Presentació

" Rates de biblioteca"

Sovint es fa servir l'expressió: és una " rata de biblioteca", per descriure  una persona seriosa, estudiosa i, fins i tot, avorrida.... res  més lluny de la realitat. El coneixement no ha de ser avorrit, aprendre, buscar informació..., pot ser molt gratificant, ja que ens ajuda a interpretar el món que ens envolta i ens forma com a persones amb criteri propi. Així mateix, els contes i les novel.les fan volar la nostra imaginació, ens transportan a altres móns, a altres èpoques, ens ajuden a somiar... I és que la lectura és una activitat que desenvolupa el cervell, ens permet imaginar, ens distreu i evadeix, ens ofereix bons moments i sobretot ens fa més lliures. Però aquesta no pot ser mai imposada, ens ha de venir bé llegir, n' hem de gaudir, ha de ser sobretot un plaer.

Les biblioteques com a centres receptors i divulgadors de llibres han anat evolucionant al llarg del temps i ja no són aquells llocs silenciosos, temples del saber, on només hi havia llibres. Ara, són més acollidores, amb espais més amplis, còmodes i agradables. A més dels llibres es deixen en préstec altres tipus de documents: DVD, CD, revistes..., i  en algunes s' hi  poden veure pel·licules i escoltar música. També són més dinàmiques i s' hi fan diferents activitats per apropar  la lectura a tots els ciutadans.

A la Biblioteca de Campdevànol en tenim un munt de llibres i, malgrat ser una biblioteca d' un poble petit, disposa  d' un molt bon fons en obres de referència (enciclopèdies, atles, diccionaris), un bon fons en llibres de coneixement i moltíssimes novel.les. També té una secció infantil, que a banda  de llibres de coneixement està molt ben proveïda de llibres d' imaginació per a totes les edats, des de contes per als més menuts, fins a novel·la juvenil. Hi ha una secció amb vídeos, DVD, CD i un altre amb revistes i diaris. També disposem de quatre ordinadors amb connexió a Internet.

Unes pinzellades de la seva història

La Biblioteca es va inaugurar per la Festa Major de l' any 1973, al Centre Cívic, abans anomenat cooperativa "La Confiança". Es va ubicar a la primera planta, on hi havia hagut  el bar del cinema. Sembla ser que els primers anys es van dedicar a l' adquisició de llibres, ja que no hi va haver servei de préstec fins a l' any 1979.El primer soci del qual hi ha constància data del 3 de setembre de 1979, i va ser el Sr. Joan Carreras i Sala, aleshores regidor  de Cultura.

L' any 1995 es va traslladar a la planta baixa del mateix edifici. La van inagurar el mes d'abril l'alcalde Jordi Colomer i la regidora de Cultura Montserrat Pujol. El nou espai és de més fàcil accés i reuneix les condicions esmentades abans.

Us convidem a visitar-la.

Apa!!!  Animeu-vos!

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face