Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats Juliol - Agost 2017 Caldes

Banner_summer_novetats_1

Aquestes són les novetats dels mesos de juliol i agost de 2017 a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Biografia

Capdevila , Carles . La vida que aprenc. Barcelona : Arcàdia, 2017 .
Resum : A La vida que aprenc trobareu els temes que són essencials a en Carles Capdevila: la memòria íntima, la vida en bona companyia, l'educació, la salut i la condició humana amb totes les seves contradiccions. Retrata els escenaris de la seva infantesa, les nostres maneres de ser i de fer, les revolucions individuals necessàries per arreglar el món i les actituds dels que s'arremanguen per fer-ho possible.
Sinca, Genís . El cavaller Floïd : Biografia de Joan B. Cendrós. Barcelona : Proa, 2016 .
Resum : El nostre país és ple de personatges tan apassionants com poc coneguts. És el cas de J.B. Cendrós i Carbonell, l'empresari del popular Floïd, però que sobretot és un dels mecenes i activistes culturals més importants que ha donat Catalunya.

(↑) - Ciències socials

Repensar las políticas sociales: predistribución e inversión social. Madrid : Editorial Grupo 5, 2017 .
Resum : Aquesta obra col·lectiva pretén reflexionar sobre el recorregut que tenen dues orientacions existents actualment (la inversió social i l'aposta per les polítiques predistributives) i sobre els seus límits i possibilitats.
Gomis i Mestre, Cels . La bruixa catalana. La Bisbal d'Empordà : Sidillà, 2016 .
Resum : La bruixa és, per als catalans, la personificació de totes les misèries, de totes les malalties, de tots els crims que pesen damunt la humanitat. Ara fa més d'un segle, Cels Gomis va recórrer el país, va preguntar i va escriure totes les llegendes i totes les tradicions que s'explicaven sobre les bruixes, els dimonis i les seves fetes, sobre la nit de Sant Joan i sobre els conjurs que feien servir els catalans per mirar d'aconseguir allò que volien.

(↑) - Ciències naturals

Mukherjee, Siddhartha . El gen: una història íntima. Barcelona : La Campana, 2017 .
Resum : La història del gen comença en una retirada abadia agustina de Moràvia l'any 1856, quan un monjo concep la possible existència d'una "unitat hereditària". Enllaça amb la teoria de l'evolució de Darwin, i topa amb els horrors de l'eugenèsia nazi de la dècada del 1940.

