És notícia

...

Comença la campanya “A punt per llegir” a Castelló d’Empúries i a la resta de la comarca de l’Alt Empordà.

La biblioteca Ramon Bordas i Estragués forma part del Grup de treball BibliotecAE (Grup de treball de biblioteques públiques de l’Alt Empordà). Aquest grup de treball i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà han elaborat de forma conjunta un projecte, amb la intencionalitat de dur a terme diferents propostes a l’entorn del foment de la lectura en l’àmbit familiar.
I en aquests moments s’ha iniciat la campanya A punt de llegir, que consisteix en posar èmfasi, a través dels centres escolars i les biblioteques, en la necessitat de llegir a casa, de llegir en família, mitjançant recomanacions lectores i activitats (sessions de contes, tallers...). a l’entorn de diferents temàtiques, que l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica del SEAE han seleccionat. Divuit temàtiques en referència als trets més significatius de la personalitat en cada franja d’edat, des de P3 a 4t d’ESO, com ara la por, la timidesa, el racisme etc i les biblioteques de la comarca han realitzat una selecció de documents sobre aquests àmbits.


Els alumnes de tots els centres educatius de Castelló d’Empúries, de la mateixa forma que la resta de centres de la comarca, rebran cada trimestre, juntament amb l’informe de notes, un punt de llibre on trobaran una recomanació d’un conte o llibre adequat a l’edat i moment evolutiu de l’alumne. Cada temàtica dels punts de llibre va acompanyada d’una guia lectora que amplia la informació amb 6 nous llibres o contes i un llibre per a adults. La biblioteca Ramon Bordas i Estragués també disposarà d’un nombre limitat dels exemplars recomanats, que estaran identificats amb logotip. Paral•lelament la biblioteca de Castelló realitzarà diverses activats en relació als temes tractats. La primera activitat serà una sessió de contes, que es realitzarà el 21 de gener a les 17 h. i que porta per títol “Contes per menjar-se la por”.




Aquest projecte, que es va iniciar l’any 2013, contempla la realització de 14 accions a desenvolupar durant els cursos 2013-2014 i 2014-2015, algunes de les quals ja s’han fet efectives de forma satisfactòria com ara els “Tallers d’Escriptura Creativa (TEC)”, “Una re/cerca amb èxit”, etc… Podeu trobar tota la informació que fa referència a l’activitat a l’enllaç següent: https://sites.google.com/a/xtec.cat/a-punt-de-llegir/.


La proposta ha estat possible gràcies a la implicació de diferents administracions: El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i 10 ajuntaments de la comarca amb biblioteca.
Des de casa, des dels centres educatius, des de les biblioteques, podem ajudar els nostres infants i joves a establir una relació afectiva amb la lectura, oferint bons models lectors i proporcionant un context on puguin veure que la lectura és important.

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. Dissabtes de 10 a 13 h.
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20 h.

CONTACTE

Pl. de les Monges, 2

17486 Castelló d'Empúries

Tf. 972250611

biblioteca@castello.cat

SEGUEIX-NOS!