Presentació

La biblioteca municipal "Anna Nadal i Serra"es va crear l‘any 1991 en considerar que era un equipament necessari per als habitants de la població. Al estar situada en un municipi de menys de 3.000 habitants no forma part del Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya i té la categoria de PIL (Punt d’Informació i Lectura).

S'ubica a la primera planta de la Casa de Cultura des de setembre de 2008 i compta amb una superfície de 85 m² que engloba 20 punts de lectura, 7 ordinadors, més de 8.000 llibres per adults, 3.000 per a infants i més de 1.000 pel•lícules, juntament amb diaris i revistes vàries.

Des d'octubre de 2015, i per tal de millorar les prestacions i serveis, la biblioteca està adherida a la Xarxa de Punts d'Informació i Lectura (XPIL) de la Diputació de Girona. Aquesta xarxa té per objectiu donar suport i cooperar amb els municipis de menys de 3.000 habitants que disposin de biblioteca.

Compta amb un "Reglament d'ús de la biblioteca municipal" aprovat en sessió plenària el 3 de novembre de 2014 i aprovat definitivament amb la publicació el 26 de gener de 2015 al Butlletí Oficial de la Província de Girona. En aquesta normativa es regulen aspectes com la missió, l'accés a la biblioteca, els drets i deures dels usuaris o el règim de sancions.

A la Biblioteca Anna Nadal i Serra entenem que la nostra missió ha de ser facilitar a tots els ciutadans, sense excepció, l’accés lliure i sense límits al coneixement, al pensament, a la cultura i a la informació, per tal de satisfer les seves necessitats informatives, formatives i d’oci. Entenem també que la biblioteca ha de contribuir a la formació dels ciutadans, afavorir-los la presa de decisions i el seu desenvolupament personal i creatiu.

Amb aquest objectiu la Biblioteca té la voluntat d’adquirir fons i materials destinats a tot tipus d’usuari, així com organitzar activitats de tota mena per tal de satisfer les seves necessitats i interessos: exposicions, hores del conte, tallers de màgia, clubs de lectura, sopars literaris, tallers d’escriptura creativa, xerrades, presentacions de llibres, i moltes més activitats.

Veniu a visitar-nos i gaudiu de la lectura, llegiu el diari o la revista que us agradi, demaneu-nos llibres que us agraden o recomaneu-los, participeu de les activitats o proposeu-ne de noves.

La Biblioteca és cultura, és informació, és oci, és un espai d’aprenentatge, d’enriquiment personal, de trobada i de promoció de la lectura, un espai d’igualtat d’oportunitats per a tothom. Us hi esperem.

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Insta