És notícia

...

Presentació del llibre d'un antic metge de Les Planes per una causa solidària

Joan Llauró i Mossèn Jesús Calm durant la presentació

Més de seixanta persones van assistir el passat divendres a la presentació del llibre "Confidències i altres pecats" de Joan Llauró a la Biblioteca Maria de Jonquers de Les Planes d'Hostoles. Joan Llauró va ser metge de la població de l'any 1970 al 1973, "hi vaig arribar amb vint-i-cinc i torno amb setanta-u, tot un recorregut, tota una vida", va manifestar durant l'acte.

El llibre presenta, amb grans dosis d'humor i sensibilitat, situacions i personatges inspirats en les seves estades a Sud-amèrica, concretament al Perú i Paraguay. El mossèn de la població, mossèn Jesús Calm i Masó, va ser l'encarregat de presentar i llegir alguns dels passatges del llibre. La vida del mossèn també es troba estretament lligada al continent sud-americà, doncs hi va viure durant més de vint anys. Segons va explicar el metge,  acostumava a viatjar a aquest continent "per higiene personal, per calibrar determinades coses".

La presentació de Llauró va anar acompanyada de la projecció de fotografies dels diferents indrets dels quals se'n parla al llibre, principalment els entorns del riu Amazones. Però la presentació va acabar a Nicaragua, país que ha trasbalsat la vida del metge jubilat, i que el va portar a crear l' Associació d'Ajut per a Nens de Nicaragua. Per mitjà d'aquesta associació i amb els seus coneixements com a metge, li han permès transformar i millorar la vida i la salut d'infants que vivien en situacions d'extrema misèria. Des d'aleshores, passa mig any a Nicaragua i mig any a Catalunya buscant fons per a aquest projecte. Part dels beneficis de la venta del llibre "Confidències i altres pecats", de l'editorial Gregal, es destinen a l'ONG.

La presentació va acabar amb la signatura i dedicatòries de llibres i moltes emocions compartides. "Porto un munt de presentacions, i avui és especialment veritat, estic encantat d'estar aquí i amb vosaltres", va manifestar Llauró.

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

dilluns, dimarts, dijous i divendres de 15:30h a 18:30 h
dimecres de 15h a 18 h

CONTACTE

C. de Migdia, 1

17856 Castellfollit de la Roca

Tf. 972294292

biblioteca@castellfollit.cat

SEGUEIX-NOS!