, ens posa davant el repte d'afrontar la vida sense ella. Els seus amics i companys de classe ara saben quan, on i com trobar-la...
Moya, Rosa . Les aventures de Tom Sawyer. Barcelona : Lumen, 2009 .
Resum : Obra mestra de la literatura, "Les aventures de Tom Sawyer" relaten l'entremaliada infància d'en Tom al poble de Sant Petersburg. Van ser moltes les aventures que aquest noi astut i noble va viure a la vora del Mississipí en companyia del seu amic vagabund Huckleberry Finn, enfrontant-se a la voluntat, les premisses i les regles imposades pels adults i volent portar una vida d'absoluta llibertat. No obstant, s'han seleccionat les més entretingudes i memorables a partir d'aquella famosa nit en què en Tom i en Huck s'aproparen al cementiri per enterrar el gat que cura les berrugues. Unes aventures que contribueixen a engrandir no només la novel·la de Mark Twain, sinó les figures d'en Tom i en Huck, que aconsegueixen convertir-se en dos autèntics herois.
Renée Russell, Rachel . Diari d'una penjada 2: Quan no ets la reina de la festa. Barcelona : Estrella Polar, 2013 .
Resum : Recepta per a un desastre assegurat: 2 festes, 2 amigues, el noi que t'agrada. Una noia perversa decidida a arruüinar-te la vida. Barreja-ho, obre bé els ulls... comença l'acció!
Sans, Cristina . Com es fa un llibre?. Barcelona : La Galera, 2013 .
Resum : L'autor acaba de tenir una idea: ha escrit un bon conte! I li envia a l'editora. Però l'aventura del llibre tot just comença! Vols saber com es fa un llibre? Doncs gira full i descobreix el món màgic d'una editorial.
Stilton, Geronimo . Una tendra, tendra, tendra història història sota la neu. Barcelona : Destino, 2010 .
Resum : Quina felicitat! És la nit de Nadal, a fora neva i a casa ja ho tinc tot a punt per rebre la família i els amics. Serà un sopar per llepar-se'n els bigotis! Però... escarritx!, de cop tot canvia i descobreixo que passaré el Nadal tot sol amb el meu peixet vermell Anníbal. Estic malenconiós, trist, fins i tot desesperat! Però passejant per Ratalona, sota la neu, faig una colla de nous amics i quan torno a casa em trobo una sorpresa tendra, tendra... més tendra que el mató!
York, Lewis . La volta al món en 80 dies. Barcelona : Lumen, 2008 .
Resum : La Terra sempre té un volum més o menys igual, però els mitjans de transport, cada cop més ràpids, còmodes i segurs, fan que ens sembli més petita i abastable. Avui, amb un avió dels més veloços, podem donar la volta al món en poques hores. Fa cent trenta-sis anys, donar-la en vuitanta dies semblava impossible. Però sempre hi ha gent intrèpida amb ganes de superar reptes, com Phileas Fogg, el protagonista d'aquesta cronometrada obra de Jules Verne. Fogg, acomapnyat del seu fidel majordom Jean Passepartout, ens demostra que si tenim confiança en nosaltres mateixos i no defallim podem continuar endavant, que mai no hem de ser egoistes fins al punt d'abandonar els amics i que, fins i tot quan fracassem, segur que si ens hi fixem bé en traiem alguna cosa positiva.

(↑) - Infantils coneixements

Beaumont, Jacques . El mar. Girona : Fleurus - Panini, 2013 .
Resum : Una col·lecció que dóna resposta a les preguntes que es fan els infants des de ben petits. Les respostes, breus i clares, s'il·lustren amb dibuixos i fotografies que faciliten la comprensió.
Dauvois, Sophie . De cap a peus: el meu llibre del cos. Barcelona : Blume, 2012 .
Resum : Coneix la Koko i els exploradors i acompanya'ls en una aventura que recorrerà el teu cos de cap a peus. Al llarg del camí, coneixeràs un cervell molt treballador, un cor que no es cansa de bategar i un esquelet ple d'ossos.
Fernández, Itziar . El Joan ha mort. Lleida : Pagès, 2013 .
