És notícia

...

Presentació exposició Ramon Casanova i Danés


Presentació de l'exposició sobre Ramon Casanova i Danés Ahir a la tarda es va presentar en roda de premsa l'exposició “Ramon Casanova i Danés. El boig de l'Hispano”, que s'inaugurarà el proper dissabte dia 26 de gener a les vuit del vespre al Museu Etnogràfic. Aquesta exposició s'emmarca dins els actes d'inauguració de Ripoll, Capital de la Cultura Catalana 2013, que tindrà lloc també aquest dissabte a les sis de la tarda al Monestir.
Segons va remarcar l'alcalde Jordi Munell, aquesta exposició fa molts mesos que es va gestar per part d'un conjunt de gent que volia destacar un període de Ripoll gairebé desconegut però molt important.
Florenci Crivillé, del Museu Etnogràfic va destacar el goig de participar en aquesta exposició que es lliga a un tema cabdal del museu: el ferro. Va recordar que fins el 15 d'abril es podrà visitar aquesta mostra.
Pere J. Piella, comissari de l'exposició va explicar que més de 25 persones, a més de la comissió executiva, han participat en la organització d'aquesta exposició, que ha volgut acostar-se a l'actualitat, deixant de banda el Ripoll històric i mil·lenari.
Piella va destacar que Ramon Casanova és més conegut a l'estranger que a Catalunya. Va voler fer esment a la faceta de innovador i inventor, destacant que a través del seu desig de buscar l'eficiència energètica va inventar un electroreactor, que es va avançar en 27 anys a l'invent fet després pels alemanys, i que acabaria impulsant el V-1.
D'altra banda també va explicar que Ramon Casanova, ja a principis del segle XX entra en la idea de la reconversió industrial, passant de la farga tradicional a una indústria moderna.
Finalment l'alcalde va voler destacar que aquesta exposició serà itinerant i entre altres llocs es podrà veure al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, però també al Palau Robert de Barcelona, cosa que representa una gran oportunitat, ja que rep la visita de milers de persones.

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matins: dilluns, dimecres i divendres de 09:00 a 13:00
Tardes: dilluns,dimarts,dimecres,dijous i divendres de 15:30 a 20:00
Dissabtes: de 10:00 a 13.30

CONTACTE

Plaça de l'1 d'Octubre, 1

17500 Ripoll

Tf. 972700711

biblioteca@ajripoll.cat

SEGUEIX-NOS!