És notícia

...

La Biblioteca Pública no es podrà obrir el 23 d'abril

Els tècnics del Ministeri de Cultura encara no han enllestit el projecte d'urbanització de l'entorn i els accessos a l'edifici.

La nova Biblioteca Pública de Girona no es podrà inaugurar el 23 d'abril, diada de Sant Jordi, com estava previst pel caràcter simbòlic de la data respecte al món del llibre. Així ho va confirmar ahir el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma, segons el qual no es pot obrir en condicions el nou equipament perquè els tècnics del Ministeri de Cultura –ja que la biblioteca és de titularitat estatal– encara no han enllestit el projecte d'urbanització de l'entorn i els accessos a l'edifici, que ja fa mesos que està acabat. “Després d'haver estat tot un mes reclamant el calendari de cessió a la Generalitat de la responsabilitat de l'edifici, els tècnics del ministeri tot just ens van dir la setmana passada que encara havien d'enllestir el projecte d'urbanització, perquè l'aprovi l'Ajuntament i es puguin adjudicar les obres. Els tècnics també ens van oferir una solució provisional que van dir que podien desenvolupar molt ràpidament, però nosaltres considerem que és una biblioteca prou important perquè es pugui obrir en condicions, sense que els usuaris hagin d'accedir a l'edifici entre retroexcavadores”, va explicar Pluma, que no va gosar calcular ni una data aproximada d'inauguració de la Biblioteca Pública de Girona, que va tancar les portes de la seva seu històrica, a la Casa de Cultura, el 30 d'agost, pensant ja en la reobertura per Sant Jordi.

“Durant l'abril continuarem fent pressió perquè ens presentin el projecte d'urbanització al més aviat possible i es convoqui la licitació. No acceptarem les claus de l'edifici fins que tinguem la garantia que l'endemà que s'acabi el trasllat podrem obrir la biblioteca amb uns accessos normals”, hi va afegir el director general.

Llegiu tota la notícia a El Punt Avui, 10/04/2011

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matí: de dimarts a divendres: de 9:30h a 14h
Tarda: Dilluns, dimecres, dijous i divendres: de 15:30 a 19:30h
Dissabte: de 9:30 a 13h (Estiu tancat)

Per renovacions de préstec --> prestec.biblioteca@roses.cat

CONTACTE

C. de Girona, 22-30

17480 Roses

Tf. 972150928

biblioteca@roses.cat

SEGUEIX-NOS!