Dossier de premsa

Àlies Quim

10 de març de 2018 | Diari de Girona

El quim és la massa líquida i espessa en què es converteix el bol alimentari per la digestió gàstrica. O sigui, tal com podria haver dit Josep Pla, el quim és allò que hem menjat, però no en el seu vessant cultural o gastronòmic sinó més prosaic, just abans d'entrar en els meandres dels intestins. En castellà en diuen quimo i també de manera semblant en gairebé totes les llengües conegudes, perquè prové del llatí chymus, que a la vegada es va manllevar del grec antic khymós, que vol dir «suc».

Però Quim també és un diminutiu de Joaquim, un nom que deriva de l'hebreu Yehoyaqim, que vol dir «Aixecat per Jehovà». Segons la tradició cristiana, Joaquim va ser el pare de Maria i s'ha utilitza...

Font de l'article:
http://www.diaridegirona.cat/girona/2018/03/10/alies-quim/900385.html?utm_source=rss


Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Insta