Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats març 2017 Caldes

Banner_spring_novetats_2

Aquestes són les novetats de març de 2017 a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Ciències socials

Estatuto de los trabajadores. Madrid : Tecnos, 2016 .
Resum : L'Estatut dels treballadors integra la part substancial de la normativa laboral: contractació laboral, representació a l'empresa i negociació col·lectiva. Aquesta edició, a més, inclou 400 notes a peu de pàgina amb una referència exhaustiva de la pràctica totalitat de les disposicions legals i reglamentàries que en algun punt es desenvolupen o tenen connexió amb l'Estatut dels treballadors.
Farré, Natza . Curs de feminisme per microones. Badalona : Ara Llibres, 2016 .
Resum : Un curs de feminisme exprés, amb raons i arguments, dades i exemples, i també, humor, ironia i un punt de sarcasme. Una obra necessària que denuncia el masclisme encobert en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana i que crida a fer-li front d'una manera radical: amb una revolució, la revolució feminista del segle XXI que ho canviarà tot, perquè canviara les dones.

(↑) - Psicologia

Congost, Silvia . Si duele, no es amor. Barcelona : Zenith, 2017 .
Resum : L'amor no hauria de ser font de dolor, i qui et vol no t'hauria de fer plorar. Patir no depen de l'amor, sinó de l'obsessió, del desgast o l'afecció insana envers la parella. A partir de les seves milers d'hores d'experiència amb multitud de pacients incapaços de veure que es trobaven en una relació tòxica, Silvia Congost ens ensenya a identificar aquestes situacions i a alliberar-nos-en.
Soderberg, Marie Tourell . Hygge : La receta de la felicidad. Barcelona : Grijalbo, 2016 .
Resum : Si haguéssim de traduir hygge (hu-ga), evocaríem conceptes com "acollidor" o "benestar" però cap terme s'ajusta amb precisió perquè, en realitat, és molt més que això.

(↑) - Ciències aplicades

Kondo, Marie . La màgia de l'ordre. Badalona : Ara Llibres, 2015 .
Resum : El mètode KonMari de Marie Kondo ha revolucionat les llars de mig món. Aquí trobaràs les pautes per endreçar cadascuna de les habitacions de casa teva o del teu lloc de feina, des dels prestatges fins als calaixos, armaris, escriptoris... Un mètode molt senzill amb el qual aprendràs a destriar quins objectes has de guardar i com endreçar-los de manera òptima. No tan sols transformarà el teu espai, sinó que també et canviarà a tu.

(↑) - Història

Cinquanta-cinc llegües de passos oblidats i xarrabascos. Santa Coloma de Farners : Centre d'Estudis Selvatans, 2015 .
Resum : 2 volums: Els camins vers la ciutat de Girona i Els camins transversals.

(↑) - Cinema

Crowley, John [drt] . Brooklyn.
Resum : Eilis Lacey (Saoirse Ronan) és una jove immigrant irlandesa que navega fins a Brooklyn el 1950. La seva nostàlgia inicial aviat donarà pas al romanç, quan la seva vida es veu interrompuda per notícies de la seva ciutat natal que l'obligaran a escollir entre dos països i dos homes en llocs oposats del món.
Gavron, Sarah [drt] . Sufragistas.
Resum : Història de les sufragistes angleses als albors de la Primera Guerra Mundial. La majoria d'aquestes dones no venien de classes altes, sinó que eren dones treballadores que veien com les seves protestes pacífiques no servien per a res. Radicalitzades i tornant la seva lluita cada cop més violenta, estaven disposades a perdre-ho tot a la recerca incansable de la igualtat: les seves feines, les seves llars, els seus fills i les seves vides.
González Inárritu, Alejandro [drt] . El renacido.
Resum : Història del legendari explorador Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en la seva lluita per la supervivència i la justícia.
Haynes, Todd [drt] . Carol.
Resum : Relació entre dues dones molt diferents a la dècada de 1950 a Nova York. Una jove de 20 anys treballa en una botiga i somnia amb una vida més plena quan coneix Carol, una seductora dona atrapada en un matrimoni per diners però sense amor.
Hood, Gavin [drt] . Espías desde el cielo.
Resum : La coronel Katherine Powell (Helen Mirren), una oficial de la intel·ligència militar britànica, encapçala una operació secreta per a capturar a un grup de terroristes de Nairobi, Kènia. Quan s'adona que els terroristes estan en una missió suicida, ella ha de canviar els seus plans de "capturar" a "matar". El pilot nord-americà de drons Steve Waits (Aaron Paul) rep l'ordre de destruir el refugi on es troben els terroristes, però una nena s'introdueix a la zona.
Russell, David O. [drt] . Joy.
Resum : Història d'una família a través de quatre generacions, centrada en una nena que es converteix en la dona que funda una dinastia de negocis i en una matriarca per dret.
Spielberg, Steven [drt] . El puente de los espías.
Resum : Història de James Donovan (Tom Hanks), un advocat de Brooklyn que, en plena guerra freda, la CIA envia a una missió quasi impossible: negociar l'alliberació d'un pilot d'un U-2 nord-americà capturat.

