Guies » Temàtiques

Tornar enrera | Versió per imprimir

Fons procedents de donatius de la Biblioteca Pública Iu Bohigas de Salt

Banner1

Inventaris dels diferents fons rebuts en donació a la Biblioteca Pública Iu Bohigas de Salt.

Índex

(↑) - Ciències socials

Fons Adolfo Perinat.
Resum : Fons bibliogràfic propietat del Sr. Adolfo Perinat Maceres, catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, professor de la Facultat de Psicologia de la mateixa Universitat, doctor en Sociologia per la Universitat Paris-Sorbonne. Especialitzat en l'estudi de la comunicació, és autor de nombrosos llibres i articles. L'acte d'acceptació del fons es va produir en el Ple municipal del dia 27 d'abril de 2015.
Fons Pep Vila i Medinyà.
Resum : Fons bibliogràfic propietat del Sr. Pep Vila, filòleg, investigador i estudiós de la literatura popular, compost per llibres de filologia catalana, filologia castellana, història, poesia, assaig i llibres de tipus divers. L'acte d'acceptació del fons es va produir en el Ple municipal de l'Ajuntament de Salt del dia 26 d'octubre de 2015.
Fons Ramon Canals.
Resum : Fons procedent de la biblioteca personal del Dr. Ramon Canals Casas, professor emèrit del Departament de Psicologia de la Universitat de Girona, traspassat el dia 26 de juny de 2015. Va ser una de les figures més rellevants de la psicologia i l'aprenentatge a Catalunya, vinculat a la Facultat d'Educació i Psicologia i a l'Institut de Recerca en Qualitat de Vida de la UDG. El seu fons personal ha quedat dipositat en part a la Biblioteca de la Universitat de Girona i en part a la Biblioteca Pública Iu Bohigas de Salt per desig de la seva vídua, la Sra. Mercè Pou, de la seva família, i gràcies a les gestions del Sr. Joaquim Jubert i Gruart, marmessor del fons. L'acte d'acceptació del fons es va produir en el Ple municipal del dia 27 d'abril de 2015.
Fons Xavier Corominas i Mainegre.
Resum : Fons bibliogràfic del Sr. Xavier Corominas i Mainegre, exalcalde de Salt i president de la Plataforma Cívica Mou-te en Bici. Sota el títol de «La Biblioteca del pres», s’engloben els llibres del seu pas per la presó de Girona els anys 70 durant el règim del general Franco. El fons també l’integren documents sobre de la seva activitat política antifranquista i de l'etapa com a regidor i alcalde del PSC a l'Ajuntament de Salt, llibres d'història i pensament polític, llibres sobre llatinoamèrica i sobre la bicicleta. La donació de documentació del Sr. Xavier Corominas i Mainegre va ser acceptada a través dels Decrets de l’Alcaldia de dates 2 i 16 de gener de 2017.

(↑) - Art

Fons Jaume Xifra i Carreras.
Resum : Fons procedent de la biblioteca personal de l’artista Jaume Xifra i Carreras, conegut per formar part del grup dels artistes catalans de París dels anys seixanta i setanta, traspassat el dia 16 d’abril de 2014. Va ser una de les figures més rellevants de la generació conceptual catalana que va emigrar a França en plena dictadura on va estudiar art a l’Acadèmia Popular d’Arts Plàstiques i Cinema a l’École Pratique des Hautes Études. Va ser també un gran pedagog a les escoles de belles arts de Dijon i Cergy-Pontoise. El seu llegat artístic i el seu fons personal ha quedat dipositat a l’Ajuntament de Salt per desig dels seus hereus i del mateix Ajuntament. L'acte de cessió del fons es va conveniar el dia 13 d’octubre de 2015.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Flickr
Insta