Dossier de premsa

Carnaval

25 de febrer de 2017 | Diari de Girona

La cara més desconeguda del Carnaval és la que té més teca. Tradicionalment es feia el dimarts, però alguns pobles l'han traslladada al Diumenge. A les comarques gironines se celebra encara a Queralbs, Vidreres, Verges, Palau-saverdera, Garriguella, Llançà, Albons i Capmany, on han trobat un document de 1763 que ja en confirma l'existència. Parlo de les sopes i dels ranxos –l'arròs a Albons– que alimenten el Carnaval. Les colles cuinen una escudella contundent enmig dels carrers o de les places que menjaran veïns i passavolants.

Sobre els orígens d'aquest costum tan peculiar s'expliquen llegendes d'origen medieval, de quan els senyors feudals decidien oferir als vassalls un àpat contund...

Font de l'article:
http://www.diaridegirona.cat/opinio/2017/02/25/carnaval/831362.html?utm_source=rss


Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Insta