És notícia

...

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona organitza un esmorzar literari amb Michela Murgia, l'autora més mediàtica d'Itàlia.

Divendres 25 de novembre, de 11 a 13 h., a la Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter, bibliotecàries, periodistes, traductors i escriptors esmorzaran amb Michela Murgia per intercanviar iimpressions sobre la seva novel·la L'Acabadora i debatre temes culturals, històrics i d'actualitat.

Escriptora va néixer l'any 1972 a Cabras, població d'uns 9.000 habitants a la província d’Oristano, a l’illa de Sardenya (Itàlia).

És una gran comunicadora, molt activa i provocadora, compromesa amb temes de llengua i identitat, dones, religió, política i actualitat. Manté un blog que resumeix la seva intensa activitat en tots aquests camps: http://www.michelamurgia.com

Murgia és autora d'assaigs diversos. El salt a la fama li va arribar el 2010 amb el Premio Campiello a Itàlia per la novel·la Acabadora, ambientada als anys
cinquanta, que abans ja havia rebut 2 premis menors. El 2011 va ser traduïda al català per Proa i al castellà per Salamandra. Tot i que encara no s'ha presentat ni promocionat a Catalunya, ha desvetllat la curiositat i l’interès dels lectors tant per les seves dots descriptives com també per l'originalitat i potència dels temes tractats.

De fet, la paraula que dóna nom al títol, “Acabadora”, es refereix, en sard, a una pràctica ancestral d'algunes zones rurals a l'illa segons la qual una de lles dones del poble tenia capacitat de posar fi secretament a les agonies dels moribunds.
A la novel·la també apareix el fenomen de les adopcions acordades entre famílies, els anomenats “fills d'ànima”.

En la seva visita a Girona,  Michela Murgia estarà acompanyada d'un altre artista sard que viu i treballa a Catalunya des de fa molts anys, Stefano Puddu, autor de l'epíleg en l'edició catalana i acostumat a obrir camí a grans intel·lectuals poc coneguts aquí i molt apreciats a l'estranger com Serge Latouche (expert en l'economia del decreixement) o Sergio Dogliani (director de les biblioteques Idea Store de Londres)

 

 

Més informació:
http://www.lecturalia.com/autor/11475/michela-murgia
http://it.wikipedia.org/wiki/Michela_Murgia

Organitza:
Servei de biblioteques. Diputació de Girona
www.bibgirona.cat
serveidebiblioteques@ddgi.cat
972 426 530

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dilluns, dimecres i divendres de 09:00 a 13:00
Tardes: dilluns,dimarts,dimecres,dijous i divendres de 15:30 a 20:00
Dissabtes: de 10:00 a 13.30

CONTACTE

Plaça de l'1 d'Octubre, 1

17500 Ripoll

Tf. 972700711

biblioteca@ajripoll.cat

SEGUEIX-NOS!