Resum : Tant de bo poguéssim ser capaços de parlar de la mort, preparar-nos i alhora preparar els infants abans que aquesta arribés. Lluny de traumatitzar-los, com fàcilment podem pensar, els donem eines per afrontar una experiència que tard o d'hora han de viure. Com? El punt clau rau en una bona comunicació. I per comunicar hem de saber transmetre, escoltar i entendre l'altre. Això és el que es preten a través d'aquest conte i de la guia que el segueix. El conte va adreçat a infants, i no tan infants, i explica la malaltia, la mort i el dol d'un familiar proper. La guia, que complementa el conte, es pot llegir de dues maneres diferents: una de ràpida, per acompanyar si s'està de dol, o una altra de més completa que podrà ser útil per ajudar pares, familiars i educadors a treballar amb la mainada i els adolescents sobre el tema de la mort.
Greenwood, Marie . Animals gegants salvatges. Barcelona : Cruïlla, 2013 .
Resum : Endinsa't al territori dels animals gegants salvatges i coneixeràs algunes de les criatures més grosses de la Terra. Pàgines desplegables amb els animals salvatges més espectaculars. Magnífiques il·lustracions de les bèsties en el seu entorn natural. Dossiers a tot color amb dades increïbles.

(↑) - Còmics

1001 cómics que hay que leer antes de morir. Barcelona : Grijalbo, 2012 .
Resum : En vista de la gran atracció que exerceixen la novel·la gràfica, les historietes alternatives o el manga sobre un públic cada cop més ampli, resulta evident que els còmics ja no són cosa d'infants. Aquest llibre traça un apassionat homenatge a aquest mitjà en constant canvi: des de "Batman" fins a "Persépolis", passant per "Astérix y Obélix" o "Lucky Luke". Escrit pels millors experts internacionals, aquest és el llibre de referència definitiu que tot bon aficionat dels còmics ha de tenir a la seva prestatgeria.
Crumb, Robert . Génesis. Barcelona : La Cúpula, 2012 .
Resum : El primer llibre del Pentateuc, tan exuberant en el seu temari com ric en imatges, ha sigut una temptació per artistes gràfics de tots els temps, si bé ningú fins ara havia abordat una adaptació tan objectiva i detallada com la que presenta Robert Crumb. "Génesis" és un titànic treball de quatre anys, minuciós i exhaustiu en la part documental, que assumeix el doble risc de traslladar a vinyetes una obra mestra de la literatura universal que és, a més, un text sagrat. El resultat és una lectura fascinant que enriqueix i amplifica l'original, així com la prova definitiva que Crumb es troba entre els més grans artistes del nostre temps.
Córcoles González, Raquel . Els capullus no regalen flors. Barcelona : Rosa dels Vents, 2013 .
Resum : Tots els tios són uns capullus? O només els que ens agraden?
Eudeline, Patrick . Amy Winehouse. Barcelona : Fanbooks, 2013 .
Resum : El juliol de 2011 va morir Amy Winehouse. Tenia només 27 anys. La seva veu personal i prodigiosa fascinava els amants del soul i la seva curta i agitada trajectòria omplia els titulars dels diaris. Amy va deixar una empremta de dubte i encara ara plana el misteri sobre la seva mort.
Gasca, Luis ; Gubern, Román . Enciclopedia erótica del cómic. Madrid : Cátedra, 2012 .
Resum : Aquesta "Enciclopedia erótica del cómic" compila un extens catàleg de formes de relació sexual, canòniques o originals, tradicionals o innovadores, prosaiques o extravagants, que han trobat el seu reflex en els dibuixos de les vinyetes dels còmics al llarg de la seva més que centenària història. S'ha de tenir en compte que els còmics, basats en el libèrrim art del dibuix, van poder exposar situacions inhabituals, barroques o extravagants de les pràctiques sexuals, amb molta més facilitat tècnica que la fotografia o el cine.
Nadar, . Papel estrujado. Bilbao : Astiberri, 2013 .
Resum : En Javi té 16 anys, ha deixat l'institut i s'ha convertit en una mena de sicari ben remunerat a qui li demanen tot tipus de treballs els mateixos estudiants: venjances, recuperar objectes robats, trencar algun nas... Però un dia, durant el transcurs d'una festa, li fan un encàrrec diferent. I la cosa surt malament... Paral·lelament, en Jorge acaba d'arribar a la ciutat i ha començat a treballar en una nau de fusteria industrial. L'Arturo, un company, intenta accedir a ell, però els seus esforços resulten en va: en Jorge està envoltat de misteri, és un home trist i taciturn que porta a sobre el sentiment de culpa d'un fet que només ell coneix i amb el qual ha de viure.
