És notícia

...

Les guies de lectura del Servei de Biblioteques superen les 7.000 visites en tres mesos

La guia de lectura sobre Charles Dickens ha estat el fitxer més descarregat del portal del Servei de Biblioteques durant el primer trimestre de 2012. Només les guies de lectura han generat el 29 % del total de descàrregues del web de les biblioteques de Catalunya i han rebut més de 7.000 visites. Després de la de Dickens, les guies més populars han estat la d’Andy Warhol i la d’Antoni Tàpies. Aquestes són algunes de les dades que mostren l’acceptació d’aquestes eines i de la bona salut de les biblioteques com a prescriptores.

Aquestes estadístiques corresponen al nou espai que el portal del Servei de Biblioteques va obrir a finals de 2011 amb l’objectiu de donar eines a les biblioteques per a les tasques difusió que desenvolupen. En acabar el primer trimestre de 2012 hi havia disponibles quinze guies (Nino Rota, Xavier Montsalvatge, Josep Maria de Sagarra, Joan Maragall, Teresa Pàmies, Antonio Tabucchi...), descarregables per qualsevol biblioteca que en volgués fer difusió entre els seus usuaris, i també per les institucions i ciutadans que hi estiguin interessats. Entre les guies que el Servei de Biblioteques té previst de publicar hi figuren les dedicades a Eduard Toldrà, Tísner, Frederic Mompou, Pere Calders, William Faulkner, i Gustav Klimt, entre d’altres.

Les guies de lectura consisteixen en una selecció de recursos sobre un tema (llibres, articles, revistes, vídeos, adreces web, etc.) i són un instrument molt utilitzat des de les biblioteques per recomanar recursos, així com per difondre i promoure els serveis bibliotecaris. Sovint formen part de projectes de promoció cultural, que promou la Direcció General de Pormoció i Cooperació i que inclouen activitats diverses com conferències, exposicions, xerrades, tertúlies i altres.

Trobareu totes les guies a: Guies de lectura.

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matí: de dimarts a divendres: de 9:30h a 14h
Tarda: Dilluns, dimecres, dijous i divendres: de 15:30 a 19:30h
Dissabte: de 9:30 a 13h (Estiu tancat)

Per renovacions de préstec --> prestec.biblioteca@roses.cat

CONTACTE

C. de Girona, 22-30

17480 Roses

Tf. 972150928

biblioteca@roses.cat

SEGUEIX-NOS!