Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats març 2016 Caldes

Banner_spring_novetats_1

Aquestes són les novetats del mes de març de 2016 a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Biografia

Abelló, Montserrat . El miracle és viure. Barcelona : Angle, 2015 .
Resum : Un segle de vida de Montserrat Abelló. Fins l'últim dia, amb noranta-sis anys, va escriure poesia i sobre les seves vivències, i va preparar aquest llibre que va deixar gairebé enllestit.

(↑) - Ciències socials

Carmaniu Mainadé, Xavier . La Mancomunitat i la Diputació de Girona. Girona : Diputació de Girona, 2015 .
Resum : L'etapa de la Mancomunitat s'ha mitificat més que no pas estudiat i això fa que es reiterin tòpics fins a l'extenuació. La manca de rigor històric encara és més clamorosa en relació amb les terres de Girona. És molt habitual que els llibres dedicats al segle XX gironí passin dels anys de la Restauració borbònica a la dictadura de Primo de Rivera sense esmentar l'existència del primer intent de recuperació de les institucions pròpies de Catalunya des de la desfeta del 1714. Aquest llibre vol començar a posar remei a aquest buit historiogràfic fixant-se en el paper que va tenir el Govern provincial durant el període de la Mancomunitat.

(↑) - Filosofia

Capdevila , Carles . Entendre el món amb onze pensadors contemporanis. Barcelona : Arcàdia, 2015 .
Resum : Carles Capdevila emprèn un viatge amb onze guies excepcionals per entendre el món, ara que les crisis econòmica, moral i política fan créixer els moviments socials, desperten consciències i ens obliguen a fer-nos totes les preguntes incòmodes.

(↑) - Geografia i viatges

Font, Marga . Mallorca : volta a l'illa. Sant Lluís : Triangle Books, 2015 .
Resum : Guia + mapa (topogràfic + carreteres + nuclis urbans); Palma; el litoral: pobles, cales i platges; paisatges de l'interior; espais protegits; rutes temàtiques + turisme actiu + gastronomia + guia pràctica
Martínez i Edo, Xavier . Barcelona . Madrid : Anaya Touring Club, 2013 .
Resum : Plànols detallats de Barcelona i de la seva xarxa de transport urbà, mapa de carreteres de la província i dels accessos a la capital, i 6 mapes parcials de gran detall. Monuments, museus, edificis singulars i visites d'interès, qualificats amb una o dues estrelles. 9 itineraris urbans del màxim interès per Barcelona i 6 interessants propostes per a realitzar excursions d'un o varis dies per la província.
Romero Catalán, Iván ; Romero García, Eladi . Serbia. Barcelona : Laertes, 2015 .
Resum : Sèrbia és una gran desconeguda per als espanyols. Amaga desafiants paisatges muntanyosos que contrasten amb planes apacibles al nord. El Danubi, que l'atravessa d'oest a est, serveis de divisió entre aquests dos ambients, igual que en el passat va servir de frontera entre romans i bàrbars, austríacs i turcs. Els jaciments arqueològics romans, els monestirs medievals, els edificis otomans i l'arquitectura vuitcentista d'influència centreeuropea constitueixen els elements més característics de les seves ciutats tradicionals, als quals es va sumar al segle XX la influència socialista en el marc de la Iugoslàvia de Tito.

(↑) - Medicina i salut

Navarro, Àngels . 100 consells perquè el teu cervell visqui 100 anys. Badalona : Ara Llibres, 2015 .
Resum : Un llibre per a totes les edats, amb trucs, jocs, consells i activitats senzilles per mantenir l'agilitat mental i no deixar que els anys passin factura en el nostre òrgan més important. Amb idees i suggeriments per tenir cura del nostre cervell: combatre l'estrès, fer els exercicis físics idonis, millorar el son i la dieta i entrenar la ment per mantenir-la jove molt de temps.
Ribalta, Sandra . La vida és més dolça sense sucre. Barcelona : Angle, 2015 .
Resum : Avui en dia, el sucre és un producte omnipresent a la nostra dieta. Camuflat sota diversos noms, està present en molts més aliments dels que ens pensem. A banda de dolços, pastissos i brioixeria, trobem sucres en la majoria dels aliments processats: begudes, productes lactis, cereals, salses... I sorprenentment també en els medicaments i el tabac! Sandra Ribalta posa sobre la taula totes aquestes qüestions i ens fa prendre consciència de la importància de prescindir d'aquest producte que perjudica la nostra salut.

(↑) - Educació

Comellas, Ma. Jesús . Àvies i avis que malcrien... i eduquen. Vic : Eumo, 2015 .
Resum : Aquest llibre analitza el paper de cada generació en l'acompanyament i en l'educació de la canalla i ens dóna les claus per retrobar un equilibri i una harmonia en les relacions familiars que mai no hauríem d'haver deixat perdre.
Funes, Jaume . Cal fer els deures? : Mares i pares que ajuden a aprendre. Vic : Eumo, 2015 .
Resum : Aquest llibre va sobre els deures, sí: quins deures cal que facin els infants i adolescents, quin sentit tenen en relació amb l'aprenentatge que esperem d'ells, quines aportacions hi pot fer la família, etc. Però, sobretot, aquest llibre va destinat a mares i pares que volen ajudar els seus fills i filles a aprendre.
Gilbert, Trinitat . A la taula i al llit, al primer crit : Guia revolucionària d'hàbits alimentaris infantils saludables. Barcelona : Columna, 2015 .
Resum : Aquest és un llibre per a pares i mares interessats a millorar els hàbits alimentaris dels seus fills. No ens trobem davant un llibre sobre com aconseguir que la mainada mengi, sinó sobre com aconseguir que ho facin de manera saludable i conscient, perquè creixin sans i amb uns hàbits arrelats. Sense caure en alarmismes gratuïts ni teories radicals, Trinitat Gilbert pretén que els adults assolim unes pautes quotidianes en la nostra alimentació i les fem extensibles als nostres fills, seguint la màxima "Preocupa't pel que menges cada dia i no pel que facis un dia de manera excepcional".
Sellés i Pons, M. dels Àngels ; Sendrós i Farré, Mercè . Llegim! : Propostes pràctiques per apropar la lectura a tothom. Barcelona : Horsori, 2015 .
Resum : Aquest llibre sorgeix de les reflexions de dues professionals de l'àmbit educatiu en comprovar que no tothom -joves, adults i gent gran- té les competències ni les habilitats per accedir a tot tipus de textos. Aquesta realitat les ha portat a crear recursos, suports i metodologies per tal de poder apropar la lectura a diferents col·lectius: dislèctics, analfabets funcionals, discapacitats psíquics, afàsics, persones amb transtorns d'aprenentatge... Les autores han sistematitzat senzilles praxis que inclouen com preparar la lectura d'un llibre, com desenvolupar-la, quines activitats complementàries es poden realitzar, com avaluar, etc, perquè aquest llibre sigui un recurs útil i funcional que ajudi als professionals que acompanyen grups lectors de diferents àmbits.

(↑) - Esports

Ferrer Vidal-Barraquer, Eva . Córrer sense lesionar-se és possible? : Les claus per aconseguir-ho. Valls : Cossetània, 2015 .
Resum : En les pàgines d'aquest llibre l'autora posa a l'abast dels runners informacions pràctiques per reduir al màxim el risc de lesions i, en cas d'estar ja lesionat, poder evitar una nova lesió.
Galofré, Jordi ; Massip, Josep M. ; Rustullet, Miquel . Conèixer el Pla de l'Estany : 24 sortides per conèixer i estimar la comarca. Banyoles : Centre d'Estudis Comarcals, 2015 .
Resum : Fruit d'una col·laboració entre el Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles i el Centre Excursionista de Banyoles, durant molts anys es van programar una setantena de sortides arreu de la comarca, que van donar a conèixer la diversitat del patrimoni natural i arquitectònic. Aquesta guia, elaborada pels qui van organitzar i impulsar aquesta iniciativa, recull vint-i-quatre d'aquestes sortides, seleccionades de manera que tots els municipis de la comarca hi estan representats. Es descriu detalladament l'itinerari i es presenta la informació i les explicacions que es donaven en el curs de les sortides, ampliades amb noves dades i aportacions i il·lustrades amb moltes fotografies, diversos dibuixos i un mapa indicatiu de cada itinerari.
Puigneró i Ferrer, Jordi . Gran travessa pels cims 3000 de Catalunya. Barcelona : Alpina , 2015 .
Resum : Mapa i guia excursionista
Sobrequés i Callicó, Jaume . Història del FC Barcelona. Barcelona : Base, 2015 .
Resum : El millor llibre per conèixer de manera ràpida i rigorosa la història del FC Barcelona des de l'any de la seva fundació el 1899 fins a l'actualitat més recent.
Soler, Kiku . Curses de muntanya : Manual pràctic. Valls : Cossetània, 2015 .
Resum : Aquest llibre ens permetrà conèixer els diferents tipus de materials i equips, i a banda d'això conté una part tècnica on s'expliquen, d'una manera didàctica, visual i fàcil d'entendre, les habilitats adequades per poder progressar. L'obra pretén mostrar la senzillesa de córrer per la muntanya. A més de realçar els valors positius que s'hi associen, la guia posa de manifest la desmesura en el nombre de curses, dels quilometratges inhumans i els accessoris de tota mena.

(↑) - Economia

Varoufakis, Ianis . Economia sense corbata. Barcelona : Destino, 2015 .
Resum : Des que l'any 2008 la crisi financera va començar a castigar el món, l'economia s'ha convertit en tema central de les nostres inquietuds i tertúlies. És per això que, avui més que mai, es fa necessària una economia sense corbata, que s'allunyi del llenguatge inaccessible per explicar qüestions tan fonamentals com el perquè de l'existència de la riquesa i la pobresa, quan es van generar aquestes desigualtats, quina és la relació entre poder i diners, o per què el deute d'uns genera la fortuna d'altres.

(↑) - Ciències aplicades

Costa, Txell . Working happy. Barcelona : Viena, 2015 .
Resum : Segons un estudi de la Universitat d'Oxford, al llarg dels propers 40 anys desapareixeran més de la meitat de les feines actuals. I se'n crearan d'altres que ara mateix ens costaria d'imaginar. En aquest futur que ja és imminent, 4 de cada 10 joves d'avui dia es veuen treballant per compte propi. Si tu ets un d'ells, necessites aquest llibre, que posa a les teves mans el kit de supervivència per crear la teva pròpia empresa i viure del que t'agrada i et fa feliç.
Rial, Antonio . Descobrint el cervell. Alzira : Bromera, 2015 .
Resum : Com aprenem? Tots tenim algun talent? Què vol dir que el cervell és plàstic? Què diferencia la ment de les dones de la dels homes? Es pot mantenir l'amor romàntic a llarg termini? Aquestes són algunes de les preguntes sobre el misteriós funcionament del cervell humà a les quals aquesta obra dóna resposta.

(↑) - Literatura

Casagran, Roc . Llibre de les bèsties. Carcaixent : Sembra Llibres, 2015 .
Resum : El "Llibre de les bèsties" de Ramon Llull adopta una vigència inquietant en aquesta versió de Roc Casagran, una de les veus amb més projecció de les nostres lletres. Amb la seva relectura, ens endinsarem en el sistema de jerarquies i classismes dels règims medievals per saber si hem evolucionat com a espècie. Entendrem el joc de maquinacions i misèries que encara avui envolten els centres de poder. Ens observarem en el mirall d'uns animals que sovint són el que no semblen per intuir les facetes més tenebroses de la condició humana. Però, sobretot, gaudirem de les arts de seducció d'aquesta obra fonamental de la nostra literatura que ha captivat generacions de lectors des del segle XIII fins a l'actualitat.

(↑) - Música

Cecilia & Bryn at Glyndebourne.
Resum : Arias & Duets. Amb Cecilia Bartoli (mezzo-soprano),Bryn Terfel (bass-baritone)i la London Philharmonic Orchestra al Glyndebourne Opera House (Lewes, Regne Unit).
La Traviata.
Resum : Amb Renée Fleming, Joseph Calleja, Thomas Hampson, Royal Opera Chorus i Orchestra of the Royal Opera House. Conductor: Antonio Pappano. Director: Richard Eyre.

(↑) - Cinema

Cooper, Merian C. [drt] ; Schoedsack, Ernest B. [drt] . King Kong.
Resum : Trilogia original de King Kong, inclou també "El hijo de Kong" i "El gran gorila".
Dayton, Jonathan [drt] ; Faris, Valerie [drt] . Pequeña Miss Sunshine.
Resum : Richard (Greg Kinnear), el pater familias, intenta desesperadament vendre el seu programa d'autoajuda per a l'èxit... sense èxit. Sheryl (Toni Collette), la mare, aposta sempre per dir les coses com són i intenta mantenir en peu tota l'excèntrica família, inclòs el seu germà (Steve Carell), que acaba de sortir d'una clínica i encara es ressent de la forta depressió patida després de ser abandonat per la seva amant. A més, com si això no fos poc, també hi són els Hoover més joves: Olive (Abigail Breslin), la nena de set anys aspirant a reina de la bellesa, i Dwayne (Paul Dano), un adolescent aficionat a Nietzsche que ha fet vot de silenci.
Donen, Stanley [drt] . Siete novias para siete hermanos.
Resum : Set germans d'Oregon fan servir un singular procediment per aconseguir muller. Quan el rude llenyador Adam (Howard Keel) es casa amb la bonica Milly (Jane Powell), la ciutat sencera es commociona. Però ningú resulta més sorpresa que la pròpia Milly en descobrir que la seva nova llar és també la casa dels sis toscs i concos germans d'Adam. L'aventura comença quan els sis germans llenyataires coneixen a sis boniques noies a les que conquerir.
Edwards, Blake [drt] . Victor o Victoria.
Resum : Una dona fingint ser un home que fingeix ser una dona? Robert Preston interpreta a un artista de cabaret que convenç a una cantant, Victoria, per a convertir-la en la gran estrella de París. Per a complicar encara més les coses es troba James Garner en el paper d'un gàngster propietari d'un nightclub de Chicago que sospita que Victor és en realitat Victoria.
González Iñárritu, Alejandro [drt] . Birdman.
Resum : Decidit a reivindicar-se com un autèntic artista, el que va ser superheroi de pel·lícula, Riggan Thomson (Michael Keaton) ho arrisca tot per a finançar un espectacle de Broadway. Ara, mentre s'enfronta amb els crítics, un alter ego desquiciat, la seva filla distanciada (Emma Stone) i una temperamental estrella dels escenaris (Edward Norton), Thomson aspira a elevar-se per sobre de la mediocritat.
Hudson, Hugh [drt] . Carros de fuego.
Resum : Gran Bretanya,1920. Harold Abrahams i Eric Lidell estaven fets per córrer. No només una raó els portava a córrer més ràpid que cap altre home. Els seus motius eren tan diferents com els seus passats, cada un tenia el seu propi Déu, les seves pròpies creences i la seva pròpia empenta cap al triomf.
Moore, Tomm [drt] . La canción del mar.
Resum : Ben i Saoirse viuen en un far, a la part més alta d'una petita illa, amb el seu pare, que per a protegir-los dels perills del mar els enviar a viure amb la seva àvia a ciutat. Allà en Ben descobreix que la seva germana petita és una Selkie, una fada del mar, una nena-foca que amb la seva cançó pot alliberar els ésser màgics de l'encanteri que els va fer la Bruixa dels mussols. En un viatge fantàstic, en Ben i la Saoirse s'enfrontaran a pors i perills, i lluitaran contra la Bruixa per ajudar als Éssers Màgics a recuperar el seu poder.
Oristrell, Joaquín [drt] . Hablar.
Resum : Rodada en un pla únic i en continuitat "Hablar" és un viatge entre el teatre i el cine que transcorre en el popular barri de Lavapiés de Madrid en una calorosa nit d'agost de 2014. Durant 75 minuts i mig kilòmetre de recorregut 20 personatges en plena crisi econòmica, política i existencial parlen, discuteixen, riuen, ploren, amenacen, xiuxiuegen, criden, roben, se citen, s'enfaden, s'abracen i proposen a l'espectador una reflexió sobre l'immens poder de la paraula.
Polanski, Roman [drt] . El escritor.
Resum : Un escriptor (Ewan McGregor) és contractat per a escriure l'autobiografia d'Adam Lang (Pierce Brosnan), ex-primer ministre britànic. Però no és el primer. L'escriptor que va començar la feina va morir en estranyes circumstàncies. El que en un principi sembla una gran oportunitat econòmica, deriva en una perillosa investigació quan descobreix informació comprometedora que pot suposar un escàndol polític internacional.
Ruizpalacios, Alonso [drt] . Güeros.
Resum : Güeros narra la trobada entre Sombra i el seu germà menor, Tomás, a la Ciutat de Mèxic. L'arribada del jove Tomás imprimeix energia a la monòtona vida de Sombra i el seu amic Santos. Junts, decideixen emprendre un viatge per trobar a un llegendari músic que escoltaven de petits i la localització del qual és desconeguda des de molt temps enrere.
Sorrentino, Paolo [drt] . La gran belleza.
Resum : Roma, un estiu en tot el seu esplendor. Els turistes van en massa cap a al pujol Janículo: un visitant japonès es desmaia en observar tanta bellesa. Jep Gambardella és un periodista d'èxit amb reputació d'escriptor frustrat, que gaudeix al màxim de la vida social de la ciutat. Assisteix a sopars i festes xic, on el seu enginy i deliciosa companyia són sempre benvinguts. Cansat del seu estil de vida, somnia en tornar a escriure. Ho aconseguirà? Serà capaç de sobreviure a aquesta profunda repulsió que sent cap a ell mateix i cap als altres, en una ciutat la bellesa de la qual, de vegades, porta a la paràlisis?
Takahata, Isao [drt] . La tumba de las luciérnagas.
Resum : Estiu de 1945. L'imperi del sol naixent trontolla sota els constants atacs aeris aliats. Aquesta és la història de Seita i la seva germana petita Setsuko, dos infants que van néixer en el moment i en el lloc equivocats. Després de perdre a la seva mare i la seva llar en un dels bombardejos i davant la impossibilitat de contactar amb el seu pare, un oficial de la Marina Imperial Japonesa, els dos petits miren de sobreviure sols en un món que no disposa ni dels recursos més bàsics per a mantenir-los.
Weir, Peter [drt] . El club de los poetas muertos.
Resum : Tardor de 1959. Comença un nou any lectiu a l'Acadèmia Welton, una escola aïllada i tradicional situada en les tranquil·les muntanyes de Vermont. Aquest any, set estudiants coneixeran a un professor les idees del qual sobre la vida els inspiraran per emprendre la cerca de les seves passions individuals, per explorar nous horitzons i descobrir l'agitació d'un món més enllà de l'estricte pla d'estudis de Welton.

(↑) - Cuina i gastronomia

Carbonell, Bet . La melmelada a la cuina. Valls : Cossetània, 2015 .
Resum : En aquest llibre trobareu un recull de receptes, en què la melmelada és un ingredient més. N'hi ha que són originals, n'hi ha d'altres d'adaptades de receptes clàssiques, de blogs, de llibres de cuina o bé de les mateixes autores, però amb totes s'hi ha experimentat fins que han acabat sortint bé.
García, Anna . El gran llibre dels llegums. Valls : Cossetània, 2015 .
Resum : Aquest llibre et convida a emprendre un viatge culinari i deliciós a través dels llegums. Hi trobaràs les receptes de tota la vida amb altres de ben noves, plats típicament nostres i elaboracions de països llunyans. Perquè els llegums -que ens acompanyen des de la prehistòria- són un aliment sa i molt beneficiós per al nostre organisme, i es mereixen ser presents en les nostres vides.
Meià, Sergi de . La cuina dels bolets. Badalona : Ara Llibres, 2015 .
Resum : Edició il·lustrada que s'endinsa en els secrets dels nostres boscos per portar-nos a taula, o al rebost, aquests tresors de la terra.
Viader, Cristina . Dóna una volta a les verdures. El Papiol : Efadós, 2015 .
Resum : Aquest llibre vol mostrar-te un munt de maneres diferents de fer atractives les verdures, perquè aprenguis a gaudir-ne menjant-ne i, d'aquesta manera, mentre paladeges gustos i textures molt plaents, t'aprofitis dels seus avantatges nutricionals.

(↑) - Infantils imaginació

Bonilla, Rocío . La muntanya de llibres més alta del món. Barcelona : Animallibres, 2015 .
Resum : L'Enric estava convençut que havia nascut per volar. Mirava els avions, intentava fabricar-se ales de tot tipus, fins i tot va demanar poder volar com a regal per a Nadal! Però res no funcionava... Un dia, la seva mare li va explicar que hi havia altres maneres de complir el seu somni i li va posar un llibre a les mans. Aquell mateix dia, sense adonar-se'n, l'Enric va començar a volar...
Fernández Serrano, Jacobo . Poden passar tantes coses...!. Lleida : Pagès, 2015 .
Resum : La Neda i en Mercuret, els fills del rei del mar, s'adonen que s'acosta l'aniversari del seu pare, Pintat IV el Tractable, i encara no tenen regal. A partir d'aquí, la narració ens porta a un seguit de personatges insòlits i a una successió de situacions imaginatives i esbojarrades a la ciutat de Nil, on tot és possible, on el surrealisme és le normal i el més absurd esdevé lògic. Gràcies a les petites (o grans) històries dels personatges que viuen a la ciutat de Nil, descobrim un univers que va més enllà dels límits de la novel·la i que no recorre a tòpics anteriors de la literatura infantil.
Juncà, Sílvia . Tres contes. Vilanova ila Geltrú : El Cep i la Nansa, 2014 .
Resum : Inclou tres contes: El cirerer i l'avet, Constel·lació de tres i La volta.
Portell, Raimon . La por del passadís. Barcelona : Animallibres, 2014 .
Resum : La por s'amaga en una habitació del passadís. I surt, s'estira, s'arrossega per casa, quan es fa fosc, o quan estàs sola. Ja pots amagar-te, que la por et trobarà. Però la por no és dolenta, o no del tot.
Puigpelat, Francesc . El nen que va xatejar amb Jack Sparrow. Alzira : Bromera, 2015 .
Resum : Si algun dia xategeu amb Jack Sparrow, vigileu de dir-li sempre capità! Aquesta és una de les primeres coses que aprèn Martí Blesa quan guanya un concurs per mantenir un xat amb l'actor Johnny Depp, protagonista de les seves pel·lícules preferides, les de Pirates del Carib. Sí, sembla impossible que un nen de dotze anys pugui conversar amb Jack Sparrow, però en Martí ho va aconseguir i després d'això tot va canviar...
SENDAK, Maurice . Allà fora. Barcelona : Kalandraka, 2015 .
Resum : Mentre el pare és a mar i la mare a la glorieta, l'Ida toca la trompa màgica per adormir la seva germaneta. Però no vigila prou... i apareixen els follets.
Sala Vila, Carles . 50 oficis esbojarrats. Barcelona : Cruïlla, 2014 .
Resum : Saps que els baixaquís són les persones que avisen els viatgers despistats perquè no passin de llarg la parada on han de baixar? Si et fa fàstic ficar-te el dit al nas, has pensat a contractar els serveis d'un burxanàpies? T'agraden les tempestes però al teu poble no hi sol ploure? Doncs posa't en contacte amb un tempestaire, ell et resoldrà el problema!
Siegner, Ingo . El petit drac Coco va d'excursió. Barcelona : La Galera, 2015 .
Resum : En Coco i els seus amics han de fer una excursió amb l'escola a la Vall dels Bolets Gegants. Quin horror! Segur que el professor Coliflor es passarà tota l'estona parlant d'avorridíssimes plantes extingides... Però la cosa canvia molt quan el pare d'en Coco li diu que a la vall hi viuen trols gegants!
Silverstein, Shel . L'arbre generós. Barcelona : Kalandraka, 2015 .
Resum : Hi havia una vegada un arbre que estimava un nen petit... i un nen petit que estimava un arbre.
Torrent, Josep . El drac Turfú a la Muntanya Gran. Bellcaire d'Empordà : Vitel.la, 2015 .
Resum : Un gran drac verd arriba a cals avis de la Lena i l'Emma, i se les emporta volant. Els pares i en Nil, el germà petit, s'ho miren sense entendre-hi res. On se les emporta? Per què? La policia haurà de salvar les nenes? Nooo! El drac Turfú, la Lena i l'Emma tenen una bonica història des de fa temps. La vols descobrir?
Vicó, Josep . Més que llibres. Barcelona : Animallibres, 2015 .
Resum : Saps que hi ha llibres que t'atrapen si et descuides? Però no tinguis por, deixa't portar per la imaginació, pel goig de llegir. La lectura ens alimenta, la lectura ens diverteix i ens ensenya. Els llibres són més que llibres!
Wu Ming, . Cantamapes. Carcaixent : Sembra Llibres, 2015 .
Resum : Guido i Adele Cantamapes han viatjat per tot el món i han recollit en un Llibrot de Viatges els mapes, les fotografies, els retalls de premsa i els records d'unes aventures sorprenents i fascinants.

(↑) - Infantils coneixements

Agra, Agustín . Color animal. Pontevedra : Faktoria K de Llibres, 2015 .
Resum : Original llibre que ens parla sobre les característiques de diverses espècies (tucà, ós polar, granotes de punta de fletxa...) i les seves costums.
Carbó, Joaquim . Paraules de menjar i beure. Barcelona : Barcanova, 2015 .
Resum : Paraules, frases fetes i maneres de dir sobre el menjar i el beure que mereixen ser ben vives, però que no usem sovint.
Soler, Albert . Ramon Llull. Barcelona : Abadia de Montserrat, 2015 .
Resum : Saps qui és Ramon Llull? En aquest llibre trobaràs una història senzilla i emocionant sobre la grandesa d'aquest personatge i entendràs per què Ramon Llull va ser un home extraordinari en el seu temps del qual es parla arreu del món.

(↑) - Novel·la

Albanell, Pep . Les fantasies del nàufrag. Alzira : Bromera, 2015 .
Resum : Robinson Crusoe va ser el seu primer llibre de nàufrags. "Era la primera novel·la que llegia en la meva vida i tenia la sensació clara que aquell llibre escrit al segle XVIII parlava de mi". I és que, abans de saber què era un nàufrag, Pep Albanell ja se'n sentia, com a nen solitari que s'espavilava per adaptar-se a una nova ciutat, on se sabia foraster, i a una nova escola, on notava que no l'estimaven.
Banville, John . La guitarra blava. Alzira : Bromera, 2015 .
Resum : Oliver Stone és un pintor en hores baixes, la seva musa l'ha abandonat. És també un lladre que roba pel plaer eròtic d'apoderar-se de les pertinences dels altres. Possessions com la irresistible Polly, la dona del seu amic Marcus. Quan aquest "robatori" surt a la llum -amb conseqüències irreparables per a tots els implicats-, el culpable es reclou a la seva llar de la infantesa tractant de fugir de tot. Aquí emprèn un viatge que l'obliga a enfrontar-se a ell mateix a la recerca de la redempció.
Bertrana, Prudenci . Jo! Memòries d'un metge filòsof. Girona : Edicions de la Ela Geminada, 2015 .
Resum : Diego (o Dídac) Ruiz és un dels personatges més interessants de la cultura catalana de la primera meitat del segle XX. Megalòman, plurilingüe, amic de la controvèrsia, òptim narrador i filòsof de l'entusiasme, va exercir de metge psiquiatre i director del Manicomi de Salt entre 1908 i 1912. Josep Pla descriu el pas de Ruiz pel sanatori saltenc amb aquestes paraules: "És una de les coses més grosses que han passat en aquest segle en aquest país." La present edició, a cura de Guillem Molla, parteix del text definitiu establert per Bertrana l'any 1934.
Bertrana, Prudenci . Tieta Claudina. Girona : Edicions de la Ela Geminada, 2015 .
Resum : Tieta Claudina és una de les novel·les més desconegudes i injustament oblidades de Prudenci Bertrana. Escrita poc després de Josafat i Nàufrags, va ser publicada en traducció castellana l'any 1910, però no coneixeria la primera edició catalana fins a 1929. D'aleshores ençà, només havia tornat a ser reeeditada en el volum d'Obres completes d'Editorial Selecta (1965). Malgrat el seu títol, que podria fer pensar en una novel·la innocent i de fulletó, Tieta Claudina és, potser, l'obra més madura del jove Bertrana, i dóna prova de la capacitat de l'escriptor per perfilar amb una gran precisió la complexitat psicològica d'uns personatges fortament condicionats per les convencions d'un entorn ofegador.
Costa-Pau, Manuel . Diana Palmer. Gaüses : Llibres del Segle, 2015 .
Resum : Diana Palmer, com altres textos precedents de l'autor, és un relat que conjuga audaçment narrativa i assaig, exercici que posa en evidència el supòsit que tota ficció digna d'aquest nom és així mateix tractament filosòfic.
Istrati, Panait . Els meus començaments. Barcelona : Minúscula, 2015 .
Resum : En un petit poble romanès vora el Danubi, un nen somia amb aventures i horitzons llunyans. Curiós i espavilat, treballa de valent en una taverna i de nit, amb l'ajuda del seu Diccionari Universal, s'omple de coneixements a la llum d'una espelma sota un paraigua obert: "Aquelles expressions que immediatament se'm van il·luminar van posar en moviment la meva intel·ligència i van portar-me un consol al cervell i una alegria al cor. [...] ja no podia passar de llarg d'una paraula de significat obscur!" Un dia, per fi, abandona el seu país i s'embarca: vol arribar a França. "Els meus començaments" són els records de joventut, farcits d'episodis saborosos i de personatges inoblidables i acolorits, del gran escriptor i rodamón Panait Istrati.
Mingarelli, Hubert . Una cabana a l'hivern. Carcaixent : Sembra Llibres, 2015 .
Resum : Tres soldats nazis s'han guanyat el dret de sortir del camp d'extermini enmig del cru hivern polonès. El seu comandant els ha encarregat capturar jueus i portar-los de tornada. Prefereixen aquesta tasca a la que els espera si es queden al camp: executar-los. Mentre exploren el terreny, completament congelat, recorden les preocupacions quotidianes que han deixat a casa. Però quan localitzen un jove jueu amagat al bosc, topen amb el macabre i cínic dilema moral que els persegueix.
Moreno, Marc . Contra l'aparador. Barcelona : Llibres del Delicte, 2015 .
Resum : Sense diners, sense feina i sense futur, la nòvia d'en David està embarassada i vol anar a viure junts abans que naixi el fill, així que el pressiona per aconseguir calés sigui com sigui. El noi enreda tres amics per encastar un cotxe contra l'aparador d'una joieria. Un pla fàcil. Pasta ràpida. El germà d'en David és a l'hospital patint per la vida del seu fill. Una baralla amb el metge del nen i la posterior amenaça que li fa el posaran en una complicada situació davant la policia quan el fill del doctor desaparegui sense deixar ni rastre. La sergent dels Mossos que investiga un assassinat al barri dels germans, obsessionada per la feina i amb escassa predisposició a sacrificar l'èxit professional per passar temps amb la filla, aviat anirà a parar al pis dels dos nois, on tothom té alguna cosa a amagar.
Ventura, Feliu . Com un record d'infantesa. Carcaixent : Sembra Llibres, 2015 .
Resum : Víctor és un jove xilè dibuixant de còmics que va perdre els pares en un accident de cotxe quan era un infant. Des d'aleshores ha viscut amb el seu avi, un vell republicà exiliat. L'última voluntat d'aquest i un missatge ocult en un disc d'Ovidi Montllor el portaran al cor del País Valencià, on coneixerà Martina, una antiga militant revolucionària xilena, i la seva filla Violeta. Amb elles resseguirà el fil d'un secret familiar que el canviarà per sempre.

(↑) - Teatre

Alsina Ferrer, Laia ; Gilabert, Gaston . Z ; L'esperit del llibre. Barcelona : RE&MA, 2015 .
Resum : A "Z" Zaira i Zenon juguen a dir paraules encadenades: ja són a la lletra Z i toca tornar a començar. "L'esperit del llibre" transcórrer el 25 de gener de 1939, quan Jordi Rubió i Balaguer es tanca a l'edifici de l'antic hospital de la Santa Creu, que ja és la seu de la Biblioteca de Catalunya, de la qual ell és artífex i primer director.
Puixkin, Alexandr . Mozart i Salieri l les Petites tragèdies. Figueres : Cal·lígraf, 2015 .
Resum : L'enveja com a pulsió que acaba empenyent a l'assassinat; l'amor que provoca el trencament de les normes de comportament ètic imposades per la societat; la rebel·lió, l'instint del risc, la provocació sacrílega; i l'avarícia que provoca la confrontació entre pare i fill.. Són les passions que suren a les pàgines d'aquestes "petites tragèdies".

(↑) - Juvenils

Burgas, Àngel . Dies feliços : Nou curs al club de la cistella. Barcelona : La Galera, 2015 .
Resum : La Martina i el club de la cistella comencen segon d'ESO amb incerteses. Als nous reptes, s'hi suma l'arribada d'un personatge que es creu el centre del món... Però això no és res comparat amb els problemes interns que provoca l'actual presidenta accidental, la Pajarica. Li ha semblat interessant contactar amb bandes llatines...
Ness, Patrick . Un monstre em ve a veure. Carcaixent : Sembra Llibres, 2015 .
Resum : Set minuts després de la mitjanit, en Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre que esperava, el del malson que té quasi totes les nits d'ençà que la seva mare va començar l'inacabable i pesat tractament. No, aquest monstre és diferent, antic i salvatge. I busca el més perillós de tot: la veritat.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta