Sala de consulta

Es pot llegir i consultar a sala de tot el material del que disposa la biblioteca.

DIARIS I REVISTES

La Biblioteca disposa d'un fons de més de 100 publicacions periòdiques corresponents a subscripcions de la Generalitat de Catalunya. També es completa amb publicacions donades per entitats i associacions i per les publicacions gratuïtes.

Per una banda, es rep diàriament els següents rotatius: Diari de Girona, El País, El Periódico, El PuntAvui, La Vanguardia i l'Ara, el Nou Esportiu i el Mundo Deportivo. A la sala de consulta només es disposa l'exemplar del dia. Per a la consulta d'exemplars anteriors, és necessari dirigir-se al taulell de la zona d'adults. Els diaris als que està subscrita la biblioteca es guarden per a la consulta durant un mes. En cap cas es poden dur en préstec.

Per altra banda, disposem de revistes d'informació general i d'opinió (El Temps...), d'especialitzades (Investigación y ciencia, Lonely Planet, National Geographic...) i d'estrangeres (Nouvel Observateur, Time...). A la zona infantil es troben les revistes de temàtica infantil (Cavall Fort, La Revista dels Súpers...). Totes les revistes es poden treure en préstec tret de l'últim número de cada títol.

AUDIOVISUALS

La secció recull CDs de música i pel·lícules i documentals en DVD. Les pel·lícules estan dividides en les següents temàtiques: autor, aventures, bèl·lic, comèdia, drama, fantàstic, històric, intriga, musical, orígens, terror i western.

FONS DE NARRATIVA

Novel·la

A part de la novel·la de tipùs general en català i castellà, a la Biblioteca es poden trobar seccions temàtiques de novel·la històrica, d'intriga, romàntica, de ciència-ficció, etc.

Novel·la d'idiomes

En aquesta secció s'hi poden trobar novel·les escrites en anglès, francès, alemany, italià, romanès, xinès i àrab.

FONS GENERAL

El fons general està integrat pels llibres de coneixement de diferents matèries, organitzats segons el sistema de classificació bibliogràfica CDU. La Biblioteca però, organitza determinades parts del fons seguint critèris especials per facilitar-ne la consulta.

Diccionaris i enciclopèdies

Aprenem Idiomes
En aquest espai s'hi recullen llibres, revistes i material sonor pensats per a l'aprenentatge de diferents idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany, àrab... També trobareu lectures graduades per a l'aprenentatge d'idiomes i llibres de lectura fàcil.

Centres d'interès

Els centres d'interès són seccions temàtiques que tenen la raó de ser en les demandes i gustos dels usuaris.
Les finalitats són facilitar l’accessibilitat de l'usuari a les col·leccions i oferir noves seccions temàtiques que li siguin d’interès. Actualment podeu trobar en aquests apartats distrubuïts per la biblioteca: autoajuda, ocultisme, labors, manualitats, jardineria, cuina, oposicions, feina, informàtica.

Col·lecció local

La secció recull tots aquells documents d’autor local o bé de temàtica local que s’han editat els últims anys. Aquests documents estan exclosos de préstec i s'hauran de demanar al personal de la Biblioteca per a la seva consulta. En el cas que es disposi de més d'un exemplar, n'hi haurà un disponible per al préstec que estarà situat al centre d'interès SALT.

Els documents que composen la col·lecció local es poden consultar online.

ESPAI JOVE

Còmics

En aquest apartat es troben llibres on la narració és realitzada mitjançant una seqüència d'imatges o il·lustracions juxtaposades de forma deliberada, que tenen com a objectiu transmetre una història o qualsevol informació al lector i provocar una impressió estètica.

Els còmics estan dividits en les següents temàtiques: biografia, ciència-ficció, costumista, eròtic, fantasia, històric, humor, negra, romàntic, social, superherois, teoria, terror i underground.

Àlbums

Els àlbums són llibres on text i imatge coexisteixen en una sinergia global, indissoluble i interdependent, en què més enllà de la simple funció didàctica del llibre hi ha una clara intencionalitat lúdica, creativa i emocional.

Novel·la juvenil

La novel·la juvenil és aquell fons recomanat a partir de 12 i 14 anys, encara que també inclou novel·la de joves adults. Es distingeixen pel color groc de l'etiqueta i es classifiquen de forma temàtica.

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Flickr
Insta