Guies » Temàtiques

Tornar enrera | Versió per imprimir

Pau

Pau

Selecció de llibres infantils sobre la pau, la no violència i la bona convivència.

Índex

(↑) - Infantils imaginació

Calveiro, Marcos . El cartero de Bagdad. Zaragoza : Edelvives, 2009 .
Resum : Estem a Bagdad, la ciutat atravessada pel Tigris, la que apareix en els contes de Les mil i una nits, la que avui resisteix sota les bombes, entre focs creuats. La gent viu vigilant el cel, les escoles han tancat i els nens ja no juguen al carrer. Aliè a tot, Ibrahim reparteix el correu amb la seva motocicleta. En un butxaca porta una misteriosa carta que s'ha proposat entregar costi el que costi.
Chen, Jiang Hong . El príncipe tigre.
Resum : En el cor profund del bosc, la tigressa plora la mort dels seus petits. Uns caçadors els han abatut. No ha pogut salvar-los. Des d'aquell dia es passeja pel bosc amb el cor ple d'odi i de tristesa, rondant pels poblats...
Coerr, Eleanor . Sadako y las mil grullas de papel. León : Everest, 2004 .
Resum : Sadako Sasaki tenia tan sols dotze anys quan va morir. Una terrible bomba atòmica va ser llançada sobre la seva ciutat, Hiroshima, al Japó, quan ella tenia dos anys d'edat. Deu anys més tard, va emmalaltir de la leucèmia com a resultat de la radicació d'aquella bomba. L'autora ha volgut destacar en Sadako el seu gran esperit i valentia a l'hora d'afrontar el futur que ella sabia que li esperava.
Damon, Emma . Què és la pau?. Barcelona : Intermón Oxfam, 2004 .
Resum : Amb un senzill sistema de solapes que ocupen pràcticament tota l'extensió de cada pàgina, els nens aniran descobrint els conceptes i sentiments que s'associen a la pau i els seus contraris. I al final, podran aprendre a construir una grua de la pau i trobar un pòster gegant en què se'ls explica quins són els símbols i les banderes de la pau més conegudes.
Domingo Coll, Jordi . Petit diccionari de la Pau. Lleida : Pagès, 2006 .
Resum : El llibre vol ser una eina per als educadors i els educands que va néixer amb la idea d'aportar un marc de treball i de reflexió a l'entorn de la Cultura de la Pau. En forma de diccionari, hi ha un conjunt de paraules definides per estudiants de diferents centres educatius entre els 6 i els 15 anys. Les entrades, i les que el lector hi vulgui afegir, són un vehicle per a pensar i poder jugar amb uns valors que es troben presents en la nostra quotidianitat.
Elzbieta, . Flon-flon y musina. Madrid : Ediciones SM, 1999 .
Resum : Flon-Flon i Musina viuen cadascú a un costat d'un rierol i sempre juguen junts. Són tan amics que fins i tot pensen casar-se quan siguin grans. Però arriba la guerra i al rierol posen una tanca d'espines que els separa. El seu pare ha de marxar a la guerra. Flon-Flon no entén perquè ja no pot anar a jugar amb la seva amiga, encara que la seva mare li intenta explicar. Quan acaba la guerra, la tanca no desapareix. El seu pare torna i li diu que la guerra només està adormida i no se l'ha de despertar. Fins que un dia, caminant al costat del filat, escolta la veu de Musina. Havia fet un forat per poder tornar a jugar al costat del seu amic.
Farias, Paula . Déjate contar un cuento. Barcelona : Alfaguara, 2004 .
Resum : Vint-i-dos relats curts, molt curts, adreçats a lectors de qualsevol edat, que ens acosten a la crua realitat que viuen els més necessitats del nostre planeta. Tant l'autora com els fotògrafs d'aquesta obra formen part de Metges sense Fronteres i coneixen de prop les misèries humanes. Sent conscients que són temes difícils de fer arribar a la majoria de la gent, ens conviden a «deixar-nos explicar un conte» i ens narren històries de nens soldats, de gent que no té que menjar o de famílies amb llars destruïdes.
Grahame, Kenneth . El Drac mandrós i Sant Jordi. Barcelona : Parramón, 2004 .
Resum : Tothom coneix la llegendària victòria de Sant Jordi contra el drac, però ¿i si en realitat no va anar així? ¿Què passaria si Sant Jordi s’hagués d’enfrontar a un drac convençut que dos no es barallen si un no vol? Des de la seva publicació el 1898, Sant Jordi i el drac gandul ha captivat joves i grans amb aquesta història d’un drac enamorat de la vida i la poesia, que vol demostrar que ningú pot ser discriminat només per ser diferent.
Innocenti, Roberto . Rosa Blanca. Barcelona : Lóguez ediciones, 2002 .
Resum : Rosa Blanca fou el nom d'un grup de la resistència alemanya durant la Segona Guerra Mundial, alguns dels seus components van ser executats pels nazis. Rosa Blanca és, per tant, el nom simbòlic d'aquella nena que un dia segueix les marques d'un camió carregat de persones i descubreix un camp de concentració nazi. Les seves constants visites al camp per portar aliments als nens jueus es veuen truncades per una bala d'un soldat alemany, per el qual "l'enemic està per tot arreu".
Kästner, Erich . La conferencia de los animales. Barcelona : Alfaguara, 1982 .
Resum : Quan els animals ja no van poder suportar més les guerres i la destrucció que els humans havien posat en marxa al planeta van decidir organitzar una conferència per tractar de restablir la pau. Ho feien sobretot en nom dels seus propis fills. A partir d'una trucada telefònica realitzada per l'elefant un enorme grup d'animals es reuneix en un hotel on provaran de posar remei a tanta barbàrie. És un llibre ple de simbolisme i d'humor, i dibuixa una hermosa utopía per a la humanitat: la de la pau i l'entesa. un clàssic infantil que segueix de rabiosa actualitat.
Labbé, Brigitte . La guerra i la pau. Barcelona : Cruïlla, 2001 .
Resum : Aquest llibre planteja una sèrie de qüestions perquè el nen reflexioni sobre la guerra i la pau. A la Terra, hi ha gent que vol la guerra, però hi ha molta gent, la majoria, que vol la pau i que saben com construir-la. Llavors, ¿per què hi ha guerres?
Le Thanh, Taï-Marc . Avalancha el terrible. Zaragoza : Edelvives, 2007 .
Resum : "Avalancha" tenia un caball que no l'obeïa, així que s'el va menjar. Per això, la gent l'anomenà "Avalancha el Terrible". Muntat en un enorme bisó, va partir a la conquesta del món i va sembrar el terror pels llocs on va passar. Però un dia tot va canviar. Un àlbum il·lustrat que convida a reflexionar sobre el sentit de la violència a través d'un text divertit i unes precioses il·lustracions.
Lou, Virginie . ¡Tarjeta roja a la violencia!. Barcelona : Serres, 2004 .
Resum : Estem davant una història que ens parla de la relació dels joves amb la violència: com la perceben, la pateixen i, a vegades, la utilizen com a única resposta. Els protagonistes viuen una sèrie de situaciones d'inseguretat personal i social que els porta cap a la por, en alguns casos, i a les respostes violentes, en d'altres. El llibre és un pretext per discutir i reflexionar en comú, a l'escola o en l'entorno familiar, sobre aquest greu problema amb el que convivim en la nostra societat.
Mattingley, Christobel . Asmir no quiere pistolas. Barcelona : Alfaguara, 1997 .
Resum : L'Asmir és un nen bosnià que viu a Sarajevo, una ciutat que la guerra ha convertit en un veritable infern. Amb el seu germà, la mare i l'àvia, aconsegueix agafar un avió que els porta fins a Belgrad. Però el seu pare s'ha hagut de quedar..., i ells només seran fora de perill quan arribin a Viena. L'Asmir detesta la guerra.
McKee , David . Seis hombres. Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2013 .
Resum : "Seis hombres" explora, a través de l'al·legoria, les causes de la guerra amb una senzillesa tal que fins i tot els adults podran comprendre. Un conte sobre el deliri de la guerra en una història tan sincera como universal. Aquest àlbum il·lustrat d'estructura circular i unes esquemàtiques i significatives imatges, suposa un meravellós relat pacifista.
McKee, David . Los conquistadores. Madrid : Kókinos, 2004 .
Resum : Hi havia una vegada, un país poderós governat per un General. Aquest, es dedicava a conquistar altres països perquè aquests anessin iguals al seu. Fins que va intentar conquistar un petit país que el va conquistar a ell.
Mckee, David . Dos monstruos = Two monsters. Madrid : Anaya, 2011 .
Resum : Dos monstres viuen en cares oposades d'una muntanya, i no es posen d'acord en si el dia comença o la nit acaba. Els monstres s'insulten l'un a l'altre i es llencen roques, fins que fan un descobriment sorprenent.
Paloma i Sanllehí, David . Un bon costum. Barcelona : Combel, 2002 .
Resum : En Pau és un nen molt especial i està segur de saber què s'ha de fer per aturar la guerra. Ningú se'l prèn seriosament fins que un dia decideix plantar-se enmig del camp de batalla amb un dit alçat, dos mocadors i un remei infal·lible per aconseguir la pau. Un conte entranyable que, amb humor, reivindica el diàleg i la paraula com a antídots contra la guerra.
Parr, Todd . El Llibre de la pau. Barcelona : Serres, 2005 .
Resum : Obre aquest llibre i llegiràs moltes coses sobre la pau. Quan som petits pensar en positiu i tot el que és creïble i pur pot ésser la millor manera de conèixer un món millor. Un llibre per reflexionar desde molt petit i saber que la pau és apendre a ser tu mateix.
Portell Rifà, Joan . Fill de rojo. Barcelona : Tantàgora, 2008 .
Resum : La narració de la història a través de l’avi d’un noi, que vol saber què va passar durant la Guerra Civil, està molt ben executada i ens aporta, en breus pinzellades, els fets que van tenir-hi lloc i, sobretot, les terribles conseqüències que van esdevenir per als qui no estaven al cantó dels guanyadors. Les il·lustracions, en aquests tons freds i tristos, ens endinsen en l’atmosfera del moment i ens la mostren amb tocs tan subtils com la diferència entre les guardes de l’inici de l’àlbum i les del final.
Prats, Joan de Déu . El senyor Guerra i la senyora Pau. Barcelona : Edebé, 2006 .
Resum : El senyor Guerra vivia en un turonet on sempre plovia i tronava. El senyor Guerra tenia una mansió atrotinada i poques vegades sortia de casa, si no era per escridassar el botiguer que li duia els queviures. Però un dia es llogà la casa del costat. I hi va anar a viure la senyora Pau.
Rodari, Gianni . Uno y siete. Madrid : Ediciones SM, 2001 .
Resum : El narrador va conèixer una vegada a un nen que era set nens al mateix temps. Cada un d'ells totalment diferent però al mateix temps són tots completament iguals. Una història que ens parla de pau i tolerància.
Rodenas, Antonia . Un puñado de besos. Madrid : Anaya, 2008 .
Resum : Kati té una capseta plena de petons dolços. Quan va a l'escola, sempre en porta algun a la seva bossa... i el sol utilitzar, perquè que bé se sent en César amb un petó quan plora perquè la seva mare s'en va! També ella rep de tornada els petons dels companys quan els necessita. I és que un bon grapat de petons és el millor per sentir-se feliç.
Ros Vilanova, Roser . Els Tres tambors. Barcelona : Tantàgora, 2007 .
Resum : Els tres tambors parla dels bombardejos a la ciutat de Barcelona durant la Guerra Civil i aquest és un diari breu però impactant, testimoni d’uns fets i d’una època. La protagonista d’aquesta història és una nena que deu tenir aproximadament uns deu anys, que ens explica el seu dia a dia. Un dia a dia que es veu torbat per l’esclat de la guerra, descobrim els seus efectes en la vida familiar, el barri, els amics, la ciutat...
Saint Mars, Dominique de . Violencia, ¡no!. Madrid : San Pablo, 2006 .
Resum : Partint de les situacions més freqüents en què es produeixen aquests comportaments, ¡violència, no! explica de manera entenedora les causes (rebuig, falta de respecte, gelosia, culpabilitat ...) i ofereix consells per reaccionar davant d'aquests.
Sennell, Joles . Conte de riure o plorar. Barcelona : Cruïlla, 2005 .
Resum : En Noh i en Var són dos germans plens d’alegria, i els agrada transmetre-la: per això fan de pallassos. Amb el seu Circ de l’Alegria recorren pobles i ciutats fent riure tothom. Un dia van a actuar a un país en guerra, i en veure tanta destrucció s’omplen de tristor i ja no poden fer riure, només poden fer plorar. A partir d’aleshores actuen per carrers i places, però l’únic que recullen són les llàgrimes dels espectadors. I no s’ompliran altre cop d’alegria fins que no arribi la pau.
Sennell, Joles . Història d'una bala. Barcelona : Cruïlla, 2013 .
Resum : Un dia, els soldats d’un país que està enfrontat amb el país veí disparen una bala de canó que havia estat una arada. Però la bala no vol fer mal a ningú ni destruir res i per això no para de volar, volar, volar…, sense caure enlloc.
Skarmeta, Antonio . La Composición. Madrid : Ediciones SM, 2000 .
Resum : En un país regit per una dictadura militar, un col·legi rep la visita d'un militar que demana als nens que redactin una composició amb el tema "El que fa la meva família per les nits", i promet un premi. Pedro redacta una composició amb l'esperança de guanyar la pilota de fútbol que els seus pares no li han comprat. El que els seus pares solen fer a la nit és escoltar emissores de ràdio clandestines juntament amb altres amics contraris a la dictadura.
Stilton, Geronimo . El Petit llibre de la pau. Barcelona : Destino, 2007 .
Resum : El petit llibre de la pau està basat en aquesta història: fa uns dies el nebot Benjamí tot tornant de l'escola va demanar al seu oncle per què no tots els pobles viuen en pau. Aleshores el seu oncle es va asseure al sofà al seu costat. El va abraçar ben fort perquè sabés que el tenia a prop i va provar d'explicar-li , a la seva manera, què és la pau...I ho basa amb historietes del ratolí més aviat distret, amb el cap als núvols i... Es diu Gerònimo Stilton...
Tarancón, Gabriel F. . La guerra que no va ser . València : Brosquil, 2006 .
Resum : A Maese Antón li agrada fer bé la seva feina i quan per fi aconsegueix crear l'espasa perfecta, la mostra amb orgull al rei. Entusiasmat, el rei de seguida intenta buscar una utilitat al descobriment. Però enlloc del que sempre passa, aquest cop no és la seva voluntat el que s'imposa a la resta.
Toro Lienas, Lara . Ghandi. Barcelona : Parramón, 2009 .
Resum : Durant tota la vida vaig poder demostrar que la violència és la pitjor forma de lluitar per la igualtat entre els homes i les dones. No només estic contra la guerra, sinó que penso que les paraules i una vida exemplar són les millors armes per combatre l'enemic.
Torras, Meri . La meva germana Aixa. Barcelona : La Galera, 2000 .
Resum : L'Aixa és especial. No va sortir de la panxa de la mare: ella va venir en avió des d'Àfrica. L'Aixa no és com les altres germanes dels meus companys de l'escola: l'Aixa és la meva nova germana i no hi fa res, que tingui només una cama, és un "crack» jugant a futbol. "Ja sé que quan escrivim una redacció som a la classe de llengua catalana i no a la de ciències naturals, però ahir, quan vam parlar de la reproducció, jo volia fer una pregunta, encara que, com que venia l'hora del pati i tothom s'enfada perquè té ganes de sortir i et diuen pilota...."
Tàssies, José Antonio . El niño perdido. Madrid : Ediciones SM, 2008 .
Resum : El nen Jesús s'ha perdut, no hi és al naixement la nit de Reis. Una nena se n'adona i surt a buscar-lo entre les ruïnes. Una història que mira cap a la destrucció que provoca la guerra des del punt de vista de l'esperança que aporten els nens i nenes.
Vaugelade, Anaïs . A en Fabià no li interessa la guerra. Barcelona : Corimbo, 2000 .
Resum : El rei dels blaus i el rei dels vermells es declaren la guerra. El príncep dels vermells hi acudeix, però el príncep dels blaus no està pas gaire interessat en aquests afers. A en Fabià, que així es diu el noi, no li toca més remei que fer la guerra contra el príncep dels vermells i el mata sense voler. En Fabià no està gens orgullós de tot allò i més aviat li fa vergonya aquell triomf casual. En saber-ho, el seu pare el fa fora. Llavors, en Fabià s’ocuparà en cos i ànima de fer fracassar les guerres que els dos reis convoquen una i altra vegada. I certament que ho aconsegueix.
Winter, Jeanette . La Bibliotecària de Bàssora : una història real de l'Iraq. Barcelona : Joventut, 2007 .
Resum : L'Alia Muhammad Baker és la bibliotecària de Bàssora, a l'Iraq. Durant catorze anys la biblioteca ha estat un lloc de trobada per a tots aquells que estimen els llibres. Fins que va començar la invasió d'Iraq. En un país fustigat per la guerra, on els civils, i especialment les dones, tenen poc poder, aquesta història real sobre la lluita d'una bibliotecària per salvar la valuosa col·lecció de llibres de la comunitat ens recorda que, arreu del món, l'amor per la literatura i el respecte pel coneixement no coneixen fronteres. Una part dels beneficis de la venda d'aquest llibre servirà per ajudar a refer la col·lecció de llibres de la Biblioteca Central de Bàssora.
varis, . Sueño con la paz. Barcelona : Folio, 1994 .
Resum : Aquest llibre conté principalment imatges de la guerra captades per nens i nenes de l'antiga Iugoslàvia. Revelen les esperances i pors de milers de nens i nenes de la regió les vides dels quals s'han vist convulsionades per la mort i la destrucció que ha provocat la guerra. Aquest llibre és un homenatge als seus somnis, un testimoni del patiment i una protesta contra la violació del dret fonamental a lliurar-se dels turments de la guerra.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Flickr
Insta