Normes d'ús

1.- ACCÉS


- L’ accés a la biblioteca és lliure i gratuït per a tothom, els dies i les hores que s’estableixen en cada moment.


- Quan sigui estrictament necessari, el personal de la biblioteca pot restringir-hi l’accés o expulsar del recinte de forma temporal o permanent a aquelles persones que incompleixin les normes elementals de convivència, civisme i bona utilització dels béns públics.


- El personal de la biblioteca no es responsabilitza dels infants menors de 7 anys que es quedin sols.


- L’accés d’animals està restringit. Només es permet l’accés als gossos pigall.2- SERVEIS DE CONSULTA I PRÈSTEC DEL FONS DE LA BIBLIOTECA

- Tots els materials que integren els fons de la biblioteca són susceptibles de ser consultats.


- Tots els materials que integren els fons de la biblioteca són objecte de préstec a excepció dels que per les seves característiques especials en són exclosos.


- El servei de préstec és gratuït i obert a tothom. La Biblioteca es reserva el dret de restringir-lo temporalment o definitivament aquells que incompleixin el reglament.


- El servei de préstec permet emportar-se alhora per a cada carnet 30 documents (15 llibres, 5CD, 5 DVD, 5 revistes) durant un període màxim de 30 dies. Passat aquest termini, qualsevol document en préstec pot ser renovat fins a dues vegades sempre que no hi hagi cap reserva feta per un altre usuari. La pròrroga es podrà efectuar personalment, per telèfon en horari de la biblioteca i per correu electrònic.


- Per gaudir del servei de préstec s’ha d’estar en possessió del carnet de la biblioteca, que és imprescindible presentar per retirar qualsevol document.
El carnet se sol•licita a la biblioteca personalment. Les persones menors de 14 anys poden obtenir el carnet amb l’autorització signada del pare, mare o tutor legal. La persona titular del carnet ha de comunicar qualsevol canvi en les dades facilitades.


El carnet de la biblioteca no te caducitat i es pot utilitzar a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.


La persona titular del carnet de la biblioteca és l’ única responsable dels documents retirats en préstec i, per tant, ha de vetllar per la seva integritat i bona conservació i advertirà al personal de la biblioteca de qualsevol desperfecte que hi observi. Cal ser puntual en el retorn dels documents . El sistema informàtic aplicarà punts de penalització que poden bloquejar el carnet.


Qui retorni un document malmès o no el retorni, està obligat a restituir-lo per un exemplar de les mateixes característiques, en cas d’estar exhaurit i no es troba a les llibreries n’haurà de comprar un altre del mateix preu i triat per la biblioteca. En darrer terme, es restituirà pel seu valor econòmic o preu públic vigent. En cas que l’usuari sigui menor de 18 anys la responsabilitat recau en el seu tutor legal.3.- SERVEI DE PRÉSTEC INTERBIBLIOTECARI

Aquells documents que no es trobin a la biblioteca podran ser sol•licitats en préstec interbibliotecari a altres biblioteques.

Les normes relatives al servei de préstec també seran d’aplicació al servei de préstec interbibliotecari.4.- SERVEI D’INTERNET

La biblioteca presta servei d’accés gratuït a Internet. Per fer ús d’aquest servei és imprescindible tenir el carnet de la biblioteca. El personal donarà d’alta les dades de l’usuari perquè pugui utilitzar el servei de PuntXarxa per la qual cosa es disposen de 2 ordinadors. L’usuari disposarà de 15 sessions mensuals de 30 minuts. Es poden fer impressions, el preu de cada full és de 0,15 €.

Els usuaris menors de 14 anys, han de venir acompanyats d’un adult o portar una autorització signada pel pare, mare o tutor.

Servei Wifi:
La biblioteca també ofereix el servei d’accés a internet sense fils per connectar-se amb els seus portàtils.

La biblioteca no es fa responsable de la informació a la qual accedeixin els usuaris.

El personal de la biblioteca es reserva el dret de finalitzar les sessions en qualsevol moment.ACTITUD

Cal que tots els usuaris mantinguin una actitud correcte amb els altres usuaris/ires, el personal de la biblioteca, els fons i els béns del local. Cal romandre amb silenci.

Els usuaris i les usuàries tenen dret a rebre suport del personal bibliotecari respecte l’ús dels serveis de la biblioteca.

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Llicència Els continguts d’aquesta publicació estan subjectes a una llicència de Reconeixement - No comercial - Compartir 3.0 de Creative Commons.
Se’n permet còpia, distribució i comunicació pública sense ús comercial, sempre que se’n citi l’autoria i la distribució de les possibles obres derivades i es faci amb una llicència igual a la que regula l’obra original. La llicència completa es pot consultar a: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Twit