Riera Pujal, Jordi . El còmic en català. Barcelona : Glénat, 2011 .
Resum : El còmic ens diverteix, i ho fa fent-nos conèixer noves realitats, fent volar la nostra imaginació, ens fa admirar uns dibuixants, ens provoca riallades, emociona... ens pot fer reflexionar. Per primera vegada disposem d'un estudi des de la guerra civil fins a l'actualitat. El còmic en català és, sens dubte, un salt qualitatiu en l'estudi de la cultura popular catalana, i un material d'estudi indispensable per a historiadors i aficionats.
Roca, Paco . El invierno del dibujante. Bilbao : Astiberri, 2011 .
Resum : "A l'Espanya de 1957 ser historietista era un ofici. No eren artistes, eren obrers de la vinyeta. Cobraven a tant per pàgina -o per vinyeta-, treballaven a preu fet, seguint uns patrons establerts i inamovibles. Renunciaven als seus originals i als seus drets d'autor a canvi del parné. I en aquest 1957 va passar una cosa que va quebrar la monotonia i va sembrar l'esperança. Cinc extraordinaris historietistes, famosos pels seus personatges, es van atrevir a rebelar-se. "El invierno del dibujante" és una de les poquíssimes aproximacions a aquesta història, a la dels historietistes i les seves vivències. Paco Roca l'ha fet amb afecte i respecte, però també amb veracitat i coherència amb el que explica. No tot és maco, però la veritat és, de vegades, dolorosa". Antoni Guiral
Urasawa, Naoki . Happy!. Barcelona : Planeta DeAgostini, 2013 .
Resum : Miyuki Umino estudia l'últim curs de batxillerat i, encara que ella i els seus germans petits són pobres, són feliços visquent junts. Malgrat tot, de sobte, descobreix que ha de respondre a un deute del seu germà gran que puja a 250 milions de iens! Quina és la increïble decisió que pren Miyuki en conèixer la terrible notícia?

(↑) - Novel·la

Barnes, Julian . The sense of an ending. Londres : Vintage, 2012 .
Resum : Tony Webster és un jubilat de vida tranquil·la, divorciat amistosament, i aparentment en pau amb la seva vida. Però una carta d'un bufet d'advocats l'abocarà a revisar el seu passat, especialment la seva joventut. Just abans d'anar a la universitat, el seu grup d'amics s'havia ampliat amb l'Adrian Finn, el més seriós i intel·ligent de tots quatre. Van jurar ser amics per sempre, però que l'exnòvia d'en Tony comencés a sortir amb l'Adrian va posar-los a prova. Ara, passats més de quaranta anys, Tony Webster s'adona que potser no tot va succeir com ho havia recordat. Perquè la memòria és imperfecta i pot fer aflorar velles vivències i nous remordiments. I, fins i tot, obligar-te a reinterpretar tota una vida. Novel·la en anglès.
Brontë , Emily . Wuthering Heights. Barcelona : Universitat de Barcelona, 2005 .
Resum : L'única novel·la d'Emily Brontë, Wuthering Heights (1847), ens situa als erms de Yorkshire per explicar-nos una història de poder, dolor i passió, molt lluny de la vida de la cort de l'Anglaterra victoriana. A través de tot un seguit de narradors i esdeveniments que abasten dues generacions, la narrativa es mou entre el que és convencional i el que no ho és, entre la calma i el conflicte, l'afecte i la crueltat. Novel·la en anglès.
Brontë, Charlotte . Jane Eyre. London : Penguin books, 2006 .
Resum : Jane Eyre és una nena òrfena que puja a la casa de la seva tieta, on hi troba solitud i crueltat, i en una escola de caritat amb un règim estricte. La seva infantesa problemàtica enforteix l'esperit i el caràcter independent de la Jane -que es demostra necessari quan accepta la posició d'institutriu a Thornfield Hall. Però quan troba l'amor en el seu sardònic patró, el senyor Rochester, el descobriment del seu terrible secret l'obliga a prendre una decisió. Hauria de quedar-se a viure amb ell i atendre's a les conseqüències, o seguir les seves conviccions, fins i tot si impliquien abandonar l'home que estima? Una novel·la d'intens poder i intriga, Jane Eyre (1847)enlluerna i commociona als lectors amb la seva apassionant representació d'una dona a la recerca de la igualtat i la llibertat. Novel·la en anglès.
Connolly, John . Nocturnos. Barcelona : Tusquets, 2013 .
Resum : L'autor de la cèlebre sèrie de novel·les policíaques protagonitzades per Charlie Parker desplega el seu reconegut talent pel sobrenatural als dinou inquietants relats de terror que componen "Nocturnos". A l'estela de mestres del gènere, Connolly aprofundeix en les pors més profundes i arrelades: infants perduts, forasters amenaçadors, criatures del submón i dimonis depredadors que sorgeixen en les situacions més quotidianes, en realitats enganyosament idíliques... o als aterradors paratges que rodegen cases maleïdes, rectories solitàries o pantans d'aigües denses.
Forns , Albert . Albert Serra (la novel·la, no el cineasta). Barcelona : Empúries, 2013 .
Resum : Era dimecres quan vaig decidir convertir-me en l'Albert Serra. Érem a la platja, envoltats d'avis anglesos en pilotes, i enmig d'aquell mar de carn flàccida vaig decidir que sí, que per què no, que em convertiria en l'Albert Serra. En aquell moment no vaig saber resseguir quin pensament concret m'havia dut al cineasta, estant com estava envoltat d'ànimes que vivien de propines, octogenaris que es cobraven les hores extres davant l'aigua amansida. Res d'aquell panorama podia fer-me pensar directament en ell o en el seu cinema, o almenys res de manera immediata.
Ishiguro, Kazuo . The Remains of the Day. Londres : Faber and Faber, 2005 .
Resum : A l'estiu de 1956, Stevens, el vell majordom de Darlington Hall, s'embarca en unes trnaquil·les vacances que el portaran al camp i al seu passat. Novel·la en anglès.
Lee, Harper . To kill a mockingbird. Londres : Arrow Books, 2010 .
Resum : "Dispara a totes les garses que vulguis, si pots encertar-les,però recorda que és pecat matar un rossinyol." Un consell d'un advocat als seus fills mentre ell defensa un autèntic rossinyol: un home negre acusat de la violació d'una noia blanca. A través dels joves ulls de Scout i Jem Finch, Harper Lee explora amb humor exhuberant la irracionalitat de les actituds adultes envers la raça i la classe al sud profund de l'Amèrica dels anys trenta. La consciència d'una ciutat ancorada en els prejudicis, la violència i la hipocresia es veu provocada per la resistència d'un sol home que lluita perquè es faci justícia. Novel·la en anglès.
Moccia, Federico . Aquell instant de felicitat. Barcelona : Columna, 2013 .
Resum : "Necessito desesperadament un somni, perquè sense un somni no es va enlloc".
Murakami, Haruki . El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge. Barcelona : Empúries, 2013 .
Resum : Tsukuru Tazaki és un arquitecte de 36 anys, especialitzat en el disseny d'estacions de tren. La vida i la memòria li trontollen quan coneix la Sara, una dona una mica més gran que ell, que li recordarà els feliços anys d'adolescència i els infeliços de joventut. La Sara el retornarà de Tòquio a la seva Nagoya natal, al centre del país. Allà, en un barri dels afores, Tsukuru retroba la seva colla de sempre, els amics amb qui va estroncar la relació quan se'n va anar a estudiar a la capital. Tots els amics de Tsukuru tenen cognoms de colors, menys ell, que se sent diferent, sol i trist. El conjunt de suites per a piano Années de Pèlerinage de l'hongarès Franz Liszt posen la banda sonora al viatge de Tsukuru, un pelegrinatge il·luminador amb què pretén descobrir el perquè del seu aïllament.
Posteguillo, Santiago . Circo Máximo - La ira de Trajano. Barcelona : Planeta, 2013 .
Resum : "Circo Máximo" és la història de Trajano i el seu govern, guerres i traïcions, lleialtats insubornables i històries d'amor impossibles. Hi ha una vestal, un judici, innocents acusats, un advocat brillant, missatges xifrats, fortaleses inexpugnables, dos aurigues rivals, gladiadors i tres carreres de quadrigues. Hi ha un cavall especial, diferent a tots, lleis antigues oblidades, sacrificis humans, amargor i terror, però també espurnes de noblesa i esperança, com la flama del Templo de Vesta, que mentre crema, preserva Roma. Només que algunes nits la flama tremola. La roda de la Fortuna comença llavors a girar. En aquests moments, tot és possible, i fins i tot la vida de Trajano pot córrer perill.
