Guies » Temàtiques

Tornar enrera | Versió per imprimir

Grup de lectura d'obres de ficció 2016-2017

Grup_lectura_guia2016_2017_portada_retall

Recull de les obres llegides pel grup de lectura d'obres de ficció de la Biblioteca Pública Iu Bohigas de Salt des del setembre de 2016 fins l'agost de 2017.

Índex

(↑) - Novel·la

Finalistes del Premi Crexells.
Resum : En aquesta trobada es comentaran les tres obres finalistes del Premi Crexells i participarem en la seva votació.
Altra informació: Llibres llegits pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 25 de maig de 2016
Barnes, Julian . Arthur i George. Barcelona : Angle, 2007 .
Resum : Arthur Conan Doyle i George Edalji neixen a mitjan segle XIX a la Gran Bretanya. Els seus mons són distants: Arthur és metge i més tard escriptor de fama mundial gràcies a Sherlock Holmes; George, d'origen indi, fa d'advocat a Birmingham i treballa sense cap notorietat pública. Però a principis del segle XX uns misteriosos esdeveniments faran que els dos personatges coincideixin: es veuran involucrats en una trama policial amb cartes anònimes, atacs nocturns i enigmàtics assassinats que van trasbalsar l'opinió pública britànica.
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 27 de juliol de 2017
Bradbury, Ray . Cròniques marcianes. Barcelona : Edhasa, 1987 .
Resum : Una obra clàssica de la ciència-ficció, basada en la colonització del planeta Mart i l'accidentada decadència de la seva civilització. A setanta milions de milles de distància del planeta Terra, el viatger de l'espai hi pot trobar els mateixos paranys dels quals creia fugir: la grolleria, la solitud, l'enveja o les parades de frankfurts.
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 29 de juny de 2017
Dickens, Charles . Temps difícils. Barcelona : Edicions 62, 1992 .
Resum : Els treballadors i la vida obrera durant el desenvolupament industrial a la Gran Bretanya ocupen una part important en la temàtica de l'obra, que pren dimensions teòriques i històriques. Tres ambients se superposen: el de l'utilitarisme; el del món simbòlic i fantàstic del circ, i el de Stephen, que esdevindrà víctima i redimirà els altres personatges.
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 22 de desembre de 2016
Garcia Molina, Cristina . Cristina Garcia Molina.
Resum : Lectura de la darrera novel·la de Cristina Garcia Molina, encara no publicada
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 26 de gener de 2017
Madieri, Marisa . Verd aigua. Barcelona : Minúscula, 2010 .
Resum : La crítica italiana ha definit aquest relat-diari com un petit clàssic contemporani. El fil conductor de la narració és l’èxode dels italians de Fiume, ciutat que el 1947 va passar a Croàcia, dins l'antiga Iugoslàvia. L'autora torna a trobar en la memòria els episodis tràgics i còmics que van marcar la seva infància, les persones amb qui va créixer i l'ambient del Silos de Trieste on va viure amb altres refugiats fins que va ser adulta.
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 29 de setembre de 2016
Proust, Marcel . Sodoma i Gomorra, I. Barcelona : Viena, 2016 .
Resum : Proust reprèn temes que havia insinuat al final del volum anterior. El protagonista de la Recerca s'adona que l'homosexualitat, tant la masculina com la femenina, és una pràctica molt més estesa del que havia suposat en l'alta societat parisenca.
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 31 d'agost de 2017. Margarita Casacuberta, doctora en filologia catalana i professora titular de la Universitat de Girona.
Rodoreda, Mercè . Biografia i contes.
Resum : La seva obra literària assoleix la més alta excel·lència en els dos principals gèneres narratius: la novel·la i el conte. També en aquest segon camp Rodoreda destaca entre els autors imprescindibles de la segona meitat del segle XX a escala universal.
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 23 de febrer de 2017. Sessió conduïda per Maria Bohigas, de Club Editor
Rodoreda, Mercè . La mort i la primavera. Barcelona : Club Editor, 1988 .
Resum : La mort i la primavera és una novel·la inacabada, tot i que es va publicar un cop morta la seva autora, Mercè Rodoreda. La trama és atemporal. La novel·la reflecteix l'angoixa i la mort.
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 20 d'abril de 2017. Sessió conduïda per Margarita Casacuberta, doctora en filologia catalana
Rodoreda, Mercè . La plaça del diamant. Barcelona : Club Editor, 2011 .
Resum : La Plaça del Diamant és una novel·la apassionant i ambiciosa. Poques vegades s'ha escrit en la nostra llengua amb una poeticitat tan senzilla i amb una ironia tan dramàtica. Natàlia, la protagonista, ens explica la seva vida marcada per l'opressió i la necessitat d'alliberar-se'n. Una història individual que es transforma en imatge d'una època agitada.
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 30 de març de 2017. Sessió conduïda per Neus Real, professora dela UAB
Steinbeck, John . La perla. Barcelona : Vicens Vives, 2006 .
Resum : Una novel·la breu que narra la troballa d'una perla d'incalculable valor i les conseqüències que comporta a un modest pescador. L'interès d'aquesta novel·la resideix en l'enfrontament entre dos mons , el dels rics i el dels pobres, i en el procés de canvi en les relacions humanes en funció de la situació econòmica de les persones.
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el 24 de novembre de 2016

(↑) - Teatre

Octubre de teatre.
Resum : Dediquem aquest mes al teatre amb la lectura de “Un obús al cor” de Wajdi Mouawad i “Dansa d’agost” de Brian Friel, dues obres que es representen dins la programació de Temporada Alta.
Altra informació: Llibre llegit pel Grup de Lectura d'obres de ficció de Salt, el mes d'octubre de 2016

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Flickr
Insta