Dossier de premsa

L´allioli, per al fred de l´hivern

18 de desembre de 2015 | Diari de Girona

JAUME FÀBREGA

L'allioli, en l'antiga cultura rural, era una salsa imprescindible per Nadal i durant tot l'hivern. Al Ripollès fins i tot hi havia un «allioli de Nadal» molt especial, amb fruits secs, galetes, etc.

És, certament, una de les més clàssiques i antigues salses de Catalunya, la Catalunya Nord (França), Andorra, la Franja (Aragó), les Illes Balears i el País Valencià, de Castelló a Alacant -i cap al Nord fins a Provença (alhòli, en occità, i aïoli, en francès)-;?és l'allioli, que serveix per acompanyar els aliments i també per cuinar.

En la cuina del País Valencià, de nord a sud, és ben conegut: però és molt més usat en la cuina catalana, que l'utilitza no només com a sals...

Font de l'article:
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2015/12/18/lallioli-al-fred-lhivern/758468.html?utm_source=rss


Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Llicència Els continguts d’aquesta publicació estan subjectes a una llicència de Reconeixement - No comercial - Compartir 3.0 de Creative Commons.
Se’n permet còpia, distribució i comunicació pública sense ús comercial, sempre que se’n citi l’autoria i la distribució de les possibles obres derivades i es faci amb una llicència igual a la que regula l’obra original. La llicència completa es pot consultar a: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Insta