Guies de lectura
Image

“Fem un esforç de conservació d’un producte autòcton que té poc premi”

(El Punt. ).
El Punt Avui. Girona 18-03-2019, Pàgina 52 pEl Punt Avui. Nacional 18-03-2019, Pàgina 40
Dossier de premsa

Resum:

El conreu del fajol, el ‘trigo sarraceno’ en castellà, conegut també com blat negre, blat sarraí o cairut, havia desaparegut del tot a Catalunya i a la resta de l’Estat. Com és que vau decidir recuperar-lo?El meu pare va ser un dels últims que van plantar fajol en aquesta zona. Al mateix camp hi feien naps, blat de moro i fajol, i fins i tot en alguns casos, a més, hi sembraven el fenc pel mig. Ho va deixar a mitjans dels anys seixanta. Van passar vint anys en què ningú parlava del fajol. S’havia abandonat completament. A mitjans dels vuitanta ho vam recuperar una mica per casualitat i gràcies a una saca de llavors que varen trobar a casa. Les vam sembrar i en van néixer pocs, però ja es ...

Font de l'article:
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1569734-fem-un-esforc-de-conservacio-d-un-producte-autocton-que-te-poc-premi.html