Guies » Temàtiques

Tornar enrera | Versió per imprimir

Serveis als centres educatius. Lots de llibres d'imaginació i narrativa.

Els lots estan formats per una col·lecció de llibres i altres documents que es deixen en préstec a les escoles per reforçar el material que tenen a l’aula i a la biblioteca escolar. La següent guia us mostra els títols dels quals la biblioteca disposa de diferents exemplars. Consulteu la disponibilitat al catàleg i utilitzeu el formulari per sol·licitar-ne el préstec.

 

Índex

(↑) - Ciències socials

Delalandre, Benoit ; Clapin, Jérémy [il] . El meu atles Larousse. Barcelona : Larousse, 2008 .
Resum : Mapes i imatges per viatjar per tot el món Per a cada continent: Un mapa físic amb informació del nostre entorn. Un mapa polític desplegable de cada continent amb els seus països. Grans imatges per conèixer la vida dels pobles del món. Un pòster amb un gran mapamundi.
Altra informació: 12 exemplars
Palmés, Marina . Salt és el meu poble. Salt : Ajuntament de Salt, 2011 .
Resum : Llibre de textos pedagògics de Marina Palmés i Ramon Ripoll, arquitecte autor de l’avantprojecte de reconstrucció del Pont del Dimoni de Santa Eugènia de Ter, amb il·lustracions infantils de Masferrer.
Altra informació: 15 exemplars

(↑) - Literatura

Martí, Núria . Les mateixes estrelles. Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2010 ; Barcelona : CCOO, 2010 .
Resum : La història d’una mare i una filla que fugen de la Guerra Civil Espanyola a bord d’un vaixell, el Winnipeg. Un vaixell que l’escriptor Pablo Neruda va fer sortir d’un port de França el 1939 rumb a Xile. Obra guanyadora del 1er. Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil, organitzat per CCOO de Catalunya. És un llibre de la col·lecció Lectura fàcil, la qual cosa vol dir que és escrit amb frases curtes i senzilles, amb il·lustracions i lletra gran, de tal manera que qui tingui poc coneixement del català o poca comprensió lectora, el pot llegir perfectament bé.
Altra informació: 5 exemplars

(↑) - Ciències naturals

Delalandre, Benoit . El meu atles Larousse del cos humà. Barcelona : Larousse, 2009 .
Resum : Un llibre il·lustrat amb un format molt adequat per als nens, amb dobles pàgines plenes de dibuixos relacionats amb les parts del cos humà.Les il·lustracions amaguen petites dosis d'humor, la qual cosa les fa molt divertides per als petits i crida l'atenció dels més grans per la seva ironia.L'Atles està organitzat segons les parts del cos humà involucrades en les diferents funcions (menjar, comunicar-se, dormir, respirar...) Algunes pàgines són desplegables i el llibre ofereix també un pòster gegant amb els diversos sistemes del cos humà: respitatori, circulatori, digestiu... L'obra recull al final un índex terminològic, que facilita les cerques.
Altra informació: 11 exemplars

(↑) - Còmics

Marcopola la isla remera. Barcelona : Bang, 2009 .
Resum : Marcopola, abans de dir-se Marcopola, era una illeta aïllada al mig de l'oceà que s'avorria molt; fins que un matí quan es va despertar, va descobrir a la seva platka un objecte estrany... què ser?.. per a què servirà? Així comença aquesta aventura on també hi trobarás molta aigua, cel terra, un avió, papallones, un llibre, un monstre, estrelles, una barraqueta, gegants, un cactus, una flor... i molts amics!
Altra informació: 14 exemplars
Aoyama, gosho . Detectiu Conan: L'origen de Conan Edogawa. Barcelona : Planeta DeAgostini, 2004 .
Resum : Per primera vegada en català, les aventures del detectiu més petit del món. Cada volum conté histories completes de Conan Edogawa, començant amb l"origen del personatge i la història de com es va fer petit. Els casos més interessants del personatge més famós de 3XL.net ara en paper
Altra informació: 11 exemplars
Banyai, Istvan . Zoom. Mèxic, D. F. : Fondo de Cultura Económica, 2006 .
Resum : Zoom, explica un viatge sense paraules a partir de perspectives que es van perdent a la llunyania. L’autor narra la història d’uns personatges tancats dins d’il·lustracions que es posant unes dins les altres, formant un bucle sense fi.
Altra informació: 9 exemplars
Dupuy, Philippe . Henriette. Demasiados sueños.. Madrid : Santillana , 2006 .
Resum : Mentre les altres noies només s’interessen pels cantants de moda, les revistes per a adolescents o la roba que es posaran, Henriette vol escriure novel·les, llegir, fer cinema… Henriette té 13 anys, els seu aspecte físic no li agrada i els seus pares la tracten com si fos una nena petita. Per escapar d’aquesta realitat que no suporta, inventa històries… Una història de joves, plena d’humor i d’ironia.
Altra informació: 11 exemplars
Luciani, Brigitte ; Tharlet, EVe . En Pinxo, en Timbal i la Guineta. La trobada. Barcelona : RBA, 2006 .
Resum : En Pinxo i en Timbal són dos teixonets que un vespre, a l’hora de sopar, reben la visita inesperada de la Guineta i la seva mare: dos guineus sensesostre. Des d’un primer moment els petits del cau s’adonen de que portar-se bé entre tots ells serà una feina difícil. Sobretot quan els seus pares no veuen amb els mateixos ulls les diferències dels seus fills, i ja han decidit, pel seu compte, de viure tots junts.
Altra informació: 14 exemplars
Smith, Jeff . Los ojos de la tormenta. Bilbao : Astiberri, 2007 .
Resum : Les aventures de Bone comencen quan tres cosins – Fone Bone, Phoney Bone i Smiley Bone- són expulsats de Boneville i es perden al desert fins que cada un pel seu cantó aconsegueix arribar a una vall habitada per unes criatures terrorífiques. Combinant l’humor amb la narrativa èpica, Bone s’ha convertit en una de les millors novel·les gràfiques.
Altra informació: 11 exemplars
Tome, . ¡Di buenos días a la señora!. Madrid : Kraken, 2008 .
Resum : El Petit Spirou són les aventures d’un noiet entremaliat, Spirou, que ens explica la seva vivències a casa i l’escola i les relacions amb els seus amics. El petit Spirou va néixer quan Tome y Janry, autors de les aventures de Spirou i Fantasio, creen una infància per a Spirou, que van incloure dins l’àlbum “Spirou y Fantasio: 36. La infancia de Spirou”. A partir d’aquesta idea, decideixen desenvolupar-la i crear una sèrie independent, amb personatges nous.
Altra informació: 11 exemplars
Wazem, Pierre . La voz de las chimeneas. Madrid : Dibbuks, 2006 .
Resum : Koma es una història que emociona. La petita Addidas ajuda al seu pare en la seva feina d’escuraxemeneies, fins que un dia cau desmaiada en un restaurant. El pare, viudo i preocupat per la salut de la seva filla, es veu obligat a gastar tots els seus estalvis per intentar curar-la. La nena, davant d’aquesta situació, decideix treballar encara més i així és com coneix el seu rival laboral i també un ésser misteriós …
Altra informació: 12 exemplars

(↑) - Novel·la

Martí, Núria . Naturalesa humana. Girona : CCG Edicions, 2011 .
Resum : Una professora esverada, egoista i sense escrúpols, un jove que només espera poder pujar al terrat de casa seva, un avi reixinxolat i modern, un metge que de cop es troba a l’altra banda, una mare que imposa a la filla un munt de normes, un nen que va amb avió per primer cop, un escriptor que no sap qui és, una dona que pateix i que fa del foc un aliat. Aquests són només alguns dels personatges que habiten els vint-i-quatre contes que formen aquest llibre, històries que ensenyen engrunes de vides i que fan de miralls de la societat en què vivim. Una societat que, atesa la naturalesa humana, és plena de petits delictes i de delinqüents. A través de l’humor, el lector descobrirà l’autèntic rostre de l’home d’avui, de l’home que coneix i que troba pel carrer, del que viu al costat de casa seva. Breus, irònics i actuals, tot just amb algun contrapunt tendre, els relats d’aquest recull responen a la saludable necessitat vital de riure’s del mort i de qui el vetlla.
Altra informació: 10 exemplars

(↑) - Poesia

Albertí, Núria . Fantasmades rimades. Barcelona : L'Odissea, 2009 .
Resum : En aquest recull de poesia hi trobarem poesies sobre històries de cementiris, calaveres que perden el cap, fantasmes espantats i festes tradicionals. Les poesies estan escrites en clau d’humor, són molt rítmiques i amb l’ús de la rima constant perquè els joves lectors de es diverteixin i s’acostumin a llegir poesia.
Altra informació: 13 exemplars
Casas, Lola . Poemes petits. Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2006 .
Resum : Si llegiu aquests poemes sentireu com us pessiguen, tastareu una avellana cruixent, rodareu per terra com una baleta, passejareu pel bosc amb la caputxeta i correreu com l’arrova del correu electrònic. Lola Casas fa atenció especial als nens i nenes més joves i als detalls més petits del nostre entorn.
Altra informació: 12 exemplars
Desclot, Miquel ; Rifà, Fina [il] . Més música, mestre!. Barcelona : La Galera, 2002 .
Resum : l llibre conté 57 poesies sobre instruments musicals, des dels clàssics, fins als més populars. El 2002, va rebre el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil, concedit pel Ministerio de Cultura.
Altra informació: 14 exemplars
Rodari, Gianni ; Rodés, Josep [il] . Els viatges d'en Joan Esquenadret. Barcelona : La Galera, 2001 .
Resum : Són un recull de poemes breus on Rodari inventa un univers en el qual hi cap tant el planeta patufet com el planeta nuvolós, tant els homes de goma com els de tabac o xocolata... Amb humor i fantasia, l'autor descriu planetes increïbles i personatges peculiars i diferents.
Altra informació: 14 exemplars

(↑) - Altres

Rodari, Gianni ; Aramburu, Javier [il] . Jaime de cristal. Madrid : Ediciones SM, 2007 .
Resum : Jaime era un niño de carne y hueso, pero transparente, por eso le llamaban Jaime de Cristal. Se veía palpitar su corazón y sus ideas deslizarse como peces de colores. Cuando todos callaban ante los abusos del recién llegado dictador, la transparencia de los pensamientos de Jaime, críticos ante las injusticias, alentaron al resto y les dieron fuerza para no callar.
Altra informació: 11 exemplars
Laroche, Agnès ; Augusseau, Stéphanie [il] . Si jo fos gran i fort.... Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana , 2012 .
Resum : En Nil es troba amb diversos contratemps durant el dia. Cada vegada que se'ls troba, voldria ser més gran i més fort per superar-los. Podrà en Nil vèncer aquestes situacions adverses? Com ho farà?
Altra informació: 11 exemplars
Cuadrench, Antoni ; Rovira, Francesc [il] . El vestit nou de l'emperador. Barcelona : La Galera, 2000 .
Resum : L'emperador sembla que no tingui res més a fer que estar pendent de fer-se vestits nous. Li agraden amb bogeria. Ho sap tothom. Ho saben els seus súbdits, que li fan la gara-gara, ho saben els criats i consellers i se n'aprofiten, i ho acaben sabent dos estafadors...
Altra informació: 12 exemplars
Secka, Fatou ; Girona, Ramon [il] . Fatou, la nena tossuda. Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2009 .
Resum : Aquest és el conte d'una nena, d'un lleó solitari i d'un gra de nyl... A la nena del conte li agradava molt i molt mentjar-ne. La nena del conte, la Fatou, era molt i molt tossuda i no feia mai cas als seus pares...
Altra informació: 13 exemplars
Ludy, Mark . El hombre de la flor. Madrid : Edaf, 2011 .
Resum : ¿Qué sucedería si el Hombre de la Flor llegara a un mundo sin color? Este libro sin palabras esconde tras cada ventana un sinfín de historias. Esta es la de un hombre sencillo que ama la vida, su jardín y a sus vecinos. Disfruta conociendo a personajes tan divertidos y a la vez curiosos como el artista en crisis, el hombre de la ducha, el ladrón, el enamorado, la chica despechada, los esnobs, el chico melancólico y muchos más... ¡Y por supuesto, no te olvides de buscar al escurridizo ratoncito Rudi en cada página!
Altra informació: 10 exemplars
Rovira, Francesc ; Suqué, Carme . Comare Guilla i Compare Llop. Barcelona : La Galera, 2001 .
Resum : La col·lecció Tramoieta vol desvetllar entre els infants l'afició pel teatre. Fer teatre és jugar a entrar en un món imafginari. Es viure dins la pell d'altres personatges, sentir-se com ells mateixos: feliços o desgraciats, generosos o malvats, picardiosos o ingenus; Es un treball d'equip que demana la participació i l'entesa de tots els que hi intervenen
Altra informació: 13 exemplars
Sís, Peter . El gos de la Madlenka. Barcelona : Lumen, 2002 .
Resum : En l'univers, en un planeta, en un continent, en un país, en una ciutat, en una maçana d'edificis on tot el món passeja amb el seu gos, viu una nena anomenada Madlenka que té moltes ganes de tenir un gos.
Altra informació: 9 exemplars

(↑) - Juvenils

Mollà, Jesús ; Bosch, Lola [il] . Aiguablava. València : Tàndem, 2007 .
Resum : Celeste i Nico viuen a la rodalia de l´Albufera. Celeste creu ser la princesa Almar d’Aiguablava i el seu regne humit coincideix fil per randa amb els límits del llac, amenaçat per quatre calamitats. Una nit de primavera, després d’una agra discussió amb els seus pares, Celeste fuig de casa amb la seva barca. Premi de Narrativa Infantil, Vila de Paterna 2005.
Altra informació: 9 exemplars
Gavalda, Anna ; Maier, Ximena [il] . 35 quilos d'esperança. Barcelona : Alfaguara, 2009 ; Barcelona : Grup Promotor, 2009 .
Resum : En Grégoire Dubosc és un noi que odia l’escola. En canvi sí que li interessa molt construir el que sigui amb les mans, amb el Lego o, encara millor, amb fustes, en el cobert de l’avi Léon. A 35 quilos d’esperança en Grégoire explica els seus neguits en adonar-se que no se’n surt amb els estudis i com de mica en mica esdevé la riota de la classe, l’infern en què es converteix casa seva quan és l’hora de revisar l’agenda escolar i de fer els deures, el drama de l’expulsió de l’escola i les dues repeticions de curs. Tot això acompanyat d’un ambient familiar enrarit a causa de la mala relació que tenen els pares entre ells, de la qual en Grégoire es culpa injustament. Hi ha una persona, però, que ajuda en Grégoire a fer-se conscient de la situació que està vivint, es tracta de l’avi Léon.
Altra informació: 18 exemplars
Higgins, F. E. . El Llibre negre dels secrets. Barcelona : Cruïlla, 2008 .
Resum : La vida d’en Ludlow canvia des del moment què s’enfila d’estranquis en un cotxe de cavalls per fugir de la City. A mitja nit arriba a un poble de mala mort on en Joe Zabiddou, un prestador molt particular, l’agafa com a ajudant. La feina consisteix a apuntar les confessions esgarrifoses dels clients del prestador: un enterramorts que desenterra cossos, un carnisser que enverina amb botifarres de rata…Així es va escrivint el llibre negre dels secrets.
Altra informació: 9 exemplars
Johnson, Maureen . 13 sobres blaus. Barcelona : Cruïlla, 2007 .
Resum : Relat del viatge que fa per Europa una noia de disset anys que busca emocions. Tots tenim la necessitat de comunicar-nos, i sovint una bona manera de fer-ho és asseure’ns i deixar que la mà escrigui o teclegi tot allò que volem dir. Primer sobre: diners i instruccions per comprar un bitllet d’avió. Segon sobre: l’adreça d’un pis de Londres. Tercer sobre: l’ordre de buscar un artista mort de gana. Per culpa del quart sobre, la Ginny se’n va a Escòcia amb una mena d’actor ximple i imprevisible… I tot això només és el principi d’un estiu esbojarrat, emocionant i romàntic, en el qual la Ginny voltarà per Europa passant tota mena de peripècies i seguint les indicacions que troba dins de tretze sobres blaus.
Altra informació: 17 exemplars
Lienas, Gemma . El diari vermell de la Carlota. Barcelona : Empúries, 2010 .
Resum : Després d’”Així és la vida, Carlota” i “El diari lila de la Carlota”, Gemma Lienas reprèn les aventures del seu personatge més emblemàtic. Aquest nou lliurament se centra en els descobriments sexuals de la jove, utilitzant un format de diari personal. El company d’aventures de la Carlota és un conegut detectiu de ficció: Flanagan, un personatge manllevat a Andreu Martín i Jaume Ribera.
Altra informació: 12 exemplars
Manso, Anna . Canelons freds. Barcelona : Cruïlla, 2008 .
Resum : La Didi i la Monsti són dues adolescents que se les empesquen totes per entomar amb humor la vida quotidiana, la difícil relació amb els companys de classe, les dèries dels professors i els conflictes familiars. La Didi descobreix el poder alliberador d’escriure i transforma tot el que els passa en les aventures esbojarrades de dos personatges delirants: l’arqueòleg karateka i el seu amic Quimsta.
Altra informació: 15 exemplars
Selznick, Brian . La Invenció de l'Hugo Cabret. Barcelona : Cruïlla, 2011 .
Resum : L’Hugo és un noiet orfe que malviu amagat en una estació de París. La seva dèria és reparar un autòmat que havia trobat el seu pare i que representa un home assegut en un escriptori. Quan aconsegueix fer-lo funcionar, però, el noi queda glaçat. Quina relació té el dibuix que ha fet la figura mecànica amb el vell sorrut de la parada de joguines de l’estació? Amb l’ajuda de la Isabelle, la fillola del vell, l’Hugo farà un descobriment sorprenent. Combinant elements dels àlbums il·lustrats, la novel·la gràfica i el cinema, Brian Sleznick trenca la forma de la novel·la tradicional per crear una obra molt original i innovadora.
Altra informació: 15 exemplars

(↑) - Cicle Inicial

Alcántara, Ricardo ; Gusti, [il] . Ui, quina por!. Barcelona : Edebé, 1991 .
Resum : Panxeta té sis anys. Com que és filla única, té moltíssimes ganes d’anar a l’escola i de conéixer els seus companys per a jugar amb ells. Però Panxeta, a més, és bruixa. Per això haurà d’esforçar-se molt si vol tindre amics.
Altra informació: 11 exemplars
Alibés i Riera, M. Dolors ; Bosch, Montserrat [il] . El pop polit. Barcelona : Baula, 1994 .
Resum : Comprar-se un parell de mitjons no és una empresa massa complicada; però si es tracta d’un pop, que en necessita quatre, de parells, que se li acut d’anar-se’n a uns grans magatzems, on hi ha clients estranys, fins i tot pirates, aleshores la cosa canvia. Pot ser una història fantàsticament divertida.
Altra informació: 11 exemplars
Alibés i Riera, M. Dolors ; Estrada, Pau [il] . Boira a les butxaques. Barcelona : La Galera, 1999 .
Resum : “Camino a poc a poc perquè porto boira a les butxaques [...] quan arribi a casa la posaré en un pot de vidre que ja tinc a punt. El taparé ben tapat amb un tap de rosca. [...] Llavors demanaré a la mare que escrigui en una etiqueta adhesiva: Boira recollida al pati a l’hora del pati [...]“
Altra informació: 14 exemplars
Arbat, Carles . En Coragre i les puces. València : Brosquil, 2006 .
Resum : En Coragre es va despertar després d'haver estat un munt d'anys dormint.Era golafre, egoista i dèspota. La gana el feia embogir i desitjava més que mai cruspir-se aquells estels tan dolços que estavellaven cada nit les vaques contra el cel...
Altra informació: 13 exemplars
Arbat, Carles . Lletraferit. Barcelona : Baula, 2008 .
Resum : Això era un comte anomenat Oblit que no volia que la gent s'ho passés bé llegint, perquè ell no en sabia i tampoc no n'havia volgut aprendre mai.
Altra informació: 14 exemplars
Arbat, Carles . Sí, soc grassa. València : Brosquil, 2006 .
Resum : La Marina és una noia alegre i vital que li agrada viure en un món on tothom hi té cabuda. Malgrat tot, l’entristeix que hi hagi gent que la jutgi perquè és grassa. Això farà que intenti canviar la seva imatge i així agradar més. Però se n’adonarà que és un error i que ens hem i ens han d’acceptar tal i com som.
Altra informació: 12 exemplars
Bachelet, Gilles . El meu gat és el més bèstia. Barcelona : Molino, 2006 .
Resum : Com la majoria de gats, el protagonista d'aquest llibre, dorm, menja,es renta i dorm! Camina per damunt dels fulls de paper on el seu amo acaba d'escriure, fa la migdiada en els llocs més insospitats de la casa...Però també fa coses més sospitoses, com ara no caure de quatre potes o espantar-se si veu un ratolí. Segur que és un gat?
Altra informació: 14 exemplars
Bayé, Enric ; Climent, Òscar . Montdrac del Camp. Barcelona : La Galera, 1999 .
Resum : Els pagesos de Montdrac del Camp van sentir que se'ls queixava la terra: "Em cou!... Em cou!" La terra...? Era la terra qui es queixava!
Altra informació: 11 exemplars
Browne, Anthony . En el bosque. Mèxic, D. F. : Fondo de Cultura Económica, 2004 .
Resum : La literatura infantil situa gran part dels seus contes al bosc i, en aquesta història, l’il·lustrador ens acosta una colla de personatges trets d’aquests contes: la Caputxeta, Blancaneus, Hansel i Gretel… Un llibre per recordar els contes de sempre.
Altra informació: 10 exemplars
Browne, Anthony . Voces en el parque. Mèxic, D. F. : Fondo de Cultura Económica, 2012 .
Resum : Voces en el parque, lo que podría ser un sencillo y apacible cuento que describe al lector una tarde en un parque cualquiera, con niños y mascotas correteando, se convierte, en manos de Antonhy Browne, en un complejo entramado donde convergen cuatro voces, cuatro puntos de vista distintos de un mismo hecho. A través de la visión de los cuatro protagonistas -Carlos y su madre y Mancha y su padre-, el pequeño lector que se acerque al libro podrá observar y aprender que, en la literatura como en la vida, todo depende del color con el que se mire. [...]. Mesas, Lidia. Voces en el parque. A: Revista Babar, 5 de maig de 2009.
Altra informació: 11 exemplars
Park, Barbara ; Brunkus, Denise [il] . Junie B. Jones i l'autobús pudent . Barcelona : Editorial Brúixola, 2005 .
Resum : La Junie B. té un problema amb l'autobús de l'escola. Resulta que, a més de ser incòmode i pudent, ella sap de bona font que uns nens d'allò més dolents t ' empastifen el cap de xocolata desfeta quan hi puges. I, és clar, només de pensar-hi, tot de formigues comencen a passejar-se-li per la panxa. Necessita un pla urgentíssim, doncs, per a no pujar a l'autobús aquell.
Altra informació: 15 exemplars
Lévy, Didier ; Cabo, Toni [il] . El petó. Barcelona : La Galera, 2001 .
Resum : Un bon dia, una rateta va fer un petonet a un gat. -Això no pot ser!- va cridar el gat tot eixugant-se els morros…
Altra informació: 11 exemplars
Carbó, Joaquim ; Salomó, Xavier [il] . El gos entremaliat. Barcelona : Cruïlla, 2005 .
Resum : Un nen, passejant, va cap a la font del bosc. Tot ho veu bonic. De cop, però, comença a sentir uns sorolls estranys. El paisatge ara se li torna fosc i sinistre… Uf, el soroll el fa un gos! Va sol i és molt juganer i entremaliat. Es fan amics i el gos el segueix. Què passarà quan arribin a casa?
Altra informació: 12 exemplars
Desclot, Miquel ; Jover, Lluïsa [il] . Nas de barraca. Barcelona : Cruïlla, 2004 .
Resum : L'escriptor té un circ en miniatura a l'hort de casa. Tafaner de mena, de tant en tant hi envia el nas perquè li expliqui tot el que hi passa. Llàstima que el nas és un xic miop. De totes maneres, el nas li parla de tots els que integren el circ: del cargol Gol, que ven les entrades, de la granota Reina, que és la primera figura i salta, balla, neda, és trapezista... Justament el nas serà testimoni d'un arriscadíssim rècord de la Reina... I participarà com un més de la colla en una perillosa expedició al centre de la Terra i en un concert dedicat a un veí de l'hort que està malalt. L'escriptor deixarà bona constància de tot plegat en aquesta narració.
Altra informació: 12 exemplars
Díaz, Chus ; Rovira, Francesc [il] . M’han canviat l’avi!. Barcelona : La Galera, 2005 .
Resum : La història que us explicaré no la sap ningú. Només la meva amiga Mar i jo. Jo tenia un avi i un dia me’l van canviar. Aquesta història és un secret, espero que no l’expliqueu a ningú.
Altra informació: 11 exemplars
Ende, Michael ; Solà, Carme [il] . Un dia complicat. Barcelona : Cruïlla, 2004 .
Resum : En Hermann està fart d"anar a l'escola, de fer cas als seus pares i, especialment, de la seva germana petita, per la qual cosa un dia surt de casa decidit a canviar la seva sort. Però les coses són més complicades que no semblen.
Altra informació: 13 exemplars
Holzwarth, Werner ; Erlbruch, Wolf [il] . La talpeta que volia saber qui li havia fet allò en el cap. Barcelona : Kalandraka, 1999 .