Pujol Cruells, Adrià . Alteracions. Barcelona : Males herbes, 2013 .
Resum : Jordi Capelleta és una jove promesa literària que ha tastat l'èxit. La seva primera novel·la li ha obert les portes del món cultural barceloní, tanmateix, sap que per seguir triomfant cal encaixar les mans adequades, caure bé. I té un pla. Per això, mentre prepara la segona novel·la, dedica més esforços a seduir l'editora de moda que a perfilar un esborrany que amenaça amb eternitzar-se. Però tot d'una comença a sentir-se observat. A la cua del supermercat, en un taxi i fins pel carrer, el paren i li fan comentaris indiscrets, com si les seves intimitats fossin de domini públic.
Redondo, Dolores . Legado en los huesos. Barcelona : Destino, 2013 .
Resum : El judici contra el padrastre de la jove Johana Márquez està a punt de començar. Hi assisteix una embaraçada Amaia Salazar, la inspectora de la Policia Foral que un any enrere havia resolt els crims de l'anomenat basajaun, que van escampar el terror per la vall del Baztán. Amaia també ha reunit les proves inculpatòries contra Jasón Medina, que imitant el modus operandi del basajaun va assassinar, violar i mutilar la Johana, l'adolescent filla de la seva dona. De sobte, el jutge anuncia que el judici s'ha de cancel·lar: l'acusat s'acaba de suicidar als lavabos del jutjat. Davant l'expectació i enuig que la notícia provoca entre els assistents, Amaia és reclamada per la policia: l'acusat ha deixat una nota suïcida dirigida a l'inspectora, una nota que conté un breu i inquietant missatge: "Tarttalo". Aquesta sola paraula que remet al personatge fabulós de l'imaginari popular vasc destaparà una trama terrorífica que embolica a la inspectora fins a un trepidant final.
Safier, David . ¡Muuu!. Barcelona : Seix Barral, 2013 .
Resum : Lolle, una vaca del nord d'Alemanya, passa per una etapa bastant dolenta: no només ha descobert que el seu estimadíssim brau Champion l'enganya amb aquella vaca idiota de la Susi. No, a més, s'ha enterat que el ramader vol vendre la finca i tant ella com els seus companys acabaran entre dues llesques de pa. Una trobada accidental amb un gat rodamón torna l'esperança a la Lolle. Es veu que existeix un lloc on les vaques no acaben convertides en hamburgueses: la Índia! La Lolle decideix marxar aquella mateixa nit i, acompanyada de les seves dues millors amigues, emprendre el perillós viatge cap a la terra promesa.
Smith, Zadie . White teeth. London : Penguin books, 2011 .
Resum : Una de les primeres novel·les més comentades, White Teeth és una novel·la divertida, generosa i de gran cor adorada tant pels crítics com pels lectors. Tractant -entre moltes altres coses- sobre l'amistat, l'amor, la guerra, tres cultures i tres famílies a través de tres generacions, un ratolí marró, i la curiosa manera com el passat troba la manera de tornar i mossegar-te al turmell, és una afirmació vital d'un llibre que s'ha de llegir. Novel·la en anglès.
Sánchez, Clara . El cielo ha vuelto. Barcelona : Planeta, 2013 .
Resum : Patricia és una jove model de passarel·la la vida de la qual sembla marcada per l'èxit. En un vol de feina coneix a Viviana, la seva companya de seient, que l'avisa que vagi amb compte perquè algú del seu entorn la vol morta. Descreguda i per res supersticiosa, quan la Patricia torna a la felicitat de la seva llar decideix oblidar aquesta recomanació sense fonament. Fins que una sèrie de fortuïts accidents, que afecten a la seva feina i a la seva vida privada, la porten a buscar a la Viviana per trobar una explicació a aquests successos.
Williams, John . August. Barcelona : Edicions 62, 2013 .