(↑) - Infantils imaginació

Carbó, Joaquim . En Felip Marlot i les clavegueres. Barcelona : Barcanova, 2016 .
Resum : Un detectiu ha d'estar sempre en guàrdia. El dia que el nostre Felip Marlot visita les clavegueres, el detectiu no pot deixar de fixar-se en un individu molt peculiar que sembla que es fongui a les entranyes de la ciutat. Això li servirà per resoldre un cas d'uns lladregots que exigeixen a un matrimoni ric una bossa plena de diners per tal de poder-los-els robar sense violència ni mals tràngols.
Bonilla, Rocío . Max i els Superherois. Barcelona : Animallibres, 2015 .
Resum : Al Max el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit. En realitat, es tracta d'una Superheroïna: Megapower! Ella és valenta, pot programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal... Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i el Max sap molt bé per què.
Canal, Eulàlia . Els fantasmes no truquen a la porta. Barcelona : Animallibres, 2016 .
Resum : L'Ós i la Marmota són amics i sempre juguen plegats. És genial trobar tresors junts o cantar i ballar com si fossin estrelles. Però una tarda, l'Ós li diu a la Marmota que ha convidat l'Ànec a jugar amb ells. A la Marmota no li agrada l'Ànec. Ni l'Ànec, ni cap altre animal que pugui espatllar la seva amistat amb l'Ós. Per això està decidida a evitar que l'Ànec vagi a jugar amb ells. I serà capaç de fer el que calgui!
Gutiérrez Gallego, José Luis . Duc, el gos que no volia perdre la llibertat.
Resum : En Cesc és un nen que viu en un pis i li agradaria tenir un gos per company i amic. Un somni li farà entendre perquè els seus pares no volen que el seu desig, de moment, es converteixi en realitat.
Martí i Pol, Miquel . En Joan Silencis. Barcelona : La Magrana, 1993 .
Resum : Joan viu en la més sorollosa de les poblacions, on el soroll és una obligació. Com més xivarri millor. Joan les passa morades. No li agrada gens el soroll: però l'ha de suportar. Fins quan?
Olid, Bel . Viure amb la Hilda (i els seus inconvenients). Barcelona : Estrella Polar, 2017 .
Resum : Viure amb un cocodril pot semblar emocionant, però té els seus inconvenients. Amb tantes dents, es passa hores al lavabo rentant-se-les. La Hilda troba inconvenients a tothom. Però, i si l'inconvenient de debó fos viure amb ella?
Pélissier, Jerome . Descobreixo la granja. Barcelona : Animallibres, 2016 .
Resum : A la granja hi ha moltes coses per descobrir... Obre la solapa de cada pàgina, on trobaràs una escena divertida i aprendràs paraules noves!
Roca, Maria Mercè . El llop Pepito i Carnestoltes. Barcelona : Barcanova, 2009 .
Resum : Una nova aventura del Llop Pepito.

(↑) - Infantils coneixements

Williams, Kristjana S. . El jardí de les meravelles. Barcelona : Flamboyant, 2016 .
Resum : Fulleja aquest llibre i mira com s'obren de bat a bat les portes del jardí de les meravelles. Passa i observa mentre et passeges per cinc hàbitats enlluernadors plens de vida en totes les seves variants. Explora la selva, el desert, l'escull coral·lí, el bosc i la muntanya amb unes il·lustracions espectaculars que donen vida al jardí de les meravelles que és la Terra.
Wood, Amanda . Món natural : Compendi visual de meravelles de la naturalesa. Barcelona : Flamboyant, 2016 .
Resum : Tria la teva pròpia aventura d'aprendre amb aquesta col·lecció de 67 làmines informatives que es fixen en les innombrables maneres en què els animals i les plantes s'han adaptat per sobreviure en la naturalesa. Explora per què els éssers vius són com són i fan el que fan, i descobreix com en la natura tot està interconnectat, seguint les fletxes que enllacen les làmines amb temes que hi tenen relació al llarg del llibre.

(↑) - Còmics

Asano, Inio . Buenas noches, Punpun. Barcelona : Norma, 2016 .
Resum : Volums 1 i 2.
Paquet, Pierre . PDM : paquet de mierda. Madrid : Dibbuks, 2016 .
Resum : Coneix amb aquesta història l'autobiografia d'un home que es converteix en editor quasi per casualitat. La seva evolució personal està marcada per moments intensos on acostumen a barrejar-se la vida personal i professional. I descobreix com, de vegades, les motivacions d'un emprenedor disten molt dels tòpics habituals.
Zidrou, . Los buenos veranos - 1. ¡Rumbo al Sur!. Barcelona : Norma, 2016 .
Resum : Després d'un dur any de treball, els Faldérault viatgen al sud per a gaudir d'un mes d'estiu. Aquestes podrien ser les seves últimes vacances en família, ara que la vida quotidiana del matrimoni s'ha convertit en alguna cosa diferent del que havien somniat quan eren joves. Però encara que algunes il·lusions s'han difuminat, sempre hi ha nous rajos de sol disposats a brillar.
Zidrou, . Los buenos veranos - 2. La Cala. Barcelona : Norma, 2017 .
Resum : Juliol del 69. L'home arriba a la Lluna, el belga Eddy Merckx guanya el Tour de França i la família Faldérault decideix passar les seves vacances al Mediterrani. Comença un viatge en 4L per carreteres secundàries, acampades en llocs insospitats i el descobriment de cales paradisíaques. Moments únics que demostren que la felicitat no s'explica... es viu!

(↑) - Novel·la

Camilleri, Andrea . Mort mar endins. Barcelona : Edicions 62, 2016 .
Resum : En els vuit relats que componen aquesta novel·la "matrioixca", Camilleri ens fa retrocedir fins a la joventut del comissari Montalbano, quan encara no estava amoïnat per la vellesa però ja mostrava el seu caràcter llunàtic, de vegades esquerp, professionalment audaç.
Casas, Salvador . Samba per a un difunt. Maçanet de la Selva : Gregal, 2017 .
Resum : Germinal Vergara, exiliat de la Guerra Civil, és contractat com a pianista de l'orquestra d'un luxós club de São Paulo. És l'any 1960. La vida plàcida, però, es veu truncada quan s'assabenta de la mort, al camp de Mauthausen, del seu pare, de qui havia perdut la pista al començament de la Segona Guerra Mundial.
Cirici, David . El setè àngel. Barcelona : Proa, 2017 .
Resum : L'Ernest, un publicitari d'èxit i entusiasta dels plaers de la vida, navega amb el seu veler entre les illes de Patmos i d'Icària en companyia del seu fill Marc de set anys, de la seva parella i del petit Max, fill d'aquesta. Fa mala mar. Quan comença a pondre's el sol, el veler topa amb les restes d'un naufragi i en Marc cau a l'aigua.
Indridason, Arnaldur . Bettý. Barcelona : RBA, 2017 .
Resum : "Des de la meva cel·la penso en ella, en la Bettý, tan bonica, tan lliure... Se'm va acostar en aquell congrés per a dir-me com li havia agradat la meva conferència. Qui se li hauria pogut resistir? I llavors? Què va passar? No volia aquella feina ni aquella relació. Hauria d'haver detectat les senyals de perill. Hauria d'haver entès molt abans el que passava. Hauria, hauria, hauria..."
McEwan, Ian . Closca de nou. Madrid : Anagrama, 2017 .
Resum : La Trudy manté un amor adúlter amb en Claude, germà del seu marit John. Aquest, poeta i editor de poesia, és un somiador depressiu amb tendència a l'obesitat. En Claude és més pragmàtic i treballa en negocis immobiliaris. Els amants conceben un pla: enverinar en John. El motiu: una mansió d'estil georgià valorada en uns vuit milions de lliures que, si en John mor, heretarà la Trudy.
Miralles, Joan Jordi . La intimitat de les bèsties. Barcelona : Empúries, 2017 .
Resum : Les criatures d'aquest llibre són bèsties que ofereixen al lector el seu cor tendríssim i sangonós. Amants gelosos, joves irats amb causa ignorada, una dona gran que pateix per una filla estrafolària, antics rivals que es retroben per resoldre velles rancúnies, una figura que s'atura al costat d'una cuneta al capvespre, una parella que mira de gaudir d'unes vacances en una illa plena de sorpreses no sempre agradables...
Nadal, Rafel . La senyora Stendhal. Barcelona : Columna, 2017 .
Resum : Quan l'últim dia de la guerra una bala sega la vida de la Rossa en un tiroteig a la plaça de Sant Pere de Girona, el destí d'en Lluc queda lligat per sempre al de la senyora Stendhal, que el criarà com si fos fill seu. La força de la mare adoptiva, la rebel·lia del jove Dani i la saviesa de l'avi Dídac acompanyaran la mirada innocent del nen per un paisatge carregat d'emocions i de promeses. Fins que toparà amb l'ànsia de revenja dels vencedors decidits a passar comptes.
Santos, Care . Media vida. Barcelona : Destino, 2017 .
Resum : En ple estiu de 1950, cinc noies adolescents internes en una escola de monges juguen per últim cop a "Acció o veritat" o, com elles ho anomenen, el joc de les prendes. Dues d'elles, les bessones Viñó, estan a punt de començar una nova vida, plena d'interrogants, lluny d'allà. L'ocasió és especial i ho saben, però cap espera que aquella nit es converteixi en un punt d'inflexió per a algú més i que sense ni tan sols imaginar-ho acabi marcant el seu camí per sempre.
Schrobsdorff, Angelika . Tú no eres como otras madres. Cáceres : Periférica, 2016 .
Resum : La narració d'Angelika Schrobsdorfff reconstrueix la vida real i inconformista de la seva mare, una dona nascuda en una família de la burgesia jueva de Berlín, alliberada dels prejudicis del seu temps i desitjosa de casar-se amb un artista (i no amb l"excel·lent partit" que li han buscat, un comerciant opulent i madur).
Soler, Sílvia . Els vells amics. Barcelona : Columna, 2017 .
Resum : Cinc estudiants de Belles Arts viatgen a París per visitar la gran exposició que es va fer sobre Gauguin al Grand Palais a finals dels anys vuitanta. Aquell viatge, de només quatre dies, els durarà tota la vida.
Theros, Xavier . La fada negra. Barcelona : Destino, 2017 .
Resum : Barcelona, 1843. Una nit d'estiu, un nen apareix degollat en un fumador d'opi. En Llàtzer Llampades, un capità de vaixell expulsat de la marina mercant, a qui un tràgic naufragi ha marcat per sempre, es converteix en policia empès per les circumstàncies. El país viu la minoria d'edat de la reina Isabel II. Governa el seu regent, l'odiat general Espartero. A la ciutat, bruta i claustrofòbica, plena de barricades i fantasmes i asfixiada per les muralles, està a punt d'esclatar la revolució. Per reprimir-la, l'exèrcit es prepara per a un llarg i brutal bombardeig que durarà tres mesos.
Vogt, Silvana . La mecànica de l'aigua. Barcelona : Edicions de 1984, 2016 .
Resum : L'Argentina es col·lapsa sota el pes de l'economia i s'ofega en la densitat dels gasos lacrimògens. La Vera no s'abraça al patriotisme per salvar-se del naufragi, tot al contrari, detesta aquest país que ha deixat sense llibres la seva pàtria imaginada: les llibreries. I decideix fugir amb una brúixola que no funciona i el seu gos Kantiano, l'únic ésser viu que en aquesta part de món no l'ha abandonada.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta