És notícia

...

La Biblioteca Ramon Bordas i Estragués i l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries se sumen al projecte XATIC.

El projecte XATIC consisteix en col•laborar en la difusió i la dinamització de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) a través de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i, més especialment, de les biblioteques públiques properes als museus integrats a XATIC i aprofitar aquesta col•laboració per dinamitzar la lectura a partir de temes relacionats amb la cultura industrial de Catalunya.

Atès que l’Ecomuseu-Farinera i la biblioteca de Castelló ja havien realitzat activitats conjuntes, que beneficiaven la dinàmica d’ambdós equipaments, i donat que són dos equipaments del municipi molt pròxims, s’ha cregut oportú sumar-nos també a aquesta iniciativa.

La primera acció que es durà a terme és el Concurs Conèixer XATIC. És tracta d’un concurs obert als usuaris de les biblioteques, on cada setmana es farà un sorteig d’entrades a dos dels museus integrats en la Xarxa. El concurs durarà fins a començaments de desembre i funcionarà de la següent manera: cada setmana es presentaran al Facebook del Servei de Biblioteques dos museus o equipaments i es farà una pregunta sobre l’equipament a través del Twitter i els primers que la responguin guanyaran una entrada doble pel museu indicat. En total hi participaran 24 equipaments i tindrà una durada de 12 setmanes. La primera setmana, concretament el dilluns 15 de setembre, una de les preguntes del concurs serà sobre l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries.

Més endavant també es realitzaran altres iniciatives, com ara una sessió de contes “La Turbina Francis i els farinons”, un conte infantil sobre l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, que tindrà lloc el dia 15 de novembre a la biblioteca i tot seguit el taller: “El Petit Moliner” pera aprendre tot jugant com era un molí d’aigua, que es durà a terme a l’Ecomuseu-Farinera. També hi ha prevista la realització d’una guia de lectura sobre la cultura industrial de Catalunya, que es difondrà a través dels dos equipaments.

Animeu-se a participar al concurs i a conèixer als museus de casa nostra!!!

                                                               

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. Dissabtes de 10 a 13 h.
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20 h.

CONTACTE

Pl. de les Monges, 2

17486 Castelló d'Empúries

Tf. 972250611

biblioteca@castello.cat

SEGUEIX-NOS!