Dossier de premsa

Cuina higiènica de Quaresma

06 de febrer de 2012 | El Punt

El grup Cuines de la Vall de Camprodon du a terme la temporada gastronòmica dedicada a la matança del porc i a la del període quaresmal. Onze establiments ofereixen plats tradicionals

Higiènica i saludable són els dos adjectius amb què el grup de restauradors de Cuines de la Vall de Camprodon han utilitzat per definir les quatre setmanes de penitència que la religió catòlica anomena Quaresma. És el període del rebost tancat i, per tant, dels secrets seculars de la conservació de la carn de porc en aquest espai de la casa, prohibit des de l'endemà del Dijous Llarder fins a la Pasqua de Resurrecció.

La matança comporta, segons fonts d'aquest grup, un canvi en l'alimentació, perquè els productes acabats d'elaborar necessiten temps per assecar-se i per ser consumibles. “Nosaltres en fem una lectura en clau pràctica, de la Quaresma: l'abstinència de la carn és fruit del saber...

Font de l'article:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/503614-cuina-higienica-de-quaresma.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=mes&utm_source=rss&utm_medium=mes&utm_campaign=rss


Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Llicència Els continguts d’aquesta publicació estan subjectes a una llicència de Reconeixement - No comercial - Compartir 3.0 de Creative Commons.
Se’n permet còpia, distribució i comunicació pública sense ús comercial, sempre que se’n citi l’autoria i la distribució de les possibles obres derivades i es faci amb una llicència igual a la que regula l’obra original. La llicència completa es pot consultar a: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube