És notícia

...

Celebració del 10è aniversari de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués

Per celebrar el 10è aniversari hem preparat tot un seguit d’activitats que es duran a terme el proper dissabte 9 de juliol:

 19:30 h. Inauguració retolació artística de la Biblioteca. Idea i disseny de Pilar Farrès. A càrrec de l’Alcalde i la pròpia artista multidisciplicar.

 A continuació presentació de l’escriptora “De Capçalera” de la Biblioteca de Castelló d’Empúries, la Sra. M. Mercè Cuartiella.

 20:00 h. Concert: CRIS JUANICO amb Lluís Gonzalez Trio.

 I per acabar, us convidarem a un petit piscolabis.

Tots els actes són gratuïts i TOTHOM hi està convidat!!!

El juliol de 2006, ara fa 10 anys, l’equipament de la biblioteca pública de Castelló d’Empúries obria les portes: un nou espai de més de 900m2 dividits en tres plantes per poder gaudir de la lectura, per trobar informació, per aprendre, per connectar-se a les xarxes socials, un espai per a la cultura, una opció de lleure i un punt de trobada per a tots els castellonins, que des d’aquest moment formava part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Atès que una de les missions de les biblioteques públiques és facilitar l’accés a les expressions culturals de totes les manifestacions artístiques, s’ha volgut que escultura, música i com no literatura, estiguin representades en el nostre 10è aniversari:

Pilar Farrés, una artista multidisciplinar castellonina amb una llarga i consolidada trajectòria que ha exposat i participat en diverses exposicions i certàmens artístics arreu de Catalunya, França i Espanya, ha dissenyat i projectat la retolació artística exterior de la biblioteca. Farrés, que des de fa anys explora la seva creativitat artística treballant diferents tècniques i disciplines, ha trobat en l’austeritat i l’elegància dels materials i les formes naturals, una força expressiva única per a les seves creacions. La retolació artística de la biblioteca, que es presentarà aquest 9 de juliol, embellirà la façana de la biblioteca.

També aprofitem aquesta ocasió per presentar l’escriptora DE CAPÇALERA de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués. Enguany la nostra biblioteca s’ha sumat a aquest projecte, impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), que proposa que les biblioteques reconeguin de manera preferent a un autor/autora de trajectòria literària contrastada, que sigui present en la vida cultural de la biblioteca. En aquest cas, hem tingut la sort de poder comptar amb l’escriptora M. Mercè Cuartiella, filòloga que ha dut a terme una intensa activitat cultural i és autora de diverses obres, com ara Germans, gairebé bessons, novel•la guardonada amb el Premi Llibreter 2012 i de Gent que tu coneixes, un recull de contes, què fou Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions 2014, entre d’altres publicacions.

I a les 20:00 h. podrem gaudir de la música de CRIS JUANICO amb Lluís Gonzalez Trio. Cris Juanico, que fa més de 25 anys es dedica professionalment al món de la música, va formar part de grups com Ja T’ho Diré o Menaix a Truà i l’any 2002 inicia la seva carrera en solitari. Al seu darrera té una amplia discografia com ara F(a)usta, Dues pedres, Pedres que rallen etc. i en aquest concert ens oferirà una mostra de la seva carrera artística.

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. Dissabtes de 10 a 13 h.
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20 h.

CONTACTE

Pl. de les Monges, 2

17486 Castelló d'Empúries

Tf. 972250611

biblioteca@castello.cat

SEGUEIX-NOS!