És notícia

...

La Generalitat es nega a rebre la biblioteca de Girona inacabada

Pluma: "No volem que la biblioteca s'inauguri i després s'interrompi el funcionament per obres"

La Generalitat s'ha negat a rebre l'edifici de la nova biblioteca pública de Girona, que es dreça al carrer Emili Grahit, perquè l'Estat -que fa i paga l'obra- volia entregar-lo inacabat.
Segons va explicar ahir el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma, l'edifici està fet i pràcticament equipat però l'entorn està per arreglar. A més, el Ministeri no els ha concretat com ni quan farà les obres. "No volem que la biblioteca comenci a funcionar i que després es facin uns treballs que puguin alterar el seu funcionament", va declarar Pluma.
El Govern volia inaugurar la nova biblioteca per Sant Jordi però el retard en l'entrega per part de l'Estat ho fa impossible.
L'edifici ha d'acollir la històrica Biblioteca Pública de Girona, situada a l'edifici de la Casa de Cultura, que està tancada des del passat més d'agost per preparar un trasllat que, ara per ara, no té data. La situació ha deixat el centre de Girona sense préstec de llibres.
Joan Pluma va acusar fa unes setmanes el Ministeri de Cultura de "lentitud", i va afegir que resulta incomprensible que l'entrega de l'edifici estigui encallada.
La Biblioteca Pública és de titularitat estatal però la gestió va a càrrec de la Generalitat.


Llegiu la notícia al Diari de Girona, 11/04/2014

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Matí: de dimarts a divendres: de 9:30h a 14h
Tarda: Dilluns, dimecres, dijous i divendres: de 15:30 a 19:30h
Dissabte: de 9:30 a 13h (Estiu tancat)

Per renovacions de préstec --> prestec.biblioteca@roses.cat

CONTACTE

C. de Girona, 22-30

17480 Roses

Tf. 972150928

biblioteca@roses.cat

SEGUEIX-NOS!