Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats març 2014 Caldes

Banner_spring_novetats_2

Aquestes són les novetats del mes de març a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Ciències socials

Borrero Vásquez, Fernando . Vurma: recuperant la memòria històrica del poble gitano a Catalunya.
Resum : Documental per a la recuperació de la memòria històrica del poble gitano a Catalunya. Una iniciativa de FAGIC amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya.
Forcades, Teresa . Sense por - Conversa entre Teresa Forcades i Esther Vivas. Barcelona : Icaria, 2013 .
Resum : Teresa Forcades, doctora en salut pública i teologia, i Esther Vivas, activista i investigadora en moviments socials, ens parlen de manera contundent de la violència del sistema. S'assenyala, sovint, des dels mitjans de comunicació i el poder, la violència d'aquells que protesten al carrer, però els que ocupen bancs, pisos buits, escoles... tan sols reivindiquen una democràcia de veritat. En canvi, el que és extremament violent és el sistema actual que condemna a la fam en un món on abunda el menjar; que expulsa la gent de casa seva quan hi ha milers d'habitatges buits; que ens exclou de la sanitat i l'educació pública mentre augmenten les inversions en l'àmbit privat. Aquests abusos instituïts en el sistema són terrorisme d'Estat.

(↑) - Filosofia

Benach, Ernest ; Pueyo, Miquel . Mort certa, hora incerta. Lleida : Pagès, 2013 .
Resum : "Mort certa, hora incerta" és una aproximació a la història de la cultura de la mort i una meditació sobre la vida, el temps, la memòria, l'amor i la identitat. Les societats occidentals han convertit la mort en un tabú, l'han amagat, però això no elimina l'angoixa de saber que la mort no farà una excepció amb cap de nosaltres i fa més difícil que l'afrontem amb serenitat. La nostra vida és com un llampec en la nit, precedit i seguit per milions d'altres, i és justament la limitació del temps que ens ha estat concedit allò que dóna un sentit únic a cada existència. Durant segles, hem regulat la memòria i l'herència dels difunts. Ara, a principis del segle XXI, immerses en la societat xarxa, milions de persones s'han dotat d'una identitat digital tan potent com la real i els autors fan una proposta sobre com hauríem de gestionar la mort, la memòria i l'oblit digitals.

(↑) - Medicina i salut

Shinya, Hiromi . La enzima prodigiosa. Madrid : Aguilar, 2013 .
Resum : "La enzima prodigiosa" revolucionarà la teva forma de veure el cos humà, la medicina i la salut. Explica perquè aliments considerats saludables com els làctics són la causa de malalties cròniques. Detalla els processos de destrucció enzimàtica generats per l'alcohol, el tabac i els greixos trans. En canviar petits hàbits avui tindràs bona salut sempre. El doctor Hiromi Shinya t'ensenyarà com conservar el proveïment dels enzims prodigiosos i revertir processos degeneratius per enfortir els teus enzims corporals i així gaudir d'una bona salut fins a una edat avançada.

(↑) - Literatura

Cortázar, Julio . Clases de literatura - Berkeley, 1980. Barcelona : Alfaguara, 2013 .
Resum : Berkeley, Califòrnia, tardor de 1980. Al cim de la seva carrera i després d'anys de negatives, Julio Cortázar accepta donar un curs universitari de dos mesos als Estats Units. Com era d'esperar, no es tractarà de conferències magistrals sinó d'una sèrie de xerrades sobre literatura, i sobretot sobre la seva experiència d'escriptor i la gènesi de les seves obres.

(↑) - Art

Athenea 1913. Girona : Fundació Rafael Masó, 2013 .
Resum : "Ara fa cent anys, la ciutat de Girona va veure néixer un dels projectes culturals més moderns i innovadors de la seva història recent. Amb la creació de l'associació Athenea i de l'edifici que va ser la seva seu, al carrer Anselm Clavé, un grup de gironins van donar a la ciutat un espai per a l'art, l'arquitectura, la música, la dansa i la literatura del seu temps. La Fundació Rafael Masó vol celebrar el centenari de la creació de l'Athenea per tal de documentar, estudiar i interpretar el significat d'aquella confluència de creativitat i talent que Girona va viure fa un segle. Aquest llibre recull els testimonis que es conserven de les activitats d'Athenea i de l'edifici Rafael Masó." Carles Puigdemont
Duch, Dani . Fotografia de premsa 1979-2011. Girona : Diputació de Girona, 2011 .
Resum : Recull de fotografies de Dani Duch, un dels millors fotoperiodistes del nostre país, disposades de forma evolutiva, tant per cronologia com pel recorregut del mateix fotògraf, les quals han estat seleccionades entre milers per compondre aquest catàleg que presenta una visió completa de l'obra de Dani Duch.

(↑) - Història

Stevenson, David . 1914-1918: Historia de la Primera Guerra Mundial. Barcelona : Random House Mondadori, 2013 .
Resum : A l'estiu de 1914, una onada de violència massiva es va desencadenar a Europa. La guerra que llavors començava va tenir repercusions globals, destruint quatre imperis i perdent-se milions de vides. Aquest conflicte va marcar fins i tot als països guanyadors durant una generació, i encara avui seguim vivint a la seva ombra. En aquest rigorós anàlisi, David Stevenson analitza les causes, el transcurs i l'impacte d'aquesta "guerra que acabarà amb totes les guerres", situant-la en el context de la seva època i revelant els seus conflictes ocults.

(↑) - Educació

Domènech, Montse . Els nens no vénen de París. Barcelona : Columna, 2013 .
Resum : Qui no s'ha trobat algun cop en la situació d'haver d'explicar al seu fill d'on vénen els nens o què fa aquella parella que surt a la tele? Són situacions incòmodes que molts pares temen o eviten i davant les quals moltes vegades responen amb el típic "Ja t'ho explicaran a l'escola" o "Ja ho sabràs quan siguis gran". Però, d'altra banda, són situacions que s'han d'encarar amb naturalitat i com a part de l'educació bàsica que els pares han de donar als seus fills.

(↑) - Llengua

Hevly, Lou . Anglès fàcil: anglès essencial per a cataloparlants. Barcelona : Barcanova, 2013 .
Resum : "Anglès fàcil" és el primer mètode d'aprenentatge d'anglès pensat i adreçat específicament per a catalanoparlants. Aprofitant els punts en comú de les dues llengües fem més fàcil, eficient i significatiu el procés d'aprenentatge de l'anglès, alleujant les dificultats de comprensió que podem trobar en apropar-nos a un idioma que no és el nostre.
Thiam Fall, Mactar . Man la Modu = Sóc el Modu. Touba Mbacké : Éditions Madina, 2012 .
Resum : Aquest és el primer llibre de wòlof-català ideat, elaborat i redactat per un wòlof natiu i té com a objectiu principal facilitar l'aprenentatge del català als parlants de wòlof, que siguin del Senegal, Gambià o Mauritanià. El personatge principal del llibre és el Modu, un jove senegalès que va venir a viure a Barcelona amb el seu germà gran, l'Omar. L'Omar està casat amb una catalana, la Núria, i tenen dos fills, una nena, la Haidi, i un nen, en Pau.

(↑) - Ciències aplicades

Alcover, Jordi ; Naranjo, Sílvia . La guia de vins de Catalunya: 2014: tast a cegues. Barcelona : Pòrtic, 2013 .
Resum : La Guia de vins de Catalunya 2014 ofereix una anàlisi de la nova collita del vi català, amb el rigor i la imparcialitat de sempre. La Guia conté més de 1.500 referències de vins, tastats a cegues i ordenats segons la puntuació, amb una secció estadística dels vins més ben puntuats, la nota mitjana de cada celler i cada DO. Aquesta és la guia per escollir, sense por d'equivocar-se, la millor opció per a cada moment.
Falgueras, Meritxell . Els vins de la teva vida. Barcelona : Angle, 2013 .
Resum : El vi forma part essencial de la nostra cultura social i gastronòmica. S'ha de viure i s'ha de beure sense complexos i amb atreviment. En aquest llibre tindràs tota l'ajuda que necessites per seleccionar i degustar el vi adequat a cada situació de la vida: per a la primera cita, per a un sopar de negocis, per als dies de festa, per fer l'amor, per inspirar-te, per impressionar el sogre, per veure una pel·lícula...

(↑) - Esports

Vicens Llauradó, Albert . Excursions als naixements dels rius de Catalunya. Valls : Cossetània, 2013 .
Resum : Aquest llibre pretén ser una invitació al coneixement dels naixements i les capçaleres dels rius de Catalunya. A través d'un recull de caminades, aptes per a tothom un xic avesat a moure's per la muntanya, el llibre us proposa apropar-vos a les conegudes surgències del Ter, del Cardener, del Llobregat... però també a les remotes fonts del Segre o a les desconegudes deus de la riera de Merlès, del Llémena o del Glorieta, cursos modestos però captivadors.

(↑) - Música

Callahan, Bill . Dream river.

