Guies de lectura
Image

Cuina higiènica de Quaresma

(El Punt. ).
El Punt Avui. Comarques Gironines 06-02-2012 Pàgina 11
Dossier de premsa

Resum:

Higiènica i saludable són els dos adjectius amb què el grup de restauradors de Cuines de la Vall de Camprodon han utilitzat per definir les quatre setmanes de penitència que la religió catòlica anomena Quaresma. És el període del rebost tancat i, per tant, dels secrets seculars de la conservació de la carn de porc en aquest espai de la casa, prohibit des de l'endemà del Dijous Llarder fins a la Pasqua de Resurrecció.

La matança comporta, segons fonts d'aquest grup, un canvi en l'alimentació, perquè els productes acabats d'elaborar necessiten temps per assecar-se i per ser consumibles. “Nosaltres en fem una lectura en clau pràctica, de la Quaresma: l'abstinència de la carn és fruit del saber...

Font de l'article:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/503614-cuina-higienica-de-quaresma.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=mes&utm_source=rss&utm_medium=mes&utm_campaign=rss