Agenda

Les ombres fugaces, de Christian Guay-Poliquin

Club de lectura - Tertúlia literària

Comentarem la novel·la Les ombres fugaces de Christian Guay-Poliquin, traducció del francès de Marta Marfany (Edicions del Periscopi).

Està inspirada en una ruta excursionista de més de 300 km pel Sender dels Apalatxes que l'autor va recórrer l'any 2014, junt amb un amic.
En un món postapocalíptic, fosc i inhòspit, el jove protagonista de la novel·la (el mateix de les seves dues primeres obres) emprèn un viatge a peu per retrobar la seva família, que ha trobat refugi en un llunyà campament de caça. Pel camí coneix un nen, l'Olio, que l'acompanyarà en el seu itinerari a través dels boscos salvatges.
Els capítols marquen el temps de les jornades de marxa (com a El pes de la neu feien els centímetres de neu caiguda) i el relat pren la forma d'un quadern de viatge.

Christian Guay-Poliquin va néixer l'any 1982, a Saint-Armand (Quebec, Canadà), un poble petit proper a la frontera amb els Estats Units. Als 17 anys es va traslladar a Mont-real per estudiar Literatura. Ha fet estades a Espanya (a la Universitat de la Rioja) i a diferents països de Sud-amèrica, i per això parla un castellà molt correcte. Als 34 anys va decidir deixar la vida a ciutat i tornar al seu poble, per retrobar-hi la calma i el contacte amb la natura. Viu al bosc i en família, amb la seva dona i el seu fill. I continua treballant en la seva tesi doctoral sobre la narrativa del caça del segle XX.
Es va iniciar en la novel·la l'any 2013, amb Le fil des kilomètres (inèdita aquí). L'èxit arribà amb la segona, El pes de la neu, tres anys més tard. Les ombres fugaces és la tercera. Les tres obres tenen el mateix protagonista anònim, però son relats independents.
Escriu en francès i treballa i depura molt els seus textos. Reconeix que la mort del seu pare, quan tenia 16 anys, l'ha marcat com a escriptor.

 

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

Parc dels Països Catalans, 1

17230 Palamós

Tel. 972600708

biblioteca@palamos.cat

HORARIS

Matins: de dilluns a dissabte de 09.30 a 13.30 h
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 19 h

SEGUEIX-NOS!