(↑) - Geografia i viatges

Croacia. Madrid : Aguilar, 2017 .
Resum : Els deu llocs que no et pots perdre; 77 recorreguts pels llocs de més interès; més de 880 adreces per a totes les butxaques; suggerències d'itineraris de viatge.
Cuba. Madrid : Aguilar, 2016 .
Resum : Els deu llocs que no et pots perdre; 120 recorreguts pels llocs de més interès, classificats per estrelles; 475 adreces per a totes les butxaques; suggerències d'itineraris de viatge.
Lo mejor de Alemania : Experiencias y lugares auténticos. Barcelona : GeoPlaneta, 2016 .
Resum : Llocs indispensables per a no deixar-se res important; consells d'experts locals per a gaudir d'experiències autèntiques; itineraris i circuits a peu per a aprofitar el temps al màxim.
San Petersburgo. Madrid : Aguilar, 2016 .
Resum : Itineraris per zones i passejos inusuals; selecció d'hotels, restaurants, esdeveniments i botigues.
Tailandia. Barcelona : GeoPlaneta, 2016 .
Resum : Submergeix-te a Tailàndia a través de la seva llegendària gastronomia i els seus insòlits paisatges, després busseja per la seva cultura única i la seva fascinant història. Quan pugis a agafar aire, ja estaràs planejant la teva pròxima visita.
Angot, Claire . Lo mejor de Córcega. Barcelona : GeoPlaneta, 2014 .
Resum : Visites i experiències imprescindibles; idees per a planificar el viatge; consells dels que millor coneixen el lloc.
Bain, Carolyn . Eslovenia. Barcelona : GeoPlaneta, 2016 .
Resum : Paradís de cims nevats, rius turquesa i costes venecianes, embelleix els seus tresors naturals amb una arquitectura armònica, una cultura rústica i una cuina sofisticada.
Christiani, Kerry . Cerdeña. Barcelona : GeoPlaneta, 2015 .
Resum : Emocionants rutes per la costa, enigmàtics vestigis prehistòrics, carreteres assaltades per ovelles (quatre milions en total)... Sardenya captiva amb el seu agrest interior, les seves boniques platges i les seves atractives extravagàncies.
Dragicevich, Peter . Estonia, Letonia y Lituania. Barcelona : GeoPlaneta, 2016 .
Resum : Estònia, Letònia i Lituània són minúscules, però el reduït espai que ocupen acull tres cultures diferenciades i dignes de descobrir. El millor exemple el brinden les seves captivadores capitals: Tallin i la seva majestuositat medieval; Riga i la seva elegància art nouveau; i Vilna i el seu esplendor barroc.
Ham, Anthony . Noruega. Barcelona : GeoPlaneta, 2015 .
Resum : Destí on s'hi va un cop a la vida i l'essència del seu atractiu és molt senzilla: es tracta d'un dels països més bells del món.
Mayhew, Bradley . Nepal. Barcelona : GeoPlaneta, 2016 .
Resum : Amb els seus temples i monastirs enfilats als cingles, i les seves rutes de trekking per les montanyes més altes del món, a Nepal és inevitable sentir el toc del diví.
Stewart, Iain . Vietnam. Barcelona : GeoPlaneta, 2016 .
Resum : Sorprenentment exòtic i captivador, amb una bellesa natural imponent i un patrimoni únic, Vietnam és un lloc on viatjar es converteix de seguida en addicció.
Symington, Andy . Finlandia. Barcelona : GeoPlaneta, 2015 .
Resum : La modernitat urbana, la tecnologia i el disseny conviuen amb la natura en estat pur al nord més profund d'Europa. Estius de llum interminable i hiverns màgics, esquitxats d'activitats a l'aire lliure durant tot l'any.
Sánchez, Francisco . Un corto viaje a Andorra. Madrid : Anaya, 2015 .
Resum : Deu llocs, aconteixements, característiques... que és imprescindible conèixer. Àmplia panoràmica històrica, paisatgística, artística i cultural.
Vorhees, Mara . Costa Rica. Barcelona : GeoPlaneta, 2017 .
Resum : Tots els senders semblen conduir a cascades, llacs, cràters o platges envoltades de selva. Ja sigui a cavall, a peu o en kayak, en aquest paradís tropical trobaràs l'aventura que busques.

(↑) - Ciències aplicades

Lorenzo, Vanesa . Yoga : un estilo de vida. Barcelona : Planeta, 2016 .
Resum : Pas 1: desperta el teu cos; pas 2: carrega't d'energia; pas 3: descobreix la meditació; pas 4: els problemes són oportunitats: pas 5: contempla la teva bellesa.
Martín, Joan C. . Los supervinos 2017. Barcelona : Las guías del lince, 2016 .
Resum : S'ha observat que aquest any millora notablement l'oferta de vins als supermercats. Les prestatgeries estan plenes de grans vins a bons preus... per aquells que els saben trobar.

(↑) - Medicina i salut

Mukherjee, Siddhartha . El emperador de todos los males : Una biografía del cáncer. Barcelona : Debate, 2014 .
Resum : El 2010 set milions de persones van morir de càncer a tot el món. Amb aquesta freda estadística, Siddhartha Mukherjee, metge i investigador oncològic, arranca la seva àmplia i absorvent "biografia" d'una de les malalties més exteses dels nostres temps.

(↑) - Música

Wilson, Carl . Música de mierda. Barcelona : Blackie Books, 2016 .
Resum : Taral·legem cançons que diem detestar. Només ens emocionem cantant quan ningú ens veu. Plorem amb balades de les que ens hem burlat abans. Mentim sobre allò que ens agrada per a que ens acceptin. I diem que els altres tenen molt mal gust.

