És notícia

...

Inèdits. Miquel Capalleras i Carles Fages de Climent, a l’Ecomuseu-Farinera

El proper divendres 5 d’abril, l’Ecomuseu-Farinera inaugura l’exposició temporal: Inèdits. Miquel Capalleras i Carles Fages de Climent.

Es tracta d’una retrospectiva de l’obra d’aquest pintor altempordanès, en la que s’exposen una trentena d’obres que permeten fer un repàs de les diferents etapes estilístiques del pintor. D'acord amb la voluntat manifesta de l'artista, es vol presentar la seva obra com un tot unitari, com el document vital que és. Vol ser també un homenatge a un pintor que sacrificà el seu esteticisme reconegut per convertir la pintura en un posicionament moral i polític explícit davant del món.

Es podran veure per primera vegada, els dibuixos amb que Miquel Capalleras il·lustrà el poemari Zoo (1968) de Carles Fages de Climent, ambdós inèdits fins ara. El pintor i el poeta van mantenir una estreta relació d’amistat durant els últims anys de vida de Fages, quan aquest s’establí a la pensió de Can Roca de Figueres, on va estar sempre acompanyat i envoltat d’un grup d’artistes i poetesses de la comarca, com: Joan Sibecas, Josep Ministral, Josep Subirats, Montserrat Vayreda, Evarist Vallès...

Val a dir que l’Arxiu Carles Fages de Climent i l’editorial Brau estan editant l’obra que es presentarà per Sant Jordi.

La mostra es podrà veure fins el 2 de juny, l’entrada és gratuïta, en els horaris d’obertura del museu.

Per aquesta exposició la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués ha elaborat una guia de lectura sobre Carles Fages de Climent per tal que qualsevol persona que ho desitgi pugui ampliar els seus coneixements sobre el tema.

I finalment, també s’ha preparat una activitat conjunta dirigida a les famílies, que es realitzarà durant el mes de maig, en la que els pares, mares i fills podran descobrir la poesia de Carles Fages de Climent d’una manera lúdica.

 

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. Dissabtes de 10 a 13 h.
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20 h.

CONTACTE

Pl. de les Monges, 2

17486 Castelló d'Empúries

Tf. 972250611

biblioteca@castello.cat

SEGUEIX-NOS!