És notícia

...

Ja es pot consultar en format digital a través de la web de la biblioteca el fons patrimonial de la Cambra Agrària.

L’any 2011 la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués va rebre una subvenció de 10.833 € del Ministerio de Cultura i de la Diputació de Girona per a la creació de recursos i la seva difusió i preservació mitjançant repositoris.
Això va permetre digitalitzar una part del fons patrimonial de la Cambra Agrària dipositat a l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries, que consta d’uns 222 documents corresponents als anys 1537 -1916.
El fons va ser incorporat a l’arxiu l’any 1994 juntament amb documents, actes i comptabilitat del Centre d’Acció Social (1911-1922) i del sindicat Centre Agrícola i Social. Una part d’aquestes monografies porten el segell de la Biblioteca Parroquial Popular i un número d’identificació, que possiblement faci referència a l’antiga biblioteca de la parròquia que s’acabà annexionant amb la del Centre agrícola i social, donada la vinculació entre ambdues entitats. D’aquesta col•lecció destaquem el llibre més antic, editat el 1537 i escrit per Dionís Cartoixà, el qual compta amb una singular enquadernació de pell sobre fusta d’estil mossàrab, és tracta d’un exemplar únic.

 



A partir d’aquesta setmana ja es pot consultar aquest fons patrimonial digitalitzat a través de la web de la biblioteca:
www.bibgirona.cat/biblioteca/castello-empuries
http://pandora.bibgirona.net/castello/

En total hi ha 110 documents dels segles XVI al XIX que es poden descarregar a text complet.
El projecte, finançat al 100%, ha estat gestionat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.

Pròximament aquest fons també es podrà consultar a través del buscador de repositoris digitals Eureca! (eureca.cultura.gencat.cat) i del recol•lector Hispania del Ministeri de Cultura (roai.mcu.es/es/inicio/inicio.cmd), que són portals reuneixen les col•leccions digitals d’arxius, biblioteques i museus i hi donen accés, permetent la consulta de tot tipus de materials (manuscrits, llibres impresos...) del patrimoni bibliogràfic català i espanyol.

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. Dissabtes de 10 a 13 h.
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20 h.

CONTACTE

Pl. de les Monges, 2

17486 Castelló d'Empúries

Tf. 972250611

biblioteca@castello.cat

SEGUEIX-NOS!