(↑) - Cuina i gastronomia

Torres, Javier ; Torres, Sergio . Cuina a casa amb els germans Torres. Barcelona : RBA, 2017 .
Resum : "Et convidem a conèixer tots els secrets de la nostra cuina, la de casa nostra: més de 100 receptes assequibles que pots preparar tu mateix, amb les tècniques pas a pas i els estris imprescindibles, els nostres 40 productes preferits explicats i comentats, trucs i consells creatius..."

(↑) - Infantils imaginació

Balada, Montserrat . El ratolí Pérez. Vilanova ila Geltrú : El Cep i la Nansa, 2016 .
Resum : El ratolí Pérez era molt feliç fent la seva feina. Cada nit sortia tot content a recollir les dents que els més petits deixaven sota el coixí. Fins que un dia es va trobar el ratolí Giménez fent la seva feina!
Bizouerne, Gilles . El bon humor del llop gris. Barcelona : Baula, 2016 .
Resum : Un matí, el llop gris es desperta de bon humor, de molt bon humor. -Mmmm... tinc gana, moltíssima gana! Però aviat veurà que hi ha dies que és millor quedar-se a casa.
Boyer, Cécile . Bup, mèu, piu-piu. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2017 .
Resum : Les paraules i els sons han ocupat el lloc dels personatges, per explicar la vida privada del gos, del gat i de l'ocell, i les seves trobades agitades.
Brunhoff, Jean de . Babar : totes les històries. Barcelona : Blackie Books, 2015 .
Resum : Reunides en un únic volum totes les històries originals de Babar creades per Jean de Brunhoff.
Carioli, Janna . El jardín de los sentimientos. Barcelona : Lumen, 2017 .
Resum : Paraules que s'esvaeixen, colors que parlen. Dues grans autores ens acompanyen, lletra rera lletra, per a descobrir els sentiments i el seu especial significat.
Cohen, Laurie . El pet. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2017 .
Resum : Una aventura d'en Joan l'elefant.
Daywalt, Drew . The day the crayons quit. Londres : Harper Collins, 2013 .
Resum : El pobre Duncan només vol pintar una mica. Però quan obre la capsa de les ceres tot el que hi troba són cartes, cartes que li diuen el mateix: ho deixem! Conte en anglès.
Ellis, Carson . ¿Mau iz io?. Cádiz : Barbara Fiore, 2016 .
Resum : En quin idioma parlen els insectes? Com es comuniquen entre ells?
Fernández Rey, Anabel . Are we friends?. Barcelona : Kalandraka, 2016 .
Resum : L'ós i el nen són amics. O no? Conte en anglès.
Fernández i Montolí, Txus . Els contes de la iaia Duli. Barcelona : Barcanova, 2017 .
Comentari : L'Àlex gaudeix llegint els contes de quan la iaia Duli tenia la seva edat. Tots dos riuran amb la història de la Fina i una bústia molt especial... i s'emocionaran amb la valentia del petit castor explorador.
Fouquier, Elsa . Els vehicles!. Girona : Panini, 2014 .
Resum : Ves-te'n de vacances amb el gos Pipa! Has vist el cotxe de policia? Boniques històries, plenes de detalls, per compartir els primeres descobriments amb el vostre bebè.
