Dossier de premsa

“Fem un esforç de conservació d’un producte autòcton que té poc premi”

18 de març de 2019 | El Punt

Pionera en la recuperació del fajol, un producte emblemàtic a la Garrotxa i que havia desaparegut a mitjan segle passat, mentre a altres països com ara el Japó és fonamental

El conreu del fajol, el ‘trigo sarraceno’ en castellà, conegut també com blat negre, blat sarraí o cairut, havia desaparegut del tot a Catalunya i a la resta de l’Estat. Com és que vau decidir recuperar-lo?El meu pare va ser un dels últims que van plantar fajol en aquesta zona. Al mateix camp hi feien naps, blat de moro i fajol, i fins i tot en alguns casos, a més, hi sembraven el fenc pel mig. Ho va deixar a mitjans dels anys seixanta. Van passar vint anys en què ningú parlava del fajol. S’havia abandonat completament. A mitjans dels vuitanta ho vam recuperar una mica per casualitat i gràcies a una saca de llavors que varen trobar a casa. Les vam sembrar i en van néixer pocs, però ja es ...

Font de l'article:
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1569734-fem-un-esforc-de-conservacio-d-un-producte-autocton-que-te-poc-premi.html


Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Insta