(↑) - Cinema

Ciurana, Mateu [drt] . Llàtzer.
Resum : Un adolescent evita que un suïcida es llanci per un barranc de la costa. L'home, desconcertat, baixa a la platja i es troba immers en un món cinematogràfic en blanc i negre que li recorda la pel·lícula "El Setè Segell" d'Igmar Bergman. La Mort i ell tindran una conversa sobre el sentit de l'existència.
Kaye, Tony [drt] . El profesor.
Resum : Henry Bathes és un professor que posseeix un autèntic do per a connectar amb els alumnes. Malgrat tot, com que treballa com a substitut, aquesta connexió mai arriba a arrelar i aviat s'esfuma. La seva arribada a un nou institut on una frustrada administració ha aconseguit tornar totalment apàtics als alumnes donarà a en Henry l'oportunitat de convertir-se en un exemple a seguir per als adolescents. Per fi s'adona que no està sol en la seva desesperada recerca de la bellesa, en un món aparentment mancat d'amor i ple de maldat. Pel·lícula de la revista Speak Up. Idiomes: anglès i castellà; subtítols: anglès i castellà.
Lee, Ang [drt] . La vida de Pi.
Resum : Pel·lícula de revista Speak Up. Idiomes: anglès i castellà; subtítols: anglès i castellà.
Spielberg, Steven [drt] . Lincoln.
Resum : Durant els turbulents mesos finals del seu mandat, Lincoln lluita per convèncer al dividit govern d'una Amèrica destrossada per la guerra de la necessitat d'erradicar l'esclavatge. Amb fermesa i amb un immens coratge, Lincoln encoratja una decisió que canviarà la història per sempre. Pel·lícula de la revista Speak Up. Idiomes: anglès i castellà; subtítols: anglès i castellà.

(↑) - Cuina i gastronomia

Arguiñano, Karlos . Rico, rico y con fundamento. Bilbao : Bainet Editorial, 2013 .
Resum : Aquest llibre recull una àmplia mostra de la cuina de Karlos Arguiñano, senzilla, variada i casolana. Més de 100 receptes explicades amb tot detall, com a ell li agrada fer a diari a la televisió, acompanyades de la informació nutricional per saber el que es menja. I per que no falti de res, cada recepta incorpora un codi QR que et connecta directament al vídeo de l'elaboració del plat.
Fàbrega, Jaume . Cuina monàstica. Barcelona : Mediterrània, 2013 .
Resum : Tot i que la cuina actual dels convents no és la mateixa que la d'anys enrere, la història ens demostra que la tradició de la cuina monàstica ha existit des de l'edat mitjana fins a la meitat del segle XIX. Amb els pescadors, els monjos constitueixen l'únic col·lectiu d'homes que ha practicat l'art gastronòmic i, per tant, podem dir que són els transmissors de la memòria de la taula dels catalans. Les pàgines d'aquest llibre ens mostren un recorregut per la història dels convents i dels ordres del país, centrant-se sobretot en els orígens, la tradició i l'elaboració d'uns plats antics però que alhora constitueixen la base de la nostra cuina moderna.
Garcia Massagué, Mònica . 501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir. Badalona : Ara Llibres, 2012 .
Resum : 501 receptes catalanes tradicionals per llepar-se'n els dits. Arròs amb samfaina i botifarra negra, cuetes de rap amb nyores, trinxat de la Cerdanya, fricandó amb moixernons, xai al forn, escudella de l'hostal, platillo de l'Empordà... I bunyols de vent, carquinyolis, coca de Sant Joan, mel i mató, figues calentes, peres al vi, flam de castanyes... 501 receptes catalanes que portaran a la teva cuina els sabors dels nostres plats de tota la vida.
Obregón, Alma . Objetivo: Cupcake perfecto. Madrid : El País Aguilar, 2012 .
Resum : Troba el teu cupcake entre les pàgines d'aquest deliciós receptari. Cupcakes de xocolata blanca, de llimona, de sangria, de préssec,... Hi ha 50 receptes diferents! Quina escolliràs?
Ruscalleda, Carme . Receptes antiaging. Barcelona : Columna, 2012 .
Resum : No us perdeu aquest llibre de cuina ni els consells mèdics que l'acompanyen. Totes les receptes són d'execució fàcil i estan tècnicament ben detallades. Hi trobareu una llista de productes de temporada en forma de calendari d'aliments frescos per encarar la vida amb una alimentació saludable, saborosa, plaent i amb valors antiaging.
Vicent, Sílvia . Cuinar per celíacs. Lleida : Pagès, 2012 .
Resum : Aquest llibre no és només un conjunt de receptes, sinó que és una guia per al celíac, i els seus familiars i amics. Consta d'una primera part amb consells de com manipular els aliments per tal d'evitar les contaminacions creuades, una llista de cereals d'arreu del món que no contenen gluten i fan que la dieta sigui més variada, apetitosa i saludable, l'explicació de com ha de ser el rebost que es comparteix amb una persona afectada de celiaquia, els aliments bàsics, els mètodes de cocció, de conservació i d'aprofitament. I d'una segona part, que conté 250 receptes aptes per a celíacs.

