El Setè Cel. Història

Els Premis Literaris “El Setè Cel” de Salt es van començar a gestar l’any 2006 a l'Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Salt amb la voluntat de premiar novel·les escrites originàriament en català que ja haguessin estat publicades.

D'aquest tipus de publicacions n'hi ha centenars al cap de l’any, per això es va decidir que havien de ser els lectors qui escollissin les novel·les que optarien al premi mitjançant una votació. Un jurat, presidit per l’escriptor Vicenç Villatoro, seria l'encarregat d'atorgar el premi a una de les obres que estigués entre les més votades. La intenció era fomentar la lectura entre els saltencs.

El 2007 va tenir lloc la primera edició i el lliurament de premis va ser el dia 27 d’abril. L’obra guanyadora va ser una novel·la que havia obtingut un èxit notable i havia arrassat en els vots dels lectors. Una novel·la que, amb el temps, s’ha convertit en un clàssic de les lletres catalanes i ha estat traduïda a infinitat d’idiomes: Les veus del Pamano, de Jaume Cabré.

El nom de “Setè Cel”

“El Setè Cel” era la llibreria de Josep Paulí situada al carrer Major, núm. 163.

Aquesta llibreria era un referent a Salt perquè no era només una botiga de llibres, era un lloc on s’estimaven els llibres, un lloc amb inquietuds culturals i artístiques, i un centre de lluita i reivindicació per aconseguir la secessió de Salt del municipi de Girona.

Posar el seu nom als premis literaris va ser una forma de rendir homenatge a un lloc emblemàtic i únic de Salt.

(Font: Arxiu Municipal de Salt)

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Flickr
Insta