Guies » Temàtiques

Contes sonors

Us oferim un recull de contes que van acompanyats d'un CD, per poder-los escoltar. N'hi ha de clàssics i ben coneguts per tothom i n'hi ha d'altres menys coneguts o amb activitats per poder entendre els continguts. Els petits lectors poden anar seguint el text del llibre mentre escolten el CD. Una manera divertida de desxifrar les paraules, escoltar diferents tons, distingir pauses, comes, punts i descobrir parles diverses.

Infantils imaginació

Aprendo a leer con los cuentos Disney. Mèxic : Océano, 2008 .
Resum : Hi ha dos volums. El volum I inclou: Tarzán y el concurso de bananas, La fiesta de la Bella y la Bestia i La escuela de genios. El volum II inclou:El desfile de los Dálmatas, Simba aprende a cazar i ¿Qué es ese ruido? Cada conte presenta exercicis per tal de consolidar el procés de lectura i la comprensió del text.
Contes i cançons d'arreu del món. Barcelona : Publicacions Abadia de Montserrat, 2006 .
Resum : Inclou els contes: La perera grossa (Alemània), Ubazakura (Japó), El mugic i l'esperit de les aigües (Rússia) i Llegenda índia sobre els homes negres, blancs i pellroges (Amèrica del Nord). També inclou cançons inèdites inspirades en músiques de Cuba, Àfrica, Magrib, Argentina, Brasil, Bòsnia, Xina i França.
Cuentos mágicos Disney. Mèxic : Océano, 2007 .
Resum : Hi ha tres volums. El volum I inclou: La Cenicienta, La bella y la Bestia i La Sirenita. El volum II inclou: Blancanieves, El Rey León i Aladdín. El volum III inclou: Toy Story, Bichos i Monsters, Inc. Cada volum conté al final activitats didàctiques sobre els contes.
El cavall volador clàssic. Sèrie PAS. Barcelona : Combel, 2007 .
Resum : Hi ha dos volums. El volum I inclou: La caputxeta vermella, Rínxols d'Or, Ditona i L'aneguet lleig. El volum II inclou: La rateta que escombrava l'escaleta, El rossinyol, Els tres porquets i La lletera. Escrits en lletra lligada
El cavall volador clàssic. Sèrie TROT. Barcelona : Combel, 2006 .
Resum : Hi ha dos volums. El volum I inclou: La bella dorment, La ventafocs, La sireneta i La cigala i la formiga. El volum II inclou: La vella del bosc, El petit avet, Blancaneu i Els cignes salvatges. Escriptura el lletra lligada.
El cavall volador. Sèrie GALOP. Barcelona : Combel, 2007 .
Resum : Hi ha dos volums. El volum I inclou: El flautista d'Hamelín, El vestit nou de l'emperador, Els músics de Bremen i Els follets sabaters. El volum II inclou: El pastor mentider, Com la sal, El soldadet de plom i El lleó i elos ratolí.
El flautista de Hamelín. Zaragoza : Edelvives, 2010 .
Resum : Conte escrit en lletra de pal i en castellà
Encanteri a la granja. Barcelona : Bellaterra Música, 2012 .
Resum : Conte musicat d'iniciació a la música i a l'educació en valors a través de diferents personatges i situacions
Altra informació: De 2 a 6 anys
Hi havia una vegada.... Vic : Eumo, 2008 .
Resum : Inclou els contes:El cargol, La rateta que escombrava l'escaleta, En Patufet, En Cigronet, Els tres porquets, La caputxeta vermella, El llop i les cabretes, Ton i Guida, La Ventafocs, El flautista d'Hamelín, La Blancaneu i La flor romanial.
Històries de la ciutat màgica. Girona : CCG Edicions, 2002 .
Resum : Inclou les llegendes: La reina de les mosques, La sirena de dues cues, La bruixa de la catedral, El xuixo, Si tens set, beu a galet, El carrer del llop i Domènica
L'hora del conte. Barcelona : La Galera, 2006 .
Resum : Inclou els contes: En Patufet de Gràcia, El molinet de sal, En Toni Garrigueulo, La història de Jonàs, Joâo, el nen de Moçambic, El timbaler del Bruc, La flassada de retalls, Les set cabretes, La flor de Lalilà, Els quatre viatgers, La soca de Nadal, Els tres fills, En Hansel i la Gretel, Els tres tambors, Temporada de maduixes i Berta, la ben educada.
La rateta que escombrava l'escaleta. Girona : Stringendo Music Girona, 2008 .
Resum : Es una adaptació musical del conte dels germans Grimm per a violí, piano i dues veus femenines. Inclou una guia didàctica completa per aprofundir en els continguts musicals de l'audició.
Las mil y una noches. Mèxic : Océano, 2006 .
Resum : Recull de contes de "Les Mil i una nits", on cada història va acompanyada d'una pàgina d'activitats per treballar la comprensió lectora i adquirir nou vocabulari.
Los mejores cuentos de siempre. Barcelona : Editorial Sol 90, 2010 .
Resum : Col·leció que conté títols com ara:La Sirenita, Peter Pan, Hansel i Gretel i La Bella i la Bestia, amb activitats al final del conte per treballar la comprensió del text i aprendre vocabulari.
M'expliques un conte?. Barcelona : Empúries, 2005 .
Resum : Inclou els contes: En Patufet, Els tres porquets, La rateta que escombrava l'escaleta, El pastor i el llop, La caputxeta vermella, La llegenda de St. JOrdi, El gegant del pi, El lleó i el ratolí,Les set cabretes i La cigonya i la guineu.
Quins uns, els gegants!. Barcelona : Tantàgora, 2008 .
Resum : Inclou els contes: Abiyoyo, En Pere sense por, El Cigronet, El pare Janàs, Polifem, Coses del pare Tantarantan i en Pere Xic, Perot el Negrot i Diu sí? Diu sí!