És notícia

...

Exposició: CU-CUT! (1902/1912) Sàtira política en temps trasbalsats

Del 5 al 26 de juny a la biblioteca Ramon Bordas i Estragués.

Cu-Cut! fou una revista que va revolucionar el panorama de la premsa satírica catalana durant la primera dècada del segle XX. Les seves pàgines van permetre l'eclosió d'alguns dels nostres millors dibuixants, com Junceda, Cornet, Apa o Opisso. La seva existència, sotragada per l'assalt de més de 300 militars a la redacció la tardor de 1905, va estar plena de suspensions, multes i polèmiques. Després de la desaparició de la revista per motius polítics, el 1912, el seu esperit mordaç va perviure en altres publicacions, i el seu llegat ha deixat una empremta en la nostra història.
                                                                                           
L’exposició, que ha estat produïda per TantaTinta i cedida per l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, consta de 12 plafons Roll-up. Afegir que la biblioteca contarà també amb l’exhibició d’originals de la revista que han estat cedits temporalment per la mostra, per un castelloní, Pere Puig i Sala, de la seva biblioteca particular. Aquests originals, que corresponent als anys 1903, 1904, 1906 i 1909, complementen les informacions dels panells.

                                                                               
Aquesta exposició té com a objectiu acostar al públic d'avui a aquella revista emblemàtica i a l'equip d'artistes i periodistes que hi havia al darrere.
Per això, proposem un recorregut per les pàgines de Cu-Cut!, per les seves caricatures carregades de mordacitat i pels fets històrics que va retratar amb la seva mirada satírica.




 

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. Dissabtes de 10 a 13 h.
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20 h.

CONTACTE

Pl. de les Monges, 2

17486 Castelló d'Empúries

Tf. 972250611

biblioteca@castello.cat

SEGUEIX-NOS!