Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats març 2015 Caldes

Banner_spring_novetats_2

Aquestes són les novetats del mes de març de 2015 a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Biografia

Morató, Cristina . Reinas malditas. Barcelona : Plaza & Janés, 2014 .
Resum : La vida d'aquestes reines està molt lluny de ser un romàntic conte de fades. Encara que infinitat de pel·lícules i novel·les ens hagin mostrat el rostre més amable del seu regnat, en general, van ser molt desgraciades. Totes tenen en comú la soletat, el desarrelament, la nostàlgia, la manca d'amor o el patiment per no poder donar un hereu al tron. També comparteixen la dolorosa pèrdua dels seus fills, els fracasos matrimonials o el sentir-se estrangeres en una cort on no eren ben rebudes. A través dels diaris personals i correspondència familiar, Cristina Morató ens descobreix el costat més humà i menys conegut d'unes reines i emperadrius, maltractades per la història, que no van poder escollir el seu destí.

(↑) - Literatura

Epistolari Jordi Arbonès Joaquim Carbó. Lleida : Punctum, 2014 .
Resum : Aquest volum aplega les 197 cartes que van intercanviar-se Jordi Arbonès (Barcelona, 1929-2001) i Joaquim Carbó (1932) des de Buenos Aires i Barcelona, respectivament, al llarg de més de trenta anys. Van compartir tant afinitats ideològiques i estètiques com, també, un tarannà i una manera d'acarar la vida i, fins i tot, una ironia juganera, a part del gust per l'escriptura, que els ha convertit en dos grafòmans conspicus de les lletres catalanes.

(↑) - Història

Martí i Ylla, Xavier . Colònies (i veïnats) industrials de la Selva. Santa Coloma de Farners : Centre d'Estudis Selvatans, 2014 .
Resum : Treball guanyador de la VI Beca de Recerca de La Selva 2012, atorgada pel Consell Comarcal de la Selva i el Centre d'Estudis Selvatans, amb el suport de la Diputació de Girona.

(↑) - Cinema

Percival, Brian [drt] . La ladrona de libros.
Resum : Història d'un nena que aconsegueix transformar la vida d'aquells que l'envolten, durant la 2a Guerra Mundial a Alemanya. Quan la seva mare decideix que no pot fer-se càrrec d'ella, Liesel (Sophie Nélisse) és adoptada per un matrimoni alemany (Geoffrey Rush i Emily Watson). Malgrat que la Liesel no sap ni llegir ni escriure quan arriba a la seva nova llar, el seu pare adoptiu l'anima a aprendre'n. Pel·lícula de la revista Speak Up: àudio en castellà i en anglès, subtítols en castella i en anglès.
Scorsese, Martin [drt] . El lobo de Wall Street.
Resum : Pel·lícula de la revista Speak Up: àudio en castellà i anglès, subtítols en castellà i anglès.
Wells, John [drt] . Agosto.
Resum : Obscura, divertida i emotiva història de les fortes dones de la família Weston, les vides de les quals s'han separat fins que una crisis familiar les porta novament a la casa on van créixer i on viu la disfuncional dona que les va criar. Pel·lícula de la revista Speak Up: àudio en castellà i en anglès, subtítols en castellà i en anglès.

(↑) - Infantils imaginació

Blengino, Luca . Artemius Creep, el caçamonstres : La Mansió de l'Esparver. Barcelona : La Galera, 2014 .
Resum : Cercant una exclusiva periodística, la Priscilla Fizz investiga sobre la Mansió de l'Esparver, el castell abandonat que pertanyia a l'Artemius Creep, el llegendari caçamonstres mort vint anys enrere. Justament amb el seu amic Bablú, escriptor d'històries de terror i un poruc de primera, la Priscilla es llança a una aventura esgarrifosa...
Casas, Lola . Qui sóc?. Barcelona : La Galera, 2008 .
Resum : Demostra el teu enginy i endevina el personatge abans de girar la solapa i descobrir la resposta que s'amaga al darrere.
De Kinder, Jan . Vermell o per què el bulliyng no és cap broma. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2014 .
Resum : Tot va començar com una cosa sense importància. En Tomàs s'havia posat vermell, i era divertit. Però quan tothom va començar a riure's d'ell, ja no ho era tant de divertit. Com es pot aturar el bullying?
Le Guay, Isabelle . Aprèn els noms de l'escola. Barcelona : Cruïlla, 2006 .
Resum : El ratolí Serafí ens presenta més de 300 paraules i preguntes, acompanyades de fotografies, que ajudaran els infants a enriquir el seu vocabulari.
Llenas, Anna . T'estimo (quasi sempre). Barcelona : Estrella Polar, 2015 .
Resum : Per què un mateix tret d'una persona de vegades ens agrada i d'altres ens molesta? En Lolo i la Rita són molt diferents entre si. Acceptar la diversitat sovint no és fàcil... Però qui els va dir que ho seria? Un conte per a mainada i grans que convida a la comprensió d'allò que ens fa diferents, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.
Roldán, Gustavo . Ximpleries. Barcelona : La Galera, 2008 .
Resum : Demostra el teu enginy i resol aquests divertits poemes abans de girar la solapa i descobrir l'últim vers que s'amaga al darrere.
Smith, Àlex T. . Claude sota els focus. Barcelona : Edebé, 2014 .
Resum : Coneixes en Claude? No és un gos qualsevol! Un passeig per la ciutat li fa fer salts i moure el cul en un teatre... sota els focus!
Vaccarino, Lucia . Me, mum & mystery: Detectiva per casualitat. Barcelona : Edebé, 2014 .
Resum : A casa de Linda i Emily Wright, mare i filla col·laboren estretament, riuen molt i ploren de tant en tant, mengen verdures (però també muffins), diuen "gràcies", "si us plau" i "ho sento". I, totes dues juntes, resolen casos misteriosos. A Sherrington Lodge, una mansió als afores del poble, s'esdevenen episodis sinistres. Aconseguiran les noves i improbables detectives Emily i Linda descobrir si la llegendària finca està encantada pels fantasmes?
Walliams, David . La increïble història de... Les hamburgueses de rata. Barcelona : Montena, 2013 .
Resum : Es podria dir que últimament les coses no li van gaire bé, a la Zoe. Començant per la seva madrastra, la Sheila, que és tan friki que fins i tot s'ha atrevit a demanar-li que la moqui perquè a ella li fa mandra fer-ho, continuant per la Tina Trotts, la busca-raons de la classe, que li fa la vida impossible... (Com? Doncs bàsicament llançant-li escopinades al cap...). I per si no n'hi hagués prou, el malvat Burt, el venedor ambulant de Les hamburgueses d'en Burt, vol atrapar la seva mascota, una encantadora rateta, per fer-ne... no endevineu què?

(↑) - Infantils coneixements

Aprèn els noms en anglès. Barcelona : Cruïlla, 2006 .
Resum : El ratolí Serafí ens presenta més de 600 paraules i preguntes en 2 llengües, acompanyades de 460 fotografies, que ajudaran els infants a aprendre anglès.
L'Egipte dels faraons. Barcelona : Cruïlla, 2006 .
Resum : Un llibre per mirar, per llegir, però també per tocar, manipular, transformar i explorar. Un llibre màgic per viatjar pel món meravellós dels faraons i dels egiptòlegs, els científics que estudien la cultura egípcia. Hi veuràs com es construïen les piràmides i com són per dins, com s'embalsamaven les mòmies, com navegaven, com vivien, què menjaven i com es vestien els egipcis... A més, hi trobaràs informació sobre els faraons més destacats.

(↑) - Còmics

Peeters, Frederik . Lupus. Bilbao : Astiberri, 2011 .
Resum : Recopilació en un únic volum de les quatre entregues de Lupus.

(↑) - Novel·la

Calles Vales, José . Cabaret Biarritz. Barcelona : Destino, 2015 .
Resum : Georges Miet escriu per encàrrec històries populars per a l'editoria francesa La Fortune, fins que un dia el seu editor li demana una novel·la "seriosa" sobre els tràgics fet que van commocionar la vibrant Biarritz quinze anys abans, el 1925, durant la temporada estival.
Carranza, Andreu . El poeta del poble. Barcelona : Destino, 2015 .
Resum : Novel·la fascinant que arrenca amb Verdaguer convertit en conseller de l'home més ric i influent del país, el marquès de Comillas, i acabat de coronar príncep dels poetes, un triomf social com mai abans no havia experimentat un escriptor català, en plena efervescència de la Renaixença. Però ben aviat Verdaguer experimenta el xoc entre la seva vocació apassionada i els interessos polítics i eclesiàstics que posen en dubte els seus inesperats comportaments.
Carrasco, Antoni . La segona lluna. Barcelona : Empúries, 2015 .
Resum : "La segona lluna" es compon de tres narracions enllaçades que es completen i s'expliquen l'una a l'altra. El fil que les travessa és la presència de la malaltia en la vida dels personatges, com una aparició que canvia, en un moment clau, la seva capacitat física, però també el seu to sentimental. Com una il·luminació o una revelació. Els fets tenen lloc en tres espais i moments que emmarquen aquestes ferides, en contrapunts, de vegades simbòlics, d'altres irònics: un matí en què s'espera un eclipsi de sol, unes vacances en un càmping, una diada de Reis.
Chalandon, Sorj . La quarta paret. Barcelona : Edicions de 1984, 2015 .
Resum : L'any 1982 en Sam està a les acaballes de la seva vida. Crida en Georges, el seu amic, el seu contrari, l'activista de carrer que es pensa que ho ha vist tot i no ha vist res. L'última voluntat d'en Sam és que en Georges acabi el que ell va començar. Representar Antígona en el cor esquinçat de Beirut. Entre franctiradors de tots els bàndols. Robar a la guerra unes hores de pau. Els actors han de ser xïites, palestins, cristians, drusos, maronites, tots, totes les ètnies i religions arrossegades pel conflicte. En el teatre, una paret invisible aïlla els actors del pati de butaques. En l'escenari bèl·lic, a un costat de la paret hi ha els botxins i les seves víctimes. A l'altre, el públic que contempla la tragèdia amb horror o indiferència, tant se val: aquesta paret els protegeix del que veuen els seus ulls. Travessar-la no surt de franc.
Dostoievski, Fiódor . Els germans Karamàzov. Barcelona : Club Editor, 2014 .
Resum : "Els germans Karamàzov" són el testament literari de Dostoievski, possiblement l'escriptor que més ha marcat la literatura mundial de cap a cap del segle XX, des de Sartre fins a Coetzee. Per a Joan Sales, que els traduí al català, són el cim de la novel·lística i la font que alimenta "Incerta glòria". Per al lector d'avui, són una experiència incomparable. Narren la història de tres germans un dels quals assassina el seu pare, i també les vicissituds d'una comunitat de monjos, la passió dels sensuals per les dones, els dies de la pobra gent, la vida moral de la quitxalla...
Fañanàs, Miquel . El gran inquisidor. Barcelona : Columna, 2015 .
Resum : "El gran inquisidor" ens descobreix un dels personatges més foscos de la història de Catalunya: Nicolau Eimeric (1320-1399), inquisidor general de la Corona catalano-aragonesa, i ho fa a través d'un relat que permet endinsar-nos en un convuls segle XIV en què les persecucions i execucions públiques de jueus, bruixes i heretges eren moneda corrent. Després d'un amor de joventut acabat tràgicament, Eimeric decideix iniciar una llarga i ambiciosa trajectòria que després de Girona el porta a París, Avinyó, Roma i Barcelona, sempre amb el bagatge de la traïció i la violència com un teló de fons permanent en la seva vida. Exercint la màxima representació del Sant Ofici, la seva obsessió pel poder i la utilització de mètodes cruels per aconseguir els seus objectius l'enfrontaran reiteradament amb l'autoritat de la Corona.
Giménez Bartlett, Alicia . Crímenes que no olvidaré. Barcelona : Destino, 2015 .
Resum : Petra Delicado sap molt bé que el seu company, el subinspector Garzón, no destaca per la seva delicadesa ni per la seva diplomàcia. No té res a dir sobre l'humor descarnat del seu col·lega encara que, de vegades, les seves bromes encara se li ennueguen. Però han passat anys plegats i la Petra està bregada en l'ofici. Ara ha entès amb irònica resignació que no hi ha manera de lliurar-se del destí i que, a sobre, al món queden tan poques coses sagrades que és millor prendre's la vida amb humor. Des de la mort a la sauna del gimnàs d'un pinxo de discoteca fins a l'assassinat d'una noia de quinze anys, la recurrent presència de la criminalitat acaba per deixar empremta en l'esdevenir de la vida familiar i dels rituals anuals dels protagonistes.
Pizzolatto, Nic . Galveston. Barcelona : Salamandra, 2014 .
Resum : Alt, fort, amb barba i cabells llargs, barret d'ala ampla i botes de cowboy, el texà Roy Cady fa molts anys que exerceix de sicari a Nova Orleans. En Roy és un home tranquil, comprensiu, capaç de trobar la part filosòfica de les coses, tot i que quan cal també sap ser implacable. La seva vida, però, canvia radicalment el dia que li diagnostiquen un càncer. De sobte, la realitat adquireix una nova dimensió. Com que sospita que el seu cap, el gran extorsionador Stan Ptitko, es vol desempallegar d'ell, en Roy s'allibera de tot el que el lligava i emprèn una fugida frenètica cap a un horitzó desconegut, on troba per atzar una jove desemparada que li oferirà, potser, l'ocasió de donar un sentit nou a la seva existència.
Redondo, Dolores . Ofrenda a la tormenta. Barcelona : Destino, 2014 .
Resum : Ha passat un mes des que la inspectora de la Policia Foral va recuperar el seu fill i va poder aturar en Berasategui. Però malgrat que tant la Guàrdia Civil com el jutge Markina donen per morta a la Rosario, l'Amaia sent que no està lliure de perill, un dessassossec que només en Jonan comprèn.
Sade, Marquès de . Justine o les dissorts de la virtut. Barcelona : Proa, 2014 .
Resum : "Justine o les dissorts de la virtut" va veure la llum l'any 1791 als Països Baixos. En aquesta novel·la inclassificable, Justine, paradigma de la virtut, vol seguir el camí de puresa que ha triat, però allà on va topa amb les humiliacions sexuals dels llibertins. El lector esdevé còmplice dels arguments retòrics i filosòfics que argüeixen sense compassió els perversos davant la versió de la ingènua Justine.

(↑) - Poesia

Margarit, Joan . Des d'on tornar a estimar. Barcelona : Proa, 2015 .
Resum : "D'infant em van voler arrencar la llengua / que l'àvia em parlava / quan tornàvem del camp al final de la tarda. / Com les pedres, les flors, la soledat, / arreu ens acompanyen les paraules. / Mutilades i tot, / han acabat dient el que havien de dir. / Encara deu haver-hi, entre esbarzers, / aquella é tancada de Lleida que vaig perdre. / Haver salvat la llengua m'ha deixat / a mercè d'una gent que era la meva." (El saqueig)

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta