És notícia

...

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: MOROS, JUEUS I CRISTIANS EN TERRA CATALANA: MEMÒRIA DEL NOSTRE PASSAT

El divendres 7 de juliol, a les 20:00 h. a la Biblioteca municipal Ramon Bordas i Estragués (Capella de Santa Clara), tindrà lloc la presentació del llibre: Moros, jueus i cristians en terra catalana: Memòria del nostre passat, de Dolors Bramon.
Dolors Bramon és doctora en filosofia i lletres i en història medieval per la UB. Professora de la Universitat de Barcelona i de l’Institut superior de ciències religioses de Barcelona. Estudiosa del passat del territori català, és autora, entre d’altres, de Contra moros i jueus (1981); De quan érem, o no, musulmans: Textos del 713 al 2010 (2002) i Mots i remots (16 estudis d’història i de toponímia catalanes) (2002). L’acompanyarà Sílvia Planas Marcè, directora de l’Institut d’Estudis Nahmànides i del Museu d’història dels jueus de Girona.

El llibre que es presenta i que ha estat editat per Pagès editors, és un estudi sobre el passat de les terres catalanes que s’inicia amb la invasió islàmica (713) i prossegueix al llarg de l’edat mitjana i moderna fins a l’expulsió dels moriscos (1609-1614). Es detallen les complexes relacions entre els tres grups principals (moros, jueus i cristians) que conformaren la societat hispànica i s’inclou també, les empremtes que aquest passat ha deixat a la nostra idiosincràsia i a la nostra cultura i com es poden resseguir encara a l’època actual.

L’acte està organitzat conjuntament per l’Arxiu municipal de Castelló d’Empúries i la Biblioteca municipal Ramon Bordas i Estragués.

 

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. Dissabtes de 10 a 13 h.
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20 h.

CONTACTE

Pl. de les Monges, 2

17486 Castelló d'Empúries

Tf. 972250611

biblioteca@castello.cat

SEGUEIX-NOS!