És notícia

...

Mediterrània Viva, una exposició i un munt d’activitats per descobrir el nostre litoral més pròxim

L’Ecomuseu-Farinera acull l’exposició Mediterrània Viva, entre dues aigües. Dels Aiguamolls a les Illes Medes, organitzada conjuntament amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Natural del Montgrí les Illes Medes i el Baix Ter i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, amb el suport de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura i la Diputació de Girona.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 21 de juliol de 2013 a les noves instal·lacions de l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, recrea un viatge que porta des dels Aiguamolls de l’Empordà fins a les Illes Medes, tot mostrant els valors naturals. Pel camí descobrirem mil i una sorpreses, podrem tocar diferents aus i peixos, escoltarem els sons dels dofins i aprendrem a estimar encara més l’extraordinària biodiversitat del medi marí de la Mediterrània.

L’exposició ha estat concebuda molt didàcticament. A partir de diferents elements que ens apropen a tocar de la zona on baten les onades, els fons sorrencs de les illes, les profunditats de les coves submarines o la flora i fauna, els visitants es veuen submergits en un meravellós espectacle marí, talment com si estiguessin bussejant.

Amb aquesta exposició segueix l’estreta col·laboració entre l’Ecomuseu-Farinera i la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués per tal de crear propostes complementàries. La Biblioteca ha elaborat un recull bibliogràfic d’obres que tracten la temàtica del mar per tal que qualsevol persona que visiti la mostra a l’Ecomuseu-Farinera i tingui ganes d’ampliar els seus coneixements sobre aquesta temàtica ho pugui fer.

També hem elaborat conjuntament una proposta educativa dirigida a les escoles. Un joc-qüestionari sobre el Mar, que proposa als alumnes saber més sobre els Aiguamolls i les Illes Medes tot visitant l’exposició al museu i remenant entre els llibres de la biblioteca. La proposta ha tingut ja una bona acollida en la comunitat educativa i el pròxim dijous, dia 28 de febrer, participaran en l’activitat els primers escolars vinguts de l’escola Vicens Vives de Roses.

Finalment, el dimecres 20 de març, a les 17h, la Biblioteca oferirà una sessió de l’hora del conte que porta per títol: Contes del mar, a càrrec de la companyia Va de Contes.

 

 

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. Dissabtes de 10 a 13 h.
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20 h.

CONTACTE

Pl. de les Monges, 2

17486 Castelló d'Empúries

Tf. 972250611

biblioteca@castello.cat

SEGUEIX-NOS!