Guies » Novetats

Tornar enrera | Versió per imprimir

Novetats març 2011 Caldes

Pluja

Aquestes són les novetats de març a la biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella:

Índex

(↑) - Llibres

Peñarroya, Montserrat . Màrqueting electrònic per al turisme cultural. Bellcaire d'Empordà : Edicions Vitel·la, 2010 .
Resum : El turisme cultural es fonamenta en la utilització de béns patrimonials com a recursos turístics per fer atractiva una destinació. L'efectivitat de l'ús d'Internet és una realitat que va més enllà de qualsevol discussió possible. Per tant, per al sector turístic, i concretament per al turisme cultural, és fonamental conèixer com es pot promocionar un recurs o servei i com es pot aconseguir dirigir visites al lloc web d'una empresa turística o institucional.

(↑) - Psicologia

Brooks, Robert . El poder de la resiliencia. Barcelona : Paidós, 2010 .
Resum : Per què algunes persones poden fer front a les proves més dures de la vida, mentre que d'altres se senten superades pel més petit obstacle? Quins factors aconsegueixen que uns adults es recuperin de les adversitats mentre que d'altres es veuen envaïts per sentiments de desemparament i desesperança? Es tracta d'una poderosa qualitat anomenada resiliència. En aquesta obra, dos psicòlegs exploren la resiliència i mostren com pot desenvolupar-se i enfortir-se. El terme resiliència s'aplica sovint a la gent que supera obstacles aclaparadors. Però en realitat tots sentim estrès a diari i ningú sap quan sorgirà un contratemps inesperat.
Fernández, Sergio . Vivir sin miedos. Barcelona : Plataforma, 2010 .
Resum : Viure sense pors no només és desitjable, també és possible. Si observa amb atenció comprovarà com cada cop més persones han pres una decisió, la de viure sense por, que les ha convertit en altres persones, en una espècie de versió millorada del que un dia van ser. S'han atrevit a començar de nou. Vivim en un moment de la història apassionant i decisiu. Un període de canvis exponencials en el terreny econòmic, social, personal i espiritual. És un moment en el que si volem tirar endavant, hem d'atravessar un profund procés de transformació.

(↑) - Geografia i viatges

Ruhí i Vidal, Albert . Paisatges vius: patrimoni natural de les terres gironines. Girona : Diputació de Girona, 2010 .
Resum : Passejada pels diferents paisatges de la província de Girona, amb magnífiques fotografies, i amb un CD amb informació tècnica actualitzada sobre cadascun dels espais naturals.

(↑) - Esports

Alta Garrotxa. Granollers : Editorial Alpina, 2010 .
Resum : Guia excursionista amb 12 itineraris. Inclou mapa de la zona.
Montseny, parc natural. Granollers : Editorial Alpina, 2010 .
Resum : Guia excursionista. Inclou mapa.
Montserrat: guia senderista. Granollers : Editorial Alpina, 2010 .
Resum : 20 itineraris pel Parc Natural
Vall de Lord: Port del Comte . Granollers : Editorial Alpina, 2010 .
Resum : Guia excursionista. Inclou mapa.

(↑) - Art

Bragulat, Joan-Maria . El gravat a Girona. Girona : Diputació de Girona, 2010 .
Resum : Durant generacions, les terres gironines han aparegut en multitud de gravats que encara avui representen l'única possibilitat de conèixer quin aspecte oferien les nostres ciutats i paisatges. La difusió de la fotografia a principi del segle XX arraconà aquestes imatges, moltes de les quals, arrancades de les publicacions inicials, ens havien arribat disperses i havien perdut el seu sentit original. A partir d'aquesta situació, l'historiador Joan-Maria Bragulat es va plantejar un repte: recuperar aquest conjunt d'estampes identificant els llibres on aparegueren, els textos que les acompanyaven i la identitat dels artistes que les crearen. La seva investigació ha durat sis anys, durant els quals ha recorregut arxius públics i privats, museus, fundacions, lllibreries de vell, antiquaris,... i ha aconseguit localitzar una gran quantitat de gravats que es consideraven perduts.
Colita, . La meva cançó. Barcelona : Saga, 2010 .
Resum : Durant molts anys, en el seu treball, Colita ha seguit el dictat de dissenyadors, grafistes, editors, estrelles, directors d'art, comissaris, impressors... clients en general. Qui paga mana! Per primera vegada aquestes fotografies es mostren tal com es varen concebir, en pilota picada.

(↑) - Ciències naturals

Atles geològic de Catalunya.
Resum : Síntesi entenedora i atractiva dels coneixements acumulats i actualitzats de la geologia de Catalunya. La cartografia estricta, el mapa geològic, forma el gruix essencial d'aquest llibre i es presenta en format d'atles, continu, a la segona part.

(↑) - Història

Solà, Pere . Educació i societat a Catalunya. Lleida : Pagès, 2010 .
Resum : Pere Solà ens ofereix una bona i documentada panoràmica de la història de l'educació a Catalunya des dels temps antics fins al present, amb tots els reptes que aquesta té plantejats. Una visió sempre ben contextualitzada en la història europea i de la Mediterrània, atenta als altres territoris de llengua catalana. Que no redueix el seu àmbit d'anàlisi a l'escola sinó que abasta els canals no formals i informals de l'educació, que tenen tanta o més força que l'educació formal, intencional.

(↑) - Música

Balcells, Pere-Anton . Escoltar les noces de Fígaro de Mozart. Barcelona : Duxelm, 2010 .
Resum : Amb "Les noces de Fígaro", òpera estrenada el 1786, l'art dramàtic de Mozart va arribar al seu punt àlgid. El propòsit d'aquest llibre és convidar al lector a escoltar l'òpera amb la intenció de descobrir i assaborir aquest fons aparentment inesgotable de dramatúrgia musical. Les explicacions que s'hi ofereixen estan destinades a tota mena de lectors i no es basen, per tant, en un vocabulari de caràcter tècnic, sinó en un llenguatge de tipus intuïtiu destinat a potenciar la capacitat que té qualsevol oient de penetrar en els continguts expressius de la música. En qualsevol cas, i com a suport per a la lectura, al final del llibre, hi ha un breu lèxic amb alguns dels termes musicals utilitzats.

(↑) - Infantils imaginació

Astèrix. Madrid : Salvat, 2010 .
Resum : L'any 50 abans de Crist, els romans ocupen tota la Gàl·lia... Tota? No! Un poblet d'irreductibles gals continua resistint l'invasor romà. Però on s'ha ficat l'Astèrix, el gal més famós de tots? Diverteix-te buscant en aquestes 12 escenes el nostre heroi, a més d'altres personatges i uns quants detalls insòlits. Supera el repte i guanya, pàgina rere pàgina, els llorers reservats al campió. Bona sort!
Ideafix. Madrid : Salvat, 2010 .
Resum : L'any 50 abans de Crist, els romans ocupen tota la Gàl·lia... Tota? No! Un poblet d'irreductibles gals continua resistint l'invasor romà. L'Ideafix estima la llibertat i, ves per on, l'Astèrix i l'Obèlix l'han perdut de vista. Diverteix-te buscant en aquestes 12 escenes l'Ideafix i altres personatges. Però, compte! En tots els casos, n'hi ha un de "fantasma". Sabràs trobar també aquests personatges? Supera el repte i guanya, pàgina a pàgina, els ossos d'or reservats al campió. Bona sort!
Mira i toca: bona nit!. Barcelona : Cruïlla, 2010 .
Resum : Un llibre de tacte per als més menuts.
Veig veig. Barcelona : Cromosoma, 2010 .
Resum : Recull de més de 10 dibuixos perquè els nens i nenes es diverteixin mirants tots els detalls i trobin les imatges amagades. A cada dibuix veiem Les Tres Bessones i els seus amics i amigues en diverses situacions que viuen durant tot l'any: una tarda de cinema, un dia a la neu, un matí de sol i platja, una excursió a la muntanya... Permet jugar individualment o en grup.
Andrada, Javier . Caga, tió!. Barcelona : Barcanova, 2010 .
Resum : Nadal ja s'acosta. Cantem la cançó del tió, perquè cagui molts torrons!
Bonameau, Isabelle . Al llit, horribles!. Barcelona : Corimbo, 2010 .
Resum : La Cèlia té por dels monstres però sap que el seu gat la cuida i no li passarà res.
Carroll, Lewis . Alícia al país de les meravelles. Barcelona : Parramón, 2010 .
Resum : L'Alícia vivia el que somiava. El seu somni al prodigiós "País de les Meravelles" el va contar per primera vegada fa molts anys i va entusiasmar el món sencer. L'Alícia et convida a somiar i somiar!
Doumerc, Beatriz . El drac Dídac. Barcelona : Bruíxola, 2010 .
Resum : La col·lecció "el zoo de les lletres" constitueix un sistema amè i accessible per tal de familiaritzar els infants amb la lectura de contes. Amb aquesta col·lecció no es pretén oferir un mètode d'aprenentatge lector, sinó una proposta lúdica que té com a finalitat divertir i entretenir els més petits. En cada conte es treballa una grafia, que apareix destacada en color.
Gavaldà, Lluís ; Salomó, Xavier [il] . Valset. Barcelona : La Galera, 2010 .
Resum : Un vals és una dansa de ritme ternari, escrita en compàs de tres per quatre, i fa: un-dos-tres, un-dos-tres... VALSET és un vals petit, que un pare dedica al seu fill i a tots els fills que han robat el cor als seus pares. Nin rondinaire, petit dictador, sempre trencant-me la son... Conté una versió acústica de la cançó Valset enregistrada per Lluís Gavaldà especialment per a aquest llibre.
Grimm, Jacob . Hansel i Gretel. Barcelona : Parramón, 2010 .
Resum : Una casa feta de llaminadures! Oh, quines ganes de menjar-se-la sencera! Però en Hansel i la Gretel van caure a la trampa d'una bruixa dolenta. Cal anar amb molt de compte!
Gómez, Marta . Un món d'avis. Barcelona : Comanegra, 2010 .
Resum : Ser avi és més important que ser president del Govern, segons l'Avi Gepetto, i d'això no en té cap dubte l'Àvia Filadora ni l'Avi Poeta. L'Àvia Viatgera, que sempre va carregada amb un parell de maletes, els dóna la raó. I per a l'Avi Geògraf és millor jugar amb els néts que explorar l'Àrtic, de la mateixa manera que a l'Àvia Pa de Pessic li agrada més estar amb els néts que les pastisseries vieneses.
Krings, Antoon . Aniol Pit-roig. Barcelona : Blume, 2007 .
Resum : L'hivern és molt llarg i la neu ho cobreix tot. L'Aniol Pit-roig no troba ni una engruna enlloc i comença a desesperar-se. De sobte, es troba una ratolineta que s'ha perdut...
Krings, Antoon . Eruga menuda. Barcelona : Blume, 2006 .
Resum : Després de menjar, l'eruga Menuda i les seves germanes se'n van a descansar. En despertar, l'eruga Menuda descobreix que elles s'han convertit en papallones però ella no.
Krings, Antoon . Estela Óssa Menor. Barcelona : Blume, 2010 .
Resum : La Cuca Dellum vol un estel per a la seva vareta però en comptes d'un estel fa baixar, per error, l'Óssa Menor. Mentre l'Óssa Major la busca, l'Óssa Menor descobrirà un món nou, ple de llum i colors meravellosos.
Krings, Antoon . Filomena Talp. Barcelona : Blume, 2010 .
Resum : La talp Filomena ha perdut el seu tresor i no el troba per enlloc. Busca i rebusca i pregunta a tothom. Aconseguirà trobar-lo?
Krings, Antoon . Joanot Borinot rei de les abelles. Barcelona : Blume, 2010 .
Resum : Quan en Ramonet el Follet troba una fava al jardí, ell i els seus amics decideixen fer una festa i preparar un tortell per escollir com a rei qui trobi la fava. L'afortunat és en Joanot Borinot, però la reina de les abelles no hi està d'acord i farà els impossibles per recuperar la seva corona.
Krings, Antoon . Òliba Andròmina. Barcelona : Blume, 2008 .
Resum : L'Òliba Andròmina converteix el llangardaix Banyabaix en un drac. Aquest, molt feliç, es passeja pel jardí però els seus amics no el reconeixen i fugen aterrats.
Lacombe, Benjamin . Melodía en la ciudad. Zaragoza : Edelvives, 2010 .
Resum : Aquesta és la història del do secret del jove Alejandro i del seu afortunat encontre amb Elena, la bella gitana andalusa.
Rodari, Gianni . Tonino l'invisible. Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2010 .
Resum : El desig d'en Tonino s'ha complert: s'ha tornat invisible. Però el que es pensava que seria un avantatge aviat comença a tenir uns quants inconvenients... Un conte clàssic de Gianni Rodari que fa visible el que és invisible i recull, en l'aventura de veure i ser vist, una reflexió que va més enllà de les lleis de l'òptica.
Steffensmeier, Alexander . La Florentina i la neu. Barcelona : Barcanova, 2010 .
Resum : El Nadal està a punt d'arribar i la Florentina té molta feina ajudant el carter a repartir tots els paquets. De tornada a casa comença nevar, i la neu cau i cau... La Florentina no troba el camí... Arribarà a temps d'obrir els regals?

(↑) - Infantils coneixements

El llibre de les endevinalles 2. Barcelona : Barcanova, 2010 .
Resum : Aquest llibre conté una selecció de més de 400 endevinalles de tots els països de parla catalana. Està organitzat en nou blocs temàtics precedits d'il·lustracions que representen escenes de la vida d'una família durant el curs de l'any: de la tardor a l'estiu. Les endevinalles es refereixen a les persones i el seu entorn: des del cos humà i les coses de casa, fins als animals domèstics i les plantes. I també n'hi ha moltes d'estris del món rural gairebé desapareguts. Proveu de descobrir-ne el significat amagat -les il·lustracions us hi ajudaran-, memoritzeu-les i proposeu-les als de casa, als amics o a l'escola per veure si se'n surten.
Alforcea, Albert . El llibre dels éssers fantàstics de Catalunya. Barcelona : Barcanova, 2010 .
Resum : Saps què és un empassaglans tromput? I una fadallona? Saps que a la Vall d'Aran hi va viure un cabritrol? Coneixes el secret de les perles vermelles? Tens idea de qui és el cluricaun de la fageda d'en Jordà? Estàs al corrent que hi ha uns espàrrecs amb cames que es passegen pels boscos? Quants éssers fantàstics que ens envolten! Als boscos, a les muntanyes, al mar, sota terra... Sirenes, follets, nimfes, boriborinots, torrafaves, trasgolicrancs, gargolirots, sanguinyoles, trols, talpots i molts més éssers fantàstics t'esperen en aquest llibre. Descobreix-los! Són únics!
Ball, Sara . El llibre boig dels dinosaures. Barcelona : Cruïlla, 2010 .
Resum : Combina les solapes dels caps, els cossos i les cues per fer 1000 dinosaures diferents. A més, al darrere de cada solapa hi trobaràs dades científiques.

(↑) - Novel·la

Hornung, Eva . El niño perro. Barcelona : Salamandra, 2010 .
Resum : Des d'en Ròmul i Rem fins a Mowgli i Tarzan, els nens salvatges han sigut un tema recurrent tant a la literatura com a la mitologia popular. Inspirant-se en el recent cas d'Ivan Mishukov -un nen moscovita que va viure amb una gossada durant dos anys-, la premiada escriptora australiana Eva Hornung s'endinsa en el frondós i captivador territori que comparteixen home i animal amb sorprenent realisme i una visceral sensualitat totalment convincent. Abandonat als quatre anys, Romochka aconsegueix sobreviure a la fam i al fred gràcies a un grup de gossos sense amo. Al fosc soterrani que els serveix de cau, immers en un nou món d'olors intensos, carícies i grunys, el petit creixerà sa i aprendrà amb rapidesa la rudimentària vida dels cans, fent gala d'una gran intel·ligència i, sobretot, d'una sorprenent capacitat d'adaptació. Anys després, aquestes mateixes qualitats seran la seva millor carta per a intentar tornar a la societat.
Puigdevall, Ponç . Un dia tranquil. Barcelona : Tusquets, 2010 .
Resum : Nicolau Batet, sotmès a l'energia de l'error, vol fugir de la teranyina ruïnosa que l'encercla a la ciutat on viu i emprèn un viatge estrany cap al seu poble natal, a la costa. L'excusa és que l'han convidat a la festa d'aniversari del casament d'uns amics de joventut, però des que hi arriba constata que tot ha canviat i que res no pot ser igual a l'edat de les il·lusions, a pesar que encara hi ha un lligam amb el grup d'amics que retroba: la preocupació única de tothom per la set. A través d'un seguiment minuciós de les peripècies extraordinàries i banals de Nicolau Batet i els seus amics, una atmosfera de raresa s'imposa en l'ànim de cadascú a mesura que l'absència de l'amfitriona en el seu dia de glòria esdevé una desaparició real. Aquest dia, Nicolau Batet, sabrà que viure és obstinar-se a abolir un record. "Un dia tranquil" és una novel·la alegre sobre el fracàs.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Pinte
Insta