Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats juny 2015 Caldes

Banner_summer_novetats_2

Aquestes són les novetats del mes de juny 2015 a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Biografia

Llach, Lluís . Estimat Miquel. Barcelona : Empúries, 2013 .
Resum : Durant vint anys, des del 1982 i fins a la mort del poeta, Lluís Llach i Miquel Martí i Pol van col·laborar estretament. El resultat de la seva col·laboració és ben conegut, un seguit de cançons i quatre composicions llargues: "Ara mateix", "Un pont de mar blava", "Món Porrera" i "Germanies". El que no és gens conegut és el rerefons personal d'aquest treball conjunt: la profunda amistat que unia el poeta i el cantant i la manera com, a còpia de faxos, salvaven la distància i tiraven endavant la feina conjunta. Amb aquest llibre emotiu i revelador, Lluís Llach treu a la llum els detalls d'una de les col·laboracions artístiques més significades en la cultura catalana recent i ret un sentidíssim homenatge a la memòria de Miquel Martí i Pol en el desè aniversari de la seva mort.
Pujades, Ignasi . Miquel Martí i Pol, amb vidres a la sang. Barcelona : Proa, 2013 .
Resum : L'any 1970 Miquel Martí i Pol tenia quaranta-un anys i vivia una maduresa activa i plena. Compaginava la jornada laboral d'obrer tèxtil amb la implicació en nombroses activitats culturals i una intensa dedicació a la poesia, que li començava a reportar lectors, complicitats humanes i els primers reconeixements de la crítica. Va ser aleshores quan, alarmat per les progressives dificultats en el moviment i en la parla, va rebre una notícia que va trigar set anys a assumir: patia d'esclerosi múltiple.
Soldevila, Llorenç . Ruta literària de Miquel Martí i Pol. Barcelona : Proa, 2004 .
Resum : Passejar pels carrers de Roda de Ter, el poble de Miquel Martí i Pol, és una manera singular de descobrir l'univers vital del poeta, de conèixer els llaços que uneixen literatura i vida en la seva obra. Aquest volum proposa una ruta organitzada en divuit punts de lectura, des de la casa on va néixer fins al cementiri on reposen les seves despulles, bo i passant per la fàbrica on treballava. Cada aturada és un pretext per recuperar fragments de la seva obra, de manera que, a través dels paisatges i les paraules, la veu de Miquel Martí i Pol esdevé més propera que mai.

(↑) - Psicologia

Torralba, Francesc . Paraules per ser feliç. Badalona : Ara Llibres, 2009 .
Resum : Francesc Torralba ens regala la seva selecció de paraules sàvies: de Joan Maragall a Kierkegaard, d'Ovidi a Nietzsche, de Martin Luther King a Joan XXIII, de Pessoa a Ramon Llull, de Simone Weil a Confuci. Mots per créixer, per aprendre, per ser millors, per ser feliços.

(↑) - Art

Domènech i Moner, Joan . Domènech Fita : l'home de l'art integrat. Girona : Diputació de Girona, 2014 .
Resum : Domènech Fita és un artista gironí de vasta projecció exterior que té una interessant trajectòria en el camp de la pintura, l'escultura, la ceràmica, els vitralls i les arts plàstiques en general. Marcat per un accident en plena joventut, just quan havia acabat els seus estudis a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barceloan, la seva vida personal i, a la vegada, l'artística han estat el fruit d'un constant esperit de superació que ha modelat el seu caràcter i que l'ha portat a desplegar la seva obra amb una gran tenacitat, assajant sempre, de forma permanent, encara ara als vuitanta-sis anys, noves tècniques i procediments, amb iniciatives sense límits.

(↑) - Literatura

Iborra, Enric . Un son profund : Dietari d'un curs de literatura universal. Barcelona : Viena, 2013 .
Resum : Aquest llibre recull el dietari de les classes de literatura universal impartides per Enric Iborra a l'IES Lluís Vives de València durant el curs 2010-2011. S'hi havia de tractar un temari que incloïa des de la literatura de l'antiguitat fins a la novel·la del segle XX, passant per la literatura medieval, el romanticisme i la novel·la realista, el simbolisme i el surrealisme... un oceà de lectures tan ampli i inabastable que finalment es va decidir que les classes es podien concentrar en sis obres clau: Èdip rei, l'Infern de Dant, Hamlet, Madame Bovary, Les flors del mal i La metamorfosi de Kafka. "Un son profund" ofereix al lector un itinerari revelador a través d'alguns dels temes i de les obres fonamentals de la literatura universal, pensant especialment a copsar l'interès d'un grup d'adolescents que tot just comencen a iniciar-se en el plaer de la lectura.

(↑) - Música

Le Croupier, . Esperança dinaminta.

(↑) - Cinema

Jonze, Spike [drt] . Her.
Resum : En un futur no gaire llunyà, en Theodore, un escriptor solitari amb un divorci traumàtic a sobre, adquireix un nou sistema operatiu per al seu telèfon i ordinador. El seu nom és "Samantha" i està basat en un avançat model d'intel·ligència artificial dissenyat per a satisfer totes les necessitats de l'usuari. La "Samantha" (o millor dit, la seva veu) és sexy, divertida, compassiva, sap escoltar, dóna bons consells... i, per a sorpresa d'en Theodore, ambdós no tarden en enamorar-se l'un de l'altre. Però, què passa quan una persona s'enamora d'una altra que en realitat mai ha existit? Pel·lícula de la revista Speak Up: idiomes, anglès i castellà; subtítols, anglès i castellà.

(↑) - Infantils imaginació

Baldó, Estel . La Dringueta. Barcelona : Barcanova, 2015 .
Resum : Llibres pensats per afavorir la lectura autònoma dels infants. Cada doble pàgina presenta el text escrit en dues modalitats de lletra: de pal i lligada.
Garcia Puig, Lourdes . Records dolços d'un adéu.
Resum : De vegades els infants es troben en situacions que són difícils d'entendre i d'assumir, com és la mort d'un ésser estimat. En aquest conte la Ivet, una nena de vuit anys, està esperant entusiasmada que neixin les seves dues germanetes bessones. Però de sobte, un dia com qualsevol altre, els seus pares, encara en estat de xoc, li expliquen que una de les seves dues germanes s'ha posat malaltona i no naixerà. A la Ivet li toca viure un revés de la vida que no entén, ni accepta. Ens mostra les seves pors, els seus sentiments i com intenta conviure amb aquesta nova situació tan difícil d'entendre i d'acceptar.
Gu, Raquel . Dracàleg : Un catàleg de dracs i dragones. Barcelona : B de Block, 2015 .
Resum : Vols passar una bona estona? Obre aquest llibre de dracs i dragones!
Jullien, Jean . Ralf. Barcelona : Joventut, 2015 .
Resum : Ai! Quina pudor de fum! En Ralf surt corrent de la seva caseta per avisar els seus amos del perill... però les potes del darrere li queden encallades a la porta de la casa! Llavors passa una cosa sorprenent: els cos d'en Ralf s'estira, s'allarga i s'estén sense fi!
Martí i Pol, Miquel . Cantata el poble. Barcelona : Mediterrània, 2003 .
Resum : "Des de l'origen del temps, els problemes i obstacles per a la convivència harmoniosa s'han originat per la manca de visió del conjunt d'allò que és perceptible en cada moment.Miquel Martí i Pol ha resumit de manera magistral la solució que avui, al vilatge global, podria equilibrar tantes asimetries, podria "humanitzar" la humanitat, fent-la de sobte, totalment visible, sense espais d'ombra." Federico Mayor Zaragoza
Martí i Pol, Miquel . L'aniversari. Barcelona : Associació de Mestres Rosa Sensat, 2012 .
Resum : Aquell matí, en llevar-se, el Sr. M. recordà que feia exactament deu anys que s'havia casat. Deu anys! El Sr. M. tenia molt bona memòria, però en matèria d'aniversaris sovint s'enduia sorpreses.
Martí i Pol, Miquel . Quietud. Barcelona : Cruïlla, 2004 .
Resum : Una col·lecció per començar a llegir poesia i dir els poemes de memòria.

(↑) - Infantils coneixements

Beaumont, Jacques . Descobrim... els bombers. Girona : Fleurus - Panini, 2014 .
Resum : Una col·lecció que dóna resposta a les preguntes que es fan els infants des de ben petits. Les respostes, breus i clares, s'il·lustren amb dibuixos i fotografies que en faciliten la comprensió.
Beaumont, Jacques . Descobrim... els dinosaures. Girona : Fleurus - Panini, 2015 .
Resum : Una col·lecció que pretén respondre a les preguntes que es fa la mainada des de molt petita. Les respostes, curtes i directes, estan il·lustrades amb fotografies i dibuixos per a la seva millor comprensió.
Simon, Philippe . Diccionari en imatges dels vaixells. Girona : Panini, 2014 .
Resum : Amb aquest diccionari en imatges àmpliament il·lustrat, la mainada descobrirà el món dels vaixells d'ahir i d'avui, la seva història, el seu funcionament i la seva utilitat. Des dels velers d'esbarjo als més luxosos transatlàntics de creuers, des de les petites barques als grans portacontenidors, es presenten tots els tipus de vaixells, i n'hi ha que es descriuen detalladament en pàgines panoràmiques desplegables. Mitjançant dibuixos molt descriptius, l'infant també podrà descobrir les fases de construcció d'una nau.
Sospedra, Rafel . Almogàvers. Barcelona : Rafael Dalmau, 2014 .
Resum : Qui eren els almogàvers? Com anaven equipats? En aquest llibre trobaràs resposta a aquestes i moltes altres preguntes.
Sospedra, Rafel . Miquelets. Barcelona : Rafael Dalmau, 2014 .
Resum : Qui eren i quins van ser els origens dels miquelets. Amb curiositats, amb avaluació de l'aprenentatge i amb propostes de links per aprofundir en els coneixements.
Sospedra, Rafel . Neandertals. Barcelona : Rafael Dalmau, 2014 .
Resum : Quan van viure els neandertals? Com vivien? Què menjaven? Les respostes a aquestes i a altres preguntes sobre els neandertals les trobarem en aquest llibre.

(↑) - Novel·la

Contes de la vila de R. i altres narracions. Barcelona : Edicions 62, 2010 .
Resum : Bona mostra de la narrativa de Miquel Martí i Pol. En aquest volum trobem històries realistes situades en una vila fabril. N'hi ha també de fantàstiques i sorprenents. Personatges entranyables, d'altres de mesquins, egoistes o barroers, situacions de cada dia i fets insòlits es donen la mà en un llibre que no agafarà de sorpresa el lector perquè confirma, una vegada més, que els bons poetes acostumen a ser també uns bons prosistes.
Bello, Xuan . Unes quantes coses boniques. Barcelona : Adesiara, 2015 .
Resum : Esclaus d'una vida que no ens permet ni una estona de recolliment, viatgers a la quinta forca perquè ens diuen que estem globalitzats, cosmopolites gairebé per imposició, arraconem massa sovint, inconscients, tot allò que ens toca més de prop: els rius i els pontarrons de la infantesa, els camins i els boscos on naixia la natura, la primera vegada que vam veure el mar i la neu, les rondalles dels avis, les lectures captivadores de la joventut... Aquest llibre és, sens dubte, el millor antídot contra aquest afany espontani nostre d'amagar, amb les cendres de l'oblit, el que ens ha fet tal com som.
Boher, Joan . Obre'm la nevera i et diré qui ets. Barcelona : Stonberg Editorial, 2015 .
Resum : Jan Garriga és un jove estudiant universitari que està a punt de finalitzar la carrera. Els seus plans de futur passen per acabar un treball relacionat amb les neveres, independitzar-se, aconseguir diners venent drogues adulterades amb Gin-Seng, evitar que la seva tieta deixi l'herència a un penques de Barcelona i, per si tot això no fos prou, aconseguir l'amor de la seva vida.
Burgas, Àngel . Kamal i els alfabetistes. Barcelona : Edebé, 2015 .
Resum : Com poden conviure, en una història urbana, alemanys, turcs, ocupes, monstres, punks, il·luminats, nazis, àngels, ressuscitats, obsessos, ballarins de Bollywood i l'antic alfabet otomà? Doncs aquí ho fan! En aquesta trepidant aventura entre Istanbul i Berlín; mitjançant un mosaic de cultures i un collage de maneres de veure i viure la vida; a través d'un ritme endimoniat, a base d'humor, ironia i riallades, amb transformacions, violacions de domicili i fins i tot teories sobre la fi de l'univers. La vida familiar, la vida alternativa, les diferents religions, la història del poble alemany i els éssers amb poder malèfic es donen la mà en les peripècies d'en Kamal, un noi de tretze anys al qual se li encomana una missió: salvar el món.
Català, Víctor . Un film (3000 metres). Barcelona : Club Editor, 2015 .
Resum : Nonat Ventura, fill bord abandonat a l'Hospici, en surt amb l'ambició de reparar el greuge que li ha fet el Destí. Com que les vies legals duen totes al cul-de-sac de la pobresa, decideix abandonar Girona i l'ofici de serraller per convertir-se en un lladre, però no pas un lladre qualsevol, sinó el més famós de Barcelona, el més refinat i admirat de tothom, el Senyoret. A través de la seva vida, és la gran ciutat convulsa i tota la seva fauna que Víctor Català fa espurnejar davant dels nostres ulls, passejant per totes les cantonades i entrant a totes les porteries com el califa de les Mil i una nits. Al seu pas atrapem les converses del proxeneta amb la puta, de la muller amb el marit, del solter amb el coixí, de l'assassí amb la víctima...
Homes, A.M. . Ojalá nos perdonen. Madrid : Anagrama, 2014 .
Resum : Tolstói iniciava "Anna Karenina" amb aquella cèlebre sentència que diu que "totes les famílies felices són iguals; les famílies infelices ho són cadascuna a la seva manera". Segueixen sent les famílies d'avui com les de l'època de Tolstói? A.M. Holmes sembla porta temps buscant la resposta a aquesta pregunta, perquè la família és un tema recurrent en la seva obra, sempre acompanyat d'una mirada àcida i sarcàstica sobre les paradoxes i perplexitats de la societat nord-americana contemporània.
Louis, Édouard . Para acabar con Eddy Bellegueule. Barcelona : Salamandra, 2015 .
Resum : "La veritat és que la rebel·lió contra els meus pares, contra la pobresa, contra la meva classe social, el seu racisme, la seva violència, els seus atavismes, va ser secundari. Perquè, abans que m'alcés contra el món de la meva infantesa, el món de la meva infantesa s'havia alçat contra mi. Per a la meva família i pels altres, m'havia convertit en una font de vergonya, fins i tot de repulsió. No vaig tenir cap altra opció que la fugida. Aquest llibre és un intent d'entendre-la". Édouard Louis
Martínez de Pisón, Ignacio . Aeropuerto de Funchal. Barcelona : Seix Barral, 2009 .
Resum : Com fotos d'un àlbum, els relats d'"Aeropuerto de Funchal" convoquen moments del passat l'espontaneïtat dels quals es reviu ara amb ironia i nostalgia. En aquest àlbum imaginari conviuen adolescents que s'inicien en l'amor, parelles assetjades pel pas del temps, pares atemorits per la salut dels seus fills, directors amateurs de cine porno, gent que es cola en banquets, nefastes vacances matrimonials...
Meyerhoff, Joachim . Que tot sigui com no ha estat mai. Barcelona : Edicions 62, 2015 .
Resum : És normal créixer entre desenes de llunàtics? Per al nen protagonista d'aquesta novel·la, el fill del director d'un hospital psiquiàtric, sí. De fet, al llarg de la seva curta vida no ha conegut res més. Enmig de les baralles amb els seus germans, Joachim es passa la infantesa mirant de cridar l'atenció del seu admirat i brillant pare. L'únic moment en què és realment feliç és quan un pacient gegantí el puja a les espatlles i junts corren pels jardins de l'hospital.
Nopca, Jordi . Puja a casa. Barcelona : L'Altra Editorial, 2015 .
Resum : Una llicenciada en Història de l'Art treballa en unes galeries comercials i queda captivada per un client que li porta gots de xocolata desfeta; un perruquer de gossos mira de superar un fracàs amorós; un escriptor i el seu traductor habitual sopen en un restaurant sense poder dissimular antigues i noves tensions; una parella de mitjana edat planeja un viatge a Suïssa que tindrà un final sinistre; un home d'origen xinès que porta un bar a Les Corts s'enfronta amb la crua realitat i els seus propis prejudicis. Aquestes són algunes de les històries de "Puja a casa", un llibre que amb precisió i tocs d'humor retrata l'inesgotable món de la parella en la Barcelona contemporània, en què els personatges pateixen els estralls de la crisi econòmica i la síndrome de la desorientació vital.

(↑) - Poesia

Martí i Pol, Miquel . Miquel Martí i Pol recitat per Ramon Martí i Pol. Barcelona : Mediterrània, 2013 .
Resum : Aquest és un llibre únic, irrepetible. Hi trobareu els poemes del Miquel Martí i Pol més compromès recitats pel seu germà Ramon. Tots dos, l'un amb la paraula escrita i l'altre amb la veu, ens conviden a redescobrir el paisatge de Roda de Ter, protagonista indiscutible de La fàbrica i El poble.
Martí i Pol, Miquel . Sol de palla trenada : Antologia poètica (1951-2003). Barcelona : Edicions 62, 2007 .
Resum : La present antologia aplega poemes de tots els llibres de poesia de Miquel Martí i Pol, ordenats cronològicament. És, doncs, una visió de conjunt que apropa el lector a l'extensa obra del poeta de Roda de Ter i, alhora, en fa palpable l'evolució temàtica i formal. L'antologia va precedida d'un estudi introductori que dóna pautes de lectura dels poemes de Martí i pol, llibre a llibre, i que ofereix totes les notícies biogràfiques relacionades amb la creació dels poemes que poden ser útils als lectors.
Martí i Pol, Miquel . Tribut de sorra i fulles a Miquel Martí i Pol. Barcelona : Mediterrània, 2011 .
Resum : "Tribut de Sorra i Fulles" és un humil homentge a un dels grans poetes catalans del segle XX. En aquest llibre, hi trobareu un recull de catorze poemes de Miquel Martí i Pol musicats per diferents grups i músics exclusivament per a aquest Tribut, a més de fotografies realitzades per l'Àlex Carmona durant les gravacions de cada cançó.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta