Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats gener 2016 Caldes

Banner_winter_novetats

Aquestes són les novetats del mes de gener a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Ciències socials

Código civil : edición actualizada 1 de agosto de 2015. Madrid : Tecnos, 2015 .
Resum : Aquesta nova edició recull la Llei de Bases de 1888 i les modificacions al Codi Civil més significatives. Així mateix, es recullen nombroses concordàncies actualitzades a d'altres disposicions.
Ley de enjuiciamiento criminal y legislación complementaria. Madrid : Tecnos, 2015 .
Resum : Aquesta edició de la Llei d'Enjudiciament Criminal recull el seu text anotat, concordat i actualitzat. Conté, a més, una taula de disposicions que han modificat la Llei d'Enjudiciament Criminal, així com les últimes disposicions que introdueixen modificacions, i aquelles normes més importants que complementen el seu text.

(↑) - Ciències naturals

Feliu Latorre, Ponç . Fauna urbana de Girona i rodalies. Girona : CCG Edicions, 2008 .
Resum : És una amena recopilació de 100 articles divulgatius, publicats cada diumenge al Diari de Girona al llarg de dos anys, sobre les espècies de fauna més habituals i representatives de la ciutat de Girona i la comarca del Gironès. Els textos descriuen de forma planera però amb fidelitat científica, les característiques morfològiques i etològiques de cadascuna de les espècies, a més d'acostar el lector a les curiositats i singularitats dels invertebrats, peixos, amfibis, rèptils, aus o mamífers de la ciutat i els seus entorns.

(↑) - Art

Scheinberger, Felix . Acuarela para urban sketchers : recursos para dibujar, pintar y narrar historias en color. Barcelona : Gustavo Gili, 2015 .
Resum : La tècnica de l'aquarel·la viu una segona edat d'or gràcies a l'auge de l'urban sketching. Es tracta d'un mitjà sofisticat que requereix un considerable domini alhora que permet entregar-se a l'atzar i a la sorpresa. Aprendre a pintar amb aquarel·la és, doncs, un autèntic repte tècnic i expressiu. Aquest llibre, un manual pràctic i accessible per a introduir-se en el món de l'aquarel·la, ofereix una sèrie de petites lliçons sobre el tema que abasten des de les tècniques fonamentals fins als materials i eines més habituals, o senzills trucs i consells sobre qüestions pràctiques, narratives i estilístiques. Amb un platejament directe i molt visual, el llibre ens ofereix, a més, coneixements molt sòlids sobre teoria del color.
Simmons, Mike . Cómo crear una fotografía. Barcelona : Gustavo Gili, 2015 .
Resum : Aquest llibre és un manual pràctic per a conèixer el procés de creació d'una fotografia o una sèrie fotogràfica des de la seva planificació i desenvolupament fins a la realització i la difusió del resultat. Amb el procés creatiu com a fil conductor, el llibre explora una àmplia varietat de pràctiques fotogràfiques, que inclouen retrats, paisatges, i fotografies abstractes, així com tècniques específiques com la fotografia escenificada i el fotomontatge.

(↑) - Geografia i viatges

Alemania. Madrid : Aguilar, 2015 .
Resum : Guia visual d'Alemanya. Conté 1.320 fotografies, 100 mapes i 120 il·lustracions.
Francia. Madrid : Aguilar, 2015 .
Resum : Guia visual de França. Inclou 1.455 fotografies, 80 mapes i 215 il·lustracions.
Irlanda. Madrid : Aguilar, 2015 .
Resum : Guia visual d'Irlanda. Conté 923 fotografies, 23 mapes i 92 il·lustracions.
Italia. Madrid : Aguilar, 2015 .
Resum : Guia visual d'Itàlia. Inclou 1.521 fotografies, 48 mapes i 322 il·lustracions.
Gloaguen, Philippe . México. Madrid : Anaya Touring Club, 2015 .
Resum : Descripció exhaustiva de Mèxic per a viatgers independents que volguin visitar aquest país per compte propi.
Haywood, Anthony . Austria. Barcelona : GeoPlaneta, 2014 .
Resum : Amb fotografies suggerents, els llocs imprescindibles i tota la informació de primera mà. Amb eines per a planejar la visita i itineraris per a preparar el viatge ideal.
Ramos, Alfredo J. . La Rioja. Madrid : Anaya Touring Club, 2015 .
Resum : Inclou 5 mapes parcials de gran detall i 7 plànols de les principals localitats; guia de monuments, museus, edificis singulars i visites d'interès, qualificats amb una (val la pena) o dues (visita imprescindible) estrelles; 5 itineraris de màxim interès per La Rioja; descripció detallada de les ciutats i pobles de la Comunitat Autònoma; guia pràctica d'hotels, restaurants, càmpings, cases rurals i altres serveis turístics,...

(↑) - Música

Petit Ramon, ; Waldorf Astoria, . Senyores Senyores Senyores.

(↑) - Cinema

Camino a la escuela : la serie.
Resum : La conquesta d'una vida millor a través de l'educació, un ideal simbolitzat pel, de vegades perillós, camí que els infants han de recórrer per aconseguir arribar a les seves escoles, a tot el món. Tots ells comparteixen les mateixes ganes d'aprendre. Instintivament comprenen que el seu destí depèn del saber que els hi imparteixen a l'escola.
Ayer, David [drt] . Corazones de acero.
Resum : Abril, 1945. Mentre els Aliats fan un últim esforç en la batalla europea, un dur i experimentat sargent anomenat Wardaddy (Brad Pitt) dirigeix un tanc Sherman i a la seva tripulació, de cinc homes, amb una missió mortal rere les línies enemigues. Superats en número, en armes i amb un soldat novell a la unitat, Wardaddy i els seus homes s'enfronten a una situació molt adversa en un heroic intent d'atacar el cor de l'Alemanya nazi.
Beitia, Beñat [drt] ; Ramon, Ricardo [drt] . Dixie y la rebelión zombi.
Resum : Just quan a la Dixie tot li començava a anar-li bé a l'escola, apareixen amb males notícies els seus vells amics zombies, Isis i Gonner: la malvada Nigreda lidera una rebel·lió dels zombies contra els mortals amb l'objectiu de conquerir el món. Com a portadora del màgic Azoth, només la Dixie pot aturar-la.
Eastwood, Clint [drt] . Bird.
Resum : Vida del pioner del jazz Charlie Parker. Com en un solo de jazz que ens envolta amb la seva màgia i el seu encís, el passat i el futur es barregen conforme la pel·lícula ens delecta amb la tècnica musical del protagonista i ens commou pel seu comportament destructiu i els seus excessos.
Entel, Nicolás [drt] . Pecados de mi padre.
Resum : Pecados de mi padre ens explica la història de Pablo Escobar, el cèlebre cap del càrtel de drogues de Medellín (Colòmbia), a través del seu fill, Sebastián, i la seva vídua, Maria Isabel Santos. A la pel·lícula de Nicolás Entel, Sebastián repassa una infància extraordinària al costat d'un pare a qui estimava tot i saber que era l'enemic número u de Colòmbia. Ens parla també de temps de grans luxes i extravagància, constrastats amb temps de persecució. El fill i la vídua obren les portes de la família per compartir arxius ocults i privats. Però aquesta és també la història de dues de les víctimes més prominents d'Escobar: el Ministre de Justícia i un polític a punt de ser elegit President de Colòmbia, només dos exemples d'entre els centenars de víctimes del narcotraficant a la dècada dels 80. Ara, Sebastián intenta trencar el cicle de la venjança i busca la reconciliació amb els fills de les víctimes del seu pare.
Fincher, David [drt] . Perdida .
Resum : Destapa els secrets al cor d'un matrimoni modern. Amb motiu del seu cinquè aniversari de casament, Nick Dunne (Ben Affleck) denuncia que la seva bella esposa, Amy (Rosamund Pike), ha desaparegut. Sota la pressió de la policia i el creixent desvari dels mitjans, el relat d'en Nick d'una unió feliç comença a ensorrar-se. Aviat les seves mentides, enganys i estrany comportament tindrà a tothom fent-se la mateixa pregunta: va matar en Nick Dunne a la seva dona? Pel·lícula de revista Speak Up: àudio en anglès i en castellà; subtítols, en anglès i castellà.
Laughton, Charles [drt] . La noche del cazador.
Resum : Un predicador alt i guapo recorre la regió difonent l'evangeli... I deixant una reguera de dones assassinades rere seu. Per al reverend Harry Powell (Robert Mitchum), la tasca del Senyor té molt més a veure amb condemnar ànimes que amb salvar-les, especialment quan els seus propis interessos estan en joc. Ara, el seu objectiu és fer-se amb deu mil dòlars, però només dos infants saben on són...
Pollack, Sydney [drt] . Memorias de África.
Resum : Història verídica de Karen Blixen, una dona forta i decidida que amb el seu marit (Klaus Maria Brandauer), posseeix una plantació de cafè a Kènia, el 1914. Molt aviat, ella descobreix un gran amor envers un misteriós caçador blanc, Robert Redford.
Reiner, Rob [drt] . La princesa prometida.
Resum : Una tarda de dissabte, un nen amb grip intenta distreure's amb un nou videojoc, però per a desgràcia seva, el seu avi (Peter Falk) arriba disposat a entretenir-lo amb un llibre sota el braç: "La princesa prometida". L'avi li promet una història emocionant... "Lluites a espasa, tortures i venjances", i malgrat les protestes del nen, comença a llegir-lo.
Scott, Ridley [drt] . Blade runner.
Resum : Rick Deckard (Harrison Ford), policia del segle XXI, desplega el seu masculí i alhora vulnerable posat en aquest fosc thriller futurista. En una època on l'alta tecnologia resplandeix, mentre l'entorn és decadent i regna un aparent caos humà, Deckard caça replicants rebels amb instints assassins, mentre se sent atret per una dona els secrets de la qual poden afeblir la seva ànima.
Sica, Vittorio da [drt] . Matrimonio a la italiana.
Resum : Filumena Marturano és una exprostituta que viu a la casa del seu amant Domenico Soriano, on també fa les tasques de la llar i té cura de Matilde, la mare de Domenico. Malalta, al caire de la mort, Filumena demana a Domenico que com a últim desig es casi amb ella i així morir amb la consciència tranquil·la i en pau amb l'església. Després del casori, Filumena es lleva exultant del llit. Tot ha sigut una enganyifa per donar-li un pare als seus tres fills, un dels quals és realment fill de Domenico.
Zemeckis, Robert [drt] . Regreso al futuro III.
Resum : Seguint una vella fantasia, Doc Brown ha decidit viure al vell Oest de 1880. Però quan està en perill de mort, Marty viatjarà enrere en el temps per rescatar-lo. Només hi ha un problema, Doc està tan enamorat de la professora Clara Clayton que es troba una mica... distret.
Zin, Hernán [drt] . Nacido en Gaza.
Resum : Rodada durant l'ofensiva israelí que va assolar la franja de Gaza el juliol i l'agost de 2014, Nacido en Gaza segeuix a deu infants que ens expliquen com és el seu dia sota les bombes. Infants com Udal, que va perdre casa seva en un bombardeig; Malak, que està refugiada en una escola de la ONU; Sondos, que es troba internada en un hospital amb greus ferides a l'abdomen; i Mohamed, que es veu obligat a recollir brossa per a subsistir.

(↑) - Infantils imaginació

Carbó, Joaquim ; Sardà, Júlia . Ha passat el circ. Barcelona : Baula, 2015 .
Resum : Els altaveus de la caravana del circ sonen amb força per anunciar-ne l'arribada. Però, fora d'algun vellet, ningú no surt a rebre'ls. De nit, quan comença la funció, gairebé no hi ha públic. El director pensa que si la cosa segueix així, hauran de tancar la barraca. La gana, que passaran! Els micos, que la saben molt llarga, ho han sentit tot i volen posar-hi solució.
Contreras Agramunt, Marta . La història dels superherois de la sang. Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2014 .
Resum : En Fredi, la Neli i el Martí són autèntics superherois. Per les ganes d'ajudar a les persones. No us penseu que són superherois vinguts de l'espai. De sota els mars o fruit d'alguna reacció química estranya. Tampoc us imagineu que tinguin una força supersònica ni poders sobrenaturals que espantin als enemics. Són com vosaltres.
Kinney, Jeff . Diari del Greg 10: Vella escola. Barcelona : Estrella Polar, 2015 .
Resum : La vida era millor en els vells temps... N'esteu segurs? Això és exactament el que es pregunta el Greg quan decideix oferir-se com a voluntari per a un experiment que consisteix a desendollar-se i passar dels aparells electrònics. Però la veritat és que la vida moderna té els seus avantatges i el Greg no està fet per viure en un món anticuat. Mentre la tensió s'acumula a casa dels Heffley i a fora, serà capaç el Greg de trobar la manera de sobreviure? O tot això de la "vella escola" és una mica massa per a un xaval com ell?
Novak, B.J. . El llibre sense dibuixos. Barcelona : Estrella Polar, 2015 .
Resum : Advertència! Aquest llibre sembla seriós, però en realitat és totalment esbojarrat! Si un xaval et demana que l'hi llegeixis en veu alta, desconfia: et vol enredar. Ja veuràs com acabaràs dient estupideses i faràs riure a tothom. Tothom! Després no diguis que no t'he advertit...
Russell, Rachel Renée . Diari d'una penjada 8: Feliços per sempre?. Barcelona : Estrella Polar, 2015 .
Resum : Hi havia una penjada... Espera! Per què els personatges de contes que està descobrint la Nikki em resulten tan familiars?
du Fay, Laure ; Pavón, Mar . Això no és normal!. Madrid : Nube Ocho, 2015 .
Resum : L'elefant tenia una trompa molt, molt llarga..., llarguíssima! Això no és normal!

(↑) - Infantils coneixements

Brainy Baby : Animales, de águilas a zorros.
Resum : DVD per a infants de 1 a 4 anys. Inclou informació divertida sobre els animals (salvatges i de granja; mamífers, aus, insectes,...)
Brainy Baby : Música, descubrir horizontes musicales.
Resum : DVD per a infants de 1 a 4 anys. Ensenya ritme i tempo, melodia i armonia, i instruments musicals.
Brainy Baby: 123, introducción a los Números 1 a 20.
Resum : DVD per a infants de 2 a 5 a anys. Ensenya a contar de 1 a 20 i inclou una introducció a les matemàtiques bàsiques.

(↑) - Còmics

Benages i Gallard, Toni ; Roig, Sebastià . Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols. Barcelona : Males herbes, 2015 .
Resum : La Catalunya de principis del segle passat era un lloc estrany, poblat per criatures tan extravagants com puguin ser-ho els poetes, els pintors cubistes, les bruixes o els marcians. En aquest entorn de progrés, rauxa i fenòmens paranormals, un savi de talent i gràcia incomparables, conegut per tots amb el nom de Francesc Pujols, resoldrà els casos més estrambòtics. En les seves aventures l'acompanyaran alguns amics il·lustres, com els mateixos J.V. Foix i Fages de Climent.
Beuchot, Raphaël ; Zidrou, . Tocadiscos. Barcelona : Norma, 2015 .
Resum : Eugène Ysaÿe es dirigeix cap a Lépoldville, nom belga de la ciutat de Kinshasa durant el colonialisme belga al Congo. Una visita familiar l'ha fet sortir del continent europeu, armat amb prou feines amb el seu famós violí, que l'ha convertit en un absolut talent musical. Però la seva erudició o la seva exquisida tècnica quedaran commocionades a l'arribar a l'Àfrica i conèixer a un curiós personatge: Tocadiscos.
Cauuet, Paul ; Lupano, Wilfried . Los viejos hornos : 1. Los que quedan. Barcelona : Norma, 2015 .
Resum : Són inconseqüents, retrògrades, beats, voten a la dreta, han destruït el planeta, matat de gana el Tercer Món! En vuitanta anys, han fet desaparèixer la pràctica totalitat de les espècies vives, han reduït dràsticament els recursos, s'han menjat tots els peixos! Cada any es crien en bateria cinquanta milions de pollastres en tot el món i la gent es mor de gana! Històricament vostès són... La pitjor generació de la història de la Humanitat!
Díaz Canales, Juan ; Pellejero, Rubén . Corto Maltés : Bajo el sol de medianoche. Barcelona : Norma, 2015 .
Resum : 1915, Corto Maltés travessa les vastes extensions gelades del Gran Nord, entre Estats Units i Canadà. Amb ell porta un missatge del seu amic Jack London destinat a un amor de juventut. A canvi, l'escriptor li promet una nova aventura... i un misteriós tresor.
García, Santiago ; Olivares, Javier . Las Meninas. Bilbao : Astiberri, 2014 .
Resum : Durant segles, el quadre que representa a la família de Felipe IV ha sigut el centre d'atracció del Museo del Prado i ha inspirat a artistes i escriptors, convertint-se en l'obra cabdal de la pintura barroca espanyola. Malgrat això, Diego Velázquez és un dels pintors més misteriosos de l'època. Aquesta no és només la història d'una obra d'art, sinó la història de com una obra d'art es transforma en una icona cultural. I al final, també, un nou intent de contestar a la pregunta que s'han fet generacions d'artistes, historiadors, estudiosos i aficionats: quin és el secret de Las meninas?
Hernández, Jaime . El fantasma de Hoppers. Barcelona : La Cúpula, 2012 .
Resum : El fantasma de Hoppers recull per primer cop les noves aventures de Magguie Chascarrillo, prèviament serialitzades a Love and rockets, i representa l'esperadíssima continuació de Locas de Jaime Hernández.
Kahane, Kitty ; Lahl, Alexander ; Mönch, Max . Arenas movedizas. Madrid : Impedimenta, 2015 .
Resum : Nova York, 1989. Tom Sandman, periodista de guerra, acaba de tornar de Xina, on ha sigut testimoni de la massacre de Tiananmen. El món es tambaleja i la seva pròpia vida sembla acompanyar el cataclisme. I no només perquè la seva xicota l'hagi abandonat i el seu acuari s'hagi convertit en un escenari bèl·lic. Just quan Sandman es planteja renunciar a la seva professió, el seu convincent cap l'envia a cobrir els creixents disturbis que s'han desencadenat a la RDA.
McCloud, Scott . El escultor. Barcelona : Planeta, 2015 .
Resum : La nova i esperada obra mestra de Scott McCloud. Una fàbula urbana, adulta i subjugant que versa sobre un desig, un tracte amb la Mort, el preu de l'art i el valor de la vida.
Nadar, . El mundo a tus pies. Bilbao : Astiberri, 2015 .
Resum : A "El mundo a tus pies" hi ha un malestar que no sabem anomenar i que de vegades treu el cap en forma de tristesa, d'altres de fàstic, dolor, enveja. Hi ha ressentiment, molt ressentiment. Hi ha ràbia, esclats de fúria i ganes de guillotina alhora que resignació per no ser capaços de canviar res.
Talbot, Bryan . El Corazón del Imperio : El Legado Luther Arkwright. Bilbao : Astiberri, 2015 .
Resum : En un futur alternatiu, ple d'universos paral·lels, un despietat i cruel Imperi britànic imposa la seva llei. A Roma, un Papa moribund posa en marxa un pla destinat a posar el tron imperial sota el seu control a qualsevol preu. I mentres aquestes maquinacions amenacen l'estabilitat política i social del món, una força monstruosa comença a formar-se per tot el multivers.
Toth, Alex . Las mejores historias de los años 50. Madrid : Diábolo, 2012 .
Resum : Aclamat universalment com un dels millors dibuixants de còmics, Alex Toth fa de cada una de les seves històries obres mestres del dibuix, posada en escena i narrativa visual. L'editor i dissenyador Greg Sadowski ha recopilat tot el catàleg de Toth per Standard, restaurat digitalment, junt amb una entrevista de 1968 amb el dibuixant i notes crítiques sobre cada història i el seu context.

(↑) - Novel·la

Arbonès, Jordi . Temps interessants. Girona : El Llop Ferotge, 2015 .
Resum : A "Temps interessants" hi batega la pulsió d'una època. La suma del recull relata el temps de descobrir coses, de ser jove i també de mirar a qui, amb els anys s'ha fet savi i ha consumat obres interessants. Gent de la vora que ha intentat, malgrat la maleïda natura, bastir un món propi. Periodísticament qualsevol temps és interessant si la gent que el construeix ho és.
Batet, Mònica . Neu, óssos blancs i alguns homes més valents que els altres. Barcelona : Meteora, 2015 .
Resum : Una noia jove és deixada a casa de l'avi patern perquè els seus pares han de fugir per raons polítiques d'un país àrtic que pateix un fenomen climatològic anomenat la Gran Nevada. El destí dels pares fugitius és París. Amb el temps, la noia anirà entenent aquella fugida precipitada i la vinculació del seu pare amb "No Pensem Com Vosaltres", un moviment polític i literari que alimenta la resistència al règim dictatorial i el pensament de les generacions noves. Aquella noia jove, delerosa de viatjar a París per reunir-se amb els pares, descobrirà tot un seguit d'atrocitats en el seu país àrtic i tindrà un únic consol per a la seva ànima: la gesta memorable dels exploradors Roald Amundsen i Robert Falcon Scott, la valentia dels quals serà el seu refugi durant la Gran Nevada de l'opressió.
Cavallé, Joan . Els arbres no es podien moure. Barcelona : Angle, 2015 .
Resum : Cada mes de juny, un cop acaba el curs escolar, el Carlets deixa el poble i se'n va al mas de la Gralla, on passa l'estiu amb els pares i l'àvia. Allà, sense companys de jocs, amb vuit-deu anys, tot es transforma en una aventura: els paratges solitaris, els boscos, el riu, la pedrera abandonada... És allà on anirà descobrint el món: amb les velles històries locals, amb els secrets que haurà d'amagar, amb l'ombra omnipresent de la passada guerra, amb la força destructora dels elements naturals, amb l'aparició de la Cinta, una noia magnètica que li farà conèixer la llibertat, l'horror i la vida.
Dowd, Siobhan . The London Eye Mystery. London : Corgi Yearling Books, 2014 .
Resum : En Ted i la Kat veuen el seu cosí Salim pujar a la London Eye. La nòria gira i mitja després torna a tocar a terra. Les portes s'obren. La gent surt... però on és en Salim? Ha sigut víctima d'una combustió espontània? (segons la teoria d'en Ted); ha sigut segrestat? (segons la teoria de la tieta Gloria); encara és viu? (por no confessada de la família). Novel·la en anglès.
Franzen, Jonathan . Puresa. Barcelona : Empúries, 2015 .
Resum : La jove Pip Tyler viu en una casa ocupa a Oakland amb els seus amics anarquistes. Sap que el seu nom real és Purity, que arrossega un deute de cent trenta mil dòlars després de passar per la universitat i que la relació amb la seva mare li fa mal. Però, en canvi, la Pip no té ni la més remota idea de qui és el seu pare, ni sap per què la seva mare va decidir canviar-se el cognom i viure com una ermitana, ni si podrà tenir mai una vida normal.
Grandes, Almudena . Los besos en el pan. Barcelona : Tusquets, 2015 .
Resum : Què els hi pot arribar a passar als veïns d'un barri qualsevol en aquests temps difícils? Com resisteixen, en ple ull de l'huracà, parelles i persones soles, pares i fills, joves i vells, els embats d'aquesta crisi? "Los besos en el pan" explica, de manera subtil i commovedora, com transcorren vàries vides: la d'una família que torna de vacances decidida a que la seva rutina no canviï, la d'un acabat de divorciar a qui se sent plorar rere la paret, la d'una àvia que posa l'arbre de Nadal abans d'hora per animar als seus...
Loridan-Ivens, Marceline . Y tú no regresaste. Barcelona : Salamandra, 2015 .
Resum : Als vuitanta sis anys, Marceline Loridan-Ivens ha bolcat en una carta oberta al seu pare un cúmul de sentiments profundament arrrelats des de la seva juventut, dels que ha sigut incapaç de desprendre's durant tota la seva vida. "Tu podràs tornar, perquè ets jove, però jo ja no tornaré." Aquesta simple frase, que Marceline va sentir de boca del seu pare quan eren deportats al mateix tren al camp d'Auschwitz-Birkenau l'abril de 1943, va quedar gravada a la seva memòria per sempre i és l'origen d'aquest relat extraordinari.
Mankell, Henning . Arenes movedisses. Barcelona : Tusquets, 2015 .
Resum : Emocionant història personal que arrenca amb la malaltia de l'autor i el que el diagnòstic va desencadenar en ell: records distanciats en el temps i no necessàriament consecutius, que Mankell relaciona d'una manera o una altra amb les grans preguntes de l'home: què som?, com ens enfrontem a la mort?, de què tenim por?, quin món deixarem en herència?, en què creiem i per què? Per respondre-les, Mankell recorre a fets del passat: un dia a l'escola, quan era petit; una visita al Museu Britànic; una lectura sobre l'illa de Pasqua...
Philbrick, Nathaniel . Dins el cor del mar. Barcelona : Proa, 2015 .
Resum : L'agost de 1819, el balener Essex i la seva tripulació de vint homes van salpar del port de Nantucket tal com ho havien fet abans, tantes vegades, molts altres mariners: farien un viatge llarg per caçar balenes i extreure'n el preuat oli, molt ben pagat. Són homes valents i forts, provenen d'un poble de mariners, i se'n senten orgullosos. Però aquell viatge, que havia de ser un més, es va convertir en l'aventura més gran i terrible de les seves vides: l'hivern de 1820, el vaixell va ser atacat per un catxalot furiós i descomunal de 26 metres, amb un sentit de la venjança gairebé humà.
Pons Alorda, Jaume C. ; Portell, Sebastià ; Todó, Joan . La recerca del flamenc. Barcelona : Labreu, 2015 .
Resum : Tres monstres vaguen pels verals riberencs i formen un trident literari a les terres de l'Ebre. Sebastià Portell, Jaume C, Pons Alorda i Joan Todó escriuen tres contes inquietants on la bellesa estètica es transmuta en una veritat punyent i els personatges tenen a tocar la clau que els pot canviar el destí.
Rhodes, James . Instrumental. Barcelona : Blackie Books, 2015 .
Resum : "Em van violar als sis anys. Em van internar en un psiquiàtric. Vaig ser drogoadicte i alcohòlic. Em vaig intentar suicidar cinc cops. Vaig perdre la custòdia del meu fill. Però no parlaré d'això. Parlaré de música. Perquè Bach em va salvar la vida. I jo estimo la vida." James Rhodes
Vargas, Fred . Temps de gel. Badalona : Ara Llibres, 2015 .
Resum : Quan l'Alice Gauthier, una respectable professora de matemàtiques de seixanta-sis anys, apareix morta a la banyera de casa seva amb les venes tallades, tot apunta a un suïcidi. Però hi ha petits detalls, com el misteriós símbol traçat a la paret del bany, que fan néixer les sospites dels investigadors i el cas és derivat a la Brigada Criminal del comissari Adamsberg. El descobriment d'un cas semblant, amb el mateix símbol enigmàtic a la paret, no fa més que confirmar el pressentiment del sagaç comissari: no són suïcidis, són assassinats i formen part d'una sèrie.
Villaró, Albert . La Bíblia andorrana. Barcelona : Columna, 2015 .
Resum : A l'Andreu Boix, oficial de la policía andorrana, li han matat un banquer. Hi ha un mar de rumors, i no n'hi ha cap que sigui bo. El Principat, a contracor, s'ha convertit en l'escenari d'una sorda batalla entre serveis d'intel·ligència rivals (o potser no tan rivals) que compren, venen, inventen o roben informacions sensibles. La supervivència del petit país pirinenc, que sense buscar-ho s'ha trobat amb una difícil relació amb els estats veïns, penja d'un fil. Ningú no és qui diu que és. El Boix haurà de viatjar a Madrid, remenarà alguns papers vells i, sobretot, per primer cop a la vida i molt a desgrat seu, haurà d'actuar sense escrúpols ni contemplacions.
Winslow, Don . El cártel. Barcelona : RBA, 2015 .
Resum : Narració que es mou entre els àrids escenaris mexicans i els despatxos dels poderosos a Washington, i que s'estén cap a ciutats europees com Berlín o Barcelona.
Winslow, Don . El poder del perro. Barcelona : Random House Mondadori, 2012 .
Resum : Dècada dels setanta. El govern d'EE.UU. emprèn una lluita contra el narcotràfic a Mèxic. Art Keller, un jove agent de la DEA d'origen hispà, no tarda en obtenir resultats i acabar amb el patró local. Un error fatal: un altre més cruel i ambiciós el substitueix. Encadenats a la mateixa guerra es troben Nora Hayden, una bonica prostituta d'alt standing ensinistrada per fer embogir els homes; el pare Parada, un capellà catòlic confident d'aquesta i obstinat a ajudar al poble, i Billy Boy Callan, un noi taciturn convertit en assassí a sou per atzar.

(↑) - Poesia

Clapés i Flaqué, Antoni . Pluja. Calonge : Adia, 2015 .
Resum : Caçador de paraules, d'idees i d'imatges. Intel·ligent traductor de poètiques estimades. Cerca en la poesia una experiència personal i lingüística, per això l'escriu, la publica, la tradueix i la difon.
Luchi, Luis . Espérenme que volveré. Barcelona : L'Escorxador, 2010 .
Resum : Promesas sagradas: "alguna vez volveré / no se impacienten / tengan la seguridad, volveré / espérenme con mate amargo / llegaré cuando menos lo crean / no seré el mismo / de acuerdo / mi traje será más viejo / ¿recuerdan esa sonrisa? / no sirve más / mi mirada tendrá un matiz distinto / pero prometí que iba a volver / y allí me tendrán"
Planelles, Albert . El camí que desa les hores. Barcelona : Témenos, 2013 .
Resum : "Amb El camí que desa les hores el poeta s'endinsa a l'espai observat i viscut, en capta les aromes i les arestes, el passeja i en traça una línia amb la qual l'aventura cap al món és una ruta absurda i casual -"un mapa impossible / com un laberint universal" escriu a "Les vies difícils", que és el segon poema del volum- un volt en el qual reculem, refem, resseguim i, finalment, reconeixem que el temps esmerçat en el recorregut és la constatació final que hem estat i seguim al mateix lloc; és a dir, a la nostra vida particular." Ricard Mirabete
Planelles, Albert . Els ulls de l'ombra. Barcelona : Témenos, 2015 .
Resum : "La vida del 'home és "llum d'agonia", plena de "fragilitat", constatem que "les llums no fan la llum i ens il·luminen de foscor escrutadora". És a dir, hi ha llum, sí, però també hi ha foscor, potser el nostre destí és saber "surar en la incertesa" que aquesta constatació ens produeix. Ni complaença ni derrota, ni llum ni foscor, el clarobscur balsàmic que ens permet viure sense defallir, amb la dignitat que dóna el saber-se humà, en definitiva." Carles Cervelló
Pons Alorda, Jaume C. . Tots els sepulcres. Barcelona : Labreu, 2015 .
Resum : Conté la trilogia Els estris de la llum, Cilici i Carn vol dir desaparicions. Tots els sepulcres és una trilogia que viatja de la naixença (la llum) a la destrucció (la fosca), per arribar a la resurrecció (la carn); una experiència quasi física de llenguatge que toca el sublim i l'horror, on la mort i l'obsessió per la descomposició es configuren com a excés verbal i sensualitat vital celebrant Andreu Cloquell, Andreu Vidal i Àngel Terrón.
Puig, Valentí . Dormir mil anys. Barcelona : Proa, 2015 .
Resum : "Qui pogués redactar encilopèdies, els capítols / de civilitzacions perdudes entre la pedra i el metall, / entre puntes de llança o ideogrames de falcó. / Esclarim el vidre entelat de la sala de banys / i hi queda la traça dels cinc dits, com al sostre / de la caverna primitiva un avantpassat teu / hi fixà l'empremta d'una mà, / perquè aleshores les mans ja ho eren tot."

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta