Zon@Internet

La biblioteca disposa de punts d'accés lliure a Internet i a eines d'ofimàtica basades en el programari lliure.

ACCÉS AL SERVEI

L'accés al servei és gratuït. Per connectar-se cal una clau d'accés personal i intransferible, que s'obté presentant el DNI o passaport al taulell de la zona d'adults.

Els nois i noies de menys de setze anys necessiten autorització dels seus pares o tutors per poder fer ús del servei.

TIPUS DE TERMINALS

La biblioteca compta amb 24 ordinadors amb accés a Internet.

ZONA D'ADULTS

  • 6 ordinadors d'ús lliure
  • 6 ordinadors destinats a treballs, tràmits administratius o recerca de feina
  • 3 terminals per a sessions ràpides
  • 1 terminal per a consulta del catàleg
  • 4 ordinadors dins l'aula de formació

ZONA INFANTIL

  • 4 ordinadors destinats a treballs (durant el període de vacances escolars, només dos estaran reservats per fer treballs)
     

SESSIONS

Cada usuari disposarà de 15 sessions mensuals de connexió, i podrà fer 1 sessió diària com a màxim. Les sessions s'acaben a les hores en punt, independentment de quan s'hagin iniciat.

Els ordinadors s'apagaran automàticament 10 minuts abans del tancamant de la biblioteca. Recordeu desar els vostres fitxers.

Hi ha la possibilitat de fer 2 sessions ràpides diàries de 15 minuts als ordinadors habilitats per a aquests tipus de connexió.

Les sessions dels terminals de treball no estan limitades sempre que la demanda del servei ho permeti. En cas de molta demanda, es garanteix almenys una hora i mitja d'utilització.

UTILITZACIÓ DELS TERMINALS

Els ordinadors de la biblioteca es destinen a temes relacionats amb la recerca d'informació, la investigació i l'aprenentatge. No estan pensats per accedir a jocs, xats, pàgines violentes, pornogràfiques, etc. El personal de la biblioteca es reserva el dret de finalitzar les sessions o bloquejar les claus d'accés, en cas que l'ús que se'n faci no s'ajusti al que s'indica en aquest reglament o que l'usuari tingui documents amb el préstec vençut.

No es podrà alterar la configuració dels terminals ni dels sistemes operatius.

La persona que vulgui fer ús dels equips ha de comptar amb els coneixements bàsics necessaris per a la seva utilització; la funció del personal de la biblioteca és únicament d'assistència i orientació.

RESERVA DE TERMINALS

Es poden fer reserves amb una setmana d'antelació dels 6 terminals d'ús lliure de la zona d'adults.  Les reserves tindran una validesa d’11 minuts. Un cop passat aquest temps, el terminal quedarà lliure. En cas que no es pugui venir, caldrà eliminar la reserva o es perdrà la sessió reservada.

Els terminals de treball no es poden reservar.

IMPRESSIONS

Les impressions són en blanc i negre. Cada pàgina impresa té un cost de 0,10 €. Per poder imprimir cal carregar el moneder al taulell d'informació de la secció d'adults o d'infantil abans de fer les impressions.

ZONA WIFI

Tota la biblioteca està dotada de connexió Wi-Fi perquè els usuaris puguin fer ús dels seus propis portàtils. Cada mes es pot disposar de 15 sessions de dues hores de durada. Cal identificació prèvia amb el mateix usuari de la Zon@Internet.

 


ZON@INTERNET - TRÀMITS RELACIONATS

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Flickr
Insta