Resum : Any 44 aC, Juli Cèsar és assassinat. Quan en el testament adopta i nomena hereu universal el seu nebot Octavi, la vida d'aquest jove estudiant de divuit anys canvia per sempre. Envoltat d'homes que lluiten aferrissadament pel poder -Ciceró, Brut, Cassi, Marc Antoni-, el noi ha de modelar i enfortir el seu caràcter per imposar-se a totes les maquinacions. A poc a poc, gràcies a la sort i a la intel·ligència, aconsegueix aplicar la llei i, superant els conflictes íntims, assumeix el caràcter de primer Emperador de Roma.
Wolfe, Tom . Bloody Miami. Barcelona : Columna, 2013 .
Resum : A l'instant en què una llanxa de la policia accelera per la badia de Biscayne de Miami amb l'agent Nestor Camacho a bord, Tom Wolfe ja s'ha posat en marxa. Enmig del paisatge enfervorit de la ciutat, Wolfe ens presenta un alcalde cubà, un cap de policia negre, un jove periodista afamat d'escàndols de corrupció i el seu editor en cap que traspua Yale per tots els porus; un psiquiatre anglosaxó expert en addicció al sexe i la seva infermera llatina de dia i amant de nit (fins fa poc, l'amor de la vida del Nestor); una jove refinada i amb la pell, ai!, tan clara, d'Haití, i el seu germà petit, que balbuceja en crioll per imitar les bandes de negres; un multimilionari addicte al porno,... Basada en l'estil periodístic incisiu, crític i trepidant que va impulsar les anteriors novel·les de Tom Wofe, "Bloody Miami" és un nou testimoni brillant, encertat, escrupolós i sovint divertit del nostre temps.

(↑) - Juvenils

Clare, Cassandra . Caçadors d'ombres - 1. Ciutat d'ossos. Barcelona : Estrella Polar, 2010 .
Resum : Al Pandemònium, la discoteca de moda de Nova York, la Clary segueix un atractiu noi de cabells blaus fins que presencia la seva mort a mans de tres joves amb estranys tatuatges. Des d'aquella nit, el seu destí s'uneix al d'aquests tres caçadors d'ombres, guerrers consagrats a alliberar la terra de dimonis i, sobretot, al d'en Jace, un noi amb aspecte d'àngel i tendència a actuar impulsivament.
Clare, Cassandra . Caçadors d'ombres - 2. Ciutat de cendres. Barcelona : Estrella Polar, 2010 .
Resum : La Clary Fray desitjaria que la seva vida tornés a la normalitat. Si pogués deixar enrere el món dels caçadors d'ombres, tindria més temps per a en Simon, el seu millor amic, que s'està convertint en alguna cosa més... Però el món subterrani que acaba de descobrir no està preparat per deixar-la marxar; en especial en Jace. Per complicar les coses, una onada d'assassinats sacseja la ciutat. La Clary creu que en Valentine és darrere de les morts, però com podrà detenir-lo si en Jace sembla disposat a trair tot allò en què creu per ajudar el seu pare?
Fombelle, Timothée de . Vango: entre cel i terra. Barcelona : Estrella Polar, 2013 .
Resum : París, 1934. Enmig de la gentada que es congrega davant de Notre-Dame, Vango fuig; de la policia, que l'acusa d'assassinat, d'uns espies russos, que amaguen raons fosques, i de les forces misterioses que l'assetgen. No sap qui és realment, només sap que la seva vida està lligada a un passat que imagina ple de secrets esfereïdors. Mentre l'amenaça de la guerra creix, Vango busca la seva identitat... a les illes de Sicília o en les espesses boires d'Escòcia.
Gómez Cerdá, Alfredo . La última campanada. Barcelona : Bruño, 2002 .
Resum : Després de treure unes notes pèssimes a l'institut, i en contra de l'opinió de la seva família i de la Berta, la seva xicota, l'Hugo decideix deixar d'estudiar i començar a treballar al taller d'un vell rellotger. Però el descobriment d'un rellotge amb un missatge en clau posarà en marxa un inquietant enigma. Sembla que alguna cosa sorprenent pot succeir quan els rellotges assenyalin el canvi d'any.
Sierra i Fabra, Jordi . L'extraordinari enginy parlant del professor Palermo. Barcelona : La Galera, 2013 .
Resum : L'espectacle del Professor Palermo i el seu nino metàl·lic parlant va captivar milers de persones en el prometedor inici del segle XX. Una aura de misteri embolcallava el mag i la criatura. Una protecció que només un nen va poder traspassar. Acompanya'l i converteix-te, també, en un espectador privilegiat d'aquesta història.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta