Normes d'ús

NORMES D'ÚS

1. L’accés a la Biblioteca és lliure i gratuït per a tothom.

2. Els menors de 7 anys només poden accedir-hi acompanyats d’un adult . En cas que es quedin sols, la Biblioteca no es fa responsable del seu control ni de les seves sortides.

3. Els usuaris han d’evitar:
- menjar, beure o fumar
- escriure o fer senyals en cap document.
- reservar punts de lectura
- malmetre o maltractar qualsevol dels béns mobles i immobles que integren el conjunt de la Biblioteca.
- canviar de lloc el mobiliari i els equipaments de la Biblioteca
- connectar els telèfons mòbils sense mode silenciat i contestar les trucades dins les instal·lacions.

4. En la utilització dels espais es prioritzen les consultes del fons de la Biblioteca per sobre de l’estudi, treball o lectura amb material particulars.

5. Durant els mesos d’estiu la biblioteca disposa d’un espai de lectura a l’exterior (Pl. del Claustre). En aquest espai es permet la consulta lliure de diaris i revistes. Si es vol consultar un altre tipus de material l’usuari haurà d’endur-s’ho en préstec i retornar-lo un cop hagi acabat la consulta.

PRÉSTEC DE DOCUMENTS

1. Per endur-se documents en préstec és necessari el carnet de la Biblioteca. Si en el moment del préstec no disposeu d’aquest carnet heu de presentar un document que us identifiqui. És imprescindible la presentació d’un carnet per retirar un document

2. El carnet és gratuït. Per aconseguir-ho heu d’omplir una butlleta amb les dades personals i dur un document identificatiu (DNI o passaport) per contrastar les dades

3. La renovació del carnet de la biblioteca en cas de pèrdua o desperfecte té un cost de 2 €

4. Són exclosos de préstec els documents següents: diccionaris, enciclopèdies, atles, el número corrent de les revistes i diaris i tot aquell document que de manera puntual la biblioteca consideri que no pot ser prestat

5. El temps màxim de préstec per a llibres, revistes i àudiovisuals (CD i DVD) és de 30 dies

6. Es poden demanar pròrrogues, fins un màxim de cinc, pel mateix termini que el préstec (30 dies) sempre que aquell document no estigui reservat per cap usuari. La pròrroga es pot demanar personalment, per telèfon o per correu electrònic.

7. En el cas de pèrdua o desperfecte d’un document l’usuari té l’obligació de reposar-lo o pagar-lo. El cost de la compra és el següent:
Llibre segons preu de mercat tenint en compte l’ISBN
Revista segons preu de mercat
CD 18 €
DVD 18 €
Contenidor de CD o DVD 10€

8. El retard en la devolució dels documents prestats està penalitzat: cada dia de retard en la devolució representa un punt per dia i document. Quan l’usuari arriba a 90 punts s’interromp temporalment el servei de préstec.

FOTOCÒPIES

1. Només es fan fotocòpies dels documents exclosos de préstec

2. És un servei de pagament i els preus són els següents:
1 full DIN A4 0’15 €
1 full DIN A3 0’20 €
1 full DIN A4 dues cares 0’30 €

3. L’usuari del servei ha d’observar les normes legals vigents en matèria d’escrits, publicacions, reproduccions o còpies

El no compliment d’aquestes normes d’ús així com de les normes de convivència bàsiques en qualsevol servei públic suposa la interrupció de la prestació del servei i de l’accés als equipaments.

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face