És notícia

...

Entrega de premis del 10è Concurs de Narració Curta de Riudellots de la Selva.

El passat 14 de juny es va fer entrega dels premis del 10è Concurs de Narració Curta de Riudellots de la Selva.

Aquest numero rodó es certament important. El concurs compleix una dècada, en que s'ha pogut fer de forma ininterrumpuda. Es important que, tot i els moments durs pels que passa la societat, aquests certamen cultural s'hagi mantingut, gràcies a l'Ajuntament de Riudellots, evidentment, però també a un flux de participació més que satisfactori al tractar-se, al cap i a la fi, d'un concurs organitzat per un poble petit.

Cada any responen a la convocatoria desenes de participants, que posen el millor de la seva creativitat a la nostra disposició, competint amb obres de gran qualitat, que demanen molt d'esforç. Això suposa any rera any el repte, gratificant, per cert, de tenir que escollir un guanyador per categoria. Aconseguir un acord total entre els membres del jurat es dificil, i es perque sempre hi ha diverses obres que mereixerien guanyar. Pero les bases son les bases, i al final s'ha d'escollir un que tingui un. I l'elecció sempre es dura.

Ens alegra poder dir que aquest any la participació ha estat molt alta, sobretot respecte l'any anterior. Ha estat tan alta que fins o tot ha obligat a canviar la data per aquesta cerimònia. El volum d'obres ha estar dels majors des de que va neixer el concurs. La gent te coses a dir, te talent per dir-les, i els millors bé mereixen un premi i la possibilitat de poder ser llegits.

I es que, tan importants com els propis premis, el fet de guanyar suposa la publicació a la revista El Cric, la revista de Riudellots, on els relats serán accesibles per tots els lectors om cada any, en un especial que ja tradicionalment es reserva a concurs. Si volen llegir les obres, allà estaràn, i es conservaràn com a història de Riudellots a la biblioteca.

A l'acte, abans de l'entrega de premis, vam poder disfrutar de la xerrada Aspectes de Salvador Espriu, a càrrec dela Professora de la Universitat de Girona Margarida Casacuberta, que ens va parlar de l'evolució literària de Espriu, aprofitant que aquest any s'acompleix el centenari del naixement de l'autor.

Agrair la participació als concursants, als membres del jurat: Guillem Turon, Aina Tulsà i Montserrat Boada.

Els premis, per categories, van correspondre a:

• Per la categoria A, de tercer i quart de primaria, el guanyador es Noa Garcia Correa amb l'obra L'aventura dels ninots.

• Per la categoria B, de 5è de primària a segon d'ESO, el guanyador es Miquel Rodríguez Anglada amb l'obra Dietari sentimental d'un adolescent.

• Per la categoria C, de tercer d'ESO fins a 17 anys, el guanyador es Pau Borrell i Horta amb l'obra Vèrdium.

• Per la categoria D, a partir de 18 anys, el guanyador es Jordi Fenosa Tatay amb l'obra Per a ella tot es poca cosa.

Felicitats als guanyadors, i comptem amb tots els participants, i amb molts de nous, per la convocatòria de l'any vinent. Les bases pel que fa a format de les obres no es modificaràn, per tant poden començar a preparar els seu treball. 

Per veure les fotos de l'acte, podeu accedir al blog de la biblioteca

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

La biblioteca romandrà tancada per vacances del 22 de desembre al 7 de gener, ambdós inclosos.

Bones Festes!!!

CONTACTE

c/ Major, nº 17-19

17457 Riudellots de la Selva

Tf. 972477491

biblioteca@riudellots.cat

SEGUEIX-NOS!