Guies » Novetats

NOVETATS MARÇ 2015

Selecció dels documents que la biblioteca de Roses presenta aquest mes de març.

Art

Udaeta, Alberto de . Udaeta 2004-2014. [S.l.] : Alberto de Udaeta, 2014 .
Resum : Nascut l'any 1947 a Barcelona, estudia a l'Escola d'Arts Aplicades «La Llotja» .Després d'un període d'intensa activitat com a dissenyador industrial , tanca el seu estudi de Barcelona el 1982 i es trasllada a Sant Feliu de Guíxols on rehabilita una antiga fàbrica de taps de suro com a taller, i es dedica exclusivament a l'escultura.

Esports

Cánovas, Ricardo . 20 minutos a la semana para estar en forma. Barcelona : Planeta, 2014 .
Resum : El Mètode del Dr. Cánovas és un sistema pioner i exclusiu que es basa en la medicina i principalment en la fisiologia de l'exercici per obtenir un estat operatiu, invertint només 20 minuts a la semana.Va dirigit a persones que busquen tenir tots els segments del seu cos en ordre

Cinema

Marques-Marcet, Carlos . 10.000 Km..
Resum : Aposta tan minimalista com extrema sobre com mantenir (o no) una relació a distància en temps d'internet, que ha triomfat en la Gala dels Gaudí d'enguany a les cinc principals categories: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director, millor guió, millor protagonista femenina i millor protagonista masculí.
Vallée, Jean-Marc . Dallas Buyers Club.
Resum : Basada en la vida real de Rom Woodroof, un electricista i cowboy de Texas, drogoaddicte i faldiller, a qui en 1986 li van diagnosticar la malaltia de SIDA i li van pronosticar un mes de vida. Va aconseguir diversos premis, entre ells l'Oscar al Millor Actor (McConaughey), millor actor secundari (Leto) i millor maquillatge.

Cuina i gastronomia

Estévez Casabosch, Marc . Deliciosa natura. Valls : Cossetània, 2013 .
Resum : Per posar en valor els aliments del nostre entorn mes proper que creixen sense permís, però també sense demanar cap esforç, L'autor, reconegut expert en boscos i bolets, et proposa 20 rutes comestibles que es poden fer amb la mainada, amb tots els mapes que necessites i un munt de receptes saludables i originals!

Infantils imaginació

Pradas, Núria . Abril és un nom de primavera. Barcelona : Animallibres, 2014 .
Resum : L’Abril està ben decidida a escriure la seva primera novel·la. Té molt clar que serà sobre la injustícia que us pugui venir al cap i que està vivint a casa seva. Però el que no sap l’Abril és que la novel·la acabarà transformant-se en una història d’amor i, precisament, ella en serà la protagonista.
Alforcea, Albert . Sis i un tros de fusta. Barcelona : Barcanova, 2014 .
Resum : Un nan arriba des del Priorat a casa d’en Met, el follet ros de Terrades, per demanar-li ajut, ja que la seva ciutat subterrània ha estat conquerida pels dimonis barruts. El follet reunirà la seva colla i emprendrà un llarg viatge a través de Catalunya per alliberar-los.
Hernández, Pau Joan . La balada del funicular miner. Barcelona : Cruïlla, 2013 .
Resum : L’Alda arriba com a professora de matemàtiques en un poble de muntanya. Arrossega un passat enigmàtic que li ha deixat com a seqüela una greu coixesa. A l’obra del vell funicular miner que domina la vall, vol iniciar una nova vida. És casualitat que just ara es comenci a parlar d’una misteriosa bèstia sanguinària que ronda a les nits?
Iglesias, Carlota . La nit de primavera. Barcelona : Barcanova, 2013 .
Resum : Una nit a l’any quan tota la ciutat dorm, a l’escola nens i mestres celebren la nit de primavera. En Julià i l’Abril han decidit descobrir el secret de l’escola amb l’ajuda de les llanternes.
Pfister, Marcus . El peix irisat torna a casa. Barcelona : Beascoa, 2014 .
Resum : Una gran tempesta està a punt d’esclatar al fons del mar, però el peix Irisat està massa ocupat per tenir por. Mentre recull còdols blaus en les profunditats, un fort corrent el sacseja i el porta molt lluny dels seus amics... Podrà trobar el camí de tornada a casa?
Sala i Vila, Carles . 50 oficis esbojarrats. Barcelona : Cruïlla, 2014 .
Resum : Saps que els baixaquís són les persones que avisen els viatgers despistats perquè no passin de llarg de la parada on han de baixar? Si et fa fàstic ficar-te el dit al nas, has pensat a contractar els serveis burxanàpies? T’agraden les tempestes però al teu poble no hi sol ploure? Doncs posa’t en contacte amb un tempestaire. Diccionari de fantasia i humor.
Álvarez, Marta . Cargol treu banya!. Barcelona : Barcanova, 2014 .
Resum : Segur que saps cantar la cançó Cargol, treu banya! Vols conèixer una mica més es el seu protagonista? Un conte amb fotografies per a nens i nenes fins a 3 anys.

Novel·la

Solé, Jordi . La nit de Damballah. Barcelona : Columna, 2015 .
Resum : Un policia corrupte i una periodista són els protagonistes d'aquest thriller implacable i enèrgic que busseja pel deteriorament ètic de la societat, el cantó més obscur de la religió i les debilitats humanes i que, sobretot, arrossega el lector cap a una realitat aterridora.
Villatoro, Vicenç . Un home que se'n va. Barcelona : Proa, 2014 .
Resum : Villatoro indaga en les causes que van fer que el seu avi abandonés Castro del Río, un poble de Còrdova, a l'edat de 60 anys, després d'una vida agitada, com a regidor de l'esquerra burgesa, comerciant de teixits, condemnat a mort pels franquistes i finalment emigrant a gairebé l'edat que té el seu nét escriptor a l'actualitat.