(↑) - Infantils imaginació

Bayarri, Jordi . Darwin, la evolución de la teoría. Alboraia : C2, 2012 .
Resum : El 1859, Charles Darwin publica el seu llibre L'Origen de les Espècies. Però, sense saber-ho, va estar preparant-se per aquest aconteixement des de molt petit. Descobreix en aquest còmic com neix un naturalista. Com la seva passió per observar i descobrir la naturalesa el porta a recórrer el món. Com evoluciona una teoria.
Bayarri, Jordi . Galileo, el mensajero de las estrellas. Alboraia : C2, 2013 .
Resum : El 1609, Galileo Galilei va construir el seu propi telescopi. Amb ell, va observar els planetes, la lluna, el sol... Gràcies a aquestes observacions va descobrir que l'univers no era com li havien ensenyat. Amb les seves troballes va posar a prova al món científic de la seva època. Galileo va arribar amb un missatge que canviaria el món. Un missatge que va llegir a les estrelles.
Carretero Alcolea, Lídia ; Giménez Cruz, Esther . Ei, que t'enfades?. Vic : Eumo Editorial, 2013 .
Resum : L'Òliver té 5 anys. És un nen divertit i alegre... i molt vergonyós. Però li agraden molt les olives i, quan en menja, guanya la seguretat i la confiança que li calen per fer tot allò que es proposa. Les olives, que simbolitzen l'amor i el suport de la família i els amics, donen a l'Òliver els superpoders que necessita per superar situacions que l'angoixen. L'Òliver ha arribat a l'escola i s'ha trobat que la seva amiga Martina està molt enfadada i no hi vol entrar. Ell la vol ajudar i li sembla que sap com fer-ho... però té tanta vergonya! Potser si menja olives gosarà acostar-se fins a ella.
Ferri, Jean-Yves . Astèrix i els pictes. Madrid : Salvat, 2013 .
Resum : Som a l'any 50 abans de Crist. Tota la Gàl·lia és ocupada pels romans... Tota? No! Un poblet del nord habitat per gals indomables rebutja una i altra vegada ferotgement l'invasor. La vida, doncs, no és gens planera per als legionaris romans dels petits campaments de Babaòrum, Aquàrium, Laudànum i Petibònum... No et perdis aquesta nova aventura d'Astèrix i els seus amics!
Ginesta, Montse . Vine amb mi, petit Dalí!. Barcelona : Abadia de Montserrat, 2013 .
Resum : El petit Dalí i el rinoceront passen tota mena d'aventures: es troben amb els elefants camallargs, els rellotges que es desfan, les esferes, els calaixos... En aquest conte hi trobaràs una aventura, i també jocs i entreteniments: resol la sopa de lletres, busca les siluetes correctes, pinta segons el codi, desxifra missatges... i fes-te fan de Salvador Dalí!
Heinrich, Heine . El pobre Peter. Sant Cugat del Vallès : Símbol, 2013 .
Resum : Ha arribat el moment i tots estan preparats: avui una companyia infantil representa al teatre, per a un públic infantil, El pobre Peter de Heinrich Heine. Els actors es posen a punt per a la funció, mentre els espectadors van ocupant els seus llocs. Finalment, comença la història sobre com en Peter no pot tenir la Grete. Tot plegat és força dramàtic i emocionant, i de vegades fins i tot còmic.
Hernández, Pau Joan . El gran llibre sobre Roma. Barcelona : Combel, 2013 .
Resum : Amb aquest llibre interactiu et podràs passejar per un port i un carrer d'una ciutat de l'imperi Romà; visitaràs unes termes autèntiques i assistiràs a l'espectacle monumental del Colosseu, l'amfiteatre més gran de Roma. També aprendràs com s'organitzaven les legions, i podràs posar a prova la teva capacitat d'estratega jugant a la Guerra de les Gàl·lies.
Knister, . Tina Superbruixa i la princesa. Barcelona : Bruíxola, 2012 .
Resum : En aquesta aventura la Tina vol convertir-se en princesa per un dia. Amb l'ajuda del seu llibre d'encanteris farà el "Salt de la bruixa" per traslladar-se a un meravellós castell de conte. Però les coses es compliquen bastant quan entra en escena un drac ferotge i menjaprinceses...
Lacombe, Benjamin . Swinging Christmas. Barcelona : Baula, 2013 .
Resum : Neva i s'acosta Nadal. Per al petit Robin, el nen que té por dels llibres, tot canvia per sempre quan coneix en Bernard, un vell refugiat en els seus records. Una bonica història d'amistat, sublimada per moments màgics de descobriment del jazz i el plaer de llegir. Llibre i CD que inclou: 5 grans clàssics de la cançó americana, com Sing Sing Sing o Have yourself a merry little Christmas, però també What's this, de la pel·lícula Nightmare before Christmas, de Tim Burton, interpretats per Olivia Ruiz i The Red Star Orchestra, una big band formada per 25 músics.
Lopez Madrid, Josep Maria . La Laura i en Joan persegueixen les cèl·lules malignes. Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2013 .