Ganges, Montse . El gat. Barcelona : Combel, 2011 .
Resum : Una col·lecció bestial per aprendre i divertir-se.
Ganges, Montse . El gos. Barcelona : Combel, 2011 .
Resum : Una col·lecció bestial per aprendre i divertir-se.
Ganges, Montse . Fem de metge. Barcelona : Combel, 2012 .
Resum : Una col·lecció per aprendre i divertir-se.
González Vilar, Catalina . La familia de la vajilla impar. Zaragoza : Edelvives, 2016 .
Resum : Potser mai t'has parat a pensar-ho, però les famílies i les seves vaixelles guarden entre elles moltes semblances, tenen la seva pròpia història i la seva forma d'explicar-la.
Isern, Susanna . I wasn't invited to the birthday. Madrid : Nube Ocho, 2016 .
Resum : La mainada que surt d'escola està molt contenta i animada. Hi ha una festa d'aniversari però hi ha algú que no hi ha sigut convidat. Conte en anglès.
Jan, . El trastero infinito. Barcelona : Ediciones B, 2017 .
Resum : Una nova aventura de Super López.
Jeffers, Oliver . La nena dels llibres. Algemesí : Andana, 2016 .
Resum : La nena dels llibres ha vingut i vol preguntar-te si vols anar amb ella...
Kor, Paul . Argent, el peixet platejat. Barcelona : Picarona, 2017 .
Resum : Hi havia una vegada un amable peixet platejat, petit, intel·ligent i valent. Un dia, quan nedava tot sol en el mar blau, de cop i volta va veure una gran massa negra...
Malet, Oriol . La Mariona i els seus monstres. Barcelona : La Galera, 2017 .
Resum : La Mariona troba uns pots de pintura i comença a fer de les seves...
Manceau, Édouard . Frufú, l'entremaliat. Barcelona : Brúixola, 2017 .
Resum : En Frufú li vol fer una broma a la seva mare...
Nuño, Fran . El mapa de los buenos momentos. Madrid : Cuento de luz, 2017 .
Resum : Hi ha llocs que ens porten records de moments feliços. La Zoe, una nena que ha de fugir de la seva ciutat amb la seva família a causa de la guerra, els recorda abans de marxar. Dibuixarà el seu "mapa dels bons moments" amb aquests records i amb la certesa que sempre l'acompanyaran.
Pavón, Mar . Un lloc per a la Rula. Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2016 .
Resum : La Rula busca el seu lloc al món. Tanmateix, la seva família s'encarrega de recordar-li que el seu lloc és a casa per fer el llit, preparar el dinar, tenir cura dels seus germans, anar a comprar... Però un dia, casualment, els llibres es creuen en la seva vida.
Stilton, Geronimo . Els acudits més extraràtics. Barcelona : Estrella Polar, 2016 .
Resum : La redacció de L'Eco del Rosegador s'ha omplert d'elefants, girafes, lleons, gossos,... i, és clar, molts rosegadors! Entre tots han recollit un munt d'acudits d'animals...
Walton, Jessica . Ara em dic Joana. Barcelona : Animallibres, 2017 .
Resum : El Martí i el seu osset Joan juguen cada dia. Moltes vegades els acompanya la seva amiga Ada. Però un dia, l'osset està trist.

(↑) - Infantils coneixements

Dickins, Rosie . Los ordenadores y la programación. Londres : Usborne, 2016 .
Resum : Aixeca les solapes per a descobrir com funcionen els ordinadors, quines peces hi ha dins, com es programen per a que facin coses i molt més, amb descripcions i explicacions senzilles i amenes.
Erne, Andrea . El tren. Barcelona : Elfos, 2012 .
Resum : Les il·lustracions, les finestretes i els relleus tan divertits fan que cada pàgina sigui una experiència enriquidora.
Ganges, Montse . L'ovella. Barcelona : Combel, 2011 .
Resum : Una col·lecció bestial per aprendre i divertir-se.
Guidoux, Valérie . El fruit. Barcelona : Combel, 2006 .
Resum : Alguns són ben rodons amb la pell tota llisa, com el nabiu. N'hi ha, com la maduixa, que agafen unes formes molt curioses. Uns altres s'embolcallen amb una pell gruixuda, com les taronges i els melons. I n'hi ha encara, que, com l'avellana, es troben ben arrecerades dins d'una closca molt forta...
Guidoux, Valérie . Els dinosaures. Barcelona : Larousse, 2013 .
Resum : Primeres fitxes per a petits curiosos. Amb llegendes per aprendre les paraules dels dinosaures.
Lange, Monika . Qui surt de l'ou?. Barcelona : Juventud, 2017 .
Resum : No només ponen ous les gallines! En el món animal hi ha un gran nombre d'ous ben diferents. Els peixos, els flamencs, les aranyes, els cocodrils, els dinosaures..., tots surten de l'ou. Cada ou és diferent i cada animal té la seva tècnica perquè les cries neixin sanes i fortes.
Lange, Monika . ¿Qué comen los animales?. Barcelona : Juventud, 2017 .
Resum : Els humans mengem per a poder caminar i córrer, però també per a poder pensar i llegir. I què passa amb els animals? Què mengen i com ho fan? Els óssos, com els humans, mengen de tot; altres animals només mengen carn, i d'altres només plantes. Depenent del que mengen, les espècies ocupen un lloc a la cadena alimentària, que marcarà la diferència entre menjar i ser menjat.
Montardre, Hélène . L'arbre. Barcelona : Combel, 2005 .
Resum : L'arbre és un gegant immòbil. Nascut d'una llavor molt petita, enfonsa les arrels a la terra i estira les branques cap al sol. Es fa gran a poc a poc al llarg dels anys: canvia d'aspecte i de color al llarg de les estacions. El vent es posa a cantar entre les seves fulles i una multitud d'animals hi fan la casa.
Sañé, Jaume . Els atletes. Valls : Cossetània, 2016 .
Resum : Vols conèixer els atletes més animals del planeta? Doncs prepara't perquè amb aquest llibre recorrerem tot el món i coneixerem els animals que corren, salten i tenen més força de tots.
Sañé, Jaume . Els peluts. Valls : Cossetània, 2016 .
Resum : Vols conèixer els animals més peluts del planeta? Doncs prepara't perquè amb aquest llibre recorrerem tot el món i coneixerem els animals amb els pèls més guapos i sorprenents de tots!

(↑) - Còmics

Bagieu, Pénélope . Valerosas 1: Mujeres que solo hacen lo que ellas quieren. Madrid : Dibbuks, 2017 .
Resum : Guerrera apatxe o sirena hollywoodiense, guardiana de fars o creadora de trolls, ginecòloga o emperadriu, les Valerosas han fet salta pels aires els prejudicis. Quinze retrats de dones que van inventar el seu destí.
Hernández de Miguel, Carlos . Deportado 4443. Barcelona : Ediciones B, 2017 .
Resum : Antonio Hernández Marín va passar quatre anys i mig tancat rere els filats nazis de Mauthausen. Més de cinc mil espanyols només van poder abandonar els camps de la mort de Hitler a través de les xemeneies dels sinistres crematoris, convertits en fum i cendres. La història de tots ells va ser enterrada pel franquisme i oblidada, després, per la nostra democràcia.
Lemaitre, Pierre . Nos vemos allá arriba. Barcelona : Norma, 2017 .
Resum : Édouard i Albert són amics i supervivents de la Primera Guerra Mundial. El primer va perdre la part inferior de la mandíbula salvant al segon d'una mort segura al front. Ara, després d'haver patit aquesta terrible mutilació, es nega a retrobar-se amb la seva família.
Rubio, Salva . Monet : Nómada de la luz. Barcelona : Norma, 2017 .
Resum : Novel·la gràfica sobre Monet, l'artista que va consagrar la seva vida a la recerca de la llum i que va liderar un moviment que canviaria la visió de la pintura per sempre.
Sattouf, Riad . Los cuadernos de Esther : Historias de mis 10 años. Barcelona : Sapristi, 2017 .
Resum : "Em dic Esther i tinc 10 anys. Li he explicat a en Riad Sattouf 52 històries reals molt interessants sobre mi (la meva família, els meus amics, la meva vida, etc.) i ell les ha convertit en aquest llibre molt realista amb paraulotes perquè els joves parlem així."
Tardi, Jacques . El último asalto. Barcelona : Norma, 2017 .
Resum : En ambdós bàndols, uns homes esgotats, enterrats en forats cavats per ells mateixos i que seran les seves tombes, s'esforcen en matar-se els uns als altres... Ni hi ha pitjor guerra que una guerra de trinxeres que s'eternitza!
Torné de la Guardia, Gonzalo . Alma cubrae : 1. El cobrador de almas. Palma de Mallorca : Ominiky, 2017 .
Resum : Els homes van arribar fa segles a Euraclea, van exterminar els nadius i des de llavors dominen la terra gràcies a un efectiu cos de defensa, la Guàrdia Blanca. Després de dècades de pau, una gran expedició es perd a les llunyanes terres dels pantans. Bernat de Cors encapçala un experimentat cos d'elit per a desvetllar la seva misteriosa localització i restablir l'ordre.

(↑) - Novel·la

Bandi, . L'acusació. Barcelona : Edicions del Periscopi, 2017 .
Resum : Bandi és el pseudònim d'un escriptor que viu a Corea del Nord i que durant anys ha amagat els seus escrits per protegir-los del govern. Aquest llibre recull set històries que donen veu als ciutadans que van viure sota els règims de Kim Il-sung I i Kim Jong-il, un dels períodes més opacs de la història del país.
Carleton, Verna B. . Regreso a Berlín. Madrid : Errata naturae, 2017 .
Resum : Com les velles i bones històries, aquesta novel·la comença en un vaixell ple de passatgers molt diferents entre sí. Després d'un llarg viatge pel Carib, ple de converses i complicitats, el londinenc Eric Devon, la seva esposa Nora i una lúcida periodista nordamericana decideixen viatjar a un Berlín que es recupera dels desastres de l'última guerra i dels perversos efectes del nazisme.
Carreras i Aubets, Anna . Encén el llum. Barcelona : Labreu, 2017 .
Resum : Aquesta és la història d'una tigressa blanca que aplica la mateixa transcendència a l'hora d'escriure que en rematar un francès. L'antiga secta xinesa de les Tigresses Blanques dediquen quasi una dècada a l'art de la fel·lació com a activitat sacra, per completar un procés biològic que les farà rejovenir entre cinc i quinze anys.
French, Tana . Intrusión. Madrid : Alianza, 2017 .
Resum : La brigada d'homicidis de Dublín és molt diferent de com l'havia somniat la detectiu Antoinette Conway. L'únic que sembla content amb la seva presència és el seu company. La resta del seu treball és una acumulació de casos ingrats, novatades feridores i assetjament laboral.
Hammett, Dashiell . Todas las novelas. Barcelona : RBA, 2017 .
Resum : Inclou: Cosecha roja, La maldición de los Dann, El halcón maltés, La llave de cristal i El hombre delgado.
Nothomb, Amélie . Ni d'Ève ni d'Adam. París : Albin Michel, 2016 .
Resum : Situada a la mateixa època i al mateix lloc que "Estupors i tremolors", "Ni d'Ève ni d'Adam" ens revela que també hi ha una núvia d'un noi molt singular. Novel·la en francès.
Parramon, Pere . El noi saltador i la reina dels guardians rossos. Barcelona : Sd.edicions, 2017 .
Resum : Relat sobre la necessitat de sentir-nos acompanyats i com l'art, els textos i la música poden convertir-se en veritables amics.
Vegas, Nacho . Reanudación de las hostilidades. Barcelona : Espasa, 2017 .
Resum : "Llavors i abruptament ressona la veu d'un locutor radiofònic al meu radio-despertador. Són les nou. El dia comença; es reprenen les hostilitats."
Villanueva, Muriel . Nines. Barcelona : Males herbes, 2017 .
Resum : Les dotze nines d'aquest llibre, reals o simbòliques, de pell o porcellana, guarden cadascuna un secret. Observen la vida en silenci, des del seu prestatge, des del seu racó.
Ware, Ruth . En un bosque muy oscuro. Barcelona : RBA, 2017 .
Resum : La Nora no ha vist a la Clare des de fa deu anys. No des que la Nora va sortir un dia de l'institut per no tornar mai més. Fins que, inesperadament, rep una invitació per al comiat de soltera de la Clare. Un cap de setmana en una casa a les profunditats del bosc. És aquesta l'oportunitat de la Nora per a recuperar la relació amb la seva millor amiga? L'ocasió per a superar el seu passat? I, malgrat tot, alguna cosa anirà malament. Molt malament.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta