Guies » Temàtiques

Tornar enrera | Versió per imprimir

Març de Paraules 2019

Imagen1

Selecció de documents que la Biblioteca de Roses us presenta en aquest Març de Paraules

Índex

(↑) - Literatura

L'Educació en vers: Cent poemes sobre ensenyar i aprendre. Vic : Eumo, 2018 .
Resum : Conjunt de poesies que gira entorn de l'escolaritat i posa l'accent tant en alumnes com en els docents, tant en l'escola com en els aprenentges i, encara més: tant en l'ensenyament actual con en el d'èpoques i entorns més remots i allunyats. Hi ha poemes d'amor, d'amistat, també de dolor, ràbia...
Brossa, Joan . Poemes inèdits. Barcelona : Rata, 2017 .
Resum : L’editorial Rata ha publicat un llibre amb dos poemaris inèdits del poeta avantguardista de finals del XX Joan Brossa. El llibre recupera les obres Gual permanent i Mapa de lluites, dos poemes escrits en plena època de la transició (anys 70 i 80), però que mantenen l’actualitat i la frescor que determinen la bona poesia.
Calders, Pere . Contes (1936-1992). Barcelona : Rosa dels Vents, 2018 .
Resum : Recull que arrenca amb El Primer arlequí i es tanca amb L’Honor a la deriva. Són més de 5 dècades de creativitat que Rosa dels Vents reuneix en dos volums amb unes magnífiques il·lustracions d’Ignasi Font i 14 narracions fins ara no recollides en format llibre, entre les quals destaca La Noblesa del gran joc.
Casagran, Roc . Direm Nosaltres. Barcelona : Amsterdam, 2018 .
Resum : Direm de nosaltres és un poemari de l’escriptor Roc Casagran on reflexiona sobre l’amor, la llibertat i, `per damunt de tot, sobre la valentia. Amb una poesia escrita per ser entesa per tothom, Casagran aposta per “sortir del gueto” i portar els versos als lectors que encara no són habituals en aquest gènere.
Casasses, Enric . El Nus la flor. Barcelona : Edicions Poncianes, .
Resum : Aquest poemari d’Enric Casasses inclou els poemes que va anar escrivint en diverses llibretes al llarg de tres anys i els dibuixos que els acompanyaven. Es publica en color i amb un disseny que busca reproduir el format caòtic de la llibreta escrita i pintada a mà, amb els poemes repartits per les pàgines en diverses mides i disposicions
Hemingway, Ernest . Paris era una festa. Barcelona : Viena, 2018 .
Resum : Novel·la que transcorre entre el món de la ficció i de l’autobiografia, (potser el més correcte sigui dir que és una autobiografia novel·lada) en la qual l’escriptor nord-americà narra els seus començaments en el París dels anys 20. On treballava de corresponsal i es relacionava amb escriptors i com Scott Fitzgerald, James Joyce o Ezra Pound.
Morley, Christopher . La Llibreria ambulant. Barcelona : Viena, 2014 .
Resum : És el primer llibre publicat per Christopher Morley. Està ambientat a la Nova Anglaterra rural de finals del s.XIX, un món tranquil aleshores, que l’autor ens mostra com a fraternal i pacífic, amb alguna inquietant presència de gent vagarosa la qual, però, mai no representa un gran perill per a la convivència.
Pedrals, Josep . Els Límits de Quim Porta. Barcelona : Labreu, 2018 .
Resum : Els Límits del Quim Porta, és un assaig novel·lat sobre qüestions de poètica i vida. Un devessall de paraules on els protagonistes viuen tota mena d’aventures a la recerca de l’ànima volàtil de Quim Porta. Aquest volum clou la trilogia de Bolló: El Furgatori, que es va convertir en obra de teatre i El Romanço d’Anna Tirant guanyador del Lletra d’Or.
Reza, Yasmina . Un Dios salvaje. Barcelona : Alba, 2011 .
Resum : Reza compon una sàtira de la societat contemporània i dissecciona, amb molt de sentit de l’humor, la parella, l’educació, la competitivitat entre molts altres temes, però, sobretot, l’excés de correcció política.
Steinbeck, John . El Poni roig. Barcelona : Viena, 2011 .
Resum : El Poni roig, és una novel·la breu que s’estructura en 4 relats, els quals tenen com a protagonista a Jody, un nen de 10 anys que viu a un ranxo a la vall de Salinas, a la Califòrnia de principis del s. XX. Aquests quatre relats són com capítols del procés de maduració de Jody, dins d’un ambient rural.
Vidal, Blanca Llum . Punyetera flor.
Resum : Punyetera Flor és el cinquè llibre de poesia de Blanca Llum Vidal. Son poesies que estan molt pensades. Els versos encaixen uns amb altres, com un mecanisme de rellotgeria però sense la freda precisió d’un rellotge: no és precisió, és necessitat, cada vers està seguit de l’únic vers que el podria seguir, i així, poema a poema anem albirant l’ànima del conjunt.
Zenia, Salem . Jo sóc l'estranger. Barcelona : Lapislàtzuli, 2015 .
Resum : Aquest poemari català-amazic és una travessia espinosa que neix amb la llibertat i que transita per l’amor, la ràbia, la revolta i, finalment, l’exili. Aquest és el viatge vital d’un guerrer armat de paraules que lluita desesperadament per la llibertat del seu poble, per alliberar-lo del sotmetiment.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit
Insta
Spotify