Resum : La Laura i en Joan són dos infants amb poders màgics que de tant en tant participen en recerques superinteressants... Però la maga que se'ls va aparèixer dins de la llàntia màgica del museu els va fer prometre que només els farien servir durant un parell de dies...
Moore-Mallinos, Jennifer . El meu pare ha perdut la feina. Barcelona : Edebé, 2013 .
Resum : Diners, diners! La veritat és que no hi havia pensat gaire, en els diners, fins que el pare es va quedar sense feina. Aleshores tot va canviar. En comptes de pensar en tot el que volíem, vam començar a pensar en el que necessitàvem de veritat. Al principi, la cosa no estava tan malament; en realitat, estava bé tenir el pare a casa i poder esmorzar amb ell abans d'anar a escola o trobar-lo a la parada del bus esperant-nos. Era divertit!
Robles Martínez, Begoña . Un conte de la perdiu blanca: en Plomat. Barcelona : Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, 2012 .
Resum : El conte neix amb una finalitat educativa, però alhora vol ser un conte per llegir, per compartir, per fer-se amic d'en Plomat. A través dels ulls d'en Màrius i en Max descobrirem en Plomat; amb ells coneixerem alguns dels secrets de la vida i la biologia de les perdius blanques dels Pirineus, i aprendrem també la importància de la preservació i la conservació d'aquesta espècie.
Russell, Rachel Renée . Diari d'una penjada 3: KFT! Ha nascut una friqui del pop. Barcelona : Estrella Polar, 2011 .
Resum : La llista de tot el que la Nikki necessita per ser una estrella: un duel entre dives, un malentès amb les amigues i gent amb talent per donar suport a la VIPS (Very Important Pop Star!).
Russell, Rachel Renée . Diari d'una penjada 4: SMR sobre patins!. Barcelona : Estrella Polar, 2013 .
Resum : Els consells de la Nikki per fer un numeret perfecte de patinatge sobre gel: 1. Troba una bona causa per la qual patinar (guanyaràs punts si al Brandon també li agrada!); 2. Fes equip amb les teves millors amigues, la Chloe i la Zoey; 3. Digues a la Mackenzie que es retiri!!; 4. Assegura't que saps patinar...
Russell, Rachel Renée . Diari d'una penjada: Manual de supervivència a l'institut. Barcelona : Estrella Polar, 2010 .
Resum : Nou institut. Nova rival perversa. Nou amor. Nou diari perquè la Nikki pugui abocar-ho tot...
Sala i Vila, Carles . Maria Llufa. Barcelona : Cruïlla, 2013 .
Resum : En aquest llibre, il·lustrat per Marta Montañá, Carles Sala i Vila ens explica la història de la Maria Llufa, una marieta molt petanera. Per culpa dels seus pets, els altres habitants del bosc agafen mal de cap i no poden dormir. Tips que els seus amics es queixin, un bon dia la Maria Llufa decideix que s'aguantarà els pets. Però al cap d'una setmana ja no pot més, i fa un pet tan regròs que fins i tot perd els set puntets de l'esquena! I ara què farà? On s'és vist una marieta sense punts?
Stilton, Geronimo . El primer samurai. Barcelona : Estrella Polar, 2012 .
Resum : Què fan els Gats Pirates al Japó l'any 1603, just quan l'Emperador assignarà les noves terres als vassalls...? Segur que res de bo! Geronimo, Tea, Martin Gala, Benjamí i Pandora intentaran desmuntar els malèfics plans dels felins i descobrir qui vol cremar la ciutat naixent d'Edo, la futura Tòquio, capital del país!
Stilton, Geronimo . Setè viatge al Regne de la Fantasia. Barcelona : Estrella Polar, 2012 .
Resum : Després de mil anys de reclusió, un dels mags més malvats ha estat alliberat. La seva ambició és aconseguir els Set Talismans del Regne de la Fantasia, que donen un poder immens a aquells que els posseeix. Floridana, la Reina de les Fades, demana ajuda a Geronimo i el nomena Cavaller dels Set Mars. Afrontant innombrables perills i insídies, Geronimo haurà de recuperar els Talismans abans que caiguin a les mans del malvat Mag i salvar el Regne de la Fantasia.
Stilton, Geronimo . Vuitè viatge al Regne de la Fantasia. Barcelona : Estrella Polar, 2012 .
Resum : Les busques del Marcatemps Cronofantàstic avancen cada cop més de pressa. Si continuen així alteraran perillosament el pas del temps al Regne de la Fantasia. I Floridana, víctima de l'encanteri d'Eclipse, una bruixa malvada, també està envellint ràpidament... Per a Geronimo comença una cursa vertiginosa contra el temps per salvar la Reina i tot el Regne de la Fantasia.
Torrent, Dani . Piu-piu. Figueres : Cal·lígraf, 2013 .
Resum : A la Clara la segueix un pollet. Ella li diu: "Ets com un floc de cotó groc." I ell respon: "piu-piu."
Vila, Montse . Cabretes al país de les meravelles. La Bisbal d'Empordà : Sidillà, 2014 .
Resum : Aquest conte explica, de forma més o menys fidel, un fet real. La part de ficció ja la descobrireu quan el llegiu...

(↑) - Novel·la

Arnim, Elizabeth von . Vera. Barcelona : Viena, 2013 .
Resum : Poc després de la mort del seu pare, la Lucy, una jove anglesa de vacances a Cornualla, coneix el senyor Wemyss, un vidu que li dobla l'edat i que l'ajuda a resoldre els tràmits de la seva nova vida, talment com si es tractés d'un germà gran o un parent de confiança. Desemparada i innocent, ella freqüenta a partir d'aleshores la seva companyia i, al cap de poc, accedeix a la seva petició de casament. Però, un cop a casa d'ell, tot traspua el record de la Vera, la seva primera dona, que ningú no sap precisar-li exactament com va morir. I davant d'aquesta incertesa, la Lucy no pot deixar de pensar-hi: va ser víctima d'un infortunat accident o bé es va suïcidar? A més a més, la jove esposa no triga gaire a adonar-se que la primmirada rutina de l'Everard Wemyss, obsessiva en els detalls, és en realitat una aclaparadora tirania domèstica.
Baricco, Alessandro . Tres veces al amanecer. Madrid : Anagrama, 2013 .
Resum : En una de les pàgines de Mr. Gwyn, l'última novel·la d'Alessandro Baricco, es feia referència a certa obra titulada Tres veces al amanecer, atribuïda a un apòcrif autor angloindi, Akash Narayan. L'afamat autor de Seda ha volgut oferir-nos ara aquesta obra, una seqüela autònoma i totalment independent (quasi un mer pretext, el punt de partida), un complex mecanisme narratiu que farà les delícies del lector/a. Dos desconeguts, un home i una dona, es troben tres cops al vestíbul d'un hotel, poc abans de l'alba. Cada trobada és única, i primer, i últim: encara que es tracti dels mateixos personatges, els seus destins es creuen en tres moments diferents de les seves vides.
Galbraith, Robert . El cant del cucut. Barcelona : Proa, 2013 .
Resum : Una jove model amb problemes emocionals cau des del seu balcó de Mayfair en plena nit. Al carrer nevat del famós barri londinenc, troben el seu cos sense vida. Tothom assumeix que ha estat un suïcidi, excepte el seu germà, que contracta els serveis de l'investigador privat Cormoran Strike perquè s'encarregui del cas. Veterà de guerra amb seqüeles físiques i psicològiques, Strike es troba en una situació econòmica precària, que l'encàrrec atenua. Però com més aprofundeix en el món complex de la model, més tèrbol sembla tot i més abocat es veu a un gran perill.
González-Sinde, Ángeles . El buen hijo. Barcelona : Planeta, 2013 .
Resum : Als seus 37 anys Vicente segueix compartint vida i negoci amb la seva mare. Vol que tot canviï, però no sap com fer-ho. Qui t'ensenya el que no saps? On s'aprèn a viure millor? Malgrat ser un paio apreciat per tothom, té un important taló d'Aquil·les: la seva indecisió i el seu afany per complaure a tothom, que el porta a embolicar-se en relacions afectives confuses. Un accident domèstic deixa a la seva progenitora invàlida temporalment, moment que en Vicente aprofita per revolucionar la seva vida de la manera menys intel·ligent possible: enamorant-se de Corina, l'assistenta, la personalitat de la qual no és tan clara com sembla.
Goodkind, Terry . El libro de las sombras contadas - La Espada de la Verdad. Libro 1. Barcelona : Timun Mas, 2009 .
Resum : La plàcida vida de Richard Cypher es veu truncada pel brutal assassinat del seu pare. Qui voldria matar a un simple comerciant que no amaga cap secret? O és que en tenia algun? Està la seva mort relacionada amb l'estrany llibre que va portar d'un dels seus viatges i que va fer aprendre de memòria al seu fill Richard? De ser així, aquest també corre perill. La recerca de l'assassí es converteix en una carrera contra el temps per salvar totes les terres conegudes del domini del mal. Per a trobar respostes, en Richard haurà de treure a la llum emocions que ha reprimit durant molt de temps i confiar tant en els vells amics com en els nous. Però ningú és qui diu ser, ni tan sols ell mateix.
Gordimer, Nadine . Mejor hoy que mañana. Barcelona : Acantilado, 2013 .
Resum : Aquest llibre narra el devenir d'una família mixta d'un barri de Johannesburg des dels anys noranta fins a finals de 2009. Acabat l'apartheid, la majoria de ciutadans no han vist acomplertes les seves esperances d'un món millor: la democràcia i l'abolició de la segregació racial no han fet aparèixer el millor de cada persona, sinó que, al contrari, la corrupció i les desigualtats socials s'han convertit en un nou cavall de batalla del país. Malgrat tot, l'esperança i la seguretat que es pot construir un món millor s'obren pas entre les linies d'aquesta novel·la, la més recent d'una escriptora excepcional.
Indridason, Arnaldur . Pasaje de las Sombras. Barcelona : RBA, 2013 .
Resum : Avisats per una inquilina preocupada perquè un dels seus veïns porta temps sense donar senyals de vida, dos policíes troben el cadàver d'un avi sobre el llit. L'anàlisi forense dictamina que va ser asfixiat. El registre del domicili del difunt treu a la llum uns retalls de premsa sobre una jove que el 1944 va ser estrangulada i el cadàver de la qual va ser dipositat a la part de darrere del Teatre Nacional de Reikiavik. Poden ambdues morts estar relacionades malgrat les sis dècades que les separen?
Lark, Sarah . Las olas del destino. Barcelona : Ediciones B, 2013 .
Resum : Illa de Jamaica, 1753. Deirdre, la filla de l'anglesa Nora Fortnam i de l'esclau Akwasi, porta una vida protegida, a la plantació de la seva mare i del seu pare adoptiu. Malgrat els origens poc clars de la jove, els nois de l'illa beuen els vents per ella. Deirdre, malgrat tot, no sent el menor interès per cap d'ells, fins que el jove metge Victor Dufresne demana la seva mà. Després d'una esplèndida cerimònia nupcial, la parella de nuvis salpa rumb a Saint-Domingue, a La Española. Els successos que allà tindran lloc canviaran les seves vides per sempre.
Morton, Kate . El cumpleaños secreto. Madrid : Suma de Letras, 2013 .
Resum : 1959. En un xafogós dia d'estiu, mentre la seva família se'n va de picnic al rierol de la seva granja a Suffolk, l'adolescent Laurel s'amaga a la casa de l'arbre de la seva infantesa, fantasiejant amb un noi anomenat Billy, una fugida a Londres i un futur grandiós que espera amb impaciència. Malgrat tot, abans que aquesta idílica tarda s'acabi, la Laurel presenciarà un crim aterrador que ho canviarà tot. 2011. Sent ja una actriu famosa, la Laurel es veu abrumada per les ombres del seu passat. Assetjada pels records i el misteri del que va veure aquell dia, torna a la seva llar familiar i comença a desembullar cada racó de la seva memòria en busca d'aquella història. Una història de tres desconeguts procedents de mons molt diferents que coincideixen al Londres de la Segona Guerra Mundial i les vides dels quals quedaran unides de forma funesta i inexorable.
Pérez Reverte, Arturo . El francotirador paciente. Barcelona : Alfaguara, 2013 .
Resum : Un encàrrec editorial posa a Alejandra Varela, especialista en art urbà, rere la pista de Sniper, un reconegut artista del grafiti, promotor d'accions de carrer al límit de la legalitat -algunes d'elles amb resultats fatals- de qui quasi ningú ha vist mai la cara ni sap on és. La recerca portarà a la protagonista de Madrid a Lisboa, i d'allà a Verona i Nàpols en un intent per desxifrar quin és l'objectiu on apunta la mira mortal del caçador solitari.
Setterfield, Diane . L'home que perseguia el temps. Barcelona : Empúries, 2013 .
Resum : Just abans de morir, el vell William Bellman veu com la vida li passa per davant dels ulls cansats: va ser un jove afortunat, amb una carrera professional plena d'èxits, una família meravellosa, una dona encantadora i uns fills sans i forts, fins que... de mica en mica però implacablement, la mort es va anar filtrant en la seva vida i aquell home sinistre el va començar a assetjar, es va ficar en els seus negocis i... va capgirar la seva sort.
Simsion, Graeme . El projecte Rosie. Barcelona : La Campana, 2013 .
Resum : El Don Tillman pensa casar-se aviat. Però encara no sap amb qui. El Projecte Dona per Tota la Vida resoldrà el problema. El Don, amb una síndrome d'Asperger no diagnosticada que el converteix en una persona molt organitzada i sistemàtica, però incapaç de tenir relacions socials normals, ha dissenyat un qüestionari de setze pàgines per trobar la parella perfecta, que evidentment no serà ni cambrera, ni fumadora, ni bevedora, ni impuntual. La Rosie és tot això. I també és impetuosa, intel·ligent i guapíssima. I està intentant descobrir qui és el seu pare biològic. En això sí que el Don, professor de genètica, segurament la podrà ajudar.
Smith, Zadie . Londres NW. Barcelona : La Magrana, 2013 .
Resum : Quatre personatges van créixer junts en el nord-oest de Londres, en el fictici barri de Caldwell. La Leah treballa per una organització sense ànim de lucre, concedint subvencions, i està casada amb un perruquer d'origen africà; però odia la seva amiga Natalie, l'advocada d'èxit, casada i amb fills, que viu en una casa bonica. En Felix Cooper és un mecànic tranquil, abans addicte a les drogues, però ara espera que la vida li permeti millorar. La Natalie ha aconseguit prosperar com advocada en un entorn desfavorable, però l'ambició i l'ansietat la fan infeliç i ara retroba un amor de joventut, en Nathan, de qui la Leah també estava enamorada... Aquesta és una novel·la de destins entrecreuats, de les paradoxes de la identitat i dels orígens, de les races i dels tarannàs, també de l'atzar en una ciutat que bull amb les veus de milers d'individus.
Villanueva, Muriel . Motril 86. Barcelona : Proa, 2013 .
Resum : L'any 1986 la Mar, de deu anys, comença unes vacances amb una de les seves dues mares. Mentre la biològica atén la botiga de Barcelona, la nena marxa a Motril amb la Paula, que allà exerceix de professora i comparteix pis davant el mar. El trajecte en cotxe juntes, en què recullen un jove autoestopista descarat, canten cançons de la Martirio i l'Alaska i es discuteixen per qualsevol ximpleria, és una prova de foc. L'estada a la costa de Granada, on la Mar fa noves coneixences, és una intensa aventura d'iniciació als sentiments i a la vida.

(↑) - Altres

Baró, Mònica . Com crear un ambient lector a l'escola?. Barcelona : Fundació Jaume Bofill, 2013 .
Resum : Aquest llibre ofereix una mirada nova sobre les oportunitats de treballar la lectura que ens ofereixen els llibres de coneixements, les pantalles dels dispositius electrònics i els còmics i àlbums il·lustrats.
Cervantes, Sònia . Viure amb un adolescent. Barcelona : Angle, 2013 .
Resum : Tenir un adolescent a casa no hauria de ser un camí d'obstacles sinó l'ocasió ideal per educar i construir algú que, sense arribar a ser un adult, ja no és un nen. La manca d'enteniment i les diferents maneres de veure la realitat no haurien de ser motiu de distanciament, sinó oportunitats d'enriquiment mutu, tant per als pares com per als fills.

(↑) - Juvenils

Adolescents.cat - El manual. Barcelona : La Galera 50, 2013 .
Resum : Els 10 manaments de l'alumne. 5 consells bàsics per lligar al facebook. Problemes amb els pares?... I si ets lector habitual d'Adolescents.cat pot ser que et trobis algun comentari teu en aquest llibre.
Hernàndez Ventosa, Xavier . El joc de la Guineu. Barcelona : Barcanova, 2011 .
Resum : A la casa de colònies de Cal Rei, al municipi de Santa Maria del Camí, ha arribat un grup de nois i noies per passar-hi uns dies de colònies. Els monitors han ideat un joc per posar a prova els dots detectivescos del grup, han seleccionat un dels alumnes perquè sigui la Guineu i li han donat un munt de papers amb una lletra G vermella pintada, que haurà d'anar deixant pels llocs més inversemblants. Aquells que s'atreveixin a delatar algun dels seus companys com "la Guineu" i no ho puguin demostrar, quedaran fora del joc. La tensió de l'enigma es manté al llarg de la novel·la, però l'Iu Quatrecases, el noi que explica tots els fets d'aquelles colònies, es troba immers en un altre misteri molt més tenebrós i tèrbol.
Kipling, Rudyard . Capitans intrèpids. Barcelona : Estrella Polar, 2013 .
Resum : Els "capitans intrèpids" són els mariners de Nova Anglaterra que segueixen les rutes dels grans bancs de pesca a l'altura de Terranova. El protagonista, el jove Harvey Cheyne, rescatat d'un naufragi per la goleta Som aquí, entra forçadament en contacte amb un univers dur i perillós, i només al cap d'una lluita aferrissada pot guanyar-se el dret a ser considerat adult i a integrar-se en el món dels pescadors i els mariners.
Roth, Veronica . Divergent. Barcelona : Estrella Polar, 2011 .
Resum : La ciutat de Chicago està dividida en cinc faccions i cadascuna d'elles es dedica a cultivar una virtut particular: Honestedat, Abnegació, Intrepidesa, Amistat i Erudició. Als setze anys, els joves han d'escollir de quina facció volen formar part definitivament. La Beatrice dubte entre quedar-se amb la seva família o ser qui realment és. No pot tenir les dues coses. I prendrà una decisió que sorprendrà tothom, sobretot a ella.
Yancey, Rick . La quinta ola. Barcelona : RBA, 2013 .
Resum : Després de la primera ona... la Terra es queda a les fosques; després de la segona ona... només fugen els afortunats; després de la tercera ona... només sobreviuen els desafortunats; després de la quarta ona... ja no pots confiar en ningú. A l'alba de la cinquena ona, la Cassie està fugint per un tram desolat d'autovia. Fuig d'ells. D'aquells éssers que encara que semblin humans, vagaregen pel camp eliminant a qualsevol, dispersant i aïllant els escassos supervivents. La Cassie sap que la única opció per seguir viva és seguir sola. Sense confiar en ningú. Fins que es troba amb l'Evan Walker, un enigmàtic jove que sembla capaç d'ajudar-la a trobar el seu germà. Ha arribat el moment de prendre una decisió definitiva: confiar o perdre l'esperança, desafiar o rendir-se... abandonar o lluitar.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta