Guies » Temàtiques

Tornar enrera | Versió per imprimir

Àlbums il·lustrats

Guia de lectures recomanables.

Índex

(↑) - Infantils imaginació

Aceituno, David ; Olmos, Roger [il] . Besos que fueron y no fueron. Barcelona : Lumen, 2011 . 77 p.
Resum : Estudi complet de tot allò relacionat d’una manera o altra, tant físicament com emocionalment, amb el món dels petons. Es responen preguntes com: d'on vénen? on s’amaguen? de què tenen por? com es diferencien els vertaders dels falsos? Aprendrem a cuinar-los de la mà de la gran cuinera Madame Bechamel, a classificar-los i a demanar-los. En coneixerem la seva anatomia, de com funciona la màquina de fer petons i tindrem notícia de les diferents tipologies: llargs, curts, amagats, prohibits... A més a més, podrem conèixer com som si contestem el test que ens proposen, consultar el diccionari dels petons si algun dubte se’ns presenta i, si ens avorrim, fins i tot jugar amb el taulell del joc del petons. En definitiva, una grata lectura per a compartir conjuntament grans i petits.
Altra informació: Recomanable a partir de 10 anys i adults.
Aliaga, Roberto ; Olmos, Roger [il] . Superhéroes. Madrid : Anaya, 2011 . 20 p.
Resum : En un lloc secret hi ha una escola de superherois on els nens poden mostrar els seus superpoders. Entre els alumnes, hi trobem el mestre de les puntades de peu a distància, el que sap viatjar a l’espai, el campió dels sentits i altres menuts amb capacitats molt especials. Acabarem d’entendre la història quan els nostres petits herois surtin de l’escola i veiem com s’integren en el món real. Un conte tendre que ens ensenya una altra forma de mirar les diferències, amb humilitat i sentit de l’humor. Un llibre magistral de dos dels autors més importants de la narrativa infantil actual, Roger Olmos per a les il·lustracions i Roberto Aliaga per al text.
Altra informació: Recomanable a partir de 6 anys.
Aliaga, Roberto ; Olmos, Roger [il] . Un cuento lleno de lobos. Pontevedra : OQO, 2011 . 36 p
Resum : Un conte ple de llops afamats que busquen desesperadament qualsevol cosa per posar-se a la boca. Fins que en una plana, hi trobaran una nena petitona i tendra. Dibuixos del gran Roger Olmos per il·lustrar aquesta història de Roberto Aliaga amb final inesperat.
Altra informació: Recomanable a partir de 7 anys.
Bently, Peter ; Oxenbury, Helen [il] . El rei Jan i el Drac. Barcelona : Joventut, 2011 . 30 p.
Resum : En Jan, en Biel i en Marc, els nostres tres protagonistes, es preparen per la lluita contra els dracs. Els pares gegants els tornaran a la realitat. De la mà de la veterana il·lustradora Helen Oxenbury, ens endinsem en una història plena de tendresa. El joc dels infants traspassa les fronteres de la realitat per anar en un altre espai on passen coses increïbles; tots els que heu tingut fills o néts ho heu vist o viscut. En Jan, en Biel i en Marc, els nostres tres protagonistes, lluitaran contra dracs a tort i a dret. Els pares gegants els tornaran a la realitat.
Altra informació: Recomanable a partir de 4 anys.
Burg, Sarah Emmanuelle . El secreto del amor. Barcelona : Malsinet, 2009 . 49 p.
Resum : Un nen i una nena caminen agafadets de la mà quan, d'entre moltes flors que veuen al prat, tots dos volen la mateixa. S'inicia una baralla de retrets que els distanciarà malgrat l'intent d'aproximar-se l'un a l'altre. Entre els dos hauran de buscar la manera de resoldre el seu conflicte.
Altra informació: Per a totes les edats.
Deacon, Alexis . Coco i Piu. Caracas : Ekaré, 2012 . 30 p.
Resum : Alexis Deacon ofereix una senzilla història carregada de tendresa i d’innocència. Un cocodril i un ocell neixen de costat i instintivament, i tot intercanviant opinions, aprenen l’un de l’altre a sobreviure i a passar-ho bé, sense que li importi al cocodril fer niu en un arbre ni a l’ocell provar de nedar. Les diferències entre els dos petits personatges, evidents per naturalesa i remarcades amb les il•lustracions, semblen no importar en absolut als dos animalons, ja que han trobat la manera de conviure sense entrebancs. La il•lustració és clau per ajudar a lligar una temàtica presentada a base d’exemples, d’una banda les vinyetes permeten representar molta i variada activitat dels personatges, i, de l’altra, grans il·lustracions a doble cara representen moments per aturar-s’hi una estona.
Altra informació: Recomanable a partir de 4 anys.
Dematons, Charlotte . El globus groc. Barcelona : Joventut, 2011 . 32 p.
Resum : Àlbum il·lustrat d'observació amb il·lustracions a doble pàgina, el fil conductor del llibre és un globus groc que s'escapa i apareix a cada pàgina, junt amb milers de detalls: històrics, del món contemporani, de ficció, etc. Un llibre per mirar i remirar, apte per a totes les edats. Ha estat guanyador del Premi del Jurat Infantil d'Il·lustradors Biennal de Bratislava 2005.
Altra informació: Per a totes les edats.
Escoffier, Michaël ; Di Giacomo, Kris [il] . La veueta. Madrid : Kókinos, 2012 .
Resum : Què podia fer en Perico quan, després de fer caca, va veure que s’havia acabat el paper? Va mirar al seu voltant per trobar què li podria servir i va decidir netejar-se amb uns calçons vells i foradats. Una vegada enllestida la feina els va llençar al mig d’uns matolls. Però només acabava de fer-ho que va sentir una veueta... Era la seva consciència que li anava fent preguntes i l’empenyia a reflexionar sobre el seu comportament. Convençut pel que li deia la veueta, decideix rentar els calçons i posar-los a assecar. És en aquest moment que apareix un nou personatge que canvia totalment el sentit de la història. Mitjançant unes atractives il·lustracions, anem seguint els raonaments ètics del protagonista que s’adona del que ha fet malament i del que ha de fer per esmenar-ho.
Altra informació: Recomanable a partir de 3 anys.
Frisch, Aaron ; Innocenti, Roberto [il] . La niña de rojo. Barcelona : Kalandraka, 2012 . 40 p.
Resum : El cèlebre il·lustrador Robert Innocenti ens ofereix una versió moderna del conte clàssic La Caputxeta Vermella. Les seves magnífiques il·lustracions ens descriuen la ciutat com un indret salvatge inflat de colors, ple d’atractius i de perills. Al pas de Sofia, que ha de creuar el bosc urbà fins arribar a casa de la seva àvia, anem descobrint infinitat de detalls i de missatges crítics sobre la societat actual. Aaron Frisch utilitza els principals elements narratius del conte que acaba com l’original tot i que deixa una porta oberta a la preferència del lector.
Prévert, Jacques ; Gerstein, Mordicai [il] . Para hacer el retrato de un pájaro. Vigo : Faktoría K de libros, 2011 . 40 p.
Resum : Preciós llibre inspirat en un poema del francès Jacques Prévert, escrit l’any 1943 i dibuixat pel gran Mordicai Gerstein. Poesia visual concentrada en quaranta pàgines de gran potència. Prévert va ser un dels poetes surrealistes francesos més importants, les obres del qual són cants a la llibertat i contra les injustícies. Trobareu tot això en aquesta petita gran obra d’art. Un llibre d’aquells que llegireu als menuts una vegada rere l’altra i que vosaltres gaudireu tant com ells.
Altra informació: Per a totes les edats.
Grimm, Jacob ; Grimm, Wilhelm ; Kaboc, Suzanne ; Lacombe, Benjamin [il] . Blancaneu. Barcelona : Baula, 2011 . 48 p.
Resum : Nova versió del clàssic de la Blancaneus amb aquest magnífic àlbum il·lustrat que, probablement amb el pas del temps, es convertirà en un nou referent de la història. No només per a ser una de les versions més fidels del text original dels germans Grimm, mostrant-nos, entre altres, els tres intents de la perversa madrastra d'eliminar la Blancaneus, sinó també per la sensibilitat i majestuositat amb què Benjamin Lacombe la il·lustra. L’expressivitat i bellesa dels dibuixos, sàviament combinats els que tenen color amb els que no en tenen, confereixen al relat una intensitat i dramatisme que el fan apte perquè sigui del gust, no només dels lectors infantils, sinó també dels adults.
Altra informació: Recomanable a partir de 8 anys.
Gómez, Ricardo ; González, Tesa [il] . El sueño de Lu Shzu. Zaragoza : Edelvives, 2011 . 48 p.
Resum : Les noies que treballen en fàbriques xineses, sota un règim d’esclavatge, reben el nom de “dagonmei” i la Lu Shzu és una dagonmei que munta nines en una fàbrica de joguines. Quan un dia, després d’haver fet diferents tipus de tasques, l’encarregat la va destinar al departament d’embalatge, Lu Shzu va veure, per primera vegada, una nina acabada, va sentir el desig de tenir-ne una i va buscar la manera d’aconseguir-la. La combinació d’un text de qualitat, amb una magnífica il·lustració i una acurada edició, fan d’aquest llibre un gran àlbum per explicar un gran problema: l’explotació laboral dels infants i joves.
Altra informació: Recomanable a partir de 6 anys.
Hergueta, María . Cuando no estás aquí. Arganda del Rey : El Jinete Azul, 2012 . 36 p.
Resum : És un autèntic àlbum il·lustrat. Es pot llegir sense el text, ja que les paraules, molt ben triades, només acompanyen les fantàstiques il·lustracions. El nostre protagonista ens explica en primera persona com li agrada quan l’altre no hi és, com se sent el rei de la casa, està molt més ample i juga al que vol. I el veiem pescant, criant granotes en pots de vidre o dormint ben ample al seu llit immens. Però, de cop, tot canviarà i veurem l’altra cara de la moneda: com n’és d’avorrit jugar a fet i amagar tot sol... Un llibre preciós per gaudir en companyia, si pot ser. Grans o petits quedaran atrapats per aquest discurs de la imatge tan expressiu i per aquesta tendra història que hem viscut tots.
Altra informació: Recomanable a partir de 6 anys.
Innocenti, Roberto ; Patrick Lewis, J. . La casa. Sant Cugat del Vallès : Símbol, 2010 . 62 p.
Resum : Àlbum estructurat de forma poc convencional, on la història passa amb una casa com a protagonista, i que serveix d’escenari per explicar la forma de viure i la història europea de l’últim segle. El detall i la melancolia caracteritzen a l’il•lustrador Roberto Innocenti. A més les seves il•lustracions amaguen una seriosa documentació històrica.
Altra informació: Recomanable a partir de 9 anys.
Krause, Ute . Quan marxaran aquests?. Barcelona : Joventut, 2011 . 32 p.
Resum : Quan els pares es van començar a barallar, la família de lladregots va passar a tenir dues cases, dos nadals, dos aniversaris i dos de tot! Fins que un dia el pare es va enamorar d'una princesa i havien de compartir-ho tot amb una colla de petits prínceps nets i avorrits. Per divertir-se, però, els lladregots van tramar un pla per desfer-se d'ells... Ute Krause, autora nascuda a Berlín, és coneguda per la quantitat d'obres infantils i juvenils de gran èxit que ha publicat. En aquest cas es tracta d'un conte molt original, en què les il·lustracions no només acompanyen el text, sinó que el fan encara més divertit.
Altra informació: Recomanable a partir de 6 anys.
Pérez, Sébastien ; Lacombe, Benjamin [il] . Rossinyol. Barcelona : Baula, 2012 . 30 p.
Resum : Tenim davant un àlbum il·lustrat exquisit, una veritable joia que comença a omplir-nos la vista des de les guardes del llibre, on ja ens donen pistes del que succeirà unes pàgines més endavant. Aquesta és una història, amb estètica dels anys 50, que comença amb un misteri: els nens i nenes protagonistes comencen a rebre unes petites notes poètiques i personalitzades escrites sobre talls de paper estampat, de paret. Qui les haurà escrit? I per què? Un conte que és una mena de joc de pistes i que podrem explicar als més menuts o llegir els adults per gaudir dels dibuixos, dels personatges i dels ambients nostàlgics que Lacombe és capaç d’evocar. Un àlbum apaïsat, molt ben editat per Baula, amb pestanyes, ple de sorpreses, de poesia i de música; la música del nostre petit Rossinyol.
Altra informació: Per a totes les edats.
Lacombe, Benjamin ; Rodríguez Almodóvar, Antonio [aqt] . Contes silenciosos. Barcelona : Baula, 2010 . 18 p.
Resum : Hi ha contes que resisteixen el pas demolidor del temps i, tot i que cada època els ha vestit amb la seva estètica, les històries han perviscut per sempre. Aquest desplegable tridimensional (pop-up) atrapa escenes clau de contes tradicionals com ara La Bella Dorment, Alícia al país de les meravelles, Pinotxo o La Caputxeta Vermella. Contes, però, sense paraules, per gaudir en silenci.
Altra informació: Recomanable per a totes les edats.
Lee, Suzy . Sombras. Cádiz : Barbara Fiore, 2010 .
Resum : Click! s'obre el llum i apareix una nena envoltada d'objectes i les seves respectives ombres. Ella hi juga i les ombres projectades es van transformant en elements fantàstics. El que és real, va esdevenint fantàstic i com es pot transformar la realitat tan sols amb la nostra imaginació. Suzy Lee torna a jugar amb la simetria, tal com ho va fer a Espejo i aprofita el format horitzontal del llibre i la línia que separa les dues pàgines per mostrar-nos l’eix fronterer entre allò real i imaginari.
Altra informació: Recomanable a partir de 5 anys

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Insta