Serveis de la Biblioteca

La biblioteca Lambert Mata  us ofereix:

 • Atenció personalitzada: de tot un equip de professionals en tot allò que necessiteu saber sobre el funcionament i l´ús de la biblioteca.
 • Consulta i lectura en sala de tots els documents de la biblioteca. La consulta del fons Mata és restringida i reservada als estudiosos. Els dies reservats a la consulta d´aquest fons són dilluns, dimarts i dijous de 10 h a 14 h i les demandes es faran amb antelació per telèfon al 972700711 o per correu electrònic a biblioteca@ajripoll.cat indicant  quins documents es volen consultar.
 • Servei de préstec: permet retirar de la biblioteca tot tipus de documents excepte les obres de referència, enciclopèdies i diccionaris, la premsa diària, els últims números de les revistes, alguns documents de la col•lecció local i els documents del fons Mata i tots aquells documents que per la seva raresa o pel seu valor les biblioteques considerin que no poden sortir en préstec.

Amb aquest servei us podreu endur simultàniament i durant 30 dies:
- 15 llibres
- 5 DVD
- 5 CD
- 5 Revistes
Només es permetrà:
- 1 Novetat de cada tipus de document per carnet (1 llibre, 1 cd, etc.).
- Un màxim de 3 documents d´una matèria determinada (p.ex.: 3 llibres d'infermeria).
Per fer ús d´aquest servei cal estar en possessió del carnet de la biblioteca, que és únic per a totes les biblioteques de Catalunya. S´obtindrà prèvia presentació del DNI o NIE i el pagament d´1€. Cal l´autorització dels pares per als menors de 14 anys. El carnet és personal i intransferible.
En cas que calgui refer el carnet per pèrdua, sense justificació fefaent, aquest servei comportarà el pagament de 5€

 • Servei de préstec a entitats, col•lectius, associacions, escoles.
 • Servei de préstec a domicili per a persones malaltes, hospitalitzades o amb problemes de mobilitat, etc.
 • Préstec interbibliotecari. A través d´aquest servei es podrà aconseguir gratuïtament material de la Central de Préstec i de les altres biblioteques de la demarcació de Girona, Tarragona i Lleida integrades dins el Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Estaran exclosos d´aquest servei, les novetats editorials, alguns llibres de la col•lecció local i tots aquells documents que per la seva raresa o pel seu valor les biblioteques considerin que no poden sortir en préstec.
 • Bústia de retorn que permet a l´usuari deixar els documents prestats fora de l´horari d´obertura de la biblioteca.
 • Consulta a Internet per a majors de 14 anys, gestionada pel programa Punt Xarxa que permet a l´usuari, d´una manera gratuïta, disposar de quinze sessions mensuals de connexió. Els menors de 14 anys disposen d´un ordinador a la sala infantil que tan sols podrà ser utilitzat per realitzar treballs escolars i cerca d´informació, no es podrà utilitzar per jugar, xatejar o connectar-se a xarxes socials.
 • Bústia de suggeriments on l´usuari podrà manifestar les seves opinions, tant en propostes com en queixes, i participar en la política d´adquisicions de la biblioteca per mitjà de les desiderates. Té per finalitat la millora del servei.
 • Confecció de llistats de novetats de tot el material adquirit per la biblioteca durant el darrer mes.
 • Formació d´usuaris en les tècniques de recerca del material del fons, en l´ús dels serveis i el seu funcionament.
 • Altres serveis de la biblioteca. Servei de reprografia dels documents de la biblioteca i dels obtinguts a través d´Internet mitjançant fotocopiadora d´autoservei, impressores i escàners. Per aquest servei, la biblioteca té unes taxes establertes i s´observaran les normes legals vigents.

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Insta