Resum : Quan la talpeta va sortir del seu forat, li va caure al cap una cosa ben pudenta, com si fos un barret.Llavors, va començar a recorrer el camp tot investigant -molt indignada- quin dels animals que allà hi vivien, li havia fet allò al cap
Altra informació: 14 exemplars
Espluga, Maria . Jo, ballarina. Barcelona : Combel, 2005 .
Resum : Quan ballar es converteix en part més important en la vida d’una nena, marcarà els seus desitjos i anhels de quan sigui gran. “Jo voldria ser” és una col·lecció que vol acostar els nens a diferents professions amb un llenguatge poètic.
Altra informació: 16 exemplars
Espluga, Maria . Jo, mariner. Barcelona : Combel, 2005 .
Resum : El mar és un univers per explorar. En aquest cas el protagonista vol ser mariner i ens explicarà el perquè.
Altra informació: 14 exemplars
Larreula, Enric ; Espluga, Maria [il] . Marduix. Barcelona : Cruïlla, 2010 .
Resum : La Marduix és una nena que aprèn a interpretar el llenguatge de les pedres i el moviment dels astres, que té la percepció i la intuïció tan desenvolupades que, només de mirar-nos, sabria què pensam i sentim. La Marduix és bruixa. Ella viu amb la seva mare i mai no té contacte amb la gent del poble. Un dia se n’estranya i li pregunta el perquè. La mare li diu que és pel seu bé, perquè la gent no les estima, les temen. Per desgràcia, la Marduix aviat ho descobreix i es refugia encara més en la màgia. Quan la mare mor queda sola i infeliç, fins que per una accident perd la màgia i ha de cercar una altra manera de viure. Al poble la rebutgen i ella fuig fins a una altra població on descobreix la bondat i l’acceptació.
Altra informació: 12 exemplars
García Sobrino, Javier ; Piérola, Mabel [il] . Aldebaran. Barcelona : La Galera, 2003 .
Resum : La Maria viu en un poble amb les cases de pedra, bassiots als camins, i cireres que pengen dels cirerers a l’estiu.
Altra informació: 13 exemplars
Geis, Patricia . Nèstor Tellini. Barcelona : Combel, 2003 .
Resum : A la plaça Major del poble hi ha tot tipus de botigues: la peixateria, el restaurant, la verduleria o la tintoreria. Els protagonistes de la col·lecció “Plaça Major” treballen com a ajudants als establiments dels seus pares i així descobreixen que no sempre és fàcil desenvolupar un ofici. Avui, per a en Néstor, és el seu primer dia com a ajudant de cuina de l’elegant restaurant El Rovell d’Ou.
Altra informació: 13 exemplars
Hortigüela i Bodi, Ferran ; Quelot, . Coloraines. Barcelona : La Galera, 2005 .
Resum : “Quan en Pol està alegre, quan sent l’olor del pa o toca l’herba, quan juga amb les onades… és capaç d’imaginar tots els colors de l’arc de Sant Martí.” Fragment de Coloraines
Altra informació: 14 exemplars
Jandl, Ernst ; Junge, Norman . Antipodas : al otro lado del mundo. Barcelona : Lóguez ediciones, 2006 .
Resum : Un full de paper, i sota un full de paper, i sota, també un full de paper, i sota, una taula, i sota, un terra, i sota, una habitació, i sota, un sotarrani... i si seguim, ben aviat ens trobarem a l'altra costat del món.
Altra informació: 13 exemplars
Manso, Anna ; Marqués, Núria . La Rita fredolica. Barcelona : Alfaguara, 2003 .
Resum : La Rita i el seu avi viuen a la ciutat més freda del món i ixò els és un problema perquè són molt fredolics. Quan s'assabenten que el Gran Fred arribarà a la ciutat no es queden de braços plegats. Se les empesquen per aconseguir una vareta màgica i fer realitat els seus desigs. Però aprofitar-se de la màgia pot ser perillós...
Altra informació: 126 exemplars
Obiols, Anna ; Subi, [il] . En Quimet i la Martina.
Resum : En Quimet és un ratolí de bosc que fa un viatge a la sabana. Allà hi troba l’amor de la seva vida: la Martina.
Altra informació: 10 exemplars
Ommen, Sylvia van . La sorpresa. Mèxic, D. F. : Fondo de Cultura Económica, 2004 .
Resum : “La sorpresa” no deixa de ser una bonica història d’amor o d’amistat entre una ovella i una girafa, explicada sense text, a través d’unes il·lustracions que ens permeten seguir perfectament l’argument de la història. La intriga comença amb les ampolletes de colors que trobem a les guardes i el misteri continua fins a la darrera pàgina, mentre anem veient l’ovella tota atrafegada anant i venint amb una vespa, tenyint-se la llana, fent mitja…
Altra informació: 15 exemplars
Pilkey, David . La nit de les mil burilles. Barcelona : Cruïlla, 2009 .
Resum : En Ramon Tutusaus, el pesat de l'escola, es transforma en l'hominoide mucoide, una massa terrorífica de mocs. En Jordi i l'Oriol, amb l'ajuda del Capità Calçotets, l'hauran de neutralitzar. Dav Pilkey assegura que de petit no parava pràcticament mai ...
Altra informació: 12 exemplars
Reynolds, Peter H. . Leos. Barcelona : RBA, 2006 .
Resum : Com que en Leo no aconsegueix fer tot el que s’ha proposat, està pensant que necessita un ajudant. Quan es presenta un segon Leo per ajudar-lo, resulta que la feina creix en lloc de disminuir de manera que arriba un tercer Leo, un quart, un cinquè etc. Al final hi ha 10 Leos treballant dia i nit sense poder acabar mai.
Altra informació: 11 exemplars
Rimbau, Roser . En Naïm s’ha descolorit!. Barcelona : La Galera, 2006 .
Resum : En Naïm és un nen que no sap menjar cireres. Quan s’empassa un pinyol perd els colors i es converteix en un nen en blanc i negre. A mesura que va menjant diferents aliments va recuperant de manera desordenada el color d’aquell aliment. Finalment en Naïm podrà recuperar els colors que tenia abans de l’incident.
Altra informació: 9 exemplars
Schami, Rafik ; Vila, Jordi [il] . No és cap papagai!. Barcelona : Cruïlla, 2004 .
Resum : Els pares de la Lina estan enfadats: han comprat un papagai perquè els han dit que aquests ocells xerren molt i, en canvi, l'animal no diu ni piu. La Lina sap per què no parla, però ningú no l'escolta.
Altra informació: 12 exemplars
Walser, Robert ; Segovia, Carmen [il] . L'home que no s'adonava de res. Barcelona : Cruïlla, 2005 .
Resum : Il·lustrat per la Carmen Segovia explica una història senzilla i surreal d’un home que no s’adona de tot allò que passa al seu voltant fins a extrems risibles.
Altra informació: 14 exemplars
Sennell, Joles ; Vila Delclòs, Jordi . Conte de riure, conte de plorar. Barcelona : Cruïlla, 2005 .
Resum : En Noh i en Bar són dos germans pallassos. Un dia van a actuar a un país en guerra, i en veure tanta destrucció s'omplen de tristor i ja no poden fer riure, només poden fer plorar. A partir de llavors, quan actuen, l'únic que recullen són les llàgrimes dels espectadors. I no s'ompliran altre cop d'alegria fins que no arribi la pau.
Altra informació: 11 exemplars
Vincent, Gabrielle . Un dia, un gos. Barcelona : Zendrera Zariquiey, 2007 ; Barcelona : Cercle de Lectors, 2007 .
Resum : "Un dia, un gos" ens fa prendre consciència de la importància d'estimar i cuidar els animals que ens fan companyia, i la responabilitat que tenim de no abandonar-los a la seva sort.
Altra informació: 11 exemplars

(↑) - Cicle Mitjà

Andersen, Hans Christian ; Mitchell, Stephen ; Ibatoulline, Bagram [il] . El rossinyol. Barcelona : Blume, 2002 .
Resum : Un rossinyol enamora l’emperador amb el seu cant, fins que els cortesans ofereixen al seu senyor un increïble ocell mecànic. Els dos canten junts, el primer amb total llibertat, i el segon ajustant-se perfectament a la mesura. Dolgut per les preferències de l’emperador, el rossinyol torna al bosc, però la maquinària de l’ocell mecànic deixa de funcionar. L’emperador es posa malalt i només es recupera en tornar a sentir el cant del rossinyol, que li promet romandre al seu servei, sempre que pugui volar amb llibertat.
Altra informació: 10 exemplars
Arbat, Carles . El Rei del cul vermell. Barcelona : Baula, 2007 .
Resum : Història rimada i divertida que ens parla d’un rei que tot ho vol cremar, d’un drac i d’un poble espantat. La rivalitat entre un rei i un drac pot ser molt gran. I si la història passa en un regne mal governat, el poble a qui farà costat?
Altra informació: 13 exemplars
Asare, Meshack . En Kwajo i el secret de l'or. Barcelona : Zendrera Zariquiey, 2006 .
Resum : Què passa quan una antiga figura de llautó cobra vida i et convida a conèixer els seus vells secrets? En Kwajo és un noi del poble dels Ashanti que és a punt de tenir una experiència màgica, una aventura inimaginable, una fantàstica oportunitat de trobar l'or amagat durant moltíssims anys.
Altra informació: 12 exemplars
Blacker, Terence ; Ross, Tony [il] . Serafina, expulsada. Barcelona : Columna, 2000 .
Resum : L’escola de Sant Barnabàs viu hores difícils: el director i uns quants professors s’han posat malats i cal buscar-los un substitut. La Serafina no s’ho creu quan li proposen a ella que durant una setmana es faci càrrec del col·legi. Tot i que ha promés que no faria màgia, la classe de tercer apareix en una illa paradisíaca i la de quart també ha desaparegut de l’aula…
Altra informació: 15 exemplars
Blacker, Terence ; Ross, Tony [il] . Un Niu de problemes. Barcelona : Columna, 1999 .
Resum : Amb l´arribada de la Serafina la nova mestra de tercer, les coses s´animen força a l´escola de Sant Barnabàs. La Serafina té un ratolí, un mussol i uns poders molt especials. La classe de tercer que porta tants mals de caps ja no serà la mateixa gràcies a la Serafina.
Altra informació: 14 exemplars
Dahl, Roald ; Blake, Quentin [il] . Agu trot. Barcelona : Empúries, 1991 .
Resum : El senyor Hoppy està enamorat de la veïna del pis de sota, la senyora Silver. Aquesta estima molt la seva tortuga i el senyor Hoppy n’està gelós. Per cridar l’atenció de la senyora Silver, el senyor Hoppy idea una forma de convertir els desigs de la seva estimada en realitat: ella vol que la seva tortuga creixi i ell ho aconsegueix amb una estratègia increïble. D’aquí prové el títol del llibre, que, llegit al revés, és “Tort-uga”.
Altra informació: 11 exemplars
Chamberlin, Mary ; Chamberlin, Rich ; Cairns, Julia [il] . Les creps de Mama Panya. Barcelona : Intermón Oxfam, 2005 .
Resum : La Mama Panya vol fer crepes..., però potser no ho aconsegueixi si l’Adika convida a tot el poble a menjar-les! A tots ells els fa molta il·lusió la invitació, però la Mama Panya està preocupada. Podrà fer suficients crepes per a tots? Aquest conte africà els encantarà als nens, que, a més, aprendran com és la vida rural a Kenya i també que si donem, encara que no tinguem molt per a donar, obtindrem sempre alguna cosa a canvi.
Altra informació: 7 exemplars en català i 6 en castellà
Calahan King, Tara ; Munson, Derek . Pastís per a enemics. Barcelona : Joventut, 2004 .
Resum : No us ha passat mai que algú no us cau bé? Als nens i nenes això els passa sovint. Un company o una companya que et té mania o que tu li tens mania a ell i… apareixen les brometes pesades, les rialletes quan alguna cosa no et surt bé, el passar de tu, els insults… Així és com descobrim que a més de tenir amics també tenim enemics. Aquell estiu que havia de ser perfecte es va capgirar. Va arribar en Claudi a viure al barri i vaig saber el que és tenir enemics. El pare em va donar la solució: sabia fer pastissos especialment preparats per als enemics. Hi va posar una condició, que passés tot un dia amb el meu enemic.
Altra informació: 12 exemplars
Cannon, Janell . Alatorta. Barcelona : Joventut, 2000 .
Resum : Alatorta és una panerola molt especial, és una artista, i li agrada fer escultures amb tot tipus de vegetals. No és fàcil, doncs és molt petita, té una ala torçada i tots els predadors del bosc acaben destrossant les seves obres, fins que un dia es cansa d’aquesta situació i vol venjar-se en altres animals més petits que ella: les formigues. Però d’elles aprendrà la compassió i la solidaritat.
Altra informació: 11 exemplars
Cannon, Janell . Stelalluna. Barcelona : Joventut, 2002 .
Resum : Aquesta és la bella història de l’Stelalluna, una petita rat-penat que es veu separada de la seva mare i és adoptada per una família d’ocells. La fraternitat, la integració, els costums diferents, fan d’Stelalluna un llibre interessantíssim per tractar el tema de la convivència i la solidaritat.
Altra informació: 12 exemplars
Ende, Michael ; Capek, Jindra [il] . El Secret de la Lena. Barcelona : Cruïlla, 2008 .
Resum : El conte narra la història d’una nena, la Lena, que els seus pares no tenen en compte a l’hora de prendre decisions familiars. Generalment, les seves iniciatives o propostes són rebutjades sense una discussió prèvia. Desesperada, la Lena visita una fada per tal que l’ajudi a resoldre el problema. La solució que li donarà la fada i la contrasolució, per desfer l’encanteri primer, no la satisfan ni a ella ni als seus pares. Per tant, ambdues parts decideixen deixar córrer les fades i parlar sense embuts dels problemes familiars.
Altra informació: 12 exemplars
Cela, Jaume ; THA, . Dràcula. Barcelona : La Galera, 2006 .
Resum : Quan Jonathan Harker viatja al castell del comte Dràcula, a Transsilvània, no és conscient que es dirigeix cap a un malson. No només hi tindrà una experiència terrorífica, sinó que serà utilitzat pel malvat comte per traslladar-se a Londres i sembrar-hi el pànic i la mort.
Altra informació: 11 exemplars
Chen, Jiang Hong . El Cavall màgic de Han Gan. Barcelona : Corimbo, 2004 .
Resum : Des de ben petit Han Gan ja mostrava les seves dots de gran pintor. El que més li agradava era dibuixar cavalls, tan “reals” que semblava que haguessin de sortir de les teles, i per aquest motiu sempre els pintava lligats…
Altra informació: 12 exemplars
Dahl, Roald ; Ranucci, C [il] . Los Mimpins. Barcelona : Alfaguara, 2007 .
Resum : Un día Billy decideix anar al bosc. Allà hi descobrirà un món meravellós: el món dels Mimpins. Argument: Desde la ventana de su cuarto, Billy contemplaba un bosque misterioso al que su madre no le permitía entrar porque, según ella, había monstruos terribles y bestias salvajes. Pero Billy no se lo creía del todo y decidió entrar en aquel bosque. Pronto tuvo que salir huyendo de una bestia galopante que le perseguía echando humo por la boca. Billy se puso a salvo trepando a un enorme árbol de ramas bajas. Allí conocerá a los mimpins: vivían en el interior de los árboles y aquel bosque era suyo.
Altra informació: 10 exemplars
Dalmases, Antoni ; Sesé, [il] . Les cuques ballaruques. Barcelona : Cruïlla, 2005 .
Resum : Al bosc del Torrent cada nit les cuques marrons organitzen saraus i fan molt xivarri. Les altres bestioles estan desesperades perquè no poden dormir. Després d'un seguit d'estira-i-arronses, cuques i bestioles s'adonen que amb un pessic de seny i un polsim de bona voluntat no és tan difícil viure en bona harmonia.
Altra informació: 13 exemplars
Déu Prats, Joan de ; Fanlo, Àfrica [il] . Oulembe el Saurí. Barcelona : Intermón Oxfam, 2007 .
Resum : Oulembe és un nen que viu a l’estepa africana. El seu pare és el saurí del poble, és a dir, la persona encarregada de localitzar l’aigua. Al lloc on viuen, l’aigua és molt escassa i la tasca d’anar-la a buscar és fonamental per a la vida dels veïns. Oulembe es farà saurí quan sigui gran, però abans ha d’aprendre tots els secrets de les pluges i les aigües subterrànies. Oulembe viurà aventures en les quals s’iniciarà en l’ofici del seu savi pare. Aprendrà quan, on i com trobar aigua i descobrirà que hi ha llocs on l’aigua no és un bé tan preuat com a la seva terra.
Altra informació: 30 exemplars
Ende, Michael ; Juan, Ana [il] . Tranquila Tragaleguas y otros cuentos.
Resum : Tranquila Tragaleguas decideix anar al casament del rei de la selva: el lleó. Viu molt lluny i ella és molt lenta. Però sap que a poc a poc s’arriba a tot arreu: només cal proposar-s’ho. Comença a caminar. En el seu recorregut es va trobant animalets que li desaconsellen el viatge, però ella no els fa cas i continua lentament i tenaç fins que aconsegueix el seu objectiu.
Altra informació: 14 exemplars
Ezquieta, Itziar . La Cambra prohibida. Pontevedra : OQO, 2005 .
Resum : Qui s’atreveix a destrossar casa meva i despertar-me?, va cridar pel forat de l’arbre el gegant enfurismat , en rebre un cop amb la destral que li havia caigut al llenyataire. Per pagar el seu descuit, li haurà de portar la seva filla gran … Un conte de por, procedent de la tradició popular castellana, que acosta el lector a un món misteriós i desconcertant.
Altra informació: 11 exemplars
Teixidor, Emili ; Farré, Lluís [il] . Quina gana que tinc!. Barcelona : Cruïlla, 2009 .
Resum : El protagonista d’aquesta història s’ha quedat sol a casa. L’àvia ha caigut i la mare l’ha anat a acompanyar a urgències de l’hospital. Passen les hores. No tornen. A ell se li desperta la gana. La nevera i el rebost fan pena. No li han deixat res a punt a la cuina ni diners per anar a comprar. Amb uns amics, veïns de l’escala, elaboren tota mena de dinars i sopars, postres i entrants… Damunt el paper, és clar. Tot plegat guarnit amb les millors dites sobre el menjar i el beure.
Altra informació: 12 exemplars
Scheffler, Ursel ; Gerber, Hannes [il] . El mitjó vermell. Caldes d'Estrac : Edicions del Pirata, 2006 .
Resum : Què hi fa un mitjó dins la sopa del cònsol? Qui ha robat la caixa amb els diners de la verdulera? Qui omple el bosc de porqueria? Com es pot engegar un cotxe sense tenir-ne les claus? Per a saber tot això, al comissari Llampec no li cal la nova píndola per a la intel·ligència del professor Krötenstein: en té prou i de sobres amb el seu enginy.
Altra informació: 12 exemplars
Rodari, Gianni ; Ginesta, Montse [il] . Les ensopegades de l'Alícia Paf. Barcelona : Barcanova, 1998 .
Resum : L’Alicia Paf és molt petitona però viu grans aventures perquè cau per tot arreu: en un tinter, en un conte… Paf! L’Alícia Paf sol ficar-se en embolics, encara que sempre surt airosa de les seves aventures fantàstiques. Ella no se sorprèn si cau dins d’una pàgina plena d’il·lustracions i parla amb el Llop o si cau dins del tinter o es fica en una bombolla de sabó.
Altra informació: 11 exemplars
O'Callaghan, Elena ; Gubianes, Valentí [il] . Bestioles menudes. Barcelona : Cruïlla, 2005 .
Resum : Un centpeus endiumenjat que s’ha de comprar cent sabates, una aranya maldestra que no sap fer teranyines, una família d’arnes que rep una visita inesperada a l’armari on viu i un poll que té el cap infestat de nens són els protagonistes d’aquests relats d’humor.
Altra informació: 11 exemplars
Jonas, Anne ; Romby, Anne [il] . Pell d’ase. Barcelona : Zendrera Zariquiey, 2004 .
Resum : Fragment del conte: [...] Vet aquí el que has de fer: et disfressaràs de forma que no et reconegui ningú i fugiràs tan lluny com puguis. Amb aquesta pell d’ase, ningú no podrà imaginar que s’hi amaga la més bonica i més noble de les princeses [...]
Altra informació: 14 exemplars
Lluch, Enric ; Ortega Santos, Manuel [il] . Cavaller o cavalleressa, ho sabràs ben depressa. Barcelona : Edebé, 2009 .
Resum : El cavaller Joan d’Emigrau està molt trist, una terrible caiguda del cavall l’ha postrat en una cadira i ja no es pot dedicar als seus quefers habituals. Però la sobtada notícia de l’embaràs de la seva esposa l’ajudarà a recuperar la il·lusió perduda… almenys tindrà un hereu al qual podrà ensenyar a ser cavaller.
Altra informació: 11 exemplars
O'Callaghan, Elena ; Morales, Judit [il] . Un ocellot que... déu n'hi do!. Barcelona : Cadí, 2000 .
Resum : En Bembi és un periquito amb problemes. Ha perdut la memòria i ha anat a parar a casa d’uns desconeguts que no l’entenen i per acabar-ho d’arreglar, l’home de la casa li té mania. Però amb fermesa, caràcter i una bona dosi d’intuició, en Bembi acabarà fent-se estimar per tothom.
Altra informació: 11 exemplars
Moya, Rosa ; Olmos, Roger [il] . Sherlock Holmes i el cas de la joia blava. Barcelona : Lumen, 2008 .
Resum : Una joia d'incalculable valor pertanyent a la comtessa de Moncar ha desaparegut del cofre de l'hotel on ella s'allotja. Sherlock Holmes, al costat del seu company el doctor Watson, investigaran tan misteriós robatori: pista a pista, pas a pas, donaran amb les claus per resoldre el cas. El poder d'observació, l'enginy i el raonament que caracteritzen el mètode d'investigació de Sherlock els condueix al feliç descobriment de l'autèntic lladre de la joia blava.
Altra informació: 13 exemplars
Steiner, Jörg ; Müller, Jörg [il] . El Gran gris. Barcelona : Lóguez ediciones, 2004 .
Resum : Una historia magníficamente narrada e ilustrada, que transcurre, a partir de la huida de los dos conejos protagonistas, en paisajes y escenas de una plasticidad impactante. Sin embargo, la vida en libertad, tan necesaria para el Pequeño Marrón, se convierte en un tormento para el Gran Gris. Aturdido por un mundo que ya no conoce, el de la libertad, le pide a su compañero de huida que regresen a la fábrica de conejos, a la jaula, donde él tiene todo lo que necesita. Allí esperará hasta que los hombres lo lleven, ya pronto, al país de los Guardianes Blancos, de donde nadie ha vuelto y nadie sabe dónde se encuentra.
Altra informació: 13 exemplars
Preller, James ; Nieländer, Peter [il] . L'Hàmster desaparegut. Barcelona : Baula, 2005 .
Resum : El hàmster d’en Dumbo ha desaparegut. L’investigador privat Detectiu Puzle i la seva amiga Mila comecen de seguida la ‘investigació. Les pistes els duen directament a un niu de serps. O potser no?
Altra informació: 12 exemplars
Ocelot, Michel . Azur & Asmar. Barcelona : Cruïlla, 2007 .
Resum : Asmar va a buscar Azur, el seu amic d’infantesa, del qual ha estat separat durant anys. Quan el retroba, tots dos lluiten per casar-se amb la Fada dels Follets. Aquesta història ha estat explicada primer al cinema.
Altra informació: 10 exemplars
Oram, Hiawyn ; Warburton, Sarah [il] . Les Cartes de l'Horaci. Barcelona : Beascoa, 2007 .
Resum : Aquest conte és un crit de desesperació del pobre Horaci. Ell és la mascota de la bruixa Magda Maragda: ha de tenir cura d' ella i ajudar-la a ser una autèntica bruixa. Però és una feina difícil ja que ella no està pe...
Altra informació: 13 exemplars
Pilkey, Dav . El Capità Calçotets i el caos còsmic de la Comuna Lila. Barcelona : Cruïlla, 2009 .
Resum : En Jordi i l'Oriol viatgen a través del temps gràcies al Capità Calçotets i s'enfornten al pitjor perill de tots: els seus dobles!
Altra informació: 13 exemplars
Ray, Jane . El príncep feliç.
Resum : Al cim d'una columna es trobava l'estatua del Príncep Feliç, coberta d'or, dos safirs brillants i un rubí vermell. Una nit una petita oreneta que sobrevolava la ciutat es va posar als peus de l'estatua. El Príncep Feliç va començar a plorar i plorar... i va demanar a la petita oreneta que l'ajudes a portar felicitat als habitants del seu poble.
Altra informació: 13 exemplars
Teixidor, Emili ; Rubio, Gabriela [il] . L'amiga més amiga de la formiga Piga. Barcelona : Cruïlla, 2010 .
Resum : Un dia la Formiga Piga diu que ja n’hi ha prou d’anar ran de terra en fila índia amb les seves companyes. Vol descobrir nous horitzons. Vol conèixer tot allò que no es veu de terra estant. Amb l’ajuda dels altres habitants del bosc potser ho aconseguirà, però sobretot farà amics i amigues. I una es convertirà per sempre en la seva amiga més amiga.
Altra informació: 12 exemplars
Teixidor, Emili ; Rubio, Gabriela [il] . La formiga Piga es deslloriga. Barcelona : Cruïlla, 2009 .
Resum : La Formiga Piga emprèn noves aventures per trobar un desllorigador que pugui canviar la vida de totes les formigues del formiguer, començant per la Reina Pelada sense Corona ni Coronada. Quin serà aquest desllorigador que arribarà a desllorigar la mateixa Piga? Quin paper jugarà l’orquestra de formigues Les Formigables, quan actuen a la discoteca La Formigonera, en el desllorigament del niu? Amb cançons i aventures en companyia de la Girafa Rafa i els altres amics, la Formiga Piga arribarà a un final sorprenent.
Altra informació: 12 exemplars
Walser, Robert ; Segovia, Carmen [il] . L'home que no s'adonava de res. Barcelona : Cruïlla, 2005 .
Resum : Un home és molt i molt despistat i no s’adona mai de res del que passa al seu voltant. Tot ho perd o s’ho deixa. Un dia… li cau el cap!
Altra informació: 14 exemplars

(↑) - Cicle Superior

Dahl, Roald ; Blake, Quentin [il] . Versos perversos. Barcelona : Empúries, 1986 .
Resum : Roald Dahl sorprén una vegada els seus lectors amb un llibre incisiu i insidiós: la nova i divertidíssima versió, escrita en versos perversos de sis dels contes més famosos de tots els temps.
Altra informació: 11 exemplars
Brezina, Thomas . El lladre de tombes. Barcelona : Cruïlla, 2008 .
Resum : Els tres amics de la Penya dels Tigres volen desemmascarar un lladre de tombes que persegueix una estatueta egípcia amb poders màgics.
Altra informació: 15 exemplars
Brezina, Thomas . Els pirates d'internet. Barcelona : Cruïlla, 2002 .
Resum : Un ésser estrany amenaça els tres membres de la Penya dels Tigres des de dintre d'un ordinador.
Altra informació: 16 exemplars
Brezina, Thomas ; Heymann, Werner [il] . La mà del monstre. Barcelona : Cruïlla, 1999 .
Resum : Un cas per a tu i la Penya dels Tigres. Un ensurt a la festa. aquella criatura avançava amb compte, amagant-se darrera els matolls. Tenia la pell verdosa, llisa, humida i enganxosa. Era monstruosa. Es va atura darrera un quiosc d ela platja, on es venien begudes i bronzejadors. Llavors va treure el cap i va veure que allà mateix se celebrava una festa força animada; la gent ballava i reia, menjava i bevia…
Altra informació: 10 exemplars
Cabeza, Anna ; Sempere, Jordi G. [il] . Tim, nas de pallasso. Barcelona : Edebé, 2006 .
Resum : En Tim està entusiasmat. L’àvia Lina li ha regalat una capsa de sorpreses. En aquesta capsa, l’àvia hi ha anat guardant tots els records d’en Tim de quan era petit. En Tim s’ha tancat al lavabo per tafanejar què hi ha dins la capsa. Hi ha trobat el senyor Motxu, un pal de fregar que durant molt temps va ser el seu millor amic, però el que més il·lusió li ha fet ha estat trobar-se el seu nas de pallasso.
Altra informació: 11 exemplars
Lienas, Gemma ; Carbajo, Javier [il] . La glacera verinosa. Barcelona : La Galera, 2007 .
Resum : La Serena, mare de l’Emi i periodista científica, ha de realitzar un reportatge sobre l’efecte de l’escalfament de la Terra en les glaceres. L’Emi i en Max l’acompanyen…, però es veuran immersos en una situació inesperada. Esperonats per les investigacions, viuran circumstàncies perilloses i descobriran el secret que s’amaga en la glacera i unes algues estranyes que provoquen malalties als animals i a les persones.
Altra informació: 11 exemplars
Desclot, Miquel ; Majaluoma, Markus [il] . Des de Lapònia, amb amor. Barcelona : Cruïlla, 2007 .
Resum : L’Anna no troba mai res ben fet, se sent molt desgraciada… i, per postres, pel seu aniversari li regalen un mòbil que no és del model que vol, i el fa malbé. La tia Aila, una dona mig bruixa, li regala un talismà, que la portarà a ella i el Niko, el seu germà, a emprendre un viatge fantàstic. D’ara endavant veurà les coses d’una altra manera.
Altra informació: 12 exemplars
Màrquez, Eduard ; Díaz Laperla, Arturo [il] . La XXL i el doctor Kaos. Barcelona : Cruïlla, 2009 .
Resum : La XXL en aquest episodi s’enfronta amb el Doctor Kaos, l’enemic número 1 de l’ordre, que vol implantar el nou desordre mundial.
Altra informació: 12 exemplars
Gisbert, Francesc ; Mongay, Anna [il] . La meua família i altres monstres. Barcelona : La Galera, 2006 .
Resum : La Rut té una família ben curiosa. Viuen robant fruites pels camps i venent-les als mercats, i dormen a dins d’una furgoneta. Tot canvia quan, una nit, descobreixen un casalot abandonat i decideixen convertir-lo en casa seva. Gràcies a l’habilitat del seu pare, aconsegueixen entrar-hi. Però ben aviat descobriran que no estan sols i hauran de compartir el casalot amb una colla de monstres que estan decidits a fer-los fora. Premi Josep M. Folch i Torres 2005.
Altra informació: 14 exemplars
Knister, ; Rieger, Birgit [il] . Tina Superbruixa i el llibre d'encanteris. Barcelona : Editorial Brúixola, 2008 .
Resum : Qui és en realitat la bruixa Baduixa? Per què el seu llibre d’encanteris acaba en mans de la Tina? Com hi col.labora el drac Hèctor? I quin paper tenen a la història el pervers bruixot Jeroni i el seu gos Serafí? Per fi ho sabràs TOT de com han començat les aventures de la Tina Superbruixa!
Altra informació: 12 exemplars
Knister, ; Rieger, Birgit [il] . Tina Superbruixa revoluciona la classe. Barcelona : Bruíxola, 2000 .
Resum : En aquesta aventura, a la Tina Superbruixa se li acut de fer servir un parell de trucs de màgia per ajudar una mica la seva professora durant una classe... davant de tot un inspector del Ministeri d' Eduació. Segur que al col.legi de la Tina mai no s' havia viscut un dia tan mogut!
Altra informació: 15 exemplars
Sennell, Joles ; Laveda, Laveda [il] . El bosc encantat. Alzira : Bromera, 2006 .
Resum : El bosc encantat va ser plantat per un mag despistat que un dia llunyà es va equivocar d’encanteri sense saber com i, en lloc de guarir unes berrugues peludes que tenia la princesa, la va convertir en oca. El rei es va enfadar tant que va desterrar el mag al desert. I allà, sense saber ben bé com, va començar a ploure i van començar a créixer arbres i vegetació. I d’aquest bosc van sorgir tot d’històries fabuloses plenes d’aventura, poesia i humor.
Altra informació: 9 exemplars
McNaughton, Colin . L'alegre Roger. Barcelona : Vicens Vives, 2008 .
Resum : Cansat de tenir una vida trista i miserable, el petit Roger decideix enrolar-se en un vaixell pirata per aconseguir un tresor i, de passada, buscar el seu pare que havia desaparegut en un port de mar quan en Roger acabava de neixer,
Altra informació: 13 exemplars
Tello, Antonio ; Navia, Miguel [il] . El Gran llibre del misteri. Barcelona : Parramón, 2008 .
Resum : En els 13 relats, acompanyats de belles il·lustracions, hi podràs trobar pàgines de fenòmens inexplicables i històries esfereïdores que desbocaran o despertaran la teva imaginació i t'atraparan fàcilment.
Altra informació: 13 exemplars
Nimmo, Jenny ; Roberts, David . L'hivernacle del terror. Alzira : Bromera, 2006 .
Resum : Alguna cosa s’amaga al fons del jardí, i Daniel ho sap. L’hivernacle està ple de plantes estranyes i, tanmateix, el seu avi sembla misteriosament feliç quan està allà dins, alimentant-les amb pocions secretes. Però uns fets inquietants ho canvien tot. Primer desapareix l’àvia Green sense deixar rastre i, després, el gosset Stanley. Qui serà la pròxima víctima? Daniel està convençut que l’hivernacle està relacionat d’alguna manera amb les desaparicions. Però com podrà demostrar-ho si el terror no li permet entrar-hi?
Altra informació: 14 exemplars
Nöstlinger, Christine ; Wittkamp, Frantz [il] . Konrad. Barcelona : Alfaguara, 1988 ; Barcelona : Grup Promotor, 1988 .
Resum : La senyora Bartolotti, una madura soltera i solitària, aficionada a guanyar concursos i sorteigs de revistes i amb una idiosincràsia afegida i immadura, rep un dia un misteriós paquet. En obrir-ho es troba amb una llauna de conserves, dins de la qual apareix un nen de 7 anys, prefabricat i perfecte (sembla dir-se Konrad perquè així ho diu a l’etiqueta), que suposarà mal de caps per l’extranya senyora Bartolotti, molt poc acostumada a conviure amb persones i molt menys amb nens. L’humor, la tendresa i la crítica social es troben en aquest relat de Christine Nöstlinger, que s’ha convertit en un dels llibres més llegits de tot el món.
Altra informació: 10 exemplars
Rodríguez, Pedro [il] . El Gran llibre de la por. Barcelona : Parramón, 2005 .
Resum : Diferents relats de grans autors en els que trobem tot el que espanta: fantasmes, vampirs, la mort...
Altra informació: 14 exemplars
Stilton, Geronimo . Al Regne de la Fantasia. Barcelona : Destino, 2008 .
Resum : « Aquest és el primer llibre del món amb 8 olors sorprenents! Conté pàgines especials: fregueu-les i sentireu... perfum o pudor? » Alguna vegada heu somiat que viatgeu al Regne de la Fantasia? Voleu trobar-hi bruixes, sirenes, dracs, gnoms, gegants, fades..., però també unicorns, trolls i homes llop? Us agradaria volar sobre el llom del llegendari Drac de l’Arc Iris? Aleshores, marxem junts en aquest viatge ple d’aventures enfilats a les ales de la fantasia!
Altra informació: 14 exemplars
Stilton, Geronimo . El meu nom és Stilton, Geronimo Stilton. Barcelona : Destino, 2003 .
Resum : La primera aventura de Geronimo Stilton, l'editor més formidable de l'illa dels Ratolins. Des que he contractat la meva nova ajudanta Pinky Pick, m'ha passat de tot: m'han obligat a passar la nit de Cap d'Any al Pol Nord, he recorregut quilòmetres a la deriva sobre un iceberg i he ballat salsa durant hores i hores...
Altra informació: 15 exemplars
Stilton, Geronimo . Els Defensors de Muskarrat City. Barcelona : Destino, 2010 .
Resum : Quatre rates de clavaguera estan rampinyant per Muskarrat City. Els Superherois els persegueixen fins les clavagueres i descobreixen que la Banda del Pudents ha construït un làser gegant per deixar escapar tots els delinqüents de la ciutat.Aconseguiran els nostres Superherois aturar la Banda dels Pudents? Amb els seus superpoders defensaran Muskarrat City de la banda més perillosa de la ciutat! Són invencibles...SÓN ELS SUPERHEROIS!
Altra informació: 14 exemplars

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Llicència Els continguts d’aquesta publicació estan subjectes a una llicència de Reconeixement - No comercial - Compartir 3.0 de Creative Commons.
Se’n permet còpia, distribució i comunicació pública sense ús comercial, sempre que se’n citi l’autoria i la distribució de les possibles obres derivades i es faci amb una llicència igual a la que regula l’obra original. La llicència completa es pot consultar a: